השוואתי 125 סמ"ק:

W i z

New member
נכון, אבל מהתשובה של המבחן הקודם

עולה ניחוח של "אם אנחנו לא זוכים אנחנו לא שולחים קטנוע". פולגז ראויים לקצת יותר קרדיט במיוחד לאור המשפט "ואנחנו חושבים שהוא מתאים" (מקווה שציטטתי נכון) ואני סמוך ובטוח שהם היו דואגים לשקלל את נקודת המוצא הנפחית הנמוכה יחסית לשאר הקטנועים. הונדה מוכרת "ערך נוסף" לאופנועים/קטנועים שלה וגם דורשת על כך מחירים גבוהים יותר. אבל כמה זמן אתה חושב שהתדמית הזאת תחזיק כאשר מכל מבחן נעדרת נציגותה של הונדה ? למה שאני אקנה היום ב 3000 ש"ח יותר קטנוע של הונדה שלא עמד למבחן מול קטנועים אחרים בקטגוריה שלו ? להיות יוצא דופן זה לא תמיד טוב. כמובן שאין הטענות מופנות אליך !

1. לעולם לא נאמר משפט בסגנון של

"אם אנחנו לא זוכים אנחנו לא שולחים קטנוע". 2. אני חוזר ואמר וזו הפעם האחרונה, לא משתפים אותי בהחלטות אם כן לשלוח או לא לשלוח קטנוע זה או אחר למבחן זה או אחר. 3. להונדה יש משרד יח"צ, כל תיאומי נסיעות המבחן לעיתונאים ולמבחני דרכים עוברות דרכו. 4. אני אישית חושב שאם הדילן כן היה משתתף במבחן הוא היה נכנס לאחד המקומות הראשונים. 5. אני מעדיף שלא להעביר ביקורת על מבחן זה או אחר ועד היום לא עשיתי זאת אבל לי אישית מפריעה נקודה אחת במבחן ה 125 סמ"ק, נרשם שנלקחו למבחן כלים שמחירם עד 20,000 ש"ח, לפי מה שאני מבין כל כלי במבחן בין אם מחירו 19,999 ש"ח ובין אם מחירו 12,000 ש"ח יכול לזכות במבחן. הוחלט במבחן שהניו דינק הוא הקטנוע הטוב ביותר, אז אני שואל מדוע הוא לא ניצח? הוא הרי עומד בתנאי המחיר שהוקצב למבחן קרי 20,000 ש"ח והוא עולה בסה"כ 10% יותר מהמנצח (HD). חג שמח וכשר לכולם

W i z

New member
רשמתי "ניחוח", לא אמרתי שזה מה

שאמרתם !!! כמו שרשמתי - הביקורת לא מופנית אליך ! הבנתי שלא אתה מחליט על זה גם בפעם הראשונה שאמרת את זה. גם אני חושב שלהונדה יש הרבה מה להציע ולכן תמוהה בעיני היעדרות כלים מתוצרת הונדה במבחנים הללו. הם רשמו בפירוש - "ללא קשר למחירו". בחרת להציג את הפרש המחירים באחוזים אז הרי לך שאלה - האם הפרש התמורות (תועלות) בין הקטנועים עומד גם הוא על 10% ? כי אם לא אזי שקלול של המחיר יביא לכך הה HD ינצח וזה לדעתי מה שקרה. חג שמח וכשר !

לא מכיר אותך, wiz, אבל....

מגיע לך סחטיין על יכולת הקריאה בין השורו בה ניחנת...

אני כנראה רואה את הדברים בצורה שונה

אם בכל מקרה התכוונו "ללא קשר למחירו" אז למה הגבילו את המחיר מראש ל 20,000 ש"ח ? לגבי השאלה האחרונה שלך - קשה לכמת תועלת כמו שקשה לכמת איכות/אמינות/ביצועים/וכו..., כל אחד מייחס חשיבות לכל פרמטר לפי דעתו האישית ולפי צרכיו ולכן מאותה סיבה גם מחיר הוא פרמטר משתנה אצל כל צרכן וצרכן. אני מניח שאם היו מכינים טבלה ורושמים את כל הסעיפים הנבדקים ונותנים לכל סעיף משקל מסויים אז לפי תומאות המבחן הניו דינק הה אמור לזכות, הוא קטף ציונים גבוהים בכל פרמטר כמעט ורק במחיר הוא זכה לציון "נמוך", בשקלול כל הפרמטרים הסיכוי לזכות הוא לטובתו עקב ניקוד גבוה בסעיפים רבים. ככה אני רואה את הדברים.

אני משער שאתה לא היחיד...

...שרואה דברים בצורה שונה. לכל אחד יש זווית שונה כשהוא בא לבחון סוגיה מסויימת. כאמור במבחן, לבחון את כלל הקטנועים זה לא ישים. לא בצורה מקצועית והגיונית. האופרציה סביב מבחן כזה היא עבודה לא קלה, כפי שניתן לשער. פול גז הצליחו להרים הפקה בסדר גודל מטורף, ומבין את זה רק מי שניסה פעם לעשות משהו דומה. אם אי אפשר לבחון את כולם בבת אחת, הרי שחייבת להתבצע חלוקה. למען האמת, גם לא הגיוני לבחון את כל הכלים ביחד מסיבות נוספות. קו החצייה נקבע ב-20K. למה ? ובכן, מסתבר שזהו קו התלבטות לאנשים רבים (לקוחות פוטנציאלים). כך לפחות ע"פ האנשים שפונים אלי התייעצות, בבואם לרכוש קטנוע. זאת ועוד... אם תבחן את הקטנועים בסגמנט הזה, תראה שרובם עונים על דרישה בסיסית משותפת מבלי להתפרע במחיר הרכישה. בנוגע לעניין הנצחון. אני אשתדל לענות באיפוק שכן מתוך הודעותיך עולה ניחוח שאולי רק אני מצליח להריח אותו, ואיני אוהב אותו. אומר חד וחלק באופן שאינו משתמע לשתי פנים : בכל הכתבות שפורסמו בפולגז בהן אני השתתפתי ועזרתי בהפקתן וכתבה זו ביניהם, שיקולי הכתרת המנצח חפים מכל פוליטיקה שהיא ! אם מישהו רוצה לערער על אמינותי או אמינות פול גז הוא מוזמן לעשות זאת בריש גליה ולא ברמיזות. אחרי שהבהרתי את זה.. אפנה לענות עיניינית לדבריך בנוגע התמיהה למנצח המבחן. הניו דינק הוכתר ע"י הרוב כקטנוע טוב יותר. איך ? ע"י אותם ציונים של אותם פרמטרים שאתה מדבר עליהם. המבחן עמוס בפרטים ומספרים באופן כמעט מוגזם גם מבלי להוסיף עוד ממוצעי ציונים על כל סעיף, אבל... אלו נאספו מהרוכבים ושוקללו לתוך הציון הסופי שבו הוכתר הניו דינק כקטנוע הטוב ביותר... ולא כאן מסתיימים הדברים. על איכות משלמים (בתור נציג הונדה, אתה בטח מזדהה עם הדברים הללו). השאלה הנשאלת היא... על איזו איכות מדובר וכמה אתה נזקק לשלם עליה. במקרה דנן, כשכל אחד מהבוחנים נשאל מי נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף ומה הוא היה רוכש מכספו הפרטי, שקלול התשובות הוטה לכוון ה-HD. זה מה יש. מחפש הסבר ? בבקשה : ההבדל בין 2 הקטנועים מבחינת איכות החיים\ההרכבה\הנסיעה\הכללית קטן יחסית לאקסטרא תשלום שנדרש עבורו, שהבוחנים הכריעו את הכף לטובת ה-HD. כמה פשוט, ככה קל. אני בטוח שאתה מסוגל להבין את זה... זאת ועוד... אם מישהו במדיה כל שהיא, בגוף כלשהו, חושב שנציגי פול גז הכריעו את המבחן וקבעו מי יהיה המנצח... טועה טעות חמורה !!! במבחן הזה השתתפו 12 בוחנים שונים, אאל"ט. שקלול דעתם של 12 הבוחנים הביא לדרוג הקטנועים המשתתפים. בתוך 12 הבוחנים היית יכול למצוא שלל רוכבים עם שלל סגנונות וניסיון ברכיבה בכדי לדמות חתך טוב יחסי של האוכלוסיה הפוטנציאלית שתרכוש קטנועים כאלו. כלל הבוחנים, שלחלקם קשר רופף עם האתר פול גז, החליטו מי המנצח. לא הבוחן הראשי לבדו, לא מנכ"ל פול גז, ולא זה שאכל דשא מאחת הבוחנות כשהלך איתה מכות. כלל הבוחנים. כולם. מי שמפקפק באמינות תוצאות המבחן, מפקפק בדעתם של הבוחנים וטוען שכולם מוטים לכאן או לכאן בגלל פוליטיקה. למעשה, ככל הידוע לי, אפילו לכותב המבחן והבוחן הראשי הידוע בקרב העם "האזרח" היתה דיעה אישית שונה במעט מהתוצאה. אז מה ? בעיה שלו.... הוא רק אחד מהבוחנים. הדבר היחיד שמפריע לי אישית בכל הסיפור הוא היעדרותם של מספר קטנועים שענו על קריטריון הכניסה למבחן. לא רק לי זה מפריע, כך לפחות ע"פ עדויות המגיבים ברשת כולה. אבל חשוב לציין (ואני לא מבין למה פול גז נחים על שמריהם ולא מגיבים) שכל קטנוע שהיה זמין למבחן עבור פול גז השתתף בו. אם קטנוע לא השתתף במבחן - זה כי הוא לא היה זמין למבחן ולא כי פול גז בחרו שלא לשתף אותו. אם היתה בחירה כל שהיא בעניין הרי שאלו היו בחירות היבואנים עצמם, ולא של פול גז שהכינו מראש בוחנים נוספים ב"היכון". יותר מכולם היה חסר דווקא נציגכם. הדילן. ע"פ השערה אישית שלי הוא היה משתחל במקום טוב גם אחרי שקלול מחירו. אבל מסיבות שידועות לך ולי, הגוף אותו אתה מייצג החליט שלא לשלוח אותו למבחן. ביננו ? בלי שאף אחד ישמע ? הפסד שלכם, כיבואן, באופן חד משמעי. טעות קשה וגסה... כותב הודעה זו אינו חבר מערכת פול גז, אבל רואה במקימיו ומתפעליו חברים טובים ואנשים יקרים וחשובים מעין כמוהם לשוק הדו גלגלי בישראל. כן ירבו עיתונאים כאלו ! מתוך הכרות אישית עימם, עם התלבטויותיהם והקשיים שעורמת עליהם הפוליטיקה והבוץ והלכלוך שיש במימי השלולית העכורה בתחום הדו"ג... אני מכאן מחזק את ידיהם להמשיך ולדבוק בעיתונות חפת פוליטיקה ועמוסת אתיקה שיכולה לשמש דוגמה ומופת. אינ יודע שזה קשה, ואתם אוכלים הרבה חרא בדרך... אל תישברו, אל תתכופפו. העם אינו טיפש, ובסופו של יום מבין מי מוליך אותו שולל ומי לא. מי פוליטיקאי עם לכלוך על ידיו, ומי לא. מי שחושב אחרת... מזלזל באינטלגנציה של קהל הקוראים. אפרסק... לא כל הדבריםכאן מופנים כתגובה ישירה אל דבריך, קצת ניסחפתי בגלל שהצטברה אצלי בבטן תחושת גועל מהסביבה. הדברים שלי בטח ובטח לא מופנים אליך ברמה האישית... פשוט הצלחת להצית אצלי פתיל. אוהב אותך, כן ?

ז ר ח

New member
אני מכיר לפחות שני בוחנים לא

אמינים במבחן הנ"ל. שכשהם רואים אותך הם נאלמים דום!

magesty

New member
הם מפחדים הם מפחדים

אפרסק תגיד לבוסים שלך שהם עשו תרגיל מסריח !!!! לדעתי הם פחדו להפסיד ל HD והם אכן היו מפסידים ל HD במהירות סופית ובמחיר הקניה אבל אל תדאג "אפרסק" אני עדיין אמשיך לקנות רק הונדה ( וזה לא בגלל הבוסים המושחטים שלך ) זה כי למדתי להעריך איכויות יש עוד הרבה דברים שיש רק לדילן שאין צורך להמשיך לפרט

daditami

New member
הגיע זמן לשון

כותבים מושחתים (ולא מושחטים). ועדיין אני חושב שאין סיבה לכתוב כך עליהם. זו זכותם לשחרר כלי למבחן או לא. ממה שאני יודע, הם יודעים לעשות עסקים וזו בחירה שלהם. אל לך להטיל רפש , ודיבה באנשים שאתה לא מכיר ו/או לא מסכים עם דעתם. חבל ללכלך סתם את הפורום.

magesty

New member
המלצה שלי

אל תהיה שחצן , קורה שבני אדם טועים בהקשה במקלדת כי כלל לא מסתכלים על המסך ,לא צריך להעלות את זה ברש גלי בכדי להראות "כמה אתה חכם " , כי הראת לי טוב מאד כמה אתה לא בהתחלה חשבתי שפול גז עשו תרגיל להונדה אט אט הבנתי שהונדה הם אלה שלא רצו לשלוח את הדילן זה מעלה ריח של סירחון

daditami

New member
בטח התכוונת, בריש גלי

ולא ברש גלי. ועדיין לעיניין, זכותם של הונדה לא לשלוח כלי למבחן. זה לא מצביע על יושרם. כל אחד יסיק מכך מה שהוא רוצה, והם לקחו בחשבון גם את זה. אחד יגיד שהם מפחדים כי הכלי לא טוב, ואולי לא יקנה. ואחד יגיד שהכלי בכלל לא באותו הליגה, ולכן ירוץ לקנות. עדיין, אין סיבה להשמיץ אותם על שיקולים שאתה לא מעורב בהם (ואפילו את האפרסק הם לא משתפים
). חג שמח מכל הלב

magesty

New member
כותבים לעניין ולא לעיניין

כבר אמרתי לך שאתה כלל לא חכם

חבל שהבאת את הדברים למקום שנמנעתי

מלהגיע אליו. וחבל שדווקא מהודעותי בשרשור (ונזהרתי שלא לכלול בהודעותי את המילה "הונדה") הרחת את הניחוח עליו אתה מדבר. אתה יודע טוב מאד שאני לא מייצג את היבואן באופן רשמי מעל דפי הפורום ולכן את הערותיך/תלונותיך/טענותיך עליך להפנות כעיתונאי בצינורות המקובלים (שאתה יודע מה הם). אני מה שיש לי להגיד לך אני אגיד כשניפגש בהזדמנות.... חג שמח , בחברות כן?

../images/Emo12.gif ...

לאן הבאתי את הדברים, אפרסק ? מה שכתבתי זו דעתי האישית בלבד. מה שכתבתי, כתבתי בשמי ולא בשם העיתונות בכלל או בשם פול גז בפרט ! כמו שאינך מייצג באופן רישמי את היבואן, כך איני מייצג בשום אופן שום גוף שהוא... בטח לא בפורום שמהווה במה ציבורית בה כל אחד יכול להגיב, כולל היבואן עצמו באופן רישמי, ובטח לא אחרי שעזבתי באופן רישמי את עולם העיתונות. אבל... כמו שאתה מביא מטען "מהבית" אל הודעותיך ובין השורות כאילו ורומז שסאניאנג (מי אמר סאניאנג ולא התכוון למטרו ?!) ניצח את את הקימקו (מי אמר קימקו ולא התכוון אבניר ?!) ב"אופן תמוה" ודי תואם רוח דברים אחרים שנאמרו במקומות אחרים, בזמנים אחרים, כך גם אני מרגיש צורך לפרוק את המטען שיש לי... מבלי להשתמש בפילטרים כאלו או אחרים אלא לומר את כל האמת העירומה.... אם יש לך משהו ענייני, בנושא הספציפי הזה לומר אותו... אל תחכה למפגש אישי. הרי אינך מייצג באופן רישימי את היבואן ויש לך את האפשרות לומר על ליבך כמו כל גולש אחר... כמוני...לא ככה ? אין כאן עניין אישי ביננו, אפרסק, זה עניין מהותי של משחקי כוחות שבו אני כמתבונן מהצד רואה שצד אחד לא מנסה לשחק אותו בעוד הצד השני מכריח אותו. מרגיז מטופש ומיותר. לא כשור לשדון או לאפרסק באופן אישי.

למעלה