התרבות הישראלית.

Mנטה

New member
אבל זה בדיוק הענין שהאגרסיביות היא

ישראלית ולאו דוקא יהודית. (ואגב, אני מכירה עוד כמה עמים אגרסיביים, למעשה סביב הים התיכון יש מבחר לא מבוטל וגם סביב ימים ויבשות אחרים
)

להוטגוד: אלגוריתם לחילול

תיאוריות "מהפכניות": 1. בחר לך אידיאולוגיה 2. המצא תאוריה הזויה ככל שתהיה המאששת את האידיאולוגיה 3. שתף את חבריך לפורום (הערה חשובה: אין בהודעה זו הבעת דעה בעד או נגד האידאולוגיה של הוטדוג בעניין ברית מילה.)

אידיאולוגיה לדוגמא

מחיקת האות ט' מהעברית תיאוריה הזויה: לאות ט' יש מאפיינים של רוע. קודם לכל היא מיותרת בשפה המדוברת כיום, כיוון שרוב הדברים לא מבדילים בינה ל-ת'. אחת מתכונותיו של רוע שהוא קיים במקומות בהם אינו נחוץ, ולהיפך - ניתן לומר כי מראש רוע אינו נחוץ בשום מקום שהוא - בדיוק כמו האות ט'. תכונה אחרת של רוע - כוונות טובות פעמים רבות עוזרות להפיצו ולקדמו. והנה - במילה "טוב" האותה הראשונה היא 'ט' - אותה טית שנואה שגרמה לאטיוד לעבור על דעתו, שנדחפה לנקודטות ולטודות, שכיערה ורמסה כל חלקת לשון טובה והביאה את ה"טעות" לשיאים חדשים של ציניות ("טעות שלי" - תרגום ישיר וביוט של My Bad, ומייד רואים שט' היא מקור הרע). האות ט גם מסווה עצמה, או מנסה. וכי לאות תמימה תהיה סיבה להיות ראשונה בטוב? טוב, כמו כל דבר אחר בחיים, זו אשליה. אשליה, מלשון הונאת ראייה, כמו לשון ושקר, כמו שיגיון ושטות, כמו טיפול בהלם וטירוף. לא בכדי טירוף וטיפול שתיהן מתחילות בט'. אותה ט' שהתפרצה לאטימות, וניסיון נואל להסיר ממנה החשד לאלימות - והלא לל' אין סיבה לקשר עם משהו גס וכוחני כ"כ. זו הט' של אלימות ששוב הסוותה עצמה כאטימות, וגרמה לנו לשכוח את טיבעה. הטבע - המורה האכזר ביותר של החיים. טבע. טבע האדם רע מנעוריו. טבע אכזר. חוק הג'ונגל - רק החזק שורד. ושוב חזרנו לטבע ולאלימות/אטימות. מי שמשקיע שוקע, מי שטוב טובע... אפילו חיילים משועממים הבינו מייד את הקשר בין ט' לרוע, לאטימות, להקטנת ראש. קטנות - ההפך מן גדלות - מצביע בבירור על היריבות שבין ל' לט', אותה מיריבות שגרמה לט' להפליל את הל' באלימות. כמו גם בקליעה וקטיעה - אותה היריבות - ל' גורמת לט, ט' לא מאפשרת את ל' (קליעה ברגלו של יריב מובילה לקטיעה, קטיעת ידו של צלף מפסיקה קליעות וכו') כך גם קטטה, ויריבתה הקללה, כך גם טעם - אותו אדון לחיינו שכ"כ השתלט עלינו (שליטה, אבל ניחא) עד כי איננו מודעים לעריצותו הבלתי נלאית. בשם הטעם הטוב נתקוטט ונחבוט איש ברעהו, נאטום ליבנו לדעות מופרכות וננקוט גישות לא טבעיות, רק כי הט' של טוב טעם פגשה בנו. ט' אף מובילה ביודעין ללעג לחלש, ושימחה לאיד לשוגה, גורמת תרעומת בעיני המכירים בה כשהיא מתפרצת למקום בו אינה שייכת, ומבלי שניתן יהיה ללמד עליה סנגוריה מלבד "ככה זה". זו הט' שעליה נשענות טענות, טלטלות, טרוניות וטינות. וזה היה השיתוף.

furban

New member
הנשים המציאו את ההלכה???

אני מסכימה בהחלט שזהו אקט וולגרי ואלים וראוי לעבור מהעולם. עם זאת מוזר בעיני להציג את הנשים כאחריות עליו ויוזמות שלו. גם אימהות שמארגנות לבנים שלהן ברית בחדווה הרי לא המציאו את המנהג המזופת ובעצם האקט הזה הן מרגישות שהן עושות את הדבר הנכון, כשלמעשה אין להן הרבה ברירה כיוון שזהו תהליך חברתי ארוך שלא איפשר להן לחשוב אחרת. יערה

montgomery

New member
נשים? נשים אוהבות את ילדיהן.

אמא שלי כמעט החביאה אותי בארון הכלים על מנת להימנע מהמקרה

HotGod

New member
במקרה הזה אני לא מאשים את הגברים

כפי שאני מאשים את הנשים, מה הם אשמים? הרי גם להם חתכו. הסיכו שילד מוכה יגדל למבוגר מכה גדול מהסיכוי שילד לא מוכה יגדל להורה מכה. באותה מידה אני שופט במידה רכה יותר את הבדוויניות הנותנות לברברים לבצע את הברית הבדווינית. חתכו לן כשהן היו קטנות אז זה נראה להן טבעי לחיות ללא כפתור האהבה שלה. מה הן מבינות. ולמקרה הנ"ל, הנשים, רובן, חשות שמשהו לא טבעי, שמשהו נורא עומד להתרחש אבל בכל זאת הן משתפות פעולה ולפעמים אף מובילות ("זה מטעמי אסטטיקה והגיינה") את הטקס הברברי הזה. בארה"ב האחוזים צונחים מדי שנה. אצל היהודים המגמה משתנה אך לאט יותר והתופעה הזו גם קיימת אצל 300 מליון ערבים. אני בטוח שאם נקח מפת ברבריות ואלימות ונשים על גביה מפה של חיתוכים באברי מין, עקירת שיניים לילדים ועוד טקסים ברבריים נקבל חפיפה כמעט מלאה בין שתי המפות. ולשאר המלעיזים: 1. נסו לקרוא ולדמיין את כל התמונה 2. נסו לענות ללא אלגוריתם מטופש 3. נסו להוריד חומות התנגדות מידית

ל furban

כשאת אומרת שהפכנו ל"חברה שונאת נשים", זה עשוי אולי להתקבל אצל (א)נשים עם צורת חשיבה מסויימת. אבל זה גם יכול לגרום לאנשים אחרים לסווג אותך כ"פמיניסטית לוחמנית מרירה", מה שישחרר אותם מלהתייחס אלייך בצורה רצינית/עניינית.

furban

New member
אז מה את/ה מציעים לי לעשות?

כך אני חושבת. אני לא מרירה ולא לוחמנית (כי לוחמנות היא ערך פטריאכלי) מה לעשות כדי גם להביע את רעיונותיו בלהט, וגם שיתייחסו אלי ברצינות- למרות שבעצם אולי אני בכלל לא רוצה שיתייחסו אלי ברצינות- מה זה כולל? אני צריכה לדעת מה כוללת התייחסות רצינית לפני שאני בוחרת בה. יערה

חשבתי שזה ברור מה אני מציע

אבל אם לא הובן, אומר זאת יותר מפורש. אני מציע לא להפריח סיסמאות בסגנון "חברה ששונאת נשים".

ללמוד מהנשים הסקנדינביות ../images/Emo20.gif

אין לי מושג מה בדיוק אפשר ללמוד מהן, אבל הן הצליחו הרבה יותר מהנשים היהודיות, זה בטוח.

shellyland

New member
או אולי מהגברים הסקנדינבים?

הם הצליחו הרבה יותר מן הגברים היהודים. ולאורבאנית: מה, את באמת לא מבינה מה הם מנסים להגיד לך? אמירות כמו "הפכנו לחברה שונאת נשים" הן אמירות לא מדוייקות ולא אחראיות ופה זה פרום ששואף לדיוק ואחריות. אני לא בטוחה שהחברה הישראלית של היום היא יותר שונאת נשים מן החברה היהודית שלפני פרוץ הציונות. בתחושה לא מבוססת אני יכולה לומר שבטח ההיפך הוא הנכון. אמת, יש הרבה לאן להגיע, אבל חלו גם מהלכים שמציבים אותנו במקום לא רע על רצף היחס לנשים ביהדות באלפיים השנים האחרונות. הכיוון, בסך הכל, הוא טוב, גם אם הוא איטי מדי וגם אם הוא קשה להפנמה. ומשהו אישי על הגברים של הפורום (חלקם, לפחות): הם לא באמת אנטי-פמיניסטים. הם רק לא אוהבים סיסמאות ומעדיפים להתמודד עם משנה סדורה וטענות מבוססות.

lexigali

New member
../images/Emo46.gif ממתי ויקינגים הם חנונים?

Max von Sidow הצעיר, ביורן בורג בווימבלדון - חנונים?? וגם את David Beckham לא הייתי זורקת.

shellyland

New member
אה? ../images/Emo12.gif למה?

למה זה שמישהי היא "פמיניסטית לוחמנית מרירה" משחרר מהאחריות להתייחס אליה ברצינות יותר מאשר אם היתה, נניח, שמאלן לוחמני ומריר (כמו רבים מחברי הפורום הזה)? ואגב, פמיניזם ולוחמנות לא בהכרח צריכים להגיע יחד עם מרירות. אתה מכיר מקרוב (לפחות) אחת שהיא פמיניסטית לוחמנית אך אינה מרירה.

לא!!!

הבעייה היא בהפרחת סיסמאות ריקות מתוכן (ולא משנה אם הסיסמא היא "הפכנו לחברה שונאת נשים" או "כל הימניים הם גזענים ופושעים" או "השמאלנים הם חבורת הומואים חדורי שנאה עצמית" - שלושתן בזויות בעיניי). כשאני שומע מישהו משתמש באמרות נבובות כאלו, אני עשוי להבין שיש לי עסק עם פאנאט. בקשר ל"פמיניסטית לוחמנית מרירה" ייתכן שאת צודקת, והיה מקום להשתמש בביטוי יותר חריף. לעצם הביטוי "חברה ששונאת נשים": 50% מהחברה זה נשים, ואחוזים נכבדים מהחברה זה ילדים. אז מי בדיוק שונא נשים? הגברים? הנשים? הילדים? הזקנים? מי? אני חושב שהמינימום הנדרש למי שרוצה להפריח ססמא לוחמנית ומעורפלת כזו, זה א. שיסביר את כוונתו. ב. שיביא טיעונים, מופרכים ככל שיהיו, לקביעה שלו.

מה יהיה?

כיבוש = יצירת אגרסיביות? כמה טוב לפלשתינאים, הם לא שולטים על אף עם אחר ובאמת הם אומה כל כך רגועה וסובלנית ואוהבת נשים ורוצה בטובתו של האחר. מה את אומרת? הכיבוש פועל לשני הכיוונים? את צודקת, צריך לבחור אומה רגועה אחרת, כזו שלא כובשת ולא נכבשה: ללמוד מהסובלנות והכבוד לנשים ולשונה באשר הוא שונה באירן למשל או בסעודיה אנשים נהיים אגרסיביים כתוצאה ממצוקות ורקע תרבותי, ומצוקות ורקע תרבותי לא תמיד כרוכים בנושאים פוליטיים, חבל לנסות להלביש על זה תאוריות פוליטיות

למעלה