התרבות הישראלית.

montgomery

New member
מתי לאחרונה עמדת בתור?

מתי לאחרונה נסעת על הכבישים? מתי לאחרונה מישהו עשה לך "דווקא" כשרצית לעבור למקום מסויים? אתה באמת רוצה שאני אמשיך? אנחנו אגרסיבים בהחלט כלפינו וכלפי אחרים. מה לעשות זה אנחנו. ופה השאלה למה? למה אנחנו כאלה ברוטלים? האם אנחנו הפסקנו לדגול באימרת" כל ישראל חברים"? אגב- אני לא יודע לגבי שאר המקומות או שמה שאני עומד להגיד זה נקודתי אך לתימנים יצא שם של "ערסים".

שרוֹן

New member
לא הבנתי בעניין התימנים.

אני מודה שמזמן לא, אבל לפני שנתיים הייתי בירושלים, ואני יודעת על מה אתה מדבר, ומציעה לך להתחיל להיות אדיב, ולנסות להדביק אחרים. אני תמיד משתדלת.

אלי ו.

New member
חבר אמריקאי שחי בארץ אמר לי פעם

שבעברית אין Excuse Me כי השימוש במילה סליחה נשמע לו יותר כמו Excuse YOU. כמה פעמים שמעת את המילה סליחה כהתרסה?! ז"א סליחה!!!! אתה מפריע לי! סליחה!!!! אבל אני הייתי קודם! "סלח לי אדוני" אינו ביטוי מנומס, זו דרך גסה להתפרץ לדברי מישהו אחר או פתיחת משפט שבסופו נאמר ל"אדוני" שהוא אידיוט.

שרוֹן

New member
!?!?!Excuse Me

אוי נו, גם אצל האמריקאים יש כזה שנאמר בהתרסה, אם מישהו עוקף אותם בתור. אקסקיוז מי מיסטר!, יש גם הרבה. לא לקחנו את זה מהם בעצם? למה להיות סתם נגד עצמינו? אני באמת לא חושבת שאנחנו כל כך גרועים (טוב, נו, חוץ מנהגי המוניות היהודים בירושלים).

montgomery

New member
אבל מה עם exuse me כשאתה

עובר ממקום למקום במקום מלא באנשים?

שרוֹן

New member
יש כל מיני אנשים.

יש חולרות ויש אנשים שמתחשבים. גם בעיברית.

אלי ו.

New member
אנחנו מנסים לעשות הכללות

למה את הורסת?

montgomery

New member
זה יש בכל העולם

אבל מה הוא אחוז המתחשבים כנגד אחוז החולרות? לכ עכשיו לתיכון ותקשיב לשפה. *אזעקת צזנורה* מי שרגיש שיפסיק לקרוא כאן -------------------------------------------------------- "בוא לפה יא זין" "זוז כבר יא אפס" "איזה הומו אתה" "תגיד לי מה אתה עושה יא דביל?" וזה בין חברים!!!!!!! אני מודע לעובדה שבין חברים יש אווירה יותר נינוחה אבל אבל מוגזם לא?

שרוֹן

New member
זה כי אתה מקשיב רק למה שנצעק.

זה לא הרוב. זה המיעוט הקולני. יש לשים לב. אתה בתיכון או אחורי זה כבר?

montgomery

New member
אני בתיכון בקושי(בארץ זה עוד חטיבת

ביניים. כשהמיעוט הקולני מצליח להשתיק את הרוב השותק החברה הופכת לקולנית. מה יותר גרוע, להרביץ למישהו חסר אונים או לראות מישהו מרביץ למישהו חסר אונים בלי לעשות דבר?

תּמר

New member
הרשה לי לא להסכים עם הקביעה הזאת

לפחות אישית. דבר ראשון - אני מסכימה עם שרון, שאכן יש מילה מתאימה - סלח לי. דבר שני, אם משתמשים ב"סלח לי" באופן ישיר, כאשר הכוונה לבקש ממישהו לפנות מקום, זה נראה לי הרבה יותר מנומס מאשר להגיד בלעג excuse me אם כל הדקויות הנובעות מכך. מלבד זאת: אנחנו לא אגרסיבים. ז"א - לפחות אם זה כולל אותי. וכך אני מנסה לגדל גם את ילדי. ואם מדברים על אגרסיביות, מה עם סגנון הדיבור הצרפתי, המלווה בקללות וניבולי פה? (סליחה על ההכללה. אני מדברת על קבוצה מסויימת שפגשתי בה. אני מכירה גם צרפתים שלא אומרים אף מילה מלוכלכת אחת).

עפר פרת

New member
אין סולידריות

איפה דורקהיים כשצריך אותו? מתחבא במבוא לסוציולוגיה... אנחנו חברה מתפוררת, שהסולידריות הפנימית שלה על הקרשים. במצב כזה, האדם אינו יכול להתייחס אל האחר כאל מישהו החולק איתו את הקיום, אלא כמישהו הנאבק איתו על הקיום, ומכאן שרצוי לכוון שעון לחמש בבוקר ולהשכים להורגו. "שאני אצא פראייר?"

למעלה