התלבטות קשה לגבי Kaze Arashi Ryu

pzirpim

New member
שלום רב,

התלבטותך נכונה. אם אכן דמות המפתח בשיטה הונה את תלמידיו, ההונאה התגלתה, והיחסים האשיים התערערו יש לדאוג לעתיד. אם יש אמת בטענות, תלמידיו הבכירים של אותו מורה נמצאים במצב לא קל. בברכה

Tonjin

New member
יש בעיתיות במילה הונאה בהקשר הזה

לפחות לדעתי.. "הרגשתי שהעולם נרעד לפתע, ושרוח מוזהבת עלתה מהקרקע עטפה אותי והפכה את גופי לזהב. באותו זמן הפכו מוחי וגופי לאור. יכולתי להבין את רחש הציפורים והייתי מודע לגמרי לרוחו של אלוהים בורא העולם. ברגע זה הוארתי: המקור של בודו הוא אהבת אלוהים - רוח האהבה המגנה על כל הברואים. דמעות זלגו על לחיי" -מוריהיי אואשיבה, מייסד אייקידו על רגע משמעותי בחייו שעיצב את אמנות הלחימה שלו כפי שאנחנו מכירים אותה כיום... קרה? לא קרה? מה זה אומר לגבי? (אדם חילוני ומיזנטרופ שמתאמן באייקידו ולא מבין את לשון הציפורים) ומה זה בעצם משנה? האם הייתה קיימת באמת דמות היסטורית בשם ווינג-צ'ון? האם היא באמת הרביצה לבעלה עד שלבסוף הפך לתלמיד שלה? אם אני מורה לווינג-צ'ון שחושד שכנראה לא כך הוא ועדיין מטפח את הסיפור, כמה בעייתי זה באמת? (ועוד לא הזכרתי את הנינג'וטוסו שכולל טרול-הרים כאחד ממייסדי השושלת) מסכים שיש בעיותיות אדירה כשמשמעותה של המילה הונאה ברורה וחותכת, ברוב המקרים (ואני חייב להודות שאני לא מכיר לא את ההיסטוריה של קאזה-אראשי ולא את הטענות כנגדה בתחום הזה) אין זה כך..

Ryuha

New member
זה לא אותו דבר

כתבת: "האם הייתה קיימת באמת דמות היסטורית בשם ווינג-צ'ון? האם היא באמת הרביצה לבעלה עד שלבסוף הפך לתלמיד שלה? אם אני מורה לווינג-צ'ון שחושד שכנראה לא כך הוא ועדיין מטפח את הסיפור, כמה בעייתי זה באמת?" אבל אין ספק שבסין קיימת שיטה בשם וינג-צ'ון ואין ספק שיש לה היסטוריה מתועדת. ואין ספק שהיו כמה דורות של רבי אמנים שהעבירו ידע אמיתי. אם יתברר שמעולם לא הייתה קיימת בסין שיטה בשם וינג צ'ון, ומקורה של השיטה היא בבחור אנגלי שמעולם לא יצא מתחומי אנגליה, ויתברר שכל ההיסטוריה של השיטה היא מפוברקת- ואין אף מסמך היסטורי אותנטי אחד המוכיח את טענות אותו בחור אנגלי - האם גם אז אין בעיה לדעתך?

להפריד מוץ מתבן

נניח שהתפרסמתי בזכות שיטה שטענתי כי אני יורשה מזה קדמה דנא
... ונניח שהצלחתי לגדל תחתי דורות של תלמידים: הרי שגם אם אני מעמיד פנים
או לכל הפחות פנטזיונר
, הרי שאי אפשר להתווכח אם עצם קיומה של השיטה שלי ועצם הימצאותם של תלמידים רבים המתאמנים - על המשנה שהנחלתי להם. רוצה לאמר: ישנה הוכחה לקיומו - בעצם קיומו. תוכל לבוא ולאמר כי אינך חפץ בשיטה שההסטוריה שלה, שוכתבה / הומצאה וכי אתה מוצא לא פחות עניין בסיפור
- מאשר במספר... זו זכותך כמובן וזו "אמיתיות" על פי הגדרתך אבל קח בחשבון שאין בינה לבין האיכות הפיזית של האימונים - ולא כלום. אני איני רואה בעיה "תפעולית" בשיטה שהסיפור לגביה הוכח / נחשד כלא אמין וו'ינג-צ'ון היא אחלה דוגמה... לא חושב כי היו דברים מעולם: לא נזירה
ולא סבתא שלי. השיטה נפוצה מסין לכל דרום-מזרח אסיה וכיום היא מצוייה בקונפיגורציה כזו או אחרת בכל העולם... היא יעלה, מהנה ומעניינת וזו לדעתי אמיתותה האבסולוטית - שהינה חשובה לעין ארוך מאמיתותה המיטולוגית. אבל זו כאמור, דעתי. לעניננו: גם אם המורה של שמעון פיברק (ואני ל-א אומר שכן): הרי שאין זה אומר שהוא עצמו - אינו אמיתי. מה שבטוח הוא ששמעון אמיתי לגמרי- כמוהו תלמידיו ומה שהוא עושה מצוי באיכות גבוהה. מוץ - מתבן.

Ryuha

New member
כמובן

אין ויכוח על כך כלל. את סנסאי שמעון אינני מכיר אבל פגשתי בתלמידו הבכיר מנחם גולדברג (אם אינני טועה) ואכן התרשמתי שמדובר באדם רציני מאוד ובעל ראש פתוח ורצון אמיתי ללמוד וללמד.

pzirpim

New member
שלום טונג'ין.

אנא קרא ואמור האם המילה "הונאה" היא מוגזמת באם הטענות נכונות. בברכה

באם הם נכונות

אז אין ספק שיש פה ברוך היסטורי לא קטן. מה זה אומר על שמעון, KAR וכו' - זה כבר משהו אחר.

pzirpim

New member
גוטמן האפור שלום,

לוא היה מדובר ב"ברוך היסטורי" וזהוא, המצב היה טוב.הברוך האמיתי עכשיוי. אדם יכול להיות מורה מצוין ואדם בעל יושרה ולגלות שהוא עצמו הולך שולל. יכול לקרות לכל אחד. הערכה מחודשת הכרחית. אנני מקנא בתלמיד ותיק אשר מאחרויו אלפי שעות אימון הנמצא במצב זה. שלא יהיו טעויות- לר' שמעון ולתלמידיו רק טוב. בברכה

Tonjin

New member
מישהו קרא עד הסוף?

כלומר את כל השרשור, לא רק את ההודעה המקורית? אבל ראשית, כן - במידה והטענות נכונות המילה "הונאה" בהחלט במקומה ובחזרה לשרשור, מי שיקרא עד הסוף יוכל לראות גם אצבעות מאשימות מופנות כלפי האצומי.. ההודעה האחרונה מסכמת את המצב בכך שלמרות שיתכן שטאקאמצו פיברק ולא אמר את כל האמת זה לא משנה בגלל שהאצומי היה תמיד ישר והגון לגבי אצל מי למד והצורה בה התאמן...

ש מים

New member
תגידו, באמצעות מה אנו נלחמים?

באמצעות דפי ההסטוריה או עם הידיים? היסטוריה זה מעניין וחשוב וטוב שיהיה שורשים וקשר. טוב גם לדעת שיש תיעוד והוכחות שמה שאתה לומד/עושה עבר ניסוייים "אמיתיים", אבל בעצם, זה גם מה שעושה אבי נרדיה, והשיטה שלו, לא?? אז מה מותר השיטות שלנו, "העתיקות", ההיסטוריות, על שיטה מודרנית (ומוכחת וטובה)? אני חושב שרק בדבר אחד: בפילוסופיה שעומדת מאחוריה. לפי מה שאני רואה מסביבי, רוב השיטות "ההסטוריות" (או אלו הטוענות להיות "קלאסיות"), מגבות עצמן גם בתורה ובפילוסופיה, שאינה מתאימה/נכונה רק לשדה הקרב, אלא לחיים בכלל. ועדיין, גם בשיטות "העתיקות", לא כל מורה יודע ויכול ומסוגל ללמד את הפילוסופיה. לכן: ההבדלים הם במורים ופחות בשיטות. ובעצם האצומי צודק: אם אתה רוצה להיות לוחם - עבוד ושתוק! (אגב, מנסיוני, הקשקשנים לא ממשיכים, אלא נושרים ברגע שצריך להזיע).

Ryuha

New member
לא באמצעות ידיים

ולא באמצעות דפי היסטוריה. אנו נלחמים באמצעות ידע. לפתגם של הצומי באופן אישי הייתי מוסיף עוד אלמנט אחד: אם אתה רוצה להיות לוחם - קודם כל רכוש ידע, אחר כך, עבוד ושתוק.

ש מים

New member
ידע

ידע נרכש בעבודה קשה. ולהבדיל ממן הידע התיאורטי והידע "האקדמי", באמנויות לחימה הידע נרכש (צריך להירכש) בעבודה, בזיעה ובבדיקה מתמדת.

ש מים

New member
וואלה? ידעתי שאתה מוכר לי!

היית איתי ביחד במחלקה בטירת הכרמל בשנת 98 !!!

Tonjin

New member
לא מסכים.. מצטער..

עבוד ושתוק היה אולי טוב לארה"ב שלפני 1865, אבל עכשיו זה קצת לא לעניין אני מבין ובהחלט יכול להזדהות עם הגרסא המרוככת של המשפט שמופיעה בחתימה של רוּ (Sweat first, Talk later) אבל מי שלא מוכן לדבר ולהסביר בכלל (ולהתרשמותי האצומי דווקא לא כזה) כנראה שיש לו מה להסתיר

ש מים

New member
מדובר על העיקרון

אני לא יודע אם נתקלת באנשים כאלו (אני כן נתקלתי, בעיקר כאלו שבאו ללמוד אצלי), שלא סתמו את הפה, וזה בא בעיקר ע"ח הידיים (והרגליים)... חשוב שמורה ידע (ויסביר) את העקרונות והמחשבה שמאחורי התרגיל, חשוב מאוד שהתלמיד יקבל, גם באופן מילולי, את "רוח השיטה". אבל כל זה רק כנלווה וכעומד מאחורי (העבודה הפיזית). ושלא כמו באוניברסיטאות ובבתי-ספר עיוניים - המלל, באמנויות הלחימה, אינו יכול לבוא במקום הפיזיות.

Ryuha

New member
אתה צודק

כמובן שאין תחליף לעבודה קשה, ואין על זה ויכוח.. אותו ידע, שהמורה מסביר ומלמד שמהווה את הפורמט לעבודה הקשה והמפרכת, אותו ידע הרי אינו צץ מהאויר.. וכאן בדיוק השאלה.. מה מקור אותו ידע? הנקודה היא שלא מספיק לתרגל קשה, צריך גם לתרגל נכון. וכדי לתרגל נכון צריך ידע ! הרי אם אתה מעוניין לחקור את תולדות האומנות וכל מה שיש לך זה ספר פיסיקה, לא משנה כמה קשה תלמד, וכמה תזיע, הידע שתרכוש לבסוף יהיה לחלוטין לא רלוונטי למטרה העיקרית שלך, שהיא לחקור את תולדות האומנות. חשוב לתרגל קשה, אבל התרגול הקשה חייב להיות מוכוון מטרה, ולא רק תרגול לשם התרגול.

למעלה