וואו איזה קטע

habubnik

New member
אני חייבת שלא להסכים איתך הפעם שזיפית

קודם כל, הרוטי שלה כולה בן 3 חודשים. יש כלבים שהם פשוט דומיננטיים מטבעם. גם באסקו בהאכלות הראשונות אצלנו בבית, כשרק הגיע, גרגר עלי ופעם אפילו ניסה להוריד לי ביס ביד. כשהיה גור בשגר, במשך החודשיים הראשונים לחייו הוא ידע לסלק את האחים שלו מהצלחות ולנבוח עליהם. אז נראה לו רק הגיוני שלי אסור להתקרב לאוכל שלו, וזאת אפילו לאחר שלימדתי אותו לאכול רק לאחר אישור שלי. זה לקח שבוע של עבודה מאומצת ותגובות חריפות מאוד (לא מכות, אבל תגובות חריפות בהחלט) כדי להבהיר לו שזה לא מקובל. כמובן שהכל היה בהדרכה של אבנר והמגדלים של באסקו. אבל לא צריך להפוך את הבעלים למרשעת. זו סיטואציה מלחיצה שבה הכלב שלך פתאום נוהם עליך.

מי הפך אותה למרשעת?

הצעתי לה להתייעץ עם מאלף ולא להתעלם מהגרגור. אני בטוחה שיש הבדל בין הידע שלך שיש על כלבים והניסיון שלך עם שוויצי לבינה לאור תיאורה את המקרה. אני רק מנסה לעזור לכלב... ממש אין לי עניין לומר דבר על הבעלים... ואף כתבתי לה שאין הכוונה לזלזל או לפגוע. יש דברים שחשוב לטפל בהם היום בגיל הזה של הכלב.

habubnik

New member
בוודאי שאסור להתעלם מהגרגור

רק הפריע לי שכתבת שאם כלב מגרגר זה בטח בגלל שהבעלים שלו גרמו לזה, וזה פשוט לא נכון. מעבר לזה, אני בהחלט מסכימה וציינתי שיש להגיב ולטפל בנושא הזה בחריפות (בעזרת איש מקצוע), כי גרגורים היום - מחר נשיכות.

ר ת מ י

New member
בוקר טוב לך.. גם לי קרה את אותו הדבר

עם הגולדנית שלי והעצם הזו.. גם לוסי שלי מאוד חברותית ונותנת לגעת לה חופשי באוכל עד שזה מגיע לעצם הזו שאני מנסה לקחת לה אותה.. גם אני נבהלתי שהיא התחילה לנהום עלי.. התיעצתי על כך עם המאלף שלי והוא המליץ לי לתת לה את העצם אך לשם עליה את הרצועה.. ולכן לנסות לקחת את העצם, ברגע שהיא התחילה להשמיע נהימה הוא הדריך אותי מיד בכול הכוח למשוך את ברצועה להגיד "לא"/ "אסור" ולהשכיב אותה על הריצפה שפניה ורגליה באויר (פשוט להשפיט אותה) אני עשיתי כמה ניסיונות כאלה ומאז היא לא נהמה עלי יותר.. היא למדה את הלקח, מאוד מהר.. אני ממליצה לך לנסות את אותה דרך.. אשמח לשמוע עם זה עזר גם לך..
חבל לקחת את העצם, הכלבים מתים עליה ועבורם זו הנאה גדולה מאוד.. שיהיה יום נעים ובהצלחה רתם

יש דרכים יעילות יותר לגרום לכלב להבין,

שעשה משהו רע, ולגרום לו לשמוע לך, מבלי להרים עליו יד. את לא רוצה לחנך כך את הגור, תאמיני לי. אנחנו לא נולדים עם ידע בחינוך גורים, את מוזמנת להתייעץ עם מאלף או לפחות, לקרוא כמה מאמרים בנושא באינטרנט. הוא חמוד אמיתי, את צריכה ליהנות ממנו.

יודא11

New member
קופסת רעש!!

פתרון נהדר, הכלב לרוב לא עושה את הקישור בין הרעש לאדם ולכן הוא גם לא ינהם על אנשים אחרים , פשוט יבין שזה לא בסדר

יודא11

New member
הסבר קצר

קופסת רעש מכינים מקופסת קוטג' ריקה ,מכניסים בפנים מעט אורז וסוגרים. בפעמים הראשונות שהגור עושה דברים שלא אמור לעשות ה לזרוק עליו קלות - לא כדי להכאיב , אלא כדי ליצור הרתעה , אחרי פעם - פעמיים - רק הרעש של שקשוק האורז אמור להרתיע אותו.

AllRed

New member
אם רק הרעש של השיקשוק אמור להרתיע אותו

אז למה לזרוק עליו מלכתחילה?? אין צורך לזרוק כלום, להחזיק מאחורי הגב ולשקשק עם אמירת המילה "לא" בטון אסרטיבי ולא לצעוק. יש כלבים שכן מקשרים את הפחית לבעלים ולכן רצוי להחזיק מאחורי הגב.

ilufklavim

New member
לא חבל הנזק הוא עצום !!!!

ערב טוב , אינני יודע מהי אסמכתך על כלבים אבל!!!!!!!!!!!!!!: קופסת רעש עושים מקופסת שימורים עם מטבעות ואבנים קטנות ולא!!!!!משתמשים בה אלא לפתרון בעיות של נזק מאסיבי!!! לבית ורק כאשר זה נעשה בליווי איש מקצוע !!!!! --- ההשלכות של שימוש לא נכון יכולות לגרום לערעור הקשר בין הכלב לבעליו כי הכלב יודע מתי הבעלים בבית ומתי לא ואם יעשה שימוש בקופסא כאשר הכלב יודע כי הבעלים בבית הקישור לקופסא יהיה לבעלים !!!!דבר אשר מביא איתו עולם של בעיות בין הכלב לבעליו . אז - לא חושב שכדאי לתת עצות כשלא יודעים!!!!! --- ובטח לא משהו שיכול לסכן אנשים ---תחשוב --- אם קורא בעלים של פיטבול רואה את העצה ומנסה ליישם אותה ? אתה תהיה אחראי לטיפול הרפואי שהוא יצטרך? ולכאב הלב שיקחו לו את הכלב "שאכל" אותו?!!!! אני אסכם אני לא יודע הכל אבל מה שאני לא יודע אני לא עונה !!!!! בכבוד רב גל !! (מאלף כלבים מוסמך ע"י משרד התמ"ת ובעל תעודה בלימודי פסיכולוגיה של כלבים ופתרון בעיות התנהגות)- כרקע לא כפרסום!!!

mhose2

New member
לא ממש הבנתי את הקשר לפיטבול?

אתה יכול להבהיר?

ilufklavim

New member
על רגל אחת ....

קשה להסביר על רגל אחת את כל אפשרויות שרשראות הגירויים השליליות שניתנות ליצירה מהסיטואציה שתוארה בהודעה הקודמת , פיטבול נבחר אקראית כיוון שהייתה לי גורת פיטבול על הברכיים באותו הרגע אך נבחר כדוגמא לגגזע דומיננטי אשר במידה ויאלץ "יאבק" על מעמדו בבית גם מול הבעלים במיוחד אם נעשית טעות בחינוך כגון שימוש לא נכון בענישה או קופסאות רעש או כל דבר אחר שיכול לערער את הקשר שבין הכלב לבעליו - בסופו של דבר חייבים להבין כי כלב רגיל ואוהב לחיות בלהקה וללהקה יש חוקים ושינויי הירראכיה מתמידים וכל תקופה מסוימת כל כלב בוחן את בעליו (במידה ותהיה מעוניין אוכל לתת לך את הגילאים של כלבך לנושא בהתאם לגזעו ) . מתנצל אם פיטבול כלשהו נפגע מההודעה הקודמת , היום אני בהליך של חינוך גורת פיטבול עבורי ככלבת ספורט ועבודה וגם כדי "להראות" כי כלבת פיובול עם חינוך נכון והרבה אהבה יכולה להיות יותר עדינה מקוקרספנייל או שפיץ הכי מתרפסים שיש.... בברכת לילה טוב גל

mhose2

New member
תודה רבה על התגובה.

אני די נוטה להסכים איתך כי קרוב לודאי שהסיבה לתגובתו האגרסיבית של הגור נובעת מחוסר ביסוס מנהיג-הלהקה.הגור פשוט אינו מכיר בעליונות הבעלים.סביר להניח שלא בצעו מספר מהלכים מהגעתו להבהרת מיקומו ההררכי- זהו צעד הכרחי של הבעלים. על הבעלים להבין מהו "מנהיג-הלהקה" וכיצד הוא נוהג. את המשפט הזה לא ממש הצלחתי להבין-"(במידה ותהיה מעוניין אוכל לתת לך את הגילאים של כלבך לנושא בהתאם לגזעו )"? דומיננטיות היא מאפיין של הפרט ולא של גזע שלם בכללותו.מה גם שההבדלים בין הפרטים המשתייכים לאותו גזע גדולים מההבדלים בין גזע לגזע... יש פיטבולים דומיננטיים יש כנועים יש אגרסיביים ויש שקטים ורגועים אין שום תכונה כוללת וגורפת,כול פרט ואופיו...-לפחות זו דעתי.אני נותן משקל רב לצורת גידול,סביבה חינוך וריסון-לדעתי הם בעלי השפעה מכרעת על עיצוב התנהגותו של הכלב. כול כלב דומיננטי מכול גזע יאבק על מעמדו, גם כנגד בעליו- אם אינו מכיר או רואה בו את מנהיגו. נב-קוקר ספנייל סטטיסטית הנשכן ביותר מבין הגזעים הקטנים. ושפיץ הוא שם כולל לקבוצה שלה משתייכים גזעים רבים.

ilufklavim

New member
כן ולא ....

צהרים טובים , הכוונה בגילאים לכלבך היא בחודשים - באיזה גיל (הערכה של חודש) , הכלב יבחן אותך או ינסה ..... אני מסכים כי בכל גזע כל כלב הוא אינדבידואלי יחד עם זאת זה בעיקר תלוי בחינוך אותו הקנו לכלב בהגיעו לבית . שפיץ - אני מתכוון לשפיץ יפני , קליין שפיץ וכל הקטנטנים שנכנסים לתיק . מקווה שזה הבהיר יותר ...

mhose2

New member
תקן אותי אם אני טועה

אך מה שאתה בעצם מציע(אם אני מבין נכון) הוא-דיאגנוזה של דומיננטיות עלפי גזע וגיל? משהו בסיגנון"תגיד לי מה הגזע ובאיזה גיל הוא ואומר לך מתי יחל בהצגת דומיננטיות ויתריס כנגד הבעלים?" -אם יש לך מחקר מדעי כזה אשמח לקרוא. ציטוט-"שפיץ - אני מתכוון לשפיץ יפני , קליין שפיץ וכל הקטנטנים שנכנסים לתיק . מקווה שזה הבהיר יותר ..."-דומיננטיות אינה קשורה למימדים פיזיים. דומיננטיות היא תכונת אופי אידיבדואלית. דומיננטיות והרצון להכניע. כלבי בר וזאבים מציגים התנהגות דומיננטית כדרך לבסס מנהיגות וסדר במעמדם בלהקה. הדבר תורם להישרדותם של החזקים .זהו אינסטינקט הישרדותי המשפיע בצורה רחבה על הפרט,יכולתו,דחפו,ועל הפוטנציאל שלו להציג דומיננטיות וסמכותיות כלפי בני מינו וזנים אחרים. פוטנציאל השולטנות או האסרטיביות של החיה,מבוטאת ברצון שלה להכניע,זו תכונה טבועה,גנטית והתנהגותית.בני משפחת הכלבים משתמשים בשיניהם במטרה לקבוע מי החזק יותר ומי השולט במאבק של יכולת.לכלבנו המבויתים יש תכונה תורשתית,התנהגותית,של שימוש בשיניהם לא רק להגן על עצמם ועל צאצאיהם ורכושו של אדונם,אלא גם להציג את הרצון שלהם ולהכניע כלפי כלבים אחרים וחיות אחרות,ולעתים גם כנגד האדם. בדרך זו הם מפגינים שולטנות. הרצון של הכלב לשלוט גודל ככול שהכלב מתבגר וזה משתנה בין פרט לפרט.רמת הדומיננטיות משתנה וקשורה מנטלית לכול אידבידואל. באופן כללי עד לגיל 3 חודשים הרצון לשלוט נשאר די קבוע.ואז היכולת ללמוד מואצת ומלוות ביכולת גדילה ושינוי שבמכוון ישפיע על התנהגותו העתידית של הכלב. הרצון לשלוט באופן הדרגתי מתגבר מגיל 3חודשים לגיל-6 חודשים ומ-6 חודשים ממשיך להתגבר במהירות עד גיל- 9 חודשים.הוא ממשיך להתגבר מגיל-9 חודשים ל-12 חודש ואז מאט את הקצב עד הבגרות. גזעים קטנים נחשבים לבוגרים בגיל 24 חודש וגזעים גדולים בגיל36 חודש. הרצון לשלוט נשאר די יציב משלב הבגרות והלאה.זה הופך להיות ברור מדוע בעיות התנהגות בייחוד נשכנות הופכת לבעיה שניתנת להבחנה בכלב בין -7 חודשים ל-12 חודשים. זהו פרק הזמן בו הם הופכים בהדרגתיות ליותר ויותר אסרטיביים, ומנסים להשליט דומיננטיות בסביבתם-ככלי טבעי,הם משתמשים בשיניהם למטרה זו.

ilufklavim

New member
ממש שיחת חרשים....../images/Emo8.gif יצא לגמרי מהקשרו

תראה אני אשמח להסביר את זה כמו שצריך בשיחה - 052-3308908 - להקליד מאמר לאינטנט ממש לא בכח שלי כרגע. אף פעם פתרון לשום דבר לא ניתן בהתאם לגזע או הגיל אלא לפי הכלב עצמו ולפי ביתו ובעליו התרגול חייב להתאים גם לכלב וגם לבעלים שכולם יוכלו לבצע אותו בקלות ובהנאה - האילוף הופך להראות כמו "שעת משחק" הכלב שמח ויש לו ולבעליו שפה משותפת. ) יש לזכור כי רשימת בעיות ההתנהגות כפע שמופיעה בספרות המקצועית ונבדקת כל מספר שנים - בחוג יש גם נציגים מישראל - היא רשימה של דברים שבסופו של דבר מבחינת הכלב הם דבר נורמאלי הסיבה שהם נחשבים לבעיות התנהגות היא רק כי הן מפריעות לאנשים !!!!! -- הן תוצר ישיר של מה שעבר עליו בחייו !!! אשמח להסביר את עצמי יותר טוב בשיחה

mhose2

New member
תשמע,יכול להיות

שיש לי בעיה בהבנת הנקרא,אך אם אני מצטט אותך(ברשותך) כתבת-"(במידה ותהיה מעוניין אוכל לתת לך את הגילאים של כלבך לנושא בהתאם לגזעו ) . ולאחר מכן אתה כותב-" אף פעם פתרון לשום דבר לא ניתן בהתאם לגזע או הגיל אלא לפי הכלב עצמו ולפי ביתו ובעליו התרגול חייב להתאים גם לכלב וגם לבעלים שכולם יוכלו לבצע אותו בקלות ובהנאה "-אז אני כבר מבולבל.

ilufklavim

New member
יכול להיות ....

כיוון שהייתה עוד הודעה באמצע שהסבירה כי לא מדובר בשבלונה אלא הערכה לפי תקופות קריטיות פסיכולוגיות והסתגלותיות של הכלב וגם אז זוהי הערכה של - לדוגמא בגיל 6-7 חודש כלב יעשה X לא משהו שמדויק על היום אף אחד לא יכול להגיד לך ביום שני הכלב יעשה פיפי לראות איך אתה מגיב .... אני חושב שההודעה האחרונה הייתה קצת קטנונית ....

mhose2

New member
אני לא חושב שהיא קטנונית

וגם לא בושה לומר-טעיתי..

Ultra marine

New member
שפיץ זה כל הקטנים?!

החוג לכלבי שפיץ מכיל את רשימת הכלבים הבאה: אלסקן מלמוט אקיטה בסנג'י הסקי סיבירי כלב יפני גדול כנעני סמוייד שיבה קייסהונד שפיץ יפני קליין שפיץ מידל שפיץ צ'או צ'או היו עוד כמה שהם ממש לא קטנים שלא הדגשתי... רצוי להבין בגזעים לפני שמציגים את כלבי השפיץ כ"קטנים"

למעלה