הר הבית

.המוסד

New member
בדיוק כפי שאיכפת מהארץ

למה לך איכפת מהארץ ענבר? ומדוע חשובים לך ששת מיליוני היהודים שנרצחו באירופה? "למה לעזאזל" איכפת לך מהם? היה ואיננו, או שלא?

EverMan

New member
ההבדל הוא

שלי כן אכפת מהכותל בגלל שהוא שריד דתי , בגלל שהוא חלק מהדת היהודית. חשובה לי הארץ הזו גם בגלל תושביה , אבל מה6 מיליון סיבות אפשר בו במידה לגור באוגנדה ולאו דווקא בישראל. לי כן אכפת מהמוטיב הדתי בארץ. כי אני כן יהודי , ואני לא מתבייש להצהיר את זה.

Vendetta

New member
מכיוון שלמקום יש חשיבות

היסטורית-תרבותית עצומה לעם היהודי.

EverMan

New member
אז למה אינך

הולך לכבוש את מצרים וירדן וסוריה ולבנון ? אתה יודע כמה ערים יהודיות עתיקות יש בעבר הירדן ? הגלגל , מעלה גלעדי , שילה (שהיה בה המשכן!) ,יש אינסוף ערים ששוויון לא פחות משוויו של כל אדמה בישראל. למה אתה לא הולך וכובש אותן ? או מקים התנחלויות שם ?

.המוסד

New member
לאן אתה ממהר?

אין ספק שאם הירדנים יצאו למלחמה בנו ויאבדו יהיו שטחים אלו שלנו רק תיקון-איו ערים יהודיות בעבר הירדן, ישנם ערים ישראליות להקים התנחלויות שם לא כל כך ניתן, כשננצח בארץ ישראל המערבית נפנה לעבר הירדן ואף שאיננו מרבים לשחזר ערים ישנה חשיבות לעבר הירדן, השאלה היא האם לחלק את כוחנו המוגבל גם ככה, או להתרכז בא"י המערבית, כיוון שחשיבותה של ארץ ישראל ממערב לירדן גדולה לאין ערוך, אין להביט מעבר לירדן

EverMan

New member
אין הבדל בתקופה העתיקה

בין ערים ישראליות ויהודיות , כי אתה חי היום בשטח של שתי הממלכות , אתה לא חי רק בשטח של יהודה שמשתרע פחות או יותר על אזור גוש דן-ירושלים וחלקים מיהודה ושומרון. הערים ממזרח לירדן היו חלק מיהודה דר"א , גלגל ושילה היו בשטח יהודה המקראית , ולא ישראל המקראית. אז לפי זכות האבות שאתה דורש בה את ישראל , אתה יכול לדרוש חצי עולם.

EverMan

New member
עוד דבר

אמרו לי כבר הרבה פעמים ימניים : בשניה שלערבים יהיה מספיק ביסוס אחרי ההסכם שלום , הם יתקפו אותנו. לאחר הפסקה האחרונה שלך : אחרי שנתבסס , נלך על עבר הירדן. זה רק מוכיח שגם להם יש אותם חששות. אז כל דבר פה הדדי.

Alder

New member
../images/Emo104.gif כתמיד כשלת לקרוא את דבריו

של המוסד. הוא רשם "אין ספק שאם הירדנים יצאו למלחמה בנו ויאבדו יהיו שטחים אלו שלנו" כלומר, הטענה היא שאם וכאשר תבוצע התקפה מצדם אשר תוביל לאובדן קרקעות שכרגע תחת ריבונותם, ישראל "תשתמש" באותם שטחים. להבדיל מכך, אתה משליך את הטענה לצורה "ישראל תתכונן מעט ואז תצא למערכה". זוהי גישה מתלהבת בלבד, שכן עד כה על ישראל נכפו מערכות ולא היא זו שכפתה אותן על שכנותיה "שוחרות השלום". החשש של "הימנים" (למעשה, זהו חשש מוצדק של כל בר דעת, אולם אתה משום מה משייכו רק לאנשי ימין) שהערבים יצאו למערכה נגד ישראל סתם כך מבוסס על העבר. "החשש" שלך שישראל תצא למערכה נגד מדינה ערבית, מבוסס על נסיונך להשוות באופן מכוער בין ישראל למדינות ערב.

EverMan

New member
לפי טענותיו

הוא אמר שברגע שנבסס את מעמדנו ממערב לירדן , יהיה אפשר להתסכל ממזרחה לו , מה פה לא הבנתי כשורה ?

.המוסד

New member
לא הבנת, שהכוונה להביט אל עבר הירדן

איננה אומרת "מלחמה", אפשר יהיה לבחון את התכלית הלאומית בשליטה בעבר הירדן, כרגע אין להביט לשם, מלבד זאת שניאלץ בוודאי ללחום בירדן ביום מן הימים, אולי זה לא בשביל הדור שלנו

.המוסד

New member
הנסיבות המשתנות יגרמו לכך

שנאלץ ללחום בירדן או במדינה שתימצא הנסיבות תמיד משתנות, לכן זה יקרה במוקדם או במאוחר

EverMan

New member
לפי הטענה הזו

אז לעולם לא יהיה טוב ביקום הזה ... אז אתה אומר שגם קנדה תתקוף את ארה"ב או להפך בשלב זה או אחר ?

.המוסד

New member
כמו שיוון ורומא הנצחיות

עברו מן העולם, כפי שאנחנו עברנו את השואה באירופה והקמנו מדינה, שמעצמת העל ברה"מ נפלה ללא יריה, כך גם ארה"ב תאלץ להתמודד עם דברים לא צפויים

EverMan

New member
להזכירך את ה11 בספטמבר ?

ושוב , זה שהיקום רנדומלי ומדהים זה לא אומר שהגזע האנושי לא ישתפר עם השנים.

Vendetta

New member
וואו, כמה תגובות נוספו לפורום...

אך כרגע חזרתי מטיול ארוך ומייגע, ואני לא במצב להתחיל ולענות על כולן. מחר השכם בבוקר אתחיל במלאכה.

.המוסד

New member
לא הבנתי, אתה תומך ברעיון

שהוצג בהודעה שלי או לא? זה אכן לא אומר שהאנושות לא תשתפר עם השנים, אבל זה לא אומר שכן

EverMan

New member
לאו דווקא תומך

אבל רק רציתי להראות שהם כבר הופתעו בעבר ... (וזה כבר קרה להם כמה פעמים, פרל הארבור , מפרץ החזירים , ויאטנם , הבורסה וכו...) אני מאמין שהאנשות תהיה גרועה לפני שהיא תשתפר ... אבל חלקים ממנה בתהליך של להפוך לטובה יותר ...

.המוסד

New member
אתה רוצה להראות לי שהם כבר

הופתעו? זה לא בערך בדיוק מה שאמרתי? אתה נביא, האל עמך, את זה כולנו יודעים

למעלה