ה100 עונה 7 פרק 11

Lhuna3

Well-known member
לא הבנתי אם זה טוב או רע, הן לא נראות מרוצות במיוחד8-*
זה היה קשת של רגשות, מ"יאללה הנה היא מגיעה לקטע ש... נראה איך היא תגיב!!" :D
דרך "אוף היא לא מספיק מתרגשת מ... כי היא קראה ספוילרים" |שפם||שוטר|
ועד "חחחחח כן בדיוק מה שאני חשבתי!"
(+ תגובות זחוחות של ניק + רגשות סוערים של דילן)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בטוח? למה רק אחרי 3 חודשים הם יזכרו לבדוק את הזכרונות של ההוא שהיה שם?
הדבר היחיד שבלבל אותי זה שלוויט היה קצת פצוע אבל חשבתי אולי הוא נפצע ממשהו גם אז ולא זכרתי.
כמובן שאני בטוח.
חוץ מזה שרואים שלוויט עדיין פצוע מאוד (בגלל אקו), הוא והטכנאית האחרת מדברים על כך שאנדרס מת.
זה לא שלקח להם 3 חודשים לבדוק את הזכרונות של מישהו שהיה שם. הם לא בודקים את הזכרונות שלו כדי לבדוק מה קרה. הם אומרים שיש לו סימנים של PTSD ולכן הם רוצים להשתמש במכונה כדי לטפל בו.
למה לקח 3 חודשים לעשות את זה? כי אקו שברה את המכונה כשהיא השתמשה בה לשפד מישהו - הטכנאית אומרת שהמכונה רק חזרה לתפקוד.

עכשיו שאת בקצב שלנו את יכולה להרשות לעצמך לראות כל סצנה כמה פעמים כמונו.

didalf

Well-known member
זה היה קשת של רגשות, מ"יאללה הנה היא מגיעה לקטע ש... נראה איך היא תגיב!!" :D
דרך "אוף היא לא מספיק מתרגשת מ... כי היא קראה ספוילרים" |שפם||שוטר|
ועד "חחחחח כן בדיוק מה שאני חשבתי!"
(+ תגובות זחוחות של ניק + רגשות סוערים של דילן)

חחחח מה אבל דווקא לרוב התרגשתי יותר מידי מדברים:-D

didalf

Well-known member
הוא והטכנאית האחרת מדברים על כך שאנדרס מת
אה אוקי לא שמתי לב לזה. טוב אז סלחתי ללוויט.

למה לקח 3 חודשים לעשות את זה? כי אקו שברה את המכונה כשהיא השתמשה בה לשפד מישהו - הטכנאית אומרת שהמכונה רק חזרה לתפקוד.
אה הנחתי שיש להם יותר ממכונה אחת.

didalf

Well-known member
תגובות לכולם! יש צורך לתייג אתכם?

(ניק) "*ואגב, מתי לכל הרוחות נגלה מה קרה לגאיה?" - ממ למי אכפת?

(לונה)"בחזיון של בלאמי עם קדוגן ואמא שלו היו רגעים שהתחלתי לחשוש שהסדרה בסוף תגמר לנו באמת עם מסר דתי על אמונה... בבקשה בבקשה לא. (אני לא באמת חושבת כרגע שזה הכיוון אני נוטה לסמוך על הכותבים שלא יעשו לנו את זה. אבל חששות קלים יש לי בכל זאת.)" - את חושבת? אני מזה מקווה שלא. לא מתאים להם לדעתי.

(מילי)"5. החיבוק הראשון של בלאמי הוא של קלארק?! של קלארק?! באמת? נכון שהם חברים, אבל אחותו ואהובתו צריכות להיות הראשונות. וואי, איך זה הרגיז אותי." - גם אותי טיפה אבל זה כי היא באה אליו ראשונה לספר לו על המפתח. הוא היה כזה זומבי הוא לא עשה צעד כלפי אף אחת מהן. גם היא עמדה הכי קרוב.

(מילי)"אני ילך להקיא ואחר כך אני יבוא לכתוב שוב" :-D:-D וואי זה נוראי

(לונה)"כשקלארק לוחשת לו את הסוד כבר היה ברור שהיא עושה טעות, אבל עדיין זה כל כך מבאס. לא ככה רצינו לקבל בחזרה את בלאמי" - אוף נכון;-(
(לונה)"אבל גם אז וגם עכשיו אני לא מצליחה לשנוא אותו.
מנסה להבין אם הכותבים שונאים אותו, או מנסים בכוח להשניא אותו עלינו, או מה הקטע שלהם איתו. כי הרושם שלי הוא שרוב הצופים מספיק אוהבים אותו כמוני עד עכשיו, בשביל שקשה יהיה כבר להתהפך עליו, אפילו כשהוא כזה מעצבן ואידיוט. אז זה יותר גורם לי לכעוס על הכותבים מאשר עליו."
- בדיוק!!!!
וגם יש את העובדה שבכל זאת האמונה ברועה זה הדבר היחיד שהחזיק אותו שם אנחנו לא יודעים כמה זמן, לדעתי יותר משלושה חודשים. אני מקווה שמתישהו הוא יתפכח חזרה כי עכשיו הוא לגמרי בפוסט טראומה או הלם קרב או משהו כזה. סלחנו לאנשים אחרים שעשו דברים רעים מתוך טראומה קשה.

(לונה)[על הפגרה] "ששיידהאדא ישפד אותם על פמוטים אמן!!!!!!!!!!!" - אאאאאמןןן:-D:-D

(לונה)[תאוריה]"התיאוריה היא שכל מה שעבר באית'יריה על בלאמי היה לא לגמרי אמיתי, אולי משהו דומה לסימולציית הפחד שעשו לדיוזה, אקו ושות', ואולי משהו יותר פיזי אבל עדיין מתוכנן היטב מראש כדי להפוך אותו למאמין. לי זה נראה פחות נכון, אבל בכל זאת יש את שאלת הזכרון שלו שמטרידה." - וואו אם זה נכון אני רוצחת את הרועה והדיסייפלס האלה במו ידי!!!

(לונה)"יש שאלה מטרידה נוספת והיא איך זה שבלאמי לא איבד את הזכרון אחרי שחזר דרך האנומליה לבארדו בלי הקסדה." - גם קלארקרו לא איבדו את הזיכרון במעברים שלהם. זה כאילו רק הספציפי לסנקטום בעייתי8-* אה דילן הסבירה את זה אח"כ.

(דילן)"אבל מענין אותי לדעת אם נראה שוב עלילה של טירוף בעקבות הליקוי והאם זה ישפיע על אנשים נגיד כמו שיידי שלא מודעים אליו ולהשפעות שלו. האם הוא יכול להיות יותר משוגע ממה שהוא עכשיו?" - חחחח וואו אמאלה:-D

יאא איזה מגניב הדלת של דילן.

אתם יודעים מה אני הכי שונאת בפרק הזה? זה נותן לדילן סיבה כמעט לגיטימית לשנוא את בלאמי;-( זה לא מה שאנחנו צריכים כרגע!!!!!!!!!

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
חחחח מה אבל דווקא לרוב התרגשתי יותר מידי מדברים:-D
זה לא תמיד אשמתך.
למשל פעם ראשונה שרואים את אקו בכלוב ליד בלאמי, אז ברור שלא מתרגשים מדמות משנית כל כך.
אבל כשעושים צפיה חוזרת לצידך (או אפילו כשקוראים על הצפיה החוזרת שלך) אז קשה עם זה שאת לא מתרגשת ממנה.

didalf

Well-known member
זה לא תמיד אשמתך.
למשל פעם ראשונה שרואים את אקו בכלוב ליד בלאמי, אז ברור שלא מתרגשים מדמות משנית כל כך.
אבל כשעושים צפיה חוזרת לצידך (או אפילו כשקוראים על הצפיה החוזרת שלך) אז קשה עם זה שאת לא מתרגשת ממנה.

זה נכון, אני מתנצלת כלפי אקו בדיעבד|מאוהב|

LeAnnDylan

Well-known member
קודם כל גרמת למצב שבו אני נאלץ להסכים לחלוטין עם משהו שדילן כותבת. ואני לא אוהב את זה.
ואני עדיין לא בטוח אם השאלה בסוף היא רק כדי להשתמש במילה תיבה ולעצבן את דילן (מטרה יחסית ראויה, למרות שגם אני לא מוכן להשתמש במילה הזאת)
או שאת באמת לא מבינה איך הם היו מוכנים עם הארק.
כי לא היה ארק! הארק הוא פשוט תחנות החלל השונות אחרי שחיברו אותן.
אני מצטערת אבל גם לי זה משונה שאתה מסכים איתי. לך תסכים עם מילי על איזה משהו לא נכון כדי שאני ארגיש פחות מלוכלכת.

LeAnnDylan

Well-known member
אתם יודעים מה אני הכי שונאת בפרק הזה? זה נותן לדילן סיבה כמעט לגיטימית לשנוא את בלאמי;-( זה לא מה שאנחנו צריכים כרגע!!!!!!!!!
זה בסדר, ממש לא הייתי צריכה את הפרק הזה בשביל זה.

LeAnnDylan

Well-known member
טוב אז חשבתי על משהו.
נכון ששללו לנו את תיאורית המסע בזמן אבל מה אם
חורי התולעת הם בעצם פרדוקסים וכניסה ויציאה מהם לכוכבים אחרים (שאנחנו יודעים כבר שמביאה לנקודות זמן אחרות) יביא אותנו למצב כזה שבו ביום של המבחן האחרון (האם זה מבחן אחד או סדרה של מבחנים/סימולציות?) קלארק (כבר סיכמנו שהיא תיקח את המבחן, נכון? אם לא אז וואטאבר, או מי שזה לא יהיה שיקח את מהמבחן) תראה את בקה ביום שהיא הגיעה ל-Judgment Day, בפרק הדלת האחורית. מצד אחד זה לא מבשר טובות כל כך, כי מה שזה לא יהיה שבקה ראתה, ביעת אותה (יש מילה כזאת?|תוהה|) האם זה אומר שקלארק תיכשל במבחן? :-0 מצד שני אני רוצה שיראו לנו מה בקה ראתה וזה יכול להיות חיבור מצוין!
ומה שיותר מענין מזה, אתם מכירים את תיאורית חורי התולעת וכדור הבליארד? [מצורפת תמונה] מה אם קלארק תפגוש גרסאות שונות של עצמה מהעבר שיעזרו לה לעבור את המבחן?? |שמח||שמח||שמח| מה אם נזכה לראות קלארק עם שיער ארוך?!??!?!?!? מה אני נזכה לראות את קלארק ולקסה בהר וות'ר עושות החלטה שונה??? אהעעהעהעהעעה אני מתרגשת רק מהאפשרות!! פליז שזה יהיה משהו מגניב כזה ולא איזה קשקוש דתי!! בבקשה ג'ייסון!! 🙏🙏🙏|חרדי|
wormhole billiard ball time paradox001.jpg

LeAnnDylan

Well-known member
תגובה לעדי מהדיון שבשרשור של עונה 4
דווקא בעקבות עונה 7 זה אפילו יותר מבלבל אותי

אם הכל מתחיל מקאלי והחבורה שלה. כאילו אפשרות שחשבתי עליה זה שמשומה הדור הראשון החליט קולקטיבית להעביר לצאצאים שלו סיפורים כאלה.
ואז זה לא מסתדר לי עם קאלי כי היא נראית בחורה חכמה ורציונלית. והיא מעריצה את בקה, היא מעריצה מדע וטכנולוגיה. והיא מתנגדת לשטויות הדתיות של אבא שלה. אז למה שהיא תתחיל סיפורים כאלה.
עכשיו אני חושבת שיכול להיות מעניין בספינאוף אם נראה שיש לה משבר מנהיגותי שיגרום לה להפנות עורף לדברים שהיא מאמינה בהם כדי לאחד את האנשים בצורה דתית יותר. כי אין ספק שזה יותר קל. ואז זה הסבר טוב.

הענין הוא שאת מנסה למצוא היגיון לפי מה שאת מכירה בעולם שלנו היום.
בעונה 6 (בפרק 607 בפלאשבאק לעבר של ג'וזי בתקופה שלפני הפצצות) וגם בפרק הבאקדור (708) כשהראו לנו את כדור הארץ, הוא בשום פנים ואופן לא הזכיר את כדור הארץ של עכשיו, האוויר היה בקושי ראוי לנשימה, דובר על איזה וירוס שהרג מיליוני אנשים, היו מהומות ברחובות, היו השתלטויות של קבוצות קיצוניות שניסו להפיל ממשלות מושחתות (הסיפור של דיוזה) כלומר, המיינדסט של רוב האנשים ששרדו היה מלחמתי בכל מקרה. כלומר עד להתגלגל למצב של לחימה הישרדותית של מה שאנחנו ראינו בתחילת הסדרה, לא היה צעד כזה רחוק.
תזכרי שכל מי שנכנס לבונקר היה רמה 12 שזה חבורה של אנשים מבריקים עם אמצעים, מיטב המוחות ממש. גם על הארק דובר על זה שהאנשים שהיו בתחנות החלל המקוריות לא היו סתם אסטרונאוטים, אלא גם מקבץ של מוחות מבריקים (זוכרת שדובר על זה שסבא רבא של האחים בלייק היה אסטרונאט עם 4 PhDs) כלומר נראה שרוב אנשי הטכנולוגיה והמוחות הגדולים ברחבי העולם מצאו דרכים שונות לשרוד (בין אם זה בחלל או בבונקרים במקומות שונים שאנחנו לא בהכרח יודעים על קיומם. אבל הר וות'ר הוא גם דוגמה טובה) אלו שנשארו בחוץ כי לא עברו איזשהו מבחן שיגיד שהם "ראויים" לשרוד את השואה הגרעינית היו צריכים לפנות לייצר ההישרדותי שלהם כדי לשרוד, ואלו בדיוק האנשים שקאלי חיפשה כשיצאה מהבונקר. אז כמובן שהיו איתה גם חבורה של אנשי רמה 12 שאמורים לפחות על הנייר להיות חכמים וטכנולוגיים. אבל הדבר הראשון שהם עשו זה ניסו לשרוד עם מה שבא ליד.
תזכרי שעברו לפחות שנתיים מהרגע שבקה נחתה + לדעתי איזה חודשיים מינימום מהרגע שקאלי והחבורה שלה ברחו מהבונקר, האנשים שהיו מחוץ לבונקר והצליחו לשרוד ע"י בזיזה של המקומות שהצליחו למצוא כדי לשרוד בוודאי נטרפה עליהם דעתם. אני בספק אם קאלי והחבר'ה מצאו חבורה של אנשים מסכנים שרק חיכו שיבואו לעזור להם. הם מצאו בטח חבורה של פראי אדם שמרגישים שקאלי והחבר'ה שלה פלשו לטריטוריה שלהם ועכשיו הם יקחו להם את המעט אוכל ומים שהם הצליחו למצוא כדי לשרוד. "יש לנו נייטבלאד בשבילכם ואתם תוכלו לשרוד על פני האדמה" זה לא יהיה תירוץ מתקבל על הדעת, כי קודם כל, הם כבר שרדו שנתיים בלי הנייטבלאד ודבר שני- אם אני הייתי במקומם אני הייתי כזה "לא צריכה את הנייטבלאד שלך, תביאי אוכל או תמותי".
אז אני מניחה שלקח קצת זמן עד שהם הצליחו להתיישב וליצור סוג של שגרת חיים סבירה שמאפשרת להם לשרוד, אבל זה בטח לקח שנים, וכשהם התרבו והביאו ילדים העדיפות הראשונה שלהם תהיה ללמד אותם earth skills ולא איך להתקבל להארוורד בגיל 10 (לדעתי זה מה שבקה ראתה ביום הדין ונחרדה- הבנין של הארוורד נחרב:-P:) ואז הילדים האלה גדלים, ויש להם ילדים משלהם והם כבר לא מבריקים וטכנולוגיים כמו ההורים שלהם, והם גם מלמדים את הילדים שלהם איך לשרוד בשטח במקום איך להתחבר לאינטרנט, ואז עוד דור או 2 וכבר לא נותרו הרבה אנשים מהתקופה של קאלי, אם הם לא מתו ראשונים כשאלו ששרדו מחוץ לבונקר ניסו להרוג אותם כבר בהתחלה.
ואז פאסט פוורוורד 97 שנים קדימה וזה לגמרי הגיוני לי למה הדמויות שלנו שרובם נמצאות בשנות העשרים-שלושים לחייהן לא מכירות באמצעים טכנולוגיים ואיך אמונה בכוח עליון יכולה להוות פקטור משמעותי. הרי את בעצם הסכמת שאחרי חצי שנה בווילדרנס בלאמי שמצא את האור זה ארק הגיוני בסה"כ בהתאם למצב שבו הוא היה. אז תורידי את הממבו ג'מבו של היישויות אור האלה, אם זה נראה לך הגיוני שהוא הפך לאיזה איש מערות תוך חצי שנה כשהוא מודע לכל הטכנולוגיה שקיימת, איך זה ששאר האנשים על כדו"א שהיה לרשותם פחות או יותר את אותם האמצעים שהיו לרשותו של בלאמי, לא הגיוני לך שהפכו לסוג של אנשי מערות בעצמם?

עריכה: עוד משהו קטן אגב לגבי הפן הדתי שהצעת עם קאלי. אני חושבת שזה פשוט סילוף של ההיסטוריה.
קאלי אכן האמינה שהפליים הוא הפתרון והוא יעזור לכולם לשרוד. בעזרת טכנולוגיה. היא כן הייתה צריכה שהאנשים סביבה יאמינו בזה וכדי שיאמינו, היה צריך להוכיח להם שהפליים הוא כל מה שהיא טוענת שהוא.
אז המתיישבים הראשונים האמינו בזה ולדעתי לאט לאט מדור לדור אולי העצימו את הסיפורים או סילפו אותם מעט והגענו להיום שבו ממש מעט מהידע על התקופה ההיא שרד איתם. זה בתאכלס היה קורה גם היום אם לא הייתה אפשרות לגגל מידע בעצמך או לקרוא ספרי היסטוריה/לצפות בסרטים תיעודיים או ראיונות אם אנשים מהתקופה ההיא. לסיפורים יש דרך להתגלגל מפה לפה ולשנות גרסה כל פעם שמישהו אחר מספר אותם. זה דווקא אחד הדברים הכי הגיוניים לי בסדרה.

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
אני לא מבינה באיזה קטע את כותבת את זה. את כבר נמצאת בפרקים שנראה לי שדי ברורה השתלשלות האירועים ולי היא ממש מובנת (ונראה שגם לניק).

אם את מגיבה בהתאם לפרקים ששירן נמצאת בהם, זה משהו אחר. אבל אפשר פשוט להגיד לה שהיא תבין את זה טוב יותר מאוחר יותר.
אבל אם גם היום אחרי שצפית בכל הפרקים את לא מבינה, אז את סתם נכנסת לפינות קטנות ולא רלוונטיות. בהחלט יש הגיוניות במצב כזה.

*תגובה שהעתקתי מהשרשור של עונה 4 לכאן, שדילן מגיבה אליה מעליי, סליחה על הבלגן*

דווקא בעקבות עונה 7 זה אפילו יותר מבלבל אותי

אם הכל מתחיל מקאלי והחבורה שלה. כאילו אפשרות שחשבתי עליה זה שמשומה הדור הראשון החליט קולקטיבית להעביר לצאצאים שלו סיפורים כאלה.
ואז זה לא מסתדר לי עם קאלי כי היא נראית בחורה חכמה ורציונלית. והיא מעריצה את בקה, היא מעריצה מדע וטכנולוגיה. והיא מתנגדת לשטויות הדתיות של אבא שלה. אז למה שהיא תתחיל סיפורים כאלה.
עכשיו אני חושבת שיכול להיות מעניין בספינאוף אם נראה שיש לה משבר מנהיגותי שיגרום לה להפנות עורף לדברים שהיא מאמינה בהם כדי לאחד את האנשים בצורה דתית יותר. כי אין ספק שזה יותר קל. ואז זה הסבר טוב.

didalf

Well-known member
תגובה לעדי מהדיון שבשרשור של עונה 4

הענין הוא שאת מנסה למצוא היגיון לפי מה שאת מכירה בעולם שלנו היום.
בעונה 6 (בפרק 607 בפלאשבאק לעבר של ג'וזי בתקופה שלפני הפצצות) וגם בפרק הבאקדור (708) כשהראו לנו את כדור הארץ, הוא בשום פנים ואופן לא הזכיר את כדור הארץ של עכשיו, האוויר היה בקושי ראוי לנשימה, דובר על איזה וירוס שהרג מיליוני אנשים, היו מהומות ברחובות, היו השתלטויות של קבוצות קיצוניות שניסו להפיל ממשלות מושחתות (הסיפור של דיוזה) כלומר, המיינדסט של רוב האנשים ששרדו היה מלחמתי בכל מקרה. כלומר עד להתגלגל למצב של לחימה הישרדותית של מה שאנחנו ראינו בתחילת הסדרה, לא היה צעד כזה רחוק.
תזכרי שכל מי שנכנס לבונקר היה רמה 12 שזה חבורה של אנשים מבריקים עם אמצעים, מיטב המוחות ממש. גם על הארק דובר על זה שהאנשים שהיו בתחנות החלל המקוריות לא היו סתם אסטרונאוטים, אלא גם מקבץ של מוחות מבריקים (זוכרת שדובר על זה שסבא רבא של האחים בלייק היה אסטרונאט עם 4 PhDs) כלומר נראה שרוב אנשי הטכנולוגיה והמוחות הגדולים ברחבי העולם מצאו דרכים שונות לשרוד (בין אם זה בחלל או בבונקרים במקומות שונים שאנחנו לא בהכרח יודעים על קיומם. אבל הר וות'ר הוא גם דוגמה טובה) אלו שנשארו בחוץ כי לא עברו איזשהו מבחן שיגיד שהם "ראויים" לשרוד את השואה הגרעינית היו צריכים לפנות לייצר ההישרדותי שלהם כדי לשרוד, ואלו בדיוק האנשים שקאלי חיפשה כשיצאה מהבונקר. אז כמובן שהיו איתה גם חבורה של אנשי רמה 12 שאמורים לפחות על הנייר להיות חכמים וטכנולוגיים. אבל הדבר הראשון שהם עשו זה ניסו לשרוד עם מה שבא ליד.
תזכרי שעברו לפחות שנתיים מהרגע שבקה נחתה + לדעתי איזה חודשיים מינימום מהרגע שקאלי והחבורה שלה ברחו מהבונקר, האנשים שהיו מחוץ לבונקר והצליחו לשרוד ע"י בזיזה של המקומות שהצליחו למצוא כדי לשרוד בוודאי נטרפה עליהם דעתם. אני בספק אם קאלי והחבר'ה מצאו חבורה של אנשים מסכנים שרק חיכו שיבואו לעזור להם. הם מצאו בטח חבורה של פראי אדם שמרגישים שקאלי והחבר'ה שלה פלשו לטריטוריה שלהם ועכשיו הם יקחו להם את המעט אוכל ומים שהם הצליחו למצוא כדי לשרוד. "יש לנו נייטבלאד בשבילכם ואתם תוכלו לשרוד על פני האדמה" זה לא יהיה תירוץ מתקבל על הדעת, כי קודם כל, הם כבר שרדו שנתיים בלי הנייטבלאד ודבר שני- אם אני הייתי במקומם אני הייתי כזה "לא צריכה את הנייטבלאד שלך, תביאי אוכל או תמותי".
אז אני מניחה שלקח קצת זמן עד שהם הצליחו להתיישב וליצור סוג של שגרת חיים סבירה שמאפשרת להם לשרוד, אבל זה בטח לקח שנים, וכשהם התרבו והביאו ילדים העדיפות הראשונה שלהם תהיה ללמד אותם earth skills ולא איך להתקבל להארוורד בגיל 10 (לדעתי זה מה שבקה ראתה ביום הדין ונחרדה- הבנין של הארוורד נחרב:-P:) ואז הילדים האלה גדלים, ויש להם ילדים משלהם והם כבר לא מבריקים וטכנולוגיים כמו ההורים שלהם, והם גם מלמדים את הילדים שלהם איך לשרוד בשטח במקום איך להתחבר לאינטרנט, ואז עוד דור או 2 וכבר לא נותרו הרבה אנשים מהתקופה של קאלי, אם הם לא מתו ראשונים כשאלו ששרדו מחוץ לבונקר ניסו להרוג אותם כבר בהתחלה.
ואז פאסט פוורוורד 97 שנים קדימה וזה לגמרי הגיוני לי למה הדמויות שלנו שרובם נמצאות בשנות העשרים-שלושים לחייהן לא מכירות באמצעים טכנולוגיים ואיך אמונה בכוח עליון יכולה להוות פקטור משמעותי. הרי את בעצם הסכמת שאחרי חצי שנה בווילדרנס בלאמי שמצא את האור זה ארק הגיוני בסה"כ בהתאם למצב שבו הוא היה. אז תורידי את הממבו ג'מבו של היישויות אור האלה, אם זה נראה לך הגיוני שהוא הפך לאיזה איש מערות תוך חצי שנה כשהוא מודע לכל הטכנולוגיה שקיימת, איך זה ששאר האנשים על כדו"א שהיה לרשותם פחות או יותר את אותם האמצעים שהיו לרשותו של בלאמי, לא הגיוני לך שהפכו לסוג של אנשי מערות בעצמם?

עריכה: עוד משהו קטן אגב לגבי הפן הדתי שהצעת עם קאלי. אני חושבת שזה פשוט סילוף של ההיסטוריה.
קאלי אכן האמינה שהפליים הוא הפתרון והוא יעזור לכולם לשרוד. בעזרת טכנולוגיה. היא כן הייתה צריכה שהאנשים סביבה יאמינו בזה וכדי שיאמינו, היה צריך להוכיח להם שהפליים הוא כל מה שהיא טוענת שהוא.
אז המתיישבים הראשונים האמינו בזה ולדעתי לאט לאט מדור לדור אולי העצימו את הסיפורים או סילפו אותם מעט והגענו להיום שבו ממש מעט מהידע על התקופה ההיא שרד איתם. זה בתאכלס היה קורה גם היום אם לא הייתה אפשרות לגגל מידע בעצמך או לקרוא ספרי היסטוריה/לצפות בסרטים תיעודיים או ראיונות אם אנשים מהתקופה ההיא. לסיפורים יש דרך להתגלגל מפה לפה ולשנות גרסה כל פעם שמישהו אחר מספר אותם. זה דווקא אחד הדברים הכי הגיוניים לי בסדרה.

אוף אני צריכה ללכת לישון מחר אני לא עובדת מהבית אני לא יכולה לנמנם על המקלדת בחדר שלי בלי שיראו.

כשאת כותבת את זה ככה זה מרגיש לי כמעט הגיוני.
אני מניחה שזה תלוי בכמה אנשים הם מצאו בחוץ.

עדיין, כמו שאת אמרת, אם האנשים מהבונקר היו הטופ של אנשים חכמים וטכנולוגים הייתי מצפה מהם כן להתחיל לייצר מחדש חלק מהדברים. אם רייבן ומונטי יכולים ליצור דברים כמעט מאפס אני בטוחה שאם הם מלא גאונים הם יכולים ליצור דברים מחלקים ושאריות שנשארו. וגם בטח היו עוד בונקרים כמו ההוא שפין מצא, שיש בהם דברים שאפשר להתחיל איתם.

ובכל מקרה אמרתי שהבעיה שלי היא פחות הטכנולוגיה שאני מבינה למה קשה לשחזר ויותר הקטע החברתי של חברת שבטים פראית ודתית.
הרי גם לפני 100-200 שנה ויותר לא הייתה טכנולוגיה ועדיין החברה באירופה לא הייתה כזאת פרימיטיבית. זה הליכה של אלפי שנים אחורה לא 100 שנה.

נו בדיוק בשביל זה היא הייתה צריכה להמציא סיפור דתי, כשהיא כנראה לא הצליחה לשכנע אותם מספיק בדרך של טכנולוגיה ומדע. ומשם כמו שאמרת סיפורים התגלגלו.
יכול להיות שגם עלה להם קצת לראש וכמו הפריימים הם עשו את עצמם מורמים מעם בגלל הדם וככה זה התחיל?

בכל מקרה אני לא חושבת שממה שהפרק באקדור הציג זה תשובה מספקת בלי להמשיך לנתח את זה הלאה כמו שעשינו עכשיו. מצפיה בלבד לא קיבלתי שום תשובה רק נשארתי יותר מבולבלת. אני פשוט עכשיו מצפה שהספינאוף יענה על הדברים האלה.

LeAnnDylan

Well-known member
אוף אני צריכה ללכת לישון מחר אני לא עובדת מהבית אני לא יכולה לנמנם על המקלדת בחדר שלי בלי שיראו.

כשאת כותבת את זה ככה זה מרגיש לי כמעט הגיוני.
אני מניחה שזה תלוי בכמה אנשים הם מצאו בחוץ.

עדיין, כמו שאת אמרת, אם האנשים מהבונקר היו הטופ של אנשים חכמים וטכנולוגים הייתי מצפה מהם כן להתחיל לייצר מחדש חלק מהדברים. אם רייבן ומונטי יכולים ליצור דברים כמעט מאפס אני בטוחה שאם הם מלא גאונים הם יכולים ליצור דברים מחלקים ושאריות שנשארו. וגם בטח היו עוד בונקרים כמו ההוא שפין מצא, שיש בהם דברים שאפשר להתחיל איתם.

ובכל מקרה אמרתי שהבעיה שלי היא פחות הטכנולוגיה שאני מבינה למה קשה לשחזר ויותר הקטע החברתי של חברת שבטים פראית ודתית.
הרי גם לפני 100-200 שנה ויותר לא הייתה טכנולוגיה ועדיין החברה באירופה לא הייתה כזאת פרימיטיבית. זה הליכה של אלפי שנים אחורה לא 100 שנה.

נו בדיוק בשביל זה היא הייתה צריכה להמציא סיפור דתי, כשהיא כנראה לא הצליחה לשכנע אותם מספיק בדרך של טכנולוגיה ומדע. ומשם כמו שאמרת סיפורים התגלגלו.
יכול להיות שגם עלה להם קצת לראש וכמו הפריימים הם עשו את עצמם מורמים מעם בגלל הדם וככה זה התחיל?

בכל מקרה אני לא חושבת שממה שהפרק באקדור הציג זה תשובה מספקת בלי להמשיך לנתח את זה הלאה כמו שעשינו עכשיו. מצפיה בלבד לא קיבלתי שום תשובה רק נשארתי יותר מבולבלת. אני פשוט עכשיו מצפה שהספינאוף יענה על הדברים האלה.
השוני הוא שרייבן ומונטי הגיעו חזרה לכדו"א כשהוא היה במצב מתפקד, האדמה כבר פוריה, העצים ירוקים, היו מספיק אמצעים כדי לשרוד ולכן זה איפשר להם להתמקד בלבנות דברים וליצור טכנולוגיה ולא רק לעזור ליתר להילחם. המצב על כדו"א אחרי הפצצות ממש לא היה אותו המצב.

ושוב, אם את חושבת שסיפור של בלאמי על אית'ריה הוא הגיוני, את לא יכולה להתלונן על מצב השבטים על כדו"א. לדעתי זה בדיוק אותה השתלשלות אירועים.

לפני 100-200 שנה באירופה אולי לא הייתה טכנולוגיה אבל כן היו אמצעי מחייה ראויים. את מזלזלת בחשיבות של אדמה פוריה. זה חשוב פי אלף יותר מטכנולוגיה.

לדעתי קאלי לא הכניסה את הפן הדתי בהכרח, אבל זה משהו שכן משתמע מהסיטואציה הזו. האנשים שהיו על כדו"א באותם זמנים ידעו מה זה AI אז היה להם קל להבין, אולי בהמשך כבר לא טרחו להסביר לצאצאים שלהם על טכנולוגיה ואינטליגנציה מלאכותיות וזו הדרך שלהם להבין את זה בעצמם. קשה לי להאמין שקאלי תיצור סילוף דתי שכזה. אבל אם היא מאמינה שהספיריט של בקה נמצאת על ה-AI, האם לא הגיוני שאנשים יאמינו שיש בזה פן דתי (גלגול נשמות)? אני חושבת שיותר נכון להניח שהיא איפשרה להם לפרש את זה איך שהם רוצים יותר מאשר כפתה עליהם לחשוב ולהעביר האלה את המסר הדתי הזה. אומנם לא הכרנו את הדמות שלה לעומק אבל זה בהחלט הכיוון שמרגיש לי נכון יותר לדמות שלה.
אבל אני מסכימה שבהחלט יהיה מענין לראות איך יענו על זה בפריקוול.

LeAnnDyIan

Well-known member
זה לא תמיד אשמתך.
חח התגובה הזאת הזכירה לי את הסטטוס הזה😅
C7F0A829-1F1C-4B55-A47A-1AF442646173.jpeg

didalf

Well-known member
לבנות דברים וליצור טכנולוגיה ולא רק לעזור ליתר להילחם. המצב על כדו"א אחרי הפצצות ממש לא היה אותו המצב
אני לא מדברת על טכנולוגיה כמו אייפונים ומחשבים. דברים הרבה יותר בסיסיים כדי לשרוד, לתקשר ולהלחם. עם טכנולוגיה אפשר לייצר אוכל יותר מהר ובכמות גדולה יותר.

ושוב, אם את חושבת שסיפור של בלאמי על אית'ריה הוא הגיוני, את לא יכולה להתלונן על מצב השבטים על כדו"א. לדעתי זה בדיוק אותה השתלשלות אירועים.
נכון כי היה איתו מישהו שידחוף אותו לשם. אז גם פה מישהו צריך לדחוף אותם לכיון. וכיוון שהם דוברים את השפה של קאלי והפליים אצלה והיא הפליימקיפה הראשונה לדעתי זה צריך להגיע ממנה. וזה אכן לא הסתדר לי עם האופי שלה כפי שהכרנו אותה בפרק אבל אני מניחה שבכוונה לעורר יותר שאלןת מתשובות כדי שנרצה לצפות. אוף עכשיו אני רוצה שזה יגיע כבר:-D

LeAnnDylan

Well-known member
אני לא מדברת על טכנולוגיה כמו אייפונים ומחשבים. דברים הרבה יותר בסיסיים כדי לשרוד, לתקשר ולהלחם. עם טכנולוגיה אפשר לייצר אוכל יותר מהר ובכמות גדולה יותר.

נכון כי היה איתו מישהו שידחוף אותו לשם. אז גם פה מישהו צריך לדחוף אותם לכיון. וכיוון שהם דוברים את השפה של קאלי והפליים אצלה והיא הפליימקיפה הראשונה לדעתי זה צריך להגיע ממנה. וזה אכן לא הסתדר לי עם האופי שלה כפי שהכרנו אותה בפרק אבל אני מניחה שבכוונה לעורר יותר שאלןת מתשובות כדי שנרצה לצפות. אוף עכשיו אני רוצה שזה יגיע כבר:-D
לכי לישון כבר! אני חושבת שבהתחשב בזה שהם שרדו יופי 97 שנים, הכל טוב אצלהם:-P:

למעלה