הצדקנות פשוט נשפכת פה מההודעות האלה
יש אנשים שונים.
שלמרות שההורים שלהם מטפלים בהם ומחנכים אותם (כנראה שלא מספיק טוב לטעמך) מתנהגים לפעמים בצורה שאינה מקובלת עליך.
אז במקום לטפל בהם, להרגיל אותם לחיות בחברה, ולהרגיל את החברה לחיות איתם כדאי לשים אותם במסגרות מיוחדות ועוד לבוא ולהגיד "אני בעד שילוב"
שילוב זה לא רק כשנוח ונעים וכשמרגישים נעלים כי עזרנו למסכנים שלא שומעים
שילוב זה לקבל את העובדה שלפעמים יש אנשים שמתנהגים בצורה לא מקובלת, בין אם זה לצעוק ולצווח לפעמים אפילו באמצע השיעור (יש לקויות שבהן זה לא באמת נשלט) ואז צריך ללמד את הילד הצועק איך לעשות את זה אחרת ומתי אפשר ומתי לא,
בין אם זה לתת מכה כשרק התכוונת ללטף (ושוב צריך ללמד את הילד המכה איך מלטפים, ולא לא תמיד הוא יודע ומבין ומפנים את ההבדל בלי הכוונה)
שילוב זה להתייחס באורך רוח להתנהגויות שלפעמים מפריעות לכתה (למשל ילד שמתיישב באמצע השיעור מתחת לשולחן עם ידיים על האוזניים ומסביבו מתפתחת מהומה. לא הוא לא "שולט" בזה במובן המקובל. תמיכה והנחייה מסביב יביאו להבנה, הכלה והילד ילמד לא לעשות את זה)
ועוד ועוד
ובתור אמא לילד עם תסמונת מסוימת (שחלק מההתנהגויות שתיארתי למעלה היו שלו) אני מודה לאל שלא נתקלתי באנשים כמוך.
נתקלתי באנשים שהכילו והבינו וחינכו את הילדים שלהם לקבל ולהבין שלפעמים X מתנהג ככה ואז צריך לבקש עזרת מבוגר (שתמיד יש בסביבה) ולא לנסות לפתור לבד
ועם השנים X הפנים איך צריך להתנהג ואיך הוא יכול להפנות את הצרכים שלו למקומות קצת יותר מקובלים (נגיד לצאת מהכתה לפינת התבודדות כשיש צורך, במקום לשבת מתחת לשולחן)
וכן, בתחילת הדרך הוא נתן כמה פעמים מכות. ותאמיני או לא, לא חינכנו אותו שמותר להכות, או שזה בסדר שהוא יכה כי הוא "כזה".
הוא הכה כתגובה לסערות פנימיות שלא ידע לבטא אחרת, לפעמים אפילו סערות שאנחנו מבחוץ לא יכולים לשער.
הוא לא הכה כי נתנו לו לגיטימציה, ולא כי יש לו הצדקות, אלא כי לא ידע אחרת ולקח זמן, סבלנות וגם קצת התבגרות שלו כדי שילמד
(וזה מאד לא נעים להיות ההורה מהצד של המכה. מאד לא)
ואת - כאמא לילדים אחרים - לא אמורה להיות מעורה בפרטי הטיפול / אבחון של הילד שלי. יש לו פרטיות וצריך לשמור עליה גם אם זה זה נורא מעניין אחרים מה בדיוק הבעיה.
מספיק שהצוות מודע ומטפל ונמצא בקשר עם המטפלים. ולא תמיד ההורים האחרים יודעים מה בדיוק קורה, ואין טיפולי קסם שהופכים ילד עם קושי ובעייה למלאך.
(אני יודעת שיש ילדים לא מטופלים. לא מדברת עליהם)
ןאחרון חביב - להבנתי אם הגננת של פלפלון היתה בודקת לו חום וקראת לאמא שלו מיד כשהתחיל להיות עצבני אז שום דבר לא היה קורה והוא לא היה מרביץ בכלל
ועל זה היא דיברה כ"הצדקה" להתנהגות.
הבעיה היא התנהגות הגננת - שצריכה גם להיות ערה לאפשרות של התקף, וגם לחנך (במקביל להורים) שלא מרביצים גם אם לא מרגישים טוב. זה חלק מהחינוך ולא בא באופן טבעי מלידה, לפחות לא לכל הילדים