תקשיבי, התאפקתי, באמת, אבל
1. אם הייתי קוראת טוב ולא היית משליכה על החיים ומקרה האלימות שקראו לך היית מגלה שביום X הילד התנהג Y (ולא, עבורך לא אקטלג את הבן שלי כאלים). ביום X היו Z מקרים שעד שהגעתי לא הייתי מעורה באף אחד בהם. גם כתבתי שלרוב התנהגותו מזעזעת ושלשום הייתה אלימות. כלומר, זוהי הפעם הראשון שנהג ביום X באלימות. את מצידך, קטלגת אותו כאלים ("הוא היה אלים. תקף") ייעצת לי לחפש לו סייעת צמודה, להכניס אותו למסגרת מתאימה, לחשוב על הגבר שיהיה כי הרביץ, להתבייש בו וכו'. גם הבן שלך הרביץ פעם אחת, ואיך את יודעת שזה לא חזר? מבחן הזמן. אצלי מבחן הזמן לא היה... אז תגידי שאני לא אמא מחנכת אז תגידי.
2. מי אמר לך כיצד פעלתי מול הילד האחר והוריו? איך הגבתי מול הילד? על זה לא בקשתי ייעוץ, את זה כאמא מחנכת (כן, כן, אני מחנכת) אני יודעת כיצד להגיב. אני לא מפרטת את כללללללל מה שהיה באירוע, אני כותבת את מה שרלוונטי עבורי. עבורי, זה לא היה, כי אין שאלה בנושא ואין לי עניין להוכיח לך מי אני ומה אני. גם אותך זה לא עניין, הנחת ש... אותי זה פשוט כ"כ שיעשע שאנשים אטומים קוראים רק את מה שהם רוצים שלא הפריע לי ולא הגבתי כלל לגבי העניין הזה (טוב, נו, בכלל לא שאלת אותי, אלא קבעת ש...)
3. תגובתך קיצוניות ואלימות (כן, אלימות), לפעמים לא צריך סימני קריאה כדי להבין אלימות ו/או נון שלטיות. לא כ"כ מבינה למה מפריע לך שכאב לי שאכל לבד למרות שהתנהג באלימות? אצלי החיים הם לא שחור ולבן, יש גם אפור ותתפלאי גם ורוד. גם אם יש התנהגות שהתוצאה ידועה תמיד אתהה האם יש רק דרך אחת להגיע אליה ולמה. אני לא פועלת על אוטומט גם כשאני נזקקת לכך. וגם בבתי משפט בבגירים יש נסיבות מקלות, אז תגידי שהבעיה בבימ"ש ?! תפני אליהם ותעזבי אותי בשקט.
4. נורא קל לכתוב ולא לחשוב איפה "כל אחת תחפש אותך" כשאת כושלת או לא מסבירה את עצמך כראוי. כשקראתי את הודעתך בפעם הראשונה נורא צרם לי שכתבת על ילדיך שלומדים בכיתת מחוננים למרות שיש שם ילדים עם לקויות. בתחילה, למרות הצביטה שזה עשה לי בבית, הנחתי שכשלת בבחירת המילה, הרי בפירוש מופשט של המשפט אפשר להבין שללמוד עם ילדים עם לקויות זה חסרון, אבל אני מכירה את הלך הרוח בפורום, את הנפשות הפועלות ולכן הנחתי שהייתה בחירה לא טובה של מילים. עכשיו, כשאני קוראת אותך אני לא חושבת שכשלת. דווקא כדמות שמנסה לצייר עצמה כמחנכת את לא נשמעת כך בכלל... ונורא בא לי לומר שאני לא פותחת דיון עם אנשים צרים, אבל כבר פתחתי, וזה הזמן לסיים.
5. זוהי תגובה אימפולסיבית על נס, ללא קריאה נוספת.
6. עבורי, זה סוף הדיון.