מה, לי לא מגיע ליטוף אגו?
גם אני חושבת ומתאמצת ומאוד יצירתית. באמת, מכל הלב. ועדיין, יש אחוז קטן של מקרים שמה לעשות? זה לא עוזר.
ואני עדיין אשמח לשמוע את דעתה של שלו23 עוד 7 שנים בנושא. לא שזה יקרה כמובן, עקב בעיות טכניות (הווירטואליות הזאת)
וג'ון, אתה עוד לא הסברת איך מתמודדים עם הבעיות הנ"ל בלי כוחניות. ילד שמסרב לעלות לאוטו אבל חייבים, ילד שבורח לכיוון היציאה מהפארק בזמן שאחיו על המתקנים, ילד שלא מסכים לקחת תרופה גם אחרי שעתיים של הסברים, שיכנועים ומחשבה יצירתית, פעוט שמתעקש ללכת על הכביש וכדומה. אשמח להשכיל וללמוד.
ואני לא יודעת איזה מן אבא אתה וכמה זמן יחסית ביומיום אתה מבלה עם ילדיך, אבל למשל בעלי, שעובד הרבה שעות, לא נדרש בחיים שלו להפעיל כוח על אחד מילדינו, מהסיבה הפשוטה שהוא נמצא איתם הרבה פחות זמן ממני. מהסיבה הפשוטה שגם כשהוא נמצא, הילדים פונים לרוב אליי, אני עדיין אמורה לייצר את כל הפתרונות. ולכן אם תדבר עם בעלי, בבית שלנו לא מפעילים כוח אף פעם. כלומר הוא לא. שלא ישתמע חס וחלילה שהמשפחה שלנו לוקה בחסר, שאבא לא מתפקד, ושמפעילים פה כל הזמן כוח. להיפך, אני מדברת מתוך העמדה הכי יצירתית, רכה, מכילה שאני מכירה, גם יחסית להורים מסביבי. אני לא מאמינה בעונשים, לשלוח לחדר, פינת שקט וכדומה. ועדיין, לא יכולה להסכים איתך שאין כזה דבר מצב שדורש מההורה החלטיות והפעלת כוח כלשהו.
ושיהיה ברור שהדיון כאן אינו על פליקים או מכות (להזכירך אני לא פולספגן וגם לא מסכימה איתה), רק על להכריח ילד לעשות משהו בצורה "כוחנית".