התרבות הישראלית.

or99

New member
עזבי לרגע...

את יוצאי המזרח. האם את מסכימה שבארצות המזרח באופן כללי ישנה יותר אגרסיביות מבמדינות אירופה? אני טוען שבהכללה ניתן לומר שכן. טענתי היא שלמנטליות של ארצות המוצא ישנה השפעה רבה על יוצאי ארצות אלו. אלו השפיעו על החברה כולה, וכתוצאה מכך ישראל יותר אגרסיבית ממדינות אירופה. אגב, השואל ניסח את השאלה בצורה כמותית. מדוע ישראל *יותר* אגרסיבית. הניסוח שלך בצורה מוחלטת (אגרסיבי/לא אגרסיבי) אינו נכון ואף מטעה, משום שכך קשה יותר לתפוס שישנן השפעות מגורמים שונים. אמנם אני טוען שזהו הגורם העיקרי, אבל כאמור הוא אינו היחיד.

אירופה לא

היתה מקום מוצאם של היטלר? מוסוליני? סטאלין? הם לא הטיפו למעשים שבבסיסם אגרסיביות = אלימות = שימוש בכוח הזרוע? אבל, עזוב, הדיון כבר מרחיק לכת מדי. האמירה שלי במסר הנוכחי היא כבר קיצונית בהרבה מהמקום בו התחלתי, וזה רק מאחר שדיברת בזכות מידת האגרסיביות הפחותה באירופה, מה שהזכיר לי שהיו לא מעט אנשים אגריסיביים באירופה, ועדיין יש. אגב, אחרי היטלר ומעשיו האגרסיביים=אלימים הלכו המונים! לדעתי, יש בישראל תרבות שנובעת מההיסטוריה הדביקה והמרירה שלנו, שנובעת אולי ממזג-האוויר, שנובעת מעוד אלף גורמים אחרים. מנטליות של יוצאי ארצות המזרח היא לא הגורם לדעתי. זה אכן שווה דיון ומחשבה, אבל לא זו התשובה. אגב, יש צד חיובי לאותה תרבות. אצלנו, אם מישהו ייפול ברחוב, יהיו מיד מי שיעזרו. באירופה המהוללת, אדם כזה יכול לשכב ולמות מאובדן דם, פשוט כי כולם יסתכלו למטה על קצות נעליהם וימשיכו בדרכם.

אלי ו.

New member
יש לנו בלבול קטן בהגדרות

את מדברת על אנושיות, אור מדבר על נימוסים בסיסיים. השאלה אינה איפה יש אנשים יותר טובים, או מי פחות מועד לעשות מעשי זוועה או באיזה מקום נעים יותר לחיות. להבנתי אנו מדברים בעיקר על נימוסים פורמליים. ז"א באיזה מקום התור יהיה בצורת | והיכן בצורת V, איפה יקפידו לא להתפרץ לדברייך והיכן מדובר במנהג תקין, מה ואיך יאמר לך האדם שאת עומדת בינו לבין היציאה מהאוטובוס, וכו'. את יכולה כמובן לטעון שבמקומות מנומסים יש לפעמים זבל של בני אדם ולהיפך, זה כבר דיון אחר.

שרוֹן

New member
או, סוף סוף. חידודים.

אנחנו מדברים על משמעת? אילו אומות יותר ממושמעות ואילו פחות? כי כל חברה ממושמעת לחוקים החברתיים שלה. כי לנימוס המעושה הזה מאירופה אין דבר וחצי דבר עם אדיבות או טוב לב. כי אגרסיביות היא אלימות. ולא משנה כרגע איך ועל מי היא משתפרצת החוצה.

לא ידעתי ../images/Emo2.gif

שבמרוקו, למשל, מקובל לדחוף בתור, לצעוק על שכנך ברמזור או לזרוק קליפת בננה מהחלון. משהו כן נאמר בתגובה הראשונית של אור, ואת זה - שום מילים וניסוחים יפים לא יצליחו לשנות. אנשים מאוד מנומסים, אדיבים, בעלי דרך ארץ והתנהגות אנושית בסיסית יוצאים מבתים ממוצא רומני, מרוקאי, ייקי, רוסי, עיראקי וכו' וכו', בדיוק כשם שאנשים שלא יודעים דבר וחצי דבר על התנהגות נאותה יוצאים מבתים ממוצא רומני, מרוקאי, ייקי, רוסי, עיראקי וכו' וכו'. הסיבה להתנהגות הארצישראלית הטיפוסית (שאופיינית, אגב, גם ליוון, איטליה, ספרד - מקומות בעלי מזג "חם") איננה נימוס "קלוקל" שמובא מארצות המזרח. כמו שאמרתי, היטלר רצח 6 מיליון. אה, אבל הוא עשה את זה בנימוס...

or99

New member
וכמו שנאמר "לא ידעתי"... ../images/Emo13.gif

שוב, הויכוח הוא על עובדות שאותן צריך לבדוק. אני דווקא שמעתי שדחיפות בתור, צעקות על שכנים, צפצופים וצעקות בכביש אכן נפוצים במדינות ערב. (לגבי הלכלוך, ניתן לראות זאת גם בכפרים הערביים שבמדינת ישראל)

../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif נו...

כמו שכבר אמרתי, היטלר רצח 6 מיליון, אבל הוא עשה את זה בנימוס, אז זה לא נחשב... הדיון הזה כבר מזמן חרג מפרופורציות הטעם הטוב. זכותך לחשוב איזה מחשבות גזעניות/אנטי-מנטליויות מסוימות/מקטלגות שברצונך לחשוב. כל זמן שאני עדיין חיה במקום שיש בו מקום גם לדעות מתקדמות, דיינו.

כבר עניתי על מה שאמר אלי, והאמת

עייפתי. כמו שאמרתי, תחשוב מה שאתה רוצה, כל עוד לא דעות כאלה קובעות את מה שקורה סביבי או בתוך המוח שלי.

giulietta

New member
אור?

כמה חושך יש באמירות שלך.

or99

New member
אז הויכוח הוא על העובדות,

על הגורמים, וזה כבר טוב...

furban

New member
אגרסביות ישראלית

לדעתי יש לכך שתי סיבות שנובעות זו מזו: התרבות הישראלית היא אגרסיבית מפני שהיא מושתת על כיבוש מראשיתה. כשעם שלם שולט על עם אחר הוא נעשה אגרסיבי. שנית, זו חברה שהתחילה בזה שהיה לה נור אחשוב לעשות אותנו לגברים שריריים (מכירים את "יהדות השירירים" של מאקס נורדאו?) - הם חשבו שזה פתרון לאנטישמיות, אבל מה שקרה הוא שהפכנו ככלל לחברה אגרסיבית, שרירנית, אלימה ושונאת נשים. יערה

ג שם

New member
שנאה

המונח שנאת נשים קצת מוקצן, שלא נאמר- אגרסיבי אבל נחמד להתנחם בכך שפעם, עוד לפני האנטישמיות והכיבוש, היינו חברה נאורה יותר ביחסה לנשים. לא זוכרת בדיוק מתי זה היה, אבל בטח יהיה מי שיזכיר לי אבל בעצם אולי לא כדאי להרגיז אותך לפני ההרצאה אז עזבי לא כתבתי כלום

HotGod

New member
אולי שנאת הנשים נובעת מההחלטה של

נשים בישראל להזמין, כאשר ילדן הקט בן שמונה ימים בלבד, אדם זר שיפשיט את בנן ויעביר סכין על איבר מינו החשוף? יכול להיות שאקט וולגרי זה על פעוט משאיר את אותותיו על הילוד + נותן לגיטימציה לחברה כולה להתנהג כברברית? אולי.

or99

New member
נו באמת...

משימה: 1. קח קבוצה שתורכב מ-"שונאי נשים" לפי כל הגדרה שתבחר, וקבוצה שנייה של "אוהבי נשים" עפ"י אותה הגדרה. 2. מדוד בקרב שתי הקבוצות את שיעור ההתנגדות לברית המילה. 3. מצא תאוריה אחרת...

למעלה