התלבטות קשה לגבי Kaze Arashi Ryu

Golanchick1

New member
התלבטות קשה לגבי Kaze Arashi Ryu

בתקופה האחרונה חיפשתי מקום להתאמן בו בקנג'וטסו, ודרך הפורום הגעתי לכך שקרוב לביתי בר"ג מלמד סנסיי שמעון מילרד קנג'וטסו בשיטת Kaze Arashi Ryu. בשל סיבות אישיות אוכל לנסות ולהתחיל אימונים רק בעוד כחודש בערך, ולכן לקחתי את הזמן לברר עוד מידע ופרטים על אפשרויות דומות, ועל הסגנון שסנסיי מילרד מלמד. הופתעתי לרעה לגלות כי Kaze Arashi Ryu הוא מקור להמון הכפשות, מחלוקות, ופוליטיקה מסריחה ברחבי העולם. ראש השיטה, הנרי וילייר, טוען כי מקור השיטה ביפן, ולימד את חניכיו על מסורת ארוכת שנים של שיטתם, שלכאורה עברה במאות בשנים בין נזירים וכפרים ביפן עד אליו, ולארגון המאגד את Kaze Arashi המודרני. אולם, מבקרים רבים מאוד טוענים כי סנסיי וילייר למעשה משקר - כי וילייר עצמו המציא את השיטה כחיבור של כמה שיטות שהוא עצמו למד מחוץ ליפן, וכי מדובר בשיטה שהיא "רמאות", ודרכה אינה טובה ונכונה. את הטענות המפחידות האלה מצאתי תחילה בעמוד המסביר על השיטה בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Kaze_Arashi_Ryu לאחר מכן המשכתי לקרוא בקישורים אשר צורפו לאותו עמוד: http://www.e-budo.com/forum/showthread.php?t=31889&highlight=kaze+arashi+ryu http://aikijujutsu.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=50 הקישור הראשון מבין השניים מפרט טענתה מנומקת לפיה השיטה שקרית ומוטעית, והשני את ההיסטוריה של השיטה מאז תקופתו של סנסיי וילייר, שם היא מתוארת כשיטה שהנהגתה מלאה בפוליטיקה מגעילה ונמצאת בדעיכה ונפילה קשה עקב מחלוקות ובעיות פנימיות. עקב כל הדברים שקראתי, אני מאוד חושש כעת לנסות להתאמן בשיטה זו. התיאורים שאנשים כתבו מאוד מרתיעים אותי. לפיהם, זוהי שיטה שחניכיה תומכים בשקר שאינם מודעים לו, ומקדמים אמנות לא שלמה ולא נכונה. אני מאוד רוצה להתאמן בKenjutsu, וסנסיי מילרד הוא היחיד שמלמד אמנות זו במקום בו אני יכול להתאמן, אך כעת אני בהתלבטות קשה בנוגע לדבר אשר עליי לעשות בנידון. אני מתאמן חסר ניסיון באמנויות לחימה (התאמנתי בעבר רק באיגרוף קלאסי), ולא אוכל לשפוט האם יש משהו פגום באמנות זו אם אלמד אותה. אני חושש להיות כמו אותם אנשים המתוארים בהודעת הפורום ההיא, שלומדים אתה השיטה משך שנים רבות ולכאורה "חיים בשקר" ולא לומדים את הדבר האמיתי... בבקשה ייעצו לי מה לעשות בנידון, משום שאני אובד עצות בנושא. אינני יכול לפנות בשאלה לסנסיי מילרד כיוון שאינני מכיר אותו, אין זה יאה ומנומס בכל מקרה, והוא איננו אובייקטיבי בנושא מן הסתם. לכן, אני פונה אליכם כאן.

crane

New member
בוא נחלק את ההתלבטות לשני חלקים:

1. האם הסיפור על היווצרות השיטה וההיסטוריה שלה הוא נכון? 2. האם השיטה יעילה (להגנה עצמית, טיפוח הגוף והנפש וכו')? השאלה הראשונה מיותרת לדעתי. מלבד אי הנעימות של "עבדו עלי" אין לה משמעות. אומנויות הלחימה המזרחיות מלאות אגדות ומיתוסים שרבים מהאנשים מאמינים להם בלב שלם (שאולין הוא המקור לכל אומנויות הלחימה הסיניות? מה שנזירי שאולין היום עושים במופעים הוא אגרוף שאולין?) השאלה השניה היא החשובה, עליה אני לא יכול לענות. אתה תצטרך לגבש דעה בעצמך. אם אין לך ניסיון, כדאי שתנצל את החודש הזה לראות שיעורים בעוד כמה מקומות על מנת לקבל בסיס כלשהו להשוואה. אני יודע ששמעון מילרוד מוערך בקהילת אומנויות הלחימה היפניות בארץ, ואנשי איקידו וקנג'וטסו מוצאים בשיטתו קווי דימיון למה שהם למדו. דבר אחד אחרון- דע לך שעולם אומנויות הלחימה יכול להיות ביצה של קנאות, צרות מוחין וחוסר פירגון. רבים וטובים כבר ספגו השמצות מהסוג הזה. לפעמים נראה לי שאם לא לכלכו עליך, אתה לא קיים.

Golanchick1

New member
תודה על העצה

כנראה שבכל זאת הדבר החשוב באמת הוא מה שאתה מפיק מלימודיך בסופו של דבר, ולא כל מה שאומרים מסביב. כפי שאמרתי, בתחום בקנג'וטסו קאזה אראשי זה הדבר היחיד שקרוב לבית שלי בו אוכל להתאמן, כך שיש לי בעיה עם בחינת אלטרנטיבות. קנדו הוא בכל זאת דבר שונה, כך שזו לא תהיה השוואה מתאימה אני מניח. אם עוד מישהו מכיר את כל הפולמוס הזה סביב קאזה אראשי, אודה לכם אם תרחיבו ותפרטו את מחשבותיכם.

שלום Golanchick1

איני מכיר באופן אישי את השיטה המדוברת .אבל בשנות עיסוקיי באומנויות לחימה והן לא מעטות למדתי שני דברים חשובים : האחד שחשוב לי יותר מי המאמן , החיבור איתו והכי חשוב מה הוא יכול לתרום לידע שלי . שניים שממש אבל ממש לא חשובה לי "ההיסטוריה" של השיטה ולא מה אומרים עליו. אני מאלה שרוצים "לבדוק" בעצמם , אין כמו התנסות . גם אם רק אתמול המציאו אותה והיא מסוגלת לתרום לידע הכללי שלי זה הרבה מעבר למה שיכולתי לצפות . מעבר לכל אלה , דע לך כי שמעון סנסאי הוא אדם מוכשר , מוערך וראוי , ולו שעות האימונים בשיטה לא היו בשעות הקטנות של הלילה ( כפי שהבנתי) בהחלט הייתי שמח לחוות אימונים אצלו (הכל במידה כמובן והיה מסכים = כפי שהבנתי שיטה קטנה וסגורה במידת מה ) . הייתי מאוד ממליץ לך לגשת ולנסות ללמוד במיוחד שהתחום אותו מלמד סנסיי שמעון הוא תחום שמעניין אותך מאוד . מה חשוב לך בעצם מה אמר מי על מי ולמה ? כאלה דברים מוצאים לא מעט על כמעט כל מאמן בארץ ובעולם . אם היינו לוקחים את כל שנאמר על כולם לא היינו מתאמנים בשום שיטה !!! אגב אני בטוח שתמצא לא מעט אנשים בעלי ידע והבנה בתחום אומנויות הלחימה בארץ שיהיו מסוגלים לתת לך יותר מאשר סתם דיעה חיובית על סנסיי שמעון . שמו מוערך והולך לפניו . הייתי ממליץ לך מאוד לנסות .

תשובה לעניין

מסכים שחשוב לעשות הפרדה ברורה בין שמועות לבין הכירות אישית עם המורה והתנסות בשיעוריו.

Kenshinkan

New member
אין בעיה עם שיטה שהומצאה אתמול

והיא מתאימה למה שהבנאדם מחפש. יש בעיה כאשר משקרים בנוגע לזה - "מדבר שקר תרחק". בעז

בקריאה חוזרת של דבריך

אני רוצה לאמר כי אין זה יאה להטיל ספק ביושרו של מי מבין המאמנים. זאת האמת שלו , זאת דרכו והוא מאמין בה , לך מותר לקבל או להסתייג . ניתנת לך האפשרות להחליט לבקש רשות ואישור ללמוד אצל או להתקבל לתקופת ניסיון . לא נראה לי יאה שאת הבדיקה אתה עושה כאן מעל דפי הפורום במקום לגשת ובצורה מנומסת לשאול ואולי לקבל תשובות שיספקו או לא את טענותיך ותהיותך .מה גם שאיני מוצא כל טעם בענייני "פוליטיקה" מפני שזה לא מעניינינו בטח שלא מעניינך במיוחד כשאתה מעוניין ללמוד דבר מה , שהוא הכתובת היחידה שמסוגלת לספק את השירותים . סתם דעתי הצנועה בנושא אבל בסופו של דבר אתה תחליט כמובן . בחירה מוצלחת

Tonjin

New member
קראתי שוב את הדברים ואני לא חושב

שגולנצ'יק האשים או מנסה להאשים את שמעון בשקר, הוא רק אומר שהוא חש לא נעים לברר את הסיפור הזה ישירות איתו - אני בהחלט יכול להבין את זה.. בקשר לכל השאר, אני מצטרף לדבריך ולדעתו של קריין: ההיסטוריה של שיטת הלחימה היא לא ממש חשובה ולכמעט כל שיטה יש את ה"מיתוס המכונן" שלה או "מורשות קרב" למיניהן שלא בטוח שקרו מעולם ואין שום דרך לאמת אותם, זה לא משנה כלל - המבחן האמיתי של השיטה הוא על המזרון וכמובן מבחן הזמן.. זה לא חשוב בכלל עם בודהידרמה פיתח אותה לאחר שראה נמייה נלחמת בנחש, או אחרי שעישן חשיש במערה (אתה יודע חודשים של בידוד ומדיצייה, צריך לשרוף את הזמן) בקשר לשמעון, מהמעט שראיתי התרשמתי די לטובה, מההרבה ששמעתי עליו מאנשים שמצויים בתחום התרשמתי מאד לטובה ומהמוכנות שלו ללמוד, ללמד ולחלוק ידע ושיטות אימון עם מתאמני חרב וקנג'וטסו שונים בארץ אפילו התרשמתי עוד יותר... מי שיש לו מה להסתיר בד"כ לא עורך סמינרים פתוחים והדגמות לאנשים משיטות אחרות..

../images/Emo45.gif

ראיתי הדגמה והשתתפתי בשיעור של שמעון סנסאי. התרשמתי בצורה יוצאת דופן מרמתו המקצועית ומהידע הרב שלו. אינני מתמצא בהיסטוריה של השיטה שלו אך שמעתי על אנשים שמפקפקים בהיסטוריה של השיטה. ולמרות הכל, שמעון הו מורה משכמו ומעלה וזו ללא ספק תהיה זכות גדולה ללמוד ממנו ומתלמידיו הבכירים. בהצלחה.

Golanchick1

New member
חס וחלילה, כמובן

לא התכוונתי בשום פנים ואופן להטיל דופי באיש או בפועלו. חששותי נובעים רק מכל ההפחדה הזו שמסביב שיצא לי לקרוא, זה הכל. לא באתי לקבוע שהוא או שיטתו הם דבר כזה או אחר בשום אופן, כיוון שאינני מכיר אותם באופן אישי ולא יכול לעשות קביעות שכאלה. בסה"כ חיפשתי עצה.

עד כמהב שידוע לי שמעון סנסיי או אחד

מראשי השיטה בעולם בטח בישראל. בכל מקרה , כדאי לנסות ותהלנסות באופן אישי. את הסיפורים , המיתוסים ושאר מיני "ירקות" להשאיר לאותם דפים שלפעמים צריך למלא ולכן ממלאים אותם לעיתים בגיבובי שקרים/שטויות וכו'... אגב , גם אם מעט נכונים מה זה בעצם חשוב אם המאמן ראוי והשיטה מוצאת חן ? אבל בהחלט יכול להיות שקראתי לא נכון בן השורות .. בחירה מוצלחת בכל אופן שתהיה יום טוב

tanma

New member
אם יורשה לי לתהות על פרט קטן

שלום טונג'ין כתבת: "המבחן האמיתי של השיטה הוא על המזרון וכמובן מבחן הזמן.". לצערי המציאות שאני רואה שונה ממה שאתה מתאר. רוב אמנויות הלחימה שאני רואה לא עוברות שום מבחן. בא מורה, מלמד מה שמלמד, טוען מה שטוען, ואם הוא מוכר עצמו מספיק טוב הוא אוסף תלמידים ומחזיק אותם מספיק זמן כדי לייצר דור המשך. אתה באמת סבור שקיימת עדיין אבולוציה עניינית באומנויות לחימה? אתה רואה מישהו מפסיק ללמד כי הוא לא טוב? מעציב, אך זה חלק מהתמונה שאני רואה מתן

Tonjin

New member
בהחלט יורשה...

אתה יכול לתת לי שם (לא פה אם אתה לא רוצה, אפשר במסרים) של מישהו "לא ראוי" שבכל-זאת הצליח להעמיד תחתיו דורות של תלמידים או דור המשך..? אני גם לא יודע מה זה "אבולוציה עניינית". גם תורת האבולוצייה עצמה ממנה שאבת את המקור לביטוי הזה היא אינה עניינית, היא בוחנת מוטציות שנוצרו באקראי תחת תנאים משתנים ויוצרת מצב בו מי שמתאים בצורה האידאלית למצב הנתון באותו רגע זוכה ליתרון.. זוהי לא ענייניות אבל לדעתי דווקא די מתאים למצב בעולם אמנויות-הלחימה כרגע: מתפתחות שיטות לרוב בדרכים שונות וכל מורה מוצא לעצמו את הנישה שלו: הגנה-עצמית, התפתחות-רוחנית, ספורט לחימה, לחימה לשם ספורט, התעמלות שמזכירה לחימה, שיטות למי שרוצה להרגיש קשוח אבל לא להזיע, שיטות למי שרוצה להלחם ושיטות למי שרוצה לעשות מדיטצייה אבל לספר לכולם שהוא נלחם - יש מקום לכולם וכל מורה חייב להיות טוב בנישה שלו או שיטרף או יגווע מרעב.. המצב רחוק מלהיות אידיאלי בזה אני מסכים איתך, אבל איזה תחום אתה מכיר בכלל שהמצב בו כן אידיאלי...?

crane

New member
../images/Emo45.gif

יפה ניסחת. אני חושב שאחת הבעיות ביחסים בין אישיים בתחום שלנו היא שאנשים שופטים מורים ומתאמנים אחרים לפי מה שלדעתם אומנות לחימה "צריכה להיות", במקום לגלות קצת סובלנות לגישות אחרות משלהם.

tanma

New member
כן, אני יכול.

דבר ראשון: "אבולוציה עניינית" אבולוציה שבה הניפוי הוא לפי העניין, "האיכות כאמנות לחימה", ניתן להתווכח רבות על מהי האיכות הזאת. אני אישית יכול להגיד לך בצורה די מנומקת לגבי כל מורה ספציפי מה אני חושב שהוא עושה טוב, ואני חושב שכן מתקיים קונצנזוס (עם גבולות גמישים ) אצל אנשים עם נסיון לגבי מה זו עבודה איכותית. האבולוציה שאתה מתאר היא לא "עניינית" כי היא מנפה מורים לפי כישורי מכירה ושיווק יותר מאשר לפי כישורי הוראה וביצוע. אני מאמין (ויכול להיות שאני טועה כאן בגלל שגדלתי על מיתוסים) שבתהליך היצירה של הרבה אומנויות לחימה כן הייתה אבולוציה עניינית. אנשים שלא היו טובים בשימוש בחרב מתו. מורים בסין שהפסידו למורים אחרים העבירו את ביה"ס שלהם למורה המנצח (מיתוס? עובדות?). בסביבה שבה קריאות תיגר הן דבר שבשגרה, יודעים מי טוב ומי עושה רוח. מורים שלא לימדו טוב התלמידים שלהם לא היו טובים ולכן לא השיגו תלמידים איכותיים... ולגבי מורים - ישר קופצים לי לראש 3 שהופיעו במפגשי פורום (אחד שזה היה כל כך ברור עד שהסיפור התפוצץ). מורה אחד שלימד בקורס של וינגייט, ועוד כהנה וכהנה. לאף אחד מהם אני לא רואה סיבה שלא יהיה דור המשך. להתראות מתן

Tonjin

New member
אבל אנחנו לא בסין ולא ביפן העתיקה..

והסכין המקל והחרב זה לא מה שיציל את החיים שלנו בדרך כלל.. אני לא בטוח שתמצא כאן הרבה מתאמנים מעל גיל 21 ואם ניסיון של מעל לכמה שנים שיודו בפה מלא שהם מתאמנים אך ורק לצרכי הגנה עצמית ודי בטוח שלא תמצא אף אחד שמתאמן באמנות-לחימה כהכנה לשדה הקרב לאנשים יש שלל סיבות להתאמן ומטבע הדברים הם מחפשים (ולרוב גם מוצאים) שיטה ומורה שיענו על הסיבות האלו - ואם שמעון בוזגלו מלמד טאי-בוקס אירובי שמעצב את שרירי הישבן בצורה נפלאה אז אין סיבה שלא יהיו לו המון תלמידות שזה מה שהן מחפשות (ואולי אפילו גם כמה תלמידים שמחפשים להסתכל עליהן).. זה לא ממש סותר את העובדה ששמעון בוזגלו יכול להשכיר את הדוג'ו/סטודיו שלו לאלי מועלם מדריך קרב מגע שמלמד הגנה עצמית מעשית "נטו" ואולי אפילו גם בימי שישי לאילנה שוסטסוביץ' שמלמדת טאי-צי'-יאנג סטייל-תבנית מקוצרת-בריאותית-ללא עבודת זוגות.. "הענייניות" שלהם נמדדת במה התלמידים שלהם מחפשים ואיך הם מלמדים ומעבירים את זה - לא במה אתה או אני חושבים על זה או ביכולת השרידות שלהם בשדה הקרב של לפני 400 שנה.. לא ממש יצא לי להשתתף במפגשי פורום, כך שעולה לי לראש רק שם אחד.. לא ממש מכיר את המצב שם ולא רוצה להתחייב, אבל אני דווקא מקבל את הרושם שלא צפוי לו דור המשך מזהיר, אם בכלל...

tanma

New member
אני חושב שאנחנו די מסכימים

הענייניות של מורה לטאי צ'י בריאותי - כמה האימון שלה תורם לבריאות הענייניות של מורה לג'ודו - כמה מדליות יש לחניכים שלו. הענייניות של איש איקידו - כמה האימון שלו מקדם את "רוח האיקידו" (או משהו אחר, אני ממש לא מבין בזה) הענייניות של מורה לטאי בוקס - כמה רזות התלמידות. וברור לי שלחימה לא רלבנטית בדוגמאות האלה. השאלה שלי - האם באמת קיים ניפוי ענייני? להתראות מתן

Tonjin

New member
ואני שואל שוב, מה זה "ענייני"?

וגם אם נצליח להגדיר את המושג הזה בצורה מתקבלת על הדעת, תמיד יהיה מי שיבחר במורה או שיטה לאו-דווקא על בסיס "ענייני" (אולי על סמך המרחק מהבית, שעות האימון המוצעות, המראה החיצוני של המורה או התלמידות שלו, סיפורים שהרשימו אותו על המורה, השיטה או המייסד שלה) אני מאמין גם שרוב המורים (לפחות בארץ אבל בהחלט לא רק, הרוב המוחלט של המורים לא מתפרנס מהוראה) עוסקים בתחום מתוך בחירה, הנאה ו(זהירות, מילה קשה) אולי אפילו "תחושת שליחות" איזושהי לפיכך (ואולי אני תמים) אני מאמין שהם עושים ככל יכולתם לשפר את עצמם, שיטות ההוראה שלהם ואת הרמה של תלמידיהם.. אני חושב גם שהמיעוט שעוסק בתחום במשרה מלאה בארץ בהחלט עסוק בקידום התלמידים והשיטה והרבה פחות בספירת הדולרים או תעודות-ההוקרה... ליצנים וגנבים יש בכל מקום וכנראה גם תמיד יהיו..

tanma

New member
מובן שכל אחד ומטרותיו הוא

אני חושב שאני מסבך את הנושא סתם. מה גם שתכף השרשור הזה ייכנס לארכיון ולא יראה אור שמש יותר. ברור שאין לי כוונה להטיל דופי במקצוע הוראת א"ל, כמה מחברי הטובים ביותר שייכים לו ואני לא רוצה להסתבך. מה שמטריד את מנוחתי זו ההשפעה של מידע לא אמין על השיפוט האנושי, שגם ככה הוא לא משהו. אתן כמה נקודות למחשבה, בלי תזה: 1. תזונה - תחום שחדשות לבקרים צצות בו תיאוריות חדשות לקהל הרחב. סותרות אחת את השניה. עם זאת, להבנתי נושא תזונת הספורט הוא נושא עם גיבוי מדעי חזק, וקיים קונצנזוס בו על הרבה מאוד דברים. 2. הזליגה של ידע ממקורות בדיוניים - הבושידו שהיה בארץ על תקן "אמיתי ", סרטים של ברוס לי שמביאים עד היום ילדים לשאול בפורום איך משתמשים בנונצ'קו להגנה עצמית, התגלגלות המונח "שימוש בכח של היריב" עד שאמא שלו כבר לא מכירה אותו. מצד שני - החשיפה לתחרויות ספורטיביות כמו ספורט זירה שאנשים רואים בטלויזיה. 3. הכניסה של הרפואה המשלימה למערכת הרפואית, תוך טשטוש הגבול מחד וסטנדרטיזציה של הרפואה המשלימה מאידך. 4. אסיים בדוגמא ששעשעה אותי. עם מישהי שלומדת א"ל מאוד יפנית במהותה, ניהלתי שיחה על אומנויות לחימה. דיברתי על כל מיני, ובאיזה שהוא שלב היא קטעה אותי בהבעת חלחלה: "אגרוף תאילנדי? זאת אומנות לחימה? זה הרי ספורט ?" איך כמה מילים משנות לחלוטין את התפיסה. זה "עתיק" או "ספורט" או "יעיל" והמחשבה על מה עומד מאחורי הכותרת כבר לא דרושה, כי תייקת את זה במקום הנכון ואתה פטור מהמאמץ המחשבתי. התחלנו מהאמירה שלך שחלקה היה "אומנויות לחימה נבחנות על המזרן". אני עדיין לא מסכים עם החלק הזה. כל טוב מתן

למעלה