התרבות הישראלית.

montgomery

New member
התרבות הישראלית.

מישהו פעם חשב מדוע הישראלים יותר אגרסיבים משאר מדינות אירופה? דוגמה: exuse me(מקווה שאייתי נכון) אין לזה חלופה לעיברית מכיוון שזה ישמע מוזר. הכי קרוב זה זוז מפה. מה יש לנו שאנחנו אגרסיבים כל כך? בדיחה: אמריקאי אומר לאישתו"pass the suger,suger". אניגלי אומר לאישתו "pass the honey,honey". ישראלי אומר לאישתו "תעבירי את הסטייק יא פרה"

or99

New member
ראשית...

לא כל הישראלים הם בעלי מוצא אירופאי, וגם מי שגדל במשפחה כזו, או אפילו נולד באירופה, לא יכול שלא להיות מושפע. שנית, היהודים מאירופה יצרו כאן חברה חדשה, וזו הייתה הזדמנות לדעתי להתנתק מהרגלים ישנים שלא רצו בהם. לכן הם גם לא הקפידו עם ילדיהם על כל ההליכות והנימוסים מאירופה. חוץ מזה אין מה לעשות וגם מזג האוויר משפיע.

montgomery

New member
אירופה זה דוגמה.

אין שום קשר. למה הישראליםפ אגרסיבים? למה אצלנו הנהיגה אגרסיבית, התורים אגרסיבים, הכל כל כך אגרסיבים.

הכל יחסי

אנו אגרסיביים ביחס לנורווגיה ושוייץ אבל לא כל כך ביחס לפקיסטן ואנגולה למה להשוות את עצמנו דוקא לאירופה? אין כאן הרי רוב של יוצאי אירופה, אפילו לא מתקרב לזה באותה מידה אפשר לבדוק איך אנחנו ביחס למדינות אסיה או מדינות אפריקה ובכל זאת (כי פטור בלא כלום אי אפשר) אין לשכוח את העובדה שהתרבות שלנו התעצבה על רקע של מלחמות, מתחים בין עדתיים, פידאיון, זכרון השואה, טרור, משברים כלכליים קשים, שבירת אתוסים ומסורות בני מאות בשנים, השתלבות של מהגרים בחברה חדשה, זלזול בבני הגולה, שירים של שימי תבורי... זה מספיק כדי ליצור אגרסיביות?

../images/Emo31.gif זה די גזעני, מה שכתבת...

ואני צאצאית לאבא מגרמניה ולאמא עם שורשים בבוקובינה, כך שאין מה לחשוד בי בשמיעה שמחפשת אפליה... אני די בטוחה שגם במשפחות שעלו ממרוקו/תימן/עיראק וכן הלאה היו אורחות נימוסין והתנהגות נאותה. אכן מזג האוויר, היסטוריה תזזיתית של מלחמות וצורך בהגנה עצמית ועוד כהנה וכהנה יכולים להסביר את זה טוב יותר מ"לא כל הישראלים הם בעלי מוצא אירופאי" --> זו גזענות שאין לה ממש מקום. מלבד זה, לא תמיד ההתנהגות הפושה בחו"ל עדיפה. למשל, בצרפת - אם תבקש בשדה התעופה סיוע כדי להגיע למחוז חפצך במקום שאתה לא מכיר ושאת שפתו אינך יודע, תיתקל באוזניים אטומות ובחוסר מוכנות what so ever לדבר אנגלית (=שפה שבהחלט אפשר לראות בה "גשר" בין כל העמים והשפות). בארה"ב, למשל, תיתקל לא פעם באנשים שמרוב נחמדות דבשית ודביקה שמורעפת עליך מבלי שביקשת, תרצה להתרחק מהם רחוק ככל האפשר.

or99

New member
אני עדיין חושב...

שהסביבה הקרובה בה האדם גדל, המשפחה, משפיעה *הרבה* יותר מכל הגורמים האחרים שהוזכרו כאן, ובכללם מזג האוויר והמלחמות. במילה "מוצא" אין הכוונה להשפעה גנטית, אלא השפעה סביבתית של המשפחה. כן. אני עדיין חושב שההתנהגות של משפחות יוצאי המזרח מושפעת מהתרבות של ארצות אלו, לטוב ולרע. ודאי שהיו להם "אורחות נימוסין והתנהגות נאותה", אבל "נאותה" זה פונקצייה של מקום.

../images/Emo70.gif

מה לא מובן? זה סופר-גזעני, מה שאתה אומר, ואני ממש לא מבינה איך זה לא גרם לתגובות נוספות. מזמן לא ראיתי אמירה כזו גזענית. אתה באמת לא חושב שיש יוצאי ארצות המזרח שלא צועקים/מקללים/נדחפים בתור? באמת לא ראית יוצאי רוסיה/רומניה וכו' שכן (צועקים/מקללים/נדחפים)? אני באמת מופתעת מזה שאמירה כזו לא זוכה להלם גם מצד אנשים אחרים פה...

or99

New member
באותה מידה...

כל ההודעות שנכתבו בשרשור על הישראלים הן הודעות גזעניות, משום שהן עושות הכללה של המזג והתנהגויות מסוימות במדינות שונות. לדעתי אין פגם בלעשות הכללות ולדבר על רוב. רק בצורה של הכללה ניתן להסיק מסקנות! לו היית כותב בתחילת ההודעה שמדובר בהכללה בלבד הייתי בסדר? לדעתי אין בכך צורך וזה ברור מאליו.

גזענות?

קראתי שוב, חיפשתי ולא מצאתי גזענות בדבריו של אור הוא לא אמר שיוצאי ארצות המזרח אגרסיביים יותר או מנומסים פחות, הוא אמר שאנשים מתחשבים או מנומסים על פי קוד שהם הביאו מהרקע שלהם, ושהוא משתנה מרקע תרבותי אחד למשנהו. אני לא מוצא בכך גזענות. גזענות אינה ראיית ההבדלים שבין אנשים מקבוצות שונות (את לא מזהה מאפיינים שונים לספרדים ונורווגים?) אלא השיפוט של אדם על פי הקבוצה שלו. אם אני אומר שגונזלס הוא כך וכך מעצם היותו ספרדי וזה פוסל אותו בעיניי מראש אזי זו גזענות. לא ראיתי שאור פוסל מישהו או שופט מישהו לשלילה על סמך המוצא שלו.

../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif הלו!! לענות על

השאלה למה ישראלים אגרסיביים במילים: "לא כל הישראלים הם בעלי מוצא אירופאי, וגם מי שגדל במשפחה כזו, או אפילו נולד באירופה, לא יכול שלא להיות מושפע. שנית, היהודים מאירופה יצרו כאן חברה חדשה, וזו הייתה הזדמנות לדעתי להתנתק מהרגלים ישנים שלא רצו בהם. לכן הם גם לא הקפידו עם ילדיהם על כל ההליכות והנימוסים מאירופה." זו גזענות, לא יעזור. לא אמרתי שאין הבדלים בין נורווגים לבין ספרדים. אני מוכנה גם לערוך רשימת הבדלים מסוג כזה, אבל זה לא הנושא. הנושא הוא מדוע ישראלים אגרסיביים. התשובה שנתן אור היא שלא כולנו הגענו מאירופה. נו, באמת... זו לא גזענות? לומר שמי שהגיע מארצות המזרח - כברירת מחדל מביא איתו תרבות פחות "מנומסת" - זו לא גזענות?!

or99

New member
אם כך, גם עצם השאלה גזענית...

משום שהיא (שלא כפי שציטטת) מנוסחת כך: "מישהו פעם חשב מדוע הישראלים יותר אגרסיבים משאר מדינות אירופה?" לא יעזור הפוליטקלי קורקט. בישראל (ובמדינות המזרח) יש יותר אגרסיביות מבמדינות אירופה. לדעתי תוספת אגרסיביות היא חלק מן "החבילה" של המזג החם והאמוציונליות. כפי שאמרת, יש בה גם תכונות טובות.

ומי אמר שבבתים

של אנשים שעלו ממרוקו או עיראק, למשל, מחנכים לדחיפות ולצעקות? מי אמר שזו המנטליות שלהם? זו גזענות/חלוקת אנשים לפי מוצא/מיקום גיאוגרפי/הכללה שפשוט זועקת.

lexigali

New member
לא גזענות, וכמו אור,

גם אני חושבץ שהכללות הן הכרח לעיתים. למיום גיאוגרפי יש השפעה על התנהגות ואופי, כמו גם על צורה ויופי. כמו שלא כל העמים נראים אותו הדבר, הם גם לאו דווקא מתנהגים אותו הדבר. מה גזעני בזה?

גזענות

כשמה כן היא שנאת אדם לפי גזעו - יהיה זה שחור, מזרח אסייאתי, מרכז אסייאתי וכו'. לגזען לא משנה החינוך או המנטליות של האדם, או כמו ההתבטאות המגונה של אחד מח"כ: ארבעים שנה בקבר.

../images/Emo53.gif עזבו לרגע את

המילה גזענות. לא אמרתי שאור גזען. אמרתי שזו גזענות. אבל, אני ארד גם מזה, כדי שתבינו את הכוונה. זו הכללה שבאה וקובעת שהמנטליות של יוצאי ארצות המזרח הינה הסיבה העיקרית לכך שישראלים אגרסיביים. לא גזענות? אנטי-מנטליות מסוימת? so be it. זה גרוע באותה מידה!

למעלה