התייעצות הורית

נינושה2

New member
גם נכון......

למרות שגם על בעלי או על השכן אני יכולה לצעוק ברגע של עצבים עד שאני משתלטת על עצמי.
לגבי הפליק, או פחות גרוע - אחיזה חזקה ומני דברים שקרו אצלנו - אתה צודק ואני צריכה לחשוב על זה.
יש מצב שגם העבר שלנו כילדים משפיע.

נינושה2

New member
למרות שאני חייבת לציין

שרק הילדים יכולים להביא אותי לרמות עצבים כמו שאני חווה, לא לעתים קרובות, אבל כן חווה לפעמים. בעלי מעולם לא עיצבן אותי ככה. לא יודעת אם מבוגר עיצבן אותי ככה אי פעם.
שלא תחשוב שאצלנו בבית יש רק צעקות ועצבים - אני חושבת שאני אמא די רגועה ומאפשרת הרבה "טווח תנועה" לילדים, לא קשוחה ובקושי גם מענישה (כי זה לא עובד). אבל יש רגעים שנהיה לי שחור מול העיניים, וזה לרוב נגרם מהילדים.

john111

New member
ילדים מעצבנים אותנו בדרך כלל

בכדי לקבל מאיתנו תגובה ריגשית. ילדים מוכנים לעיתים לקבל תגובה רגשית שלילית אבל לקבל תגובה רגשית. אם תעשי מעקב למצבים בהם הילדים מוציאים אותך מדעתך תוכלי לראות שזה ברוב המקרים קורה כשאת טרודה, עסוקה, צריכה לעשות משהו אחר נורא מהר, או לא קשובה אליהם מספיק.

נכון, אבל זה קורה גם כשמאוד קשובים אבל לא

יודעים להציב גבולות (חושבת על משפחה שאני מכירה לא רע כשאני כותבת את זה. העדר תשומת לב לילדים זו לא הבעיה שם
)

regvuv1

New member
אחלה של ניסוח של כל העניין!!!

ממני, שעד היום איבדה שליטה ככה פעמיים - עם ילד שהיד שלו כמעט נכנסה לתוך מדורה ולתנור חם וקיבלה מאמא מכה חלשה עליה בתגובה - ואני עד היום זוכרת את המבט שהיה לו בעיניים...
אבל בהתחשב בכך שגדלתי עם הורים מכים (לא פליק פה ושם, מכים) נראה לי שאני יחסית שולטת בעצמי.

פולספגן

New member
אני מניחה שגם לא תשים את אשתך להרגע בפינת

הרגיעה, או לא תרים אותה בניגוד לרצונה ותכניס אותה למכונית.
אני מניחה שגם לא תחגור אותה בכוח או תתן לה תרופה בכוח.

פולספגן

New member
אגב, אם כבר אתה רוצה להשוות לאשתך, אז אני

מניחה שאם היא היתה מחזיקה סכין ביד ובאה לחתוך לעצמה את הורידים, אתה היית קופץ עליה ומנסה לתפוס לה את היד בחוזקה בשביל לקחת ממנה את הסכין ואם לא היית מצליח, היית מנסה אמצעים יותר אלימים בשביל לחטוף לה את הסכין וזאת ההשוואה הנכונה לזה שהילדים מסכנים את חייהם או את חיי אחיהם.

john111

New member
אם היו מכים אותה בילדותה

הסיכוי שהיא היתה מנסה לחתוך את הורידים בגיל מבוגר היה עולה דרמטית.

על זה אנחנו מסכימים

אני לא שכחתי, ואני לא מזדעזעת מ"אחיזה חזקה"

כמו שתיארת את זה
, ולא הולכת לקיצון של "הילד מת בפנים כשעושים לו את זה".

ולא שאני בעד מכות, ממש להיפך, אני רק מסרבת להזדעזע קשות מהמקרים שתוארו כאן ע"י פולספגן.

נינושה2

New member
אממממ....... נוטה להסכים איתך

לא מסכימה עם פולספגן אבל כמו שאמרת, מסרבת להזדעזע

למעלה