ה100 עונה 7 פרק 11

LeAnnDyIan

Well-known member
אני חושב שאני הייתי היחיד שטען שבלאמי חי וייתכן שגם דיוזה ומסתבר שצדקתי לגבי בלאמי ועכשיו נשאר לראות לגבי דיוזה :)
אני די משוכנעת שלא היה אף אחד שחשב שבלאמי מת באמת (חוץ מהדמויות עצמן:-D)
לגבי דיוזה אני באמת לא חושבת שהיא תחזור (מקסימום כמו שאמרתי בזיכרון או פלאשבאק אבל לא פיזית). הלוואי ואתבדה|הלוואי|

LeAnnDylan

Well-known member
טוב אז בכל זאת אכתוב כמה דברים משלי על הפרק.
בעיקרון ראיתי אתמול את הפרק בחצי עין כי עזרתי לחברה לארוז את הבית שלה והיא לא הפסיקה לדבר אז לא הייתי מרוכזת כל כך בפרק ואמרתי לעצמי שאני אשלים מאוחר יותר כשאגיע הביתה ואצפה בשידור החוזר. אבל מכיוון שהפרק היה מלא בבלאמי זה לא כל כך עשה לי חשק לצפות בו שוב|חבול|
אבל אני כן צריכה לחזור אליו כדי לספור את כמות הפעמים המעיקה שהמשפט For All Mankind נאמר בו|בוקס|
אבל לפני כן אני רוצה לטפוח לעצמי על השכם על שניחשתי שאורורה תעשה גיחה.
עכשיו נותר רק שאני אצדק לגבי לקסה וג'וזי ולא אכפת לי מהאחרים :-P:

טוב, אז מעשיות בלאמי במערה זה לא כל כך מענין בשביל שאני ארצה לחפור על זה.
ההתגלות הזאת שלו נראית לי מטופשת להחריד אבל מניחה שלא בלתי מתקבלת על הדעת כשנמצאים במצבים קיצוניים שכאלה. אבל פעם הבאה שמעריצי בלארק באינטרנט יעלו מהבויעדם את העובדה שלקסה בגדה בלקארק, אני רוצה שיחשבו שוב לפני שיעצבנו אותי😤
אניווי, אז עכשיו הם סוף סוף יודעים שקלארק לא יודעת את הקוד, אז איך בכל זאת הם יצליחו למצוא את הקוד?
מזל שליאורה ועדי בדיוק צפו בפרק 2 השבוע כי זה החזיר אותי לסיכומי פרק שלי ונזכרתי שהיה את הקטע שגבריאל צופה במיינדרייב של קולין ומבין שהדרך שקולין הצליח לפענח את הקוד לפתיחת האנומליה זה ע"י האזנה לתנודות הקוליות שנצרות ע"י לחיצה על הסמלים בסדר הנכון.
אנחנו יודעים שבקה הגיעה ליום הדין ע"י לחיצה על שבעת הסמלים ה"שקטים" את זה גבריאל אומנם לא יודע אבל אם הוא ידע להסביר להם את מה שראה בזכרונות של קולין, אולי הוא יהיה זה שיעזור להם למצוא את הקוד? האחרים בבארדו פשוט נראים לי טיפשים מידי מכדי להבין את זה. שמישהו יבין לו אייפד כדי שינסה את זה שוב כי מאדי עם הקשקושים שהיא משרבטת נראים לי רחוקים מידי וגם תקועים בבונקר+כל דיסייפל שיגיע לסנקטום (ברגע שיתקנו את הכדור השבור) בטח שיידי ישפד עם איזה פמוט או משהו. מסכן, עומדים להיגמר לו האנשים להרוג:-(

טוב אז עכשיו שבלאמי בוגד ונבלה (זה בסדר, אני לא צריכה את ההתנצלות שלכם. אני יודעת שצדקתי #ג'סטיס_לבלאדריינה) איך זה הולך להשפיע על החבר'ה שלנו? הרי לא פשוט הולכים להניח להם לעזוב, נכון? או שיהרגו אותם (סיכוי אפסי) או שיתעללו בהם כדי לקבל תשובות, אם לא לגבי הפליים אז לגבי מי יכול לדעת את הקוד. אז כמובן שמאדי, שיידי ואולי גאיה יהיו התשובות ההגיוניות. האם בלאמי יספר להם על מאדי? הרי על שיידי הוא לא יודע, אבל הוא גם לא יודע שמאדי מציירת זכרונות של הקומנדרים הקודמים אז אין לדעת מה הם יעשו עם המידע שיש לו לתת. אני מניחה שבטח ישימו את קלארק במכשיר עינויים הזה כדי לשלוף מתוכה זכרונות. אבל בעצם, הם לא צריכים את הזכרונות שלה, הם צריכים מידע שהיא לא יודעת בהכרח שיש לה, האם המכונה הזאת מסוגלת לעשות את זה? אם אני ממשיכה עם תיאורית הבאק אפ שלי (שהפליים גובה במיינד של קלארק) אולי כן יש לה את הקוד אבל היא לא מודעת אליו? (חשבתי על קטע דומה שהיה בפרינג' אז זה נשמע הגיוני בראש שלי). ואם אכן יתעללו בקלארק ב-M CAP האם היא תהיה חזקה מספיק כדי לחסום זכרונות כמו שאוקטביה הייתה ותצליח לחסום את הזכרונות על מאדי מציירת את האבן? האם קלארק בכלל ראתה את הציור של האבן? נראה לי שזה היה אחרי שהיא כבר עזבה, לא? אבל הם כן יוכלו לשלוף איזה זיכרון של גאיה אומרת לקלארק ש"מאדי מציירת זכרונות שלא שלה" (הלילה שוונהדה כרעה ברך להדה) ואולי ככה בכלל נראה את לקסה|מאוהב| יאא כן!! אני מקווה שיתעללו בקלארק והיא תראה זכרונות שלה|מאוהב||מאוהב| כאילו, אני רוצה לקסה פיזית עם סצינות חדשות, אבל בשלב הזה אני אקח כל מה שיתנו לי!

אגב, שאלתי פה מתישהו אם הקוד שבקה הקישה לראשונה כשהגיעה לבונקר זה הקוד של בארדו, וניסיתי לראות אם הקוד שדוסט הקיש הפעם זה אותו הדבר שבקה הקישה, אבל זה לא, כי הסמל האחרון שהיא לחצה עליו היה האינפיניטי, והסמל האחרון שדוסט הקיש היה הסמל שהיה על הפרצופים של קלארק ואקו מהפוסטרים של קידום העונה.
אבל אני מניחה שניתן להסביר את זה ע"י כך שאולי צריך קודים שונים מכוכבים שונים. או שהקוד שבקה הקישה לא היה לבארדו.
מענין אם יתייחסו לזה.
טוב, זה בערך מה שהיה לי להגיד. בטח יעלו לי עוד תהיו בהמשך כשאחליט לצפות בפרק שוב.

Lhuna3

Well-known member
טוב אז בכל זאת אכתוב כמה דברים משלי על הפרק.
בעיקרון ראיתי אתמול את הפרק בחצי עין כי עזרתי לחברה לארוז את הבית שלה והיא לא הפסיקה לדבר אז לא הייתי מרוכזת כל כך בפרק ואמרתי לעצמי שאני אשלים מאוחר יותר כשאגיע הביתה ואצפה בשידור החוזר. אבל מכיוון שהפרק היה מלא בבלאמי זה לא כל כך עשה לי חשק לצפות בו שוב|חבול|
אבל אני כן צריכה לחזור אליו כדי לספור את כמות הפעמים המעיקה שהמשפט For All Mankind נאמר בו|בוקס|
אבל לפני כן אני רוצה לטפוח לעצמי על השכם על שניחשתי שאורורה תעשה גיחה.
עכשיו נותר רק שאני אצדק לגבי לקסה וג'וזי ולא אכפת לי מהאחרים :-P:

טוב, אז מעשיות בלאמי במערה זה לא כל כך מענין בשביל שאני ארצה לחפור על זה.
ההתגלות הזאת שלו נראית לי מטופשת להחריד אבל מניחה שלא בלתי מתקבלת על הדעת כשנמצאים במצבים קיצוניים שכאלה. אבל פעם הבאה שמעריצי בלארק באינטרנט יעלו מהבויעדם את העובדה שלקסה בגדה בלקארק, אני רוצה שיחשבו שוב לפני שיעצבנו אותי😤
אניווי, אז עכשיו הם סוף סוף יודעים שקלארק לא יודעת את הקוד, אז איך בכל זאת הם יצליחו למצוא את הקוד?
מזל שליאורה ועדי בדיוק צפו בפרק 2 השבוע כי זה החזיר אותי לסיכומי פרק שלי ונזכרתי שהיה את הקטע שגבריאל צופה במיינדרייב של קולין ומבין שהדרך שקולין הצליח לפענח את הקוד לפתיחת האנומליה זה ע"י האזנה לתנודות הקוליות שנצרות ע"י לחיצה על הסמלים בסדר הנכון.
אנחנו יודעים שבקה הגיעה ליום הדין ע"י לחיצה על שבעת הסמלים ה"שקטים" את זה גבריאל אומנם לא יודע אבל אם הוא ידע להסביר להם את מה שראה בזכרונות של קולין, אולי הוא יהיה זה שיעזור להם למצוא את הקוד? האחרים בבארדו פשוט נראים לי טיפשים מידי מכדי להבין את זה. שמישהו יבין לו אייפד כדי שינסה את זה שוב כי מאדי עם הקשקושים שהיא משרבטת נראים לי רחוקים מידי וגם תקועים בבונקר+כל דיסייפל שיגיע לסנקטום (ברגע שיתקנו את הכדור השבור) בטח שיידי ישפד עם איזה פמוט או משהו. מסכן, עומדים להיגמר לו האנשים להרוג:-(

טוב אז עכשיו שבלאמי בוגד ונבלה (זה בסדר, אני לא צריכה את ההתנצלות שלכם. אני יודעת שצדקתי #ג'סטיס_לבלאדריינה) איך זה הולך להשפיע על החבר'ה שלנו? הרי לא פשוט הולכים להניח להם לעזוב, נכון? או שיהרגו אותם (סיכוי אפסי) או שיתעללו בהם כדי לקבל תשובות, אם לא לגבי הפליים אז לגבי מי יכול לדעת את הקוד. אז כמובן שמאדי, שיידי ואולי גאיה יהיו התשובות ההגיוניות. האם בלאמי יספר להם על מאדי? הרי על שיידי הוא לא יודע, אבל הוא גם לא יודע שמאדי מציירת זכרונות של הקומנדרים הקודמים אז אין לדעת מה הם יעשו עם המידע שיש לו לתת. אני מניחה שבטח ישימו את קלארק במכשיר עינויים הזה כדי לשלוף מתוכה זכרונות. אבל בעצם, הם לא צריכים את הזכרונות שלה, הם צריכים מידע שהיא לא יודעת בהכרח שיש לה, האם המכונה הזאת מסוגלת לעשות את זה? אם אני ממשיכה עם תיאורית הבאק אפ שלי (שהפליים גובה במיינד של קלארק) אולי כן יש לה את הקוד אבל היא לא מודעת אליו? (חשבתי על קטע דומה שהיה בפרינג' אז זה נשמע הגיוני בראש שלי). ואם אכן יתעללו בקלארק ב-M CAP האם היא תהיה חזקה מספיק כדי לחסום זכרונות כמו שאוקטביה הייתה ותצליח לחסום את הזכרונות על מאדי מציירת את האבן? האם קלארק בכלל ראתה את הציור של האבן? נראה לי שזה היה אחרי שהיא כבר עזבה, לא? אבל הם כן יוכלו לשלוף איזה זיכרון של גאיה אומרת לקלארק ש"מאדי מציירת זכרונות שלא שלה" (הלילה שוונהדה כרעה ברך להדה) ואולי ככה בכלל נראה את לקסה|מאוהב| יאא כן!! אני מקווה שיתעללו בקלארק והיא תראה זכרונות שלה|מאוהב||מאוהב| כאילו, אני רוצה לקסה פיזית עם סצינות חדשות, אבל בשלב הזה אני אקח כל מה שיתנו לי!

אגב, שאלתי פה מתישהו אם הקוד שבקה הקישה לראשונה כשהגיעה לבונקר זה הקוד של בארדו, וניסיתי לראות אם הקוד שדוסט הקיש הפעם זה אותו הדבר שבקה הקישה, אבל זה לא, כי הסמל האחרון שהיא לחצה עליו היה האינפיניטי, והסמל האחרון שדוסט הקיש היה הסמל שהיה על הפרצופים של קלארק ואקו מהפוסטרים של קידום העונה.
אבל אני מניחה שניתן להסביר את זה ע"י כך שאולי צריך קודים שונים מכוכבים שונים. או שהקוד שבקה הקישה לא היה לבארדו.
מענין אם יתייחסו לזה.
טוב, זה בערך מה שהיה לי להגיד. בטח יעלו לי עוד תהיו בהמשך כשאחליט לצפות בפרק שוב.

תשמעי אני יודעת שאני אולי אמורה לשנוא את בלאמי על הבגידה המעצבנת שלו, וכפי שכתבתי זה עקבי אצלו, היה גם את השלב המעצבן שלו עם פייק, כשהוא מאמין בדרך מסויימת הוא מהר מאוד מפנה עורף לאנשים שהוא "כל כך אוהב"...
אבל גם אז וגם עכשיו אני לא מצליחה לשנוא אותו.
מנסה להבין אם הכותבים שונאים אותו, או מנסים בכוח להשניא אותו עלינו, או מה הקטע שלהם איתו. כי הרושם שלי הוא שרוב הצופים מספיק אוהבים אותו כמוני עד עכשיו, בשביל שקשה יהיה כבר להתהפך עליו, אפילו כשהוא כזה מעצבן ואידיוט. אז זה יותר גורם לי לכעוס על הכותבים מאשר עליו.

דיברגנט חדש

Well-known member
בלי קשר לכלום
מסתבר שלא חייבים לכתוב כותרת לתיבת הספוילר.
אם משאירים ריק אז הכותרת היא פשוט ספוילר.
🤔
דווקא, הגיוני לרשום מלל ומה שמעצבן שאי אפשר למחוק את המילה 'ספוילר', כי זה לא בדיוק ספוילר, אלא ניתוח.
חוץ מזה, אני משתמש בספוילר, גם ע"מ להשיב על חידות, כך שבהחלט הייתי רוצה שתהיה את האופציה למחוק את המילה 'ספוילר' ולתת לנו המגיבים לתת את הכותרת המתאימה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אולי צריך קודים שונים מכוכבים שונים.
בהחלט צריך קודים שונים מכוכבים שונים. או לפחות שאחד הסמלים יהיה שונה כי הקטע שזה 7 זה 6 מסמלים את ניעד ו1 את המוצא. (את כל זה אני יודע כי עובדים לפי אותו עיקרון בסטארגייט)
נזכרתי שהיה את הקטע שגבריאל צופה במיינדרייב של קולין ומבין שהדרך שקולין הצליח לפענח את הקוד לפתיחת האנומליה זה ע"י האזנה לתנודות הקוליות שנצרות ע"י לחיצה על הסמלים בסדר הנכון.
זה הגיוני, למרות שאםבמשך אלף שנה אף אחד לא חשב לנסות להשתמש במכשיר שקולט תנודות קוליות זעירות אז הם מפגרים. אבל זה מתאים לכך שהם גם כנראה במשך 1000 שנה תרגמו את הטקסט שלהם לא נכון.
בכל מקרה אני חושב שהפתרון יבוא משיידי ומאדי.
אני מניחה שבטח ישימו את קלארק במכשיר עינויים הזה כדי לשלוף מתוכה זכרונות
אני מזכיר שזה לא בעצם מכשיר עינויים. הוא גורם לכאב רק שמנסים לחסום זכרונות. אבל אין לקלארק שום סיבה בשלב הזה לחסום זכרונות לגבי הפליים. מה אכפת לה אם הם יצליחו להשתמש באבן?
בלאמי לא בוגד ולא נעליים, הוא עשה את זה בכדי שקלארק לא תקריב את עצמה כפי שעושה תמיד, הוא פשוט מכיר את הסחורה. אני מניח שיש לו תכנית
אני לא חושב שהוא עשה את זה בשביל למנוע מקלארק להקריב את עצמה. הוא לא ידע בכלל שזאת התוכנית שלה (היא דיברה על זה איתם לפני שהוא נכנס).
לדעתי הוא פשוט נאמן לחלוטין לשפרד עכשיו ורוצה שידע את האמת.
מבחינתו הוא גם בטח לא רואה בזה בגידה בחברים שלו.
אני חושב שאני הייתי היחיד שטען שבלאמי חי וייתכן שגם דיוזה ומסתבר שצדקתי לגבי בלאמי ועכשיו נשאר לראות לגבי דיוזה
בהחלט אף אחד כאן לא חשב שבלאמי בעצם מת.

עוד משהו לא קשור - אנחנו עדיין לא יודעים מה קרה עם גאיה. היה נראה שהיא נחטפה על ידי דיסייפל, אבל אז למה שיסתירו אותה בבארדו משאר האנשים שלנו?
נורא מוזר לי שעוד לא חזרו לזה.
אני אזכיר שהייתי לי תיאוריה שלוויט שייך לאיזה קבוצת מחתרת של דיסייפלס שפועלת נגד השלטון וזה מסביר למה הוא שלח את הופ, גבריאל, דיוזה, אקו ואוקטביה לפני השטח לפני כמה פרקים. אז אולי מה שקורה עם גאיה קשור לזה.

מילי08

Well-known member
יש איזו הקבלה מעניינת - לפני כמה פרקים היה פרק שלם שבו היה אפשר להאמין שדיוזה, אקו ואוקטביה נעשות מאמינות אמיתיות, אבל אז מהר מאוד גילינו שהן לא באמת.
אבל עכשיו עם בלאמי נראה שלו זה קרה באמת.
ואני מניח שאפשר להבין איך במצב כזה של קושי כשאתה כל כך קרוב למוות אז אתה צריך למצוא אמונה.
אני לא חושב שהוא עושה את עצמו. ואני מסכימה עם עניין האמונה כשיש קושי עצום, אבל זה לא הקושי הראשון שבאלמי חווה ולכן זה מרגיש קצת מאולץ.
הפעם פשוט היה איתו נודניק. הרי גם בתקופת אלי היו קשיים מטורפים וכולם שם עמדו בפני סכנות והחלטות מטורפות, ובכל את בלאמי עמד בזה.
*ואגב, מתי לכל הרוחות נגלה מה קרה לגאיה?
לדעתי גם התסריטאים שכחו ממנה :-D
סתם, בטח נגלה שהיא בעצמה הפכה לאיזו אלה או משהו משמעותי. אולי בקה התגלתה לה או משהו, מעצם שהיא שומרת הלהבה האחרונה.

ועכשיו נשאר לראות לגבי דיוזה
לדעתי זה היה הסוף שלה. היא לא דמות עד כדי כך משמעותית לסדרה, חוץ מזה שהיא היתה אהובה.

כשקלארק לוחשת לו את הסוד כבר היה ברור שהיא עושה טעות, אבל עדיין זה כל כך מבאס. לא ככה רצינו לקבל בחזרה את בלאמי :-(
ממש
בחזיון של בלאמי עם קדוגן ואמא שלו היו רגעים שהתחלתי לחשוש שהסדרה בסוף תגמר לנו באמת עם מסר דתי על אמונה... בבקשה בבקשה לא. (אני לא באמת חושבת כרגע שזה הכיוון אני נוטה לסמוך על הכותבים שלא יעשו לנו את זה. אבל חששות קלים יש לי בכל זאת.)
קשה לי להאמין, אבל אני שותפה לחששות שלך. לדעתי בסופו של דבר הסדרה מדברת על רוח האדם, ולא על ענייני אמונה.

באתי להגיד לך שאת טועה, כי הוא רצה לחבק את כולם והם אותו, אבל הדיסייפלס מייד כיוונו אליהם רובים ולכן כולם נעצרו. אבל אז קלארק הבינה שבה הם לא ירו, כי הם עדיין חושבים שיש לה את הפליים וצריכים אותה, ולכן העיזה לקחת את הסיכון ולחבק אותו (ובעיקר כנראה בשביל ללחוש לו את הסוד בדחיפות, בלי לדעת איזה טעות היא עושה).
אבל צפיתי שוב בפרק והצעד הראשון שנראה שהוא עושה באמת נראה היה לכיוונה של קלארק, אז אולי את גם לא טועה בעצם, קשה להגיד באופן מוחלט.
בתור מאמין חדש הוא היה יכול לבקש מהם לחבק את אחותו או אהובתו. אפשר היה למצוא לזה צידוק תסריטאי כלשהו, אבל בגלל שקלארק ובלאמי הם כביכול הדמויות הראשיות אז נתנו להם ואני לא אוהבת את זה.
מעצבן שזה ברמה כזאת שגורמת לו לבגוד באנשים שהוא אוהב כל כך מהר
בדיוק. והיית מצפה שהוא ילמד אחרי טעויות עבר.

כמה עוצמות ורגש יש בתגובה הזאת וואו. יש לי צמרמורות של התרגשות. הזלתי דמעה וצהלתי בו"ז.
אני רוצה להשתמש בכל קשת הרגשות הקיימת כדי להביע את התפעלותי מהתגובה הסוחפת הזאת, אבל תפוז מאפשר רק אחד.
אבל אין ספק שהתגובה הזו צריכה להיכנס להול אוף פיים של כל התגובות הכי תגובתיות בעולם.
יום אחד יספרו עליה בספרי ההיסטוריה.
וואי, חבל שאי אפשר לסמן יותר מאימוג'י צוחק אחד. גמרת אותי
מה שנילי כתבה תקף גם אליי
סבתא נילי
|אליהו|👵

הקונדקטור זה העבודה שלו, לפתוח את האבן ולשלוח צוותים לכוכבים שונים למשימות שלהם.
נגיד שהבנתי על מה את מדברת... 😅 מתישהו אני אעשה צפייה חוזרת עם עצמי ואנסה להבין הכל.

אני לא בהכרח חושבת שקדוגן ידע שבלאמי מאמין, אבל הוא כן ידע מי הוא ואיך שבלאמי ראה אותו הוא ישר נפל לברכיו.
אבל גם, כשהפורטל נפתח ומישהו נכנס דרכו, אלה בבארדו יודעים מאיפה הם מגיעים (כמו שראינו בפרק שלקארקרו הגיעו מנקארה) אז אולי עצם זה שהוא ודוסט חזרו מאית'ריה אמר לו שככל הנראה הוא עבר שם איזו התגלות. הרי תחשבי שגם קדוגן היה שם ועבר איזשהי התגלות. זה לא איזושהי תחבולה של קדוגן לעבוד על כולם. הוא באמת מאמין בממבו ג'מבו הזה. וגם דוסט הגיע לפני בלאמי, אולי הוא הספיק להתריע שאין סכנה? הרי בלאמי הגיע וישר חיבק אותו. אז נראה לי היה לכל מי שצופה בהם ברור שבלאמי לא מהווה סכנה וברגע שהוא כרע ברך היה ברור לקדוגן שהוא אכן איתו.
נכון, אבל משהו בדרך שבה הוא חיכה לבלאמי רגוע וללא חששות, גרם לי לחשוב שהוא כבר ידע את זה. אני גם לא מצליחה להבין מה בעצם קרה שם במערה, ואני מקווה שיסבירו את זה. איך בלאמי ראה את קדוגן? איך הוא ידע כיצד הוא נראה (ולא, תמונה ישנה לא מספיקה!)

נראה לי שהוא פשוט ראה את האור הירוק בראש ההר והבין שזאת הדרך החוצה ואחר כך דוסט אמר לו איזה פלנטה זאת.
אוקיי, אולי. לא זכרתי שהוא ראה את האור, אלא רק את החומה הזאת שהוא צריך לטפס עליה
הגיוני שהוא היה שם. או אולי עושים מסעות עליה לרגל לשם.
דווקא לא הגיוני, כי אחרת הוא לא יכול היה לצאת משם במסעות קודמים. ראינו כמה זמן זה לוקח וכמה זה קשה. ראו שזו חוויה חדשה בשבילו.
אבל אם אוקטביה יכלה להיות על סקיירינג 10 שנים ולא להשתנות אז הכל אפשרי.
תכלס!
הפרק מתחיל בכך שלוויט מגלה שבלאמי בעצם לא מת בפיצוץ כמו שחשבו. אבל כמה זמן זה היה לפני שבלאמי הצליח לחזור? האם הוא הספיק לספר למישהו על זה? כי בעצם זה שראינו שהוא גילה את זה היה מיותר לחלוטין עלילתית.
בדיוק! זה מה שגם אני לא הבנתי.

וזה כנראה ישחק תפקיד בהמשך.
אני מקווה שתהיה לזה משמעות.

מילי08

Well-known member
אתה חשבת כנראה שהתכוונתי שלוויט ידע מההתחלה שבלאמי בחיים ולא סיפר לה כשהוא ואוקטביה היו ביחד.
אני התכוונתי שנראה שעברו לפחות איזה יום-יומיים מאז המוות של דיוזה. זה שהחבר'ה שלנו נמצאים בבידוד מאסר בית ונראים יחסית "רגועים" (ואני משתמשת במילה הזו בשיא הזהירות) עושה רושם שהסצינה הזאת לא קרתה ישר לאחר המוות של דיוזה.
ואנחנו כמובן לא יודעים כמה זמן עבר מהרגע שלוויט גילה שבלאמי בחיים עד שבלאמי הופיע בבארדו. יכל בקלות לעבור לפחות יום, לא? מניחה שגם יומיים או שלושה לא יהיה ניחוש פרוע מידי (בטח פרק הבא נדע בוודאות) אז חשבתי שהסיבה שהראו לנו את זה, זה שאחרי הבגידה של אוקטביה בלוויט, אולי יש לזה איזשהו מימד מסוים. כלומר, הוא באיזשהו שלב תיעדף את הפרט על פני "אול מנקינד" כשעזר לאוקטביה והופ, ואולי לאחר הבגידה של אקו הוא מרגיש אשם ואולי גם קצת כועס על אוקטביה וזו הדרך שלו ל, אממ.. לא נקמה, כי לא נראה לי שהוא הטיפוס הנקמן, אבל אולי להגיע לאיזשהי הארה שהוא טעה בשיקול הדעת שלו?
נשמע לי הגיוני.

שאורורה תעשה גיחה
אני צריכה תזכורת... מי זאת? אמא של בלאמי?
מסכן, עומדים להיגמר לו האנשים להרוג
:-D זה מה שאני לא מבינה ברעים כאלה. מה זה עוזר לכם להרוג את כולם? במי תשלטו אחר כך?
כי הסמל האחרון שהיא לחצה עליו היה האינפיניטי, והסמל האחרון שדוסט הקיש היה הסמל שהיה על הפרצופים של קלארק ואקו מהפוסטרים של קידום העונה
איך שמת לב לזה?!
אולי צריך קודים שונים מכוכבים שונים.
לדעתי זו התשובה. זה גם מה שקרה עם קלארקרו, לא? הקלידו קודים שונים?

בלאמי לא בוגד ולא נעליים, הוא עשה את זה בכדי שקלארק לא תקריב את עצמה כפי שעושה תמיד, הוא פשוט מכיר את הסחורה. אני מניח שיש לו תכנית
לצערי אני לא מאמינה שיש לו תוכנית. הוא אף פעם לא היה חזק בתוכניות, אלא רק כמבצע

מנסה להבין אם הכותבים שונאים אותו, או מנסים בכוח להשניא אותו עלינו, או מה הקטע שלהם איתו. כי הרושם שלי הוא שרוב הצופים מספיק אוהבים אותו כמוני עד עכשיו, בשביל שקשה יהיה כבר להתהפך עליו, אפילו כשהוא כזה מעצבן ואידיוט. אז זה יותר גורם לי לכעוס על הכותבים מאשר עליו.
נכון!

זה הגיוני, למרות שאםבמשך אלף שנה אף אחד לא חשב לנסות להשתמש במכשיר שקולט תנודות קוליות זעירות אז הם מפגרים. אבל זה מתאים לכך שהם גם כנראה במשך 1000 שנה תרגמו את הטקסט שלהם לא נכון.
עלית כאן על משהו. מסתבר שהרועה באמת רועה עדר של כבשים |פנים|
אני אזכיר שהייתי לי תיאוריה שלוויט שייך לאיזה קבוצת מחתרת של דיסייפלס שפועלת נגד השלטון וזה מסביר למה הוא שלח את הופ, גבריאל, דיוזה, אקו ואוקטביה לפני השטח לפני כמה פרקים. אז אולי מה שקורה עם גאיה קשור לזה.
וואלה, יש מצב. ואולי זה גם מתקשר לתחילת הפרק. אם כן, הוא מקבל ממני כמה נקודות זכות.

LeAnnDyIan

Well-known member
אני פה כדי לבאס אתכם ולהגיד לכם שאחרי הפרק של שבוע הבא (12) יש הפסקה של שבוע.
תתכוננו נפשית.

Lhuna3

Well-known member
אני פה כדי לבאס אתכם ולהגיד לכם שאחרי הפרק של שבוע הבא (12) יש הפסקה של שבוע.
תתכוננו נפשית.
די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 לעזאזל איתם שישרפו בגיהינום של יום הדין המזורגג שלהם 😭 😭 😭 😭 😭 😭
שימותו כולם במלחמה האחרונה שיכשלו במבחן
ששיידהאדא ישפד אותם על פמוטים אמן!!!!!!!!!!!
פאק איט אוף.

מילי08

Well-known member
די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 לעזאזל איתם שישרפו בגיהינום של יום הדין המזורגג שלהם 😭 😭 😭 😭 😭 😭
שימותו כולם במלחמה האחרונה שיכשלו במבחן
ששיידהאדא ישפד אותם על פמוטים אמן!!!!!!!!!!!
פאק איט אוף.
תגובה די הגיונית סך הכל

Lhuna3

Well-known member
סתם, בטח נגלה שהיא בעצמה הפכה לאיזו אלה או משהו משמעותי. אולי בקה התגלתה לה או משהו, מעצם שהיא שומרת הלהבה האחרונה.
אוקיי הזכרת פה נקודה מעניינת. לי נשמע הגיוני שבגלל שהיא שומרת הלהבה האחרונה, אז לדיסייפלס היתה איזו תוכנית ספציפית עבורה, למעשה זה הגיוני שהיה להם עניין גדול לחטוף אותה ולחקור אותה ב-M-CAP או בדרך אחרת, כי היא יודעת הרבה על הפליים.

נכון, אבל משהו בדרך שבה הוא חיכה לבלאמי רגוע וללא חששות, גרם לי לחשוב שהוא כבר ידע את זה. אני גם לא מצליחה להבין מה בעצם קרה שם במערה, ואני מקווה שיסבירו את זה. איך בלאמי ראה את קדוגן? איך הוא ידע כיצד הוא נראה (ולא, תמונה ישנה לא מספיקה!)
אז זהו את לא היחידה ששואלת את זה ולדעתי זה הגיוני שהוא ידע איך קדוגן נראה (כי הוא כמעט לא השתנה מהעבר - בלאמי ראה את הסרטון מהעבר איתו בעונה 3 או 4 וגם מהתמונה שהוא הרגע ראה, והוא רואה אותו בבגד שזהה לבגד של אנדרס שבלאמי ראה בבארדו) - אבל... יש שאלה מטרידה נוספת והיא איך זה שבלאמי לא איבד את הזכרון אחרי שחזר דרך האנומליה לבארדו בלי הקסדה.
כותבת פה תיאוריה שראיתי בפייסבוק בעניין אז לבחירתכם אם לקרוא:
התיאוריה היא שכל מה שעבר באית'יריה על בלאמי היה לא לגמרי אמיתי, אולי משהו דומה לסימולציית הפחד שעשו לדיוזה, אקו ושות', ואולי משהו יותר פיזי אבל עדיין מתוכנן היטב מראש כדי להפוך אותו למאמין. לי זה נראה פחות נכון, אבל בכל זאת יש את שאלת הזכרון שלו שמטרידה.

מילי08

Well-known member
לי נשמע הגיוני שבגלל שהיא שומרת הלהבה האחרונה, אז לדיסייפלס היתה איזו תוכנית ספציפית עבורה, למעשה זה הגיוני שהיה להם עניין גדול לחטוף אותה ולחקור אותה ב-M-CAP או בדרך אחרת, כי היא יודעת הרבה על הפליים.
קשה לי להאמין שהם יודעים שיש דבר כזה. הרי הבת של הרועה המציאה את כל זה אחרי שהם יצאו מהבונקר.
יש שאלה מטרידה נוספת והיא איך זה שבלאמי לא איבד את הזכרון אחרי שחזר דרך האנומליה לבארדו בלי הקסדה.
וואלה!
התיאוריה היא שכל מה שעבר באית'יריה על בלאמי היה לא לגמרי אמיתי, אולי משהו דומה לסימולציית הפחד שעשו לדיוזה, אקו ושות', ואולי משהו יותר פיזי אבל עדיין מתוכנן היטב מראש כדי להפוך אותו למאמין. לי זה נראה פחות נכון, אבל בכל זאת יש את שאלת הזכרון שלו שמטרידה.
הופה. אהבתי את התיאוריה וזה יכול להסביר הרבה דברים (כמו למשל אורך הזקן שלו :-D). לדעתי היא די הגיונית.

Lhuna3

Well-known member
תגובה קטנה
קשה לי להאמין שהם יודעים שיש דבר כזה. הרי הבת של הרועה המציאה את כל זה אחרי שהם יצאו מהבונקר.
נכון, אבל הם יודעים את זה לדעתי מהזכרונות של אוקטביה שהם ראו ב-M-CAP.

LeAnnDylan

Well-known member
אני מזכיר שזה לא בעצם מכשיר עינויים. הוא גורם לכאב רק שמנסים לחסום זכרונות. אבל אין לקלארק שום סיבה בשלב הזה לחסום זכרונות לגבי הפליים. מה אכפת לה אם הם יצליחו להשתמש באבן?
מרגיש לי לפעמים שאני צופה בתוכנית אחרת בחיי. זה עצוב ומשונה. וזה מתסכל ומצחיק אותי בו זמנית.
בלאמי ממש לא "מכיר את הסחורה", ליטרלי הראו לנו פרק שלם שלו "רואה את האור". יש לו דפוס פעולה חוזר שזה לבגוד באנשים ואז להתנצל ולעשות פרצוף עצוב. אז כן, גם הפעם הוא בגד וגם הפעם הוא יבין שהוא אידיוט בהמשך. זה לא הופך אותו לפחות נבלה בוגדנית כרגע.
וניק, אין לקלארק שום סיבה בשלב הזה לחסום זכרונות של הפליים? וואט?! הפליים היה בפעם האחרונה אצל מאדי. הוא הרגע ראתה את "החבר הכי טוב שלה" שעבר שטיפת מוח ובגד בה, היא קלטה את דיוזה, אקו ואוקטביה כשהן עברו ניסיון המרה גם, יש לה כל סיבה בעולם לחסום זכרונות! איזה סיבה לעזאזל יש לה לסמוך על אנשי בארדו?! ברור שהיא תתנגד וברור שהיא תסבול! אתה צודק לגבי זה שזה לא אמור להיות מכשיר עינויים per say אבל זה אכן מכשיר עיניים כשכל אחד מהאנשים שלנו נמצא בכיסא הזה. ואני מקווה שכשקלארק תשב שם ותסבול, שבלאמי יעמוד שם בצד ויקלוט למה הוא גרם הבוגד הזה|שפם|

תשמעי אני יודעת שאני אולי אמורה לשנוא את בלאמי על הבגידה המעצבנת שלו, וכפי שכתבתי זה עקבי אצלו, היה גם את השלב המעצבן שלו עם פייק, כשהוא מאמין בדרך מסויימת הוא מהר מאוד מפנה עורף לאנשים שהוא "כל כך אוהב"...
לפחות מישהי כאן מסכימה איתי שההתנהגות שלו עקבית (ובעיני גם מתישה) אין לי בעיה עם זה שאת לא כועסת עליו כי את אוהבת את הדמות שלו, זה דווקא מאוד הגיוני לי.
מה שמציק לי זה שכל הזמן מדברים על הדרך הארוכה שהוא עשה מאז העונה הראשונה ואיך שהוא התבגר ובלה בלה בלה. אבל כבר 7 עונות הוא נמצא באותו מעגל שהוא לא מצליח לשבור. בחיי שאין לי כבר כוח אליו. שיטרסנד (יתעלה?) ויהפוך לקשקוש אור הזה ויניח לי כבר.

בהחלט צריך קודים שונים מכוכבים שונים. או לפחות שאחד הסמלים יהיה שונה כי הקטע שזה 7 זה 6 מסמלים את ניעד ו1 את המוצא. (את כל זה אני יודע כי עובדים לפי אותו עיקרון בסטארגייט)
סליחה באמת שלא עברתי קורס חננים ואני לא מודעת לזה.

בכל מקרה אני חושב שהפתרון יבוא משיידי ומאדי.
לא יודעת, מרגיש לי כאילו גם אם מאדי היא המפתח בקטע שלה יש את הזכרונות של בקה, שאנשי בארדו לא יצליחו להוציא את זה ממנה בלי עזרה של האנשים שלנו והיחידים שבעיני יכולים לעשות את זה מבחינת ידע או שכל זה גבריאל וגאיה (וג'ורדן הגאון יאלץ לסלוח לי. שילך להמשיך לתרגם מאמרים)

לדעתי הוא פשוט נאמן לחלוטין לשפרד עכשיו ורוצה שידע את האמת.
מבחינתו הוא גם בטח לא רואה בזה בגידה בחברים שלו.
This

עוד משהו לא קשור - אנחנו עדיין לא יודעים מה קרה עם גאיה. היה נראה שהיא נחטפה על ידי דיסייפל, אבל אז למה שיסתירו אותה בבארדו משאר האנשים שלנו?
נורא מוזר לי שעוד לא חזרו לזה.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל השחקנית עצמה הייתה צריכה לוותר על חלק מהסצינות שלה כי לא הצליחה לשלב לו"ז של פרויקט אחר שעבדה עליו. אין לי ספק שגאיה תחזור והיא תהיה משמעותית לעלילה בגלל הידע שלה (כבר רשמתי מה אני מקווה שהיא תועיל איתו|ליצן|) אבל בינתיים אני לא מתייחסת לזה יותר מידי. אולי היא תחזור בפרק הבא לפני הפגרה (אפשר לקרוא לזה פגרה כשזה רק שבוע?|תוהה|)
לגבי לוויט, תיאוריה מעניינת. לא רואה את זה בינתיים אבל בהחלט יוסיף ענין לעלילה|כן|

סתם, בטח נגלה שהיא בעצמה הפכה לאיזו אלה או משהו משמעותי. אולי בקה התגלתה לה או משהו, מעצם שהיא שומרת הלהבה האחרונה..
אני לא יודעת איך בקה תתגלה אליה כי רק מי שהיה לו את הפליים יכול לראות אותה, לא? אולי אם גם היא באית'ריה או במקום דומה לזה גם היא תראה איזה חיזיון שלה. זה בהחלט הגיוני ובהחלט יקדם את העלילה לכיוון שאני מעוניינת אז ארשה את התיאוריה הזו :-P:

לדעתי זה היה הסוף שלה. היא לא דמות עד כדי כך משמעותית לסדרה, חוץ מזה שהיא היתה אהובה..
את לא היית כזאת חשובה לסדרה:-[:-[

בדיוק. והיית מצפה שהוא ילמד אחרי טעויות עבר.
IMG_1685.jpg

נגיד שהבנתי על מה את מדברת... 😅 מתישהו אני אעשה צפייה חוזרת עם עצמי ואנסה להבין הכל.

חח נכון שלפעמים שולחים דיסייפלים לכוכבים אחרים? בין אם זה לבית קברות (נקארה), לכלא (סקיירינג) או כל משימה שהיא (סנקטום או כל כוכב אחר), אז הקונדקטור הוא זה שפותח את הגשר (מקליד את הקוד של הכדור) אני מניחה שלא בלתי אפשרי (עירבבתי עכשיו עם כמה הודעות שלכם כי הציטוטים האלה כבר מתחילים להתיש אותי) ששלחו לשם את בלאמי בכוונה (לאית'יריה) כשיטה להמיר אותו וגם לעשות הפרד ומשול מקלארק ואוקטביה. וזה שהקונדקטור נזרק לשם גם היה יכול להיות בטעות בעקבות הפיצוץ. ולכן כמו שמי מכם שכתב, הגיוני בסך הכל שקדוגן ידע שאם בלאמי יחזור, הוא יחזור מאמין. אני לא שוללת שום דבר כשזה מגיע לדיסייפלים.

איך בלאמי ראה את קדוגן? איך הוא ידע כיצד הוא נראה (ולא, תמונה ישנה לא מספיקה!)

הוא ראה סרטון שלו לפני, הוא עשה את הקישור שזה הוא בתמונה רק אחרי ששמע את דוסט אומר "From the ashes we will rise" שזה היה המוטו של אנשי השחר השני (והבונקר של עונה 5) לדעתי זה שבלאמי ראה אותו שם היה סוג של הזיה כמו ההזיות שרואים בסנקטום כשיש את הרעלנים באוויר של השמש האדומה.
אגב אני יודעת שעברו בסנקטום רק 4 ימים, אבל מענין אותי לדעת אם נראה שוב עלילה של טירוף בעקבות הליקוי והאם זה ישפיע על אנשים נגיד כמו שיידי שלא מודעים אליו ולהשפעות שלו. האם הוא יכול להיות יותר משוגע ממה שהוא עכשיו? :-D

דווקא לא הגיוני, כי אחרת הוא לא יכול היה לצאת משם במסעות קודמים. ראינו כמה זמן זה לוקח וכמה זה קשה. ראו שזו חוויה חדשה בשבילו.

אני גם חושבת שדוסט לא היה באית'ריה מעולם, אבל הם כולם מספרים את הסיפור של הרועה והמסע שלו שם, יש לו ספר עם הסיפור הזה, והוא אמר לבלאמי שהוא קרא אותו יותר פעמים משהוא זוכר, אז הוא בטח ידע מה יהיה שם גם מבלי להיות שם פיזית אף פעם.

אני צריכה תזכורת... מי זאת? אמא של בלאמי?
אכן

:-D זה מה שאני לא מבינה ברעים כאלה. מה זה עוזר לכם להרוג את כולם? במי תשלטו אחר כך?
קודם הורגים אח"כ חושבים! דה💁‍♀️

איך שמת לב לזה?!
את מכירה אותי מספיק זמן בפורום הזה כדי לדעת שאני מבחינה בדברים הכי קטנים וחסרי חשיבות שיש. זה דווקא היה נראה לי די חשוב :-P:

לדעתי זו התשובה. זה גם מה שקרה עם קלארקרו, לא? הקלידו קודים שונים?
קלארקרו הקלידו קוד של כוכב שונה. לכל כוכב יש קוד משלו. אבל אני חשבתי על זה כמו מספר טלפון, לכל כוכב יש מספר משלו, אבל בין אם סנקטום מתקשרים לבארדו או נאקרה מתקשרים לבארדו, שניהם מחייגים את אותו המספר. לא חשבתי שלבארדו יש כמה מספרים שונים. אבל ניק ותיאוריות החנונים שלו אומר שכן אז נאמין לו.

לצערי אני לא מאמינה שיש לו תוכנית. הוא אף פעם לא היה חזק בתוכניות, אלא רק כמבצע
במילים אחרות הוא אידיוט:-P:

LeAnnDylan

Well-known member
אבל... יש שאלה מטרידה נוספת והיא איך זה שבלאמי לא איבד את הזכרון אחרי שחזר דרך האנומליה לבארדו בלי הקסדה.
אאל"ט לוויט הסביר את זה שכשעוברים לכוכב שבו הזמן עובר לאט יותר, הם מאבדים את הזיכרון, כלומר, אם עוברים נניח לסנקטום מבארדו בלי הקסדה אז הם יאבדו את הזיכרון. (או מסקיירינג לכל יתר הכוכבים).
אבל ממה שהיה נראה, באיתר'יה הזמן עובר טיפה יותר מהר ממה שהוא עובר בבארדו (אנחנו יודעים שעברו בבארדו קצת יותר משלושה חודשים {זמן האימונים של הבנות+ שבוע לפה שבוע לשם}) ובאית'ריה עברו מספר של חודשים שאנחנו לא יודעים מה הוא, בלאמי אמר שאחרי חודשיים הוא הפסיק לספור. אבל בהנחה ואין הפרשי זמן או שיש הפרש של ימים ספורים, זה יכול להסביר את הסיבה שהוא לא איבד את הזיכרון.
מאותה הסיבה קלארקו לא איבדו את הזיכרון כשהגיעו מנאקרה לבארדו
.

LeAnnDyIan

Well-known member
ללא תיאור
937E3779-D7A2-411A-AFF8-60D7DB84E0F4.jpeg

אופסי
F283BE0A-8D83-4FED-A4E1-01EC9F19B24A.jpeg

:-D
6CCCDB7F-F60D-4690-B317-6BEC9CEE3554.jpeg

וסתם תראו את הדלת שלי. זה לא באמת ספוילר :-P:
D9748614-DDF7-4BC7-BE7A-1F25367D0EC2.jpeg

Lhuna3

Well-known member
אאל"ט לוויט הסביר את זה שכשעוברים לכוכב שבו הזמן עובר לאט יותר, הם מאבדים את הזיכרון, כלומר, אם עוברים נניח לסנקטום מבארדו בלי הקסדה אז הם יאבדו את הזיכרון. (או מסקיירינג לכל יתר הכוכבים).
אבל ממה שהיה נראה, באיתר'יה הזמן עובר טיפה יותר מהר ממה שהוא עובר בבארדו (אנחנו יודעים שעברו בבארדו קצת יותר משלושה חודשים {זמן האימונים של הבנות+ שבוע לפה שבוע לשם}) ובאית'ריה עברו מספר של חודשים שאנחנו לא יודעים מה הוא, בלאמי אמר שאחרי חודשיים הוא הפסיק לספור. אבל בהנחה ואין הפרשי זמן או שיש הפרש של ימים ספורים, זה יכול להסביר את הסיבה שהוא לא איבד את הזיכרון.
מאותה הסיבה קלארקו לא איבדו את הזיכרון כשהגיעו מנאקרה לבארדו
.
סבבה, קיבלתי |כן| (חשבתי שאולי תבואי עם הסבר כזה, כי לא באמת נראתה לי נכונה התיאוריה ורק זה הטריד אותי).

למעלה