הענין הוא שאת מנסה למצוא היגיון לפי מה שאת מכירה בעולם שלנו היום.
בעונה 6 (בפרק 607 בפלאשבאק לעבר של ג'וזי בתקופה שלפני הפצצות) וגם בפרק הבאקדור (708) כשהראו לנו את כדור הארץ, הוא בשום פנים ואופן לא הזכיר את כדור הארץ של עכשיו, האוויר היה בקושי ראוי לנשימה, דובר על איזה וירוס שהרג מיליוני אנשים, היו מהומות ברחובות, היו השתלטויות של קבוצות קיצוניות שניסו להפיל ממשלות מושחתות (הסיפור של דיוזה) כלומר, המיינדסט של רוב האנשים ששרדו היה מלחמתי בכל מקרה. כלומר עד להתגלגל למצב של לחימה הישרדותית של מה שאנחנו ראינו בתחילת הסדרה, לא היה צעד כזה רחוק.
תזכרי שכל מי שנכנס לבונקר היה רמה 12 שזה חבורה של אנשים מבריקים עם אמצעים, מיטב המוחות ממש. גם על הארק דובר על זה שהאנשים שהיו בתחנות החלל המקוריות לא היו סתם אסטרונאוטים, אלא גם מקבץ של מוחות מבריקים (זוכרת שדובר על זה שסבא רבא של האחים בלייק היה אסטרונאט עם 4 PhDs) כלומר נראה שרוב אנשי הטכנולוגיה והמוחות הגדולים ברחבי העולם מצאו דרכים שונות לשרוד (בין אם זה בחלל או בבונקרים במקומות שונים שאנחנו לא בהכרח יודעים על קיומם. אבל הר וות'ר הוא גם דוגמה טובה) אלו שנשארו בחוץ כי לא עברו איזשהו מבחן שיגיד שהם "ראויים" לשרוד את השואה הגרעינית היו צריכים לפנות לייצר ההישרדותי שלהם כדי לשרוד, ואלו בדיוק האנשים שקאלי חיפשה כשיצאה מהבונקר. אז כמובן שהיו איתה גם חבורה של אנשי רמה 12 שאמורים לפחות על הנייר להיות חכמים וטכנולוגיים. אבל הדבר הראשון שהם עשו זה ניסו לשרוד עם מה שבא ליד.
תזכרי שעברו לפחות שנתיים מהרגע שבקה נחתה + לדעתי איזה חודשיים מינימום מהרגע שקאלי והחבורה שלה ברחו מהבונקר, האנשים שהיו מחוץ לבונקר והצליחו לשרוד ע"י בזיזה של המקומות שהצליחו למצוא כדי לשרוד בוודאי נטרפה עליהם דעתם. אני בספק אם קאלי והחבר'ה מצאו חבורה של אנשים מסכנים שרק חיכו שיבואו לעזור להם. הם מצאו בטח חבורה של פראי אדם שמרגישים שקאלי והחבר'ה שלה פלשו לטריטוריה שלהם ועכשיו הם יקחו להם את המעט אוכל ומים שהם הצליחו למצוא כדי לשרוד. "יש לנו נייטבלאד בשבילכם ואתם תוכלו לשרוד על פני האדמה" זה לא יהיה תירוץ מתקבל על הדעת, כי קודם כל, הם כבר שרדו שנתיים בלי הנייטבלאד ודבר שני- אם אני הייתי במקומם אני הייתי כזה "לא צריכה את הנייטבלאד שלך, תביאי אוכל או תמותי".
אז אני מניחה שלקח קצת זמן עד שהם הצליחו להתיישב וליצור סוג של שגרת חיים סבירה שמאפשרת להם לשרוד, אבל זה בטח לקח שנים, וכשהם התרבו והביאו ילדים העדיפות הראשונה שלהם תהיה ללמד אותם earth skills ולא איך להתקבל להארוורד בגיל 10 (לדעתי זה מה שבקה ראתה ביום הדין ונחרדה- הבנין של הארוורד נחרב

) ואז הילדים האלה גדלים, ויש להם ילדים משלהם והם כבר לא מבריקים וטכנולוגיים כמו ההורים שלהם, והם גם מלמדים את הילדים שלהם איך לשרוד בשטח במקום איך להתחבר לאינטרנט, ואז עוד דור או 2 וכבר לא נותרו הרבה אנשים מהתקופה של קאלי, אם הם לא מתו ראשונים כשאלו ששרדו מחוץ לבונקר ניסו להרוג אותם כבר בהתחלה.
ואז פאסט פוורוורד 97 שנים קדימה וזה לגמרי הגיוני לי למה הדמויות שלנו שרובם נמצאות בשנות העשרים-שלושים לחייהן לא מכירות באמצעים טכנולוגיים ואיך אמונה בכוח עליון יכולה להוות פקטור משמעותי. הרי את בעצם הסכמת שאחרי חצי שנה בווילדרנס בלאמי שמצא את האור זה ארק הגיוני בסה"כ בהתאם למצב שבו הוא היה. אז תורידי את הממבו ג'מבו של היישויות אור האלה, אם זה נראה לך הגיוני שהוא הפך לאיזה איש מערות תוך חצי שנה כשהוא מודע לכל הטכנולוגיה שקיימת, איך זה ששאר האנשים על כדו"א שהיה לרשותם פחות או יותר את אותם האמצעים שהיו לרשותו של בלאמי, לא הגיוני לך שהפכו לסוג של אנשי מערות בעצמם?