התלבטות קשה לגבי Kaze Arashi Ryu

tanma

New member
מצאתי מצאתי מצאתי!

חשבתי על דוגמא הרבה יותר זמן משראוי להקדיש לסוגיה כזו, אבל בסוף מצאתי: נסתכל מנקודת המבט של סטודנט- נבדיל בין מכללות, שבהן המרצים נבחרים לפי רמת ההוראה שלהם לבין אוניברסיטאות (לפחות זו שאני לומד בה) בהן הן נבחרים לפי רמת המחקר שלהם. אם הוא לומד במכללה, המרצים שלו עוברים כל מיני ניפויים: על פי איכות ההוראה שלהם (ענייני) על פי יחסי האנוש שלהם (ענייני למחצה) על פי המוכנות שלהם ללמד בשכר המוצע (ענייני אם השכר גבוה וענייני ביחס הפוך אם הוא נמוך) וכן הלאה... לעומת זאת, באוניברסיטה המרצים מנופים באופן אחר: על פי איכות המחקר (לא ענייני) על פי הרצון שלהם ללמוד ולעבוד באוניברסיטה (לא מאוד ענייני) וכן הלאה... זאת השאלה שלי. לכל נושא ונושא, לפי מה מתקיים הניפוי. זה שאמרת שרוב המורים עושים זאת בשביל השליחות, ולא מגורם כלכלי, מעיד לחיוב עליהם כבני אדם ורומז גם שאין ניפוי כזה (או שהוא לפי מוטיבציה לאימונים והוראה). דרך אגב, אני לא חותר למסקנות שאפשר לנסות לגזור מההבדלים הללו על איכות כח האדם. (דיון על רמייה או "הולך ופוחת הדור") אותי מעניינים התהליכים שעוברים על האומנויות ואיך/כמה הן משתנות/מתעדכנות/מתאימות עצמן לסביבה שלהן. מקווה שהבהרתי יותר מתן

Tonjin

New member
לדעתי כל אמנויות הלחימה

עוברות שינויים מתמידים, לא כולל כמובן כאלו שבהן עיקר העבודה היא יחידנית (קיודו, איאיידו, פרשנויות מסויימות לטאי-צ'י ואולי אפילו זרמים באייקידו שנמנעים מלערוך משחקי קרב למיניהן) או כאלו שכבר "נחתמו" ועיקר מטרתן כיום הוא שימור השיטה הקיימת למען המסורת או ההיסטוריה.. [במאמר מוסגר אציין שלדעתי גם אלו עשויות להשתנות עם הזמן אבל אולי פחות באופן מודע ומושכל וביתר איטיות]

Kodamsa

New member
אבל...

אם אפשר להתערב בדיון שלכם, נדמה לי שהדוגמא שלך, tanma, סותרת את הנקודה שאתה מנסה להעביר, אם הבנתיה נכון. את אומר שכשיש אבולוציה "עניינית", המורים הלא טובים ינופו וישארו המובחרים. אבל ראה את הדוגמה שלך - הרי ידוע לכל שרמת הלימוד במירב המכללות נמוכה בהרבה מרמת הלימוד באוניברסיטאות, והראיה לכך העדפתם של הסטודנטים ללמוד באוניברסיטאות, והעדפתם של המעסיקים לשכור בוגרי אוינברסיטאות. אתה בחרת באוניברסיטה, לא? ז"א, דווקא במוסד בו הבחירה מתבצעת באופן לא ענייני לדבריך, תוצאת הבחירה מוצלחת יותר! אבל יכול להיות שהבנתי הכל הפוך

Tonjin

New member
אני מסכים איתך...

וזו הסיבה שהתעקשתי להגדיר מה היא "ענייניות" האם היא ללכת ללמוד במקום הטוב ביותר? במקום היחיד אליו את יכול להתקבל? במקום היחיד שיש לך מספיק כסף בשבילו? במקום שקרוב אליך הבייתה ו/או פועל בשעות שמתאימות לך..? (ומה ללמוד שם? משהו בשביל הפרנסה? בשביל הנשמה?) כי לפעמים נראה לי שהעולם שלנו, יותר משהוא מקום של ענייניות הוא מקום של פשרות...

ננדין

New member
אני לא מכיר את שמעון או את השיטה

באופן אישי אבל שמעתי מספיק דברים טובים עליו ממביני עניין בתחום בשביל להבין שהוא יודע מה הוא עושה... אגב, כמעט ואין שיטה בעולם שאין ויכוח על המקור ההיסטורי שלה ושלא נגוע בפוליטיקה אירגונית מלוכלכת...אני הייתי שם בצד את כל הספקות והולך לשיעור ניסיון אצל שמעון ומרגיש בעצמי האם אני מתחבר אליו (כי המלצות כבר יש לו...)

מצטרף לדברים שנאמרו כבר ע"י שאר החברים

קודם כל שמעון הוא מורה ותיק ומוערך. זה באמת לא משנה אם השיטה היא בת 5 שנים, 50 שנה או 500 שנה. מה שחשוב הוא מה שאתה לומד (והקשר שיש לך עם המורה), ולכן עדיף שתחווה אותה בעצמך ותראה. כן שיטה עתיקה "אמיתית" או "רק" עירוב של שיטות קיימות וקצת תוספות מודרניות, למה זה צריך להיות חשוב לך כתלמיד (אלא אם כן אתה במקרה הסטוריון שמבקש ללמוד לצורכי מחקר)? מה שכן, לא יזיק לבחון עוד מקומות. לא כי חס וחלילה המקום איננו טוב (ראה השורה הראשונה בתשובתי זו), אלא רק כדי שתהיה לך בסיס להשוואה (לעשות "סקר שוק" בין מורים ושיטות היא אחת ההמלצות הכי טובות לדעתי שחוזרת כאן בפורום במענה למחפשים). עוד מקומות ללמוד עבודה עם חרב יש לך במקומות הבאים באיזור המרכז:
עמותת הקנדו: http://www.kendo.co.il
ACT - Armed Combat & Tactics (גישה לעבודת חרב שגם "יפנים בהשכלתם" בעלי שנים רבות של ניסיון בנינג'יטסו ועבודה עם חרב בסגנון יפני "נישבו" בקיסמה). מצ"ב מס' קישורים להודעות משרשור בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=87121447 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=87141332 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=87190103 רן.

תגובה לא אובייקטיבית:

התאמנתי למעלה משמונה שנים בקאזה אראשי ריו אצל "סנסיי" (אני לא מסוגל לקרוא לו אחרת...) בתור תלמיד ותיק של השיטה, מצאתי אותה שיטה מקיפה מאד, מובנת ומסודרת, עם טכניקות שיושבות על בסיס תאורטי ופרקטי, עם קווים מנחים מוגדרים היטב, עם קישורים הדדיים בין שיטות החרב והמקל לבין שיטות העבודה בידיים ריקות. קיבלתי לידי קלטות של השיטה מבתי ספר שונים ברחבי העולם ואף התאמנתי עם ראשי השיטה בארה"ב. קשה לי להאמין שאדם אחד, גאון ככל שיהיה יספיק לפתח בימי חייו שיטת לחימה בהיקף עצום שכזה, להכשיר תלמידים ותלמידי תלמידים ללא שימצאו בשיטה "חורים" וסתירות על ימין ועל שמאל. עומקן ובהירותן של הטכניקות מדברות בעד עצמן. בעבר נתקלתי בפורומים אחרים (E-Budo.com ואחרים) שעוסקים בתחום אומנויות הלחימה הקלאסיות של יפן בוויכוחים רבים על שיטות שונות ובניהן גם קאזה אראשי ריו. בעלי ידע והיסטוריונים חלוקים לגבי מוצאן של רבות משיטות הלחימה הללו, רובן כבר אבדו מעל דפי ההיסטוריה. גם קאזה אראשי ריו כמעט ואבדה מהעולם (ביפן כבר אין מתאמנים בשיטה זו) ורק ההחלטה לפתוח את השיטה למתאמנים שאינם יפנים, במאה ה- 19 היא שמנעה ממנה להעלם לחלוטין. אני כמתאמן (וכאקדמאי) לא חשתי לאורך השנים בהן התאמנתי בשיטה כי מדובר "בשקר היסטורי" או בשיטה שהומצאה "אתמול". השנים בהם התאמנתי הסבו לי אושר רב, שיפרו את יכולותי בתחומי הלחימה השונים וכן תרמו לי רבות בדרכים שקשה להסביר. אני ממליץ לך בחום לבוא ולהתאמן מספר חודשים ול-"הרגיש" את התשובה בעצמך.

שאלה על ויקיפדיה

האם מסננים שם את התוכן? ואם כן, מי? האם ניתן לדעת מי כתב את הערך הנ"ל? האם ניתן להוסיף\לשנות\למחות בנושא?

Golanchick1

New member
תשובות והסברים

ויקיפדיה הוא אחד הפרויקטים הכי חשובים בימינו ברשת האינטרנט. זו אינציקלופדיה פתוחה - משמע, כל אחד יכול לערוך כל ערך בה. כל משתמש שיש לו הידע והיכולת לנסח ערך או חלקים בערך כלשהו, יכול להוסיף לאינציקלופדיה זו. הפרויקט סומך על משתמשיו שיעשו את הדבר הנכון - ישתדלו להקפיד על כתיבה נכונה ומהימנה, ועל כללי אתיקה. בד"כ כל ערך שנוצר עובר הרבה עריכות ושינויים. על כל ערך יש מחלוקות בניסוח ודיוקים, ולשם תיאום, בירור והחלטה על אלה קיים לכל ערך מן "פורום" קטן משלו - דף שיחה. בדף השיחה יכולים לדון האנשים המבקשים לערוך ערך מסוים באותו הערך, ובמה שהם חושבים עליו ועל הדרך שיש לנסחו ולבנותו. המטרה היא הגעה למצב בו הערך יהיה כתוב בצורה כמה שיותר נרחבת ואובייקטיבית. לויקיפדיה יש מנהלים, ומשתמשי מפתח אחראים שקיבלו הרשאות להסתובב בין כל הערכים השונים, ולפקח על העניינים. אם מתחיל בלגן בערך מסוים, הם יכולים למשל לנעול אותו ולאפשר רק למשתמשים מסוימים או משתמשים ותיקים ורציניים יותר שסומכים עליהם לערוך את אותו הערך ולעדכן אותו. לרוב לא מזדהים עורכי הערכים השונים בשמותיהם האמיתיים ונשארים אנונימיים. בשל חשיבות האובייקטיביות כדבר בסיסי ומהותי בפרויקט ויקיפדיה, לא יהיה ניתן להתעלם בערך זה מהביקורת השלילית. אולם, כן ניתן לנסחו בצורה יותר חיובית שתתאר אותו בצורה בה רואים אנשים כמוך את הערך, ולהפוך את הביקורת ל"תת-ערך" באותו עמוד שלא יהווה את המידע המרכזי והחשוב ביותר, אלא רק הבהרה כי קיימת גם ביקורת שכזו. בשם כל משתמשי ויקיפדיה, אבקש ממך לנהוג באיפוק בכובד ראש בצורה בה אתה ניגש לעריכתו של ערך זה באתר, ולעשות זאת בצורה אובייקטיבית ושקולה ככל האפשר. רצוי שתיוועץ טרם העריכה בעוד אנשים בעמוד השיחה של הערך.

Golanchick1

New member
בצורה אירונית, אגב

זהו למעשה קומוניזם שעובד. מן מיקרוקוסמוס של האידיאל הקומוניסטי היפה, לא זה שיושם בסופו של דבר בכל המדינות הקומוניסטיות כמו בריה"מ, קובה וסין, שאשכרה מצליח לממש את עצמו. עובדה שפוריקט זה שקיים כבר מספר שנים רק ממשיך להתפתח ולהתעצם בעשרות שפות בצורה נפלאה המושתתת על אידיאולוגיה מקסימה. האידיאולוגיה שעומדת מאחורי הפרויקט כ"כ חזקה שראשיו אף לא נכנעו ללחצי הממשלה הסינית לצנזרו בגרסה הסינית, ולבסוף היתה זו הממשלה הסינית שנכנעה והקנתה לסינים גישה אליו אף על פי שאיננו מצונזר כבדרישתם ההתחלתית. חבל שכזה חן והרמוניה בין בני אדם לא יכולים להתקיים מחוץ לפרויקט שיתופי ברשת האינטרנט, והקומוניזם סופו להישאר לעד מן דבר שבני אדם לא יכולים להגשים לעולם בשל חמדנותם וטפשותם. (לצורך העניין אני חושב שחתירה לקומוניזם בכל צורה שהיא במציאות שמחוץ לרשת היא מטופשת)

נראה לי שעדיין יש בעיות

אני מניח שערכים כמו "חמאס", "מדינת ישראל", "התנחלויות" ו- "שואה" יוצרים גלים של כתיבה ומחיקה וכתיבה ומחיקה... (וזה רק הערכים שקשורים אלינו) אני מניח שבסופו של דבר, מישהו צריך להחזיק בכוח לקבוע את הערכים הסופיים ("לנעול") - וכדאי לקוות שהוא בצד שלך...

Kiru

New member
נעילת ערכים

מתבצעת בדר"כ כפתרון זמני במקרים של פינג-פונג שינויים ("מלחמת עריכה"), עד לסיום הדיון בדף השיחה והסכמה על גירסה מקובלת, או במקרים קיצוניים של השחתות חוזרות. במקרה השני, ניתן לבקש מהמפעילים לפתוח את הערך זמנית כדי להוסיף או לתקן בו משהו. יש לא מעט מפעילים, ולכן הסיכוי שמפעיל ינעל ערך בגלל דעות אישיות הוא קטן – מיד יהיה מפעיל נייטרלי/בעל דעה הפוכה שיפתח אותו. זה בוודאי נכון לגבי ערכים "חמים", שהם בדר"כ לא איזוטריים כך שאפשר לזהות בקלות פעולה לא נייטרלית. כל מה שאני אומר הוא לגבי ויקיפדיה העברית (שאני חושב שאין בה בכלל ערך על KAR – אתה מוזמן להוסיף...
), אני לא מתמצא במה שקורה בוויקיפדיות אחרות.

Kiru

New member
מאוד לא קומוניזם,

קרוב יותר לאנרכיה (שעובדת).

Golanchick1

New member
אנרכיה היא חסרת הסכמה

ואילו כאן יש הסכמה ברורה על כללים ואתיקה המובילים לטובת הכלל.

Boogieman

New member
אנרכיה היא לא חסרת הסכמה.

בדיוק להיפך, אנרכיה בנוייה על הסכמה הדדית ללא כפיה. משמעות המילה "אנרכיה" היא "ללא שלטון". לא בלי הסכמה, לא בלי חוקים ומגבלות אלא בלי שלטון. ויקיפדיה, ברמת האידיאל לפחות, היא בדיוק מערכת אנרכית.

Boogieman

New member
רשמית לא

כתובה יכולה להיות. הנקודה היא שמדובר במערכת כללים מוסכמים ולא חוקים שמחוקק וכופה השלטון.

Golanchick1

New member
בויקיפדיה יש שלטון

יש לך מנהיגים עולמיים של הפרויקט, ועשרות אלפי מנהלים זוטרים שעסוקים בפיקוח ואכיפת הסדר.

למעלה