הר הבית

.המוסד

New member
היה זה ראש ממשלת מצרים

יחי ההבדל הקטן ליברמן אינו מדבר על התקפה בדם קר, הוא אמר "אם נותקף בידי מצרים יש להרוס את סכר אסואן" עוד הבדל קטן

EverMan

New member
זה לא היה ראש הממשלה

זה היה שר החוץ אם אינני טועה. וליברמן אם בעודו היה שר, היה אומר דברים לא פחות גרועים ... ואפי איתם כבר מצליח להגיד דברים כאלה ...

Alder

New member
../images/Emo104.gif כהרגלך בקודש, שוב אתה טועה

ראש ממשלת מצרים היה זה שאמר דברים אלו. שוב ניסיונך להשוות בין דברים אלו לבין דברים של אפי איתם ו\או ליברמן הוא נלוז. בעוד שהללו מתייחסים להתקפות כנגד הטרור והשמדתו באשר הוא, מתייחס ראש ממשלת מצרים להתקפה כוללת על ישראל. יחי ההבדל הקטן.

EverMan

New member
טעות הייתה בפי

זה לא שר החוץ אלא ראש הממשלה , שאין לו שום תפקיד בפועל דר"א הוא כמו הנשיא אצלנו. "ראש ממשלת מצרים רמז בראיון שפורסם אתמול כי מצרים תהיה מוכנה להילחם בישראל אם מדינות ערב יעניקו לה 100 מיליארד דולר. בתוך כך, נשיא מצרים, חוסני מובארק, מתח ביקורת קשה על ישראל בעקבות פעולת צה"ל בשטחים והמצור על יו"ר הרשות הפלסטינית." ההשוואה היא לא נלוזה , אם כי נכונה מאוד , כי אנשים שאומרים שהערבים הם סרטן בלב המדינה אני לא חושב שהם מדברים על טרור ! ראש ממשלת מצרים יכול לדבר כאוות נפשו , אין לו שום תפקיד מעבר לייצוגי.

Alder

New member
../images/Emo104.gif ועדין טעות בפיך

אפי איתם וליברמן בדוברים על ערביי ישראל, מתייחסים לפי המגמה הקיצונית של הח"כים הערביים בכנסת, או לפי מגמת ההקצנה של חלק מערביי ישראל אשר נחשדים או מוכחים כעוזרי תנועות טרור פלסטיניות. אפי איתם, באותה התייחסות מפורסמת של "סרטן בלב המדינה" טוען ובצדק כי ללא טיפול הולם אותם ערביי ישראל יהפכו לגייס חמישי מסוכן עד מאין כמוהו. אני מסכים עם מחשבה זו ללא כל עוררין. השוואתך שלך, משווה בין התייחסות כנגד ישראל כולה על בסיס שנאת העולם הערבי בלבד, לבין התייחסות של שני הנ"ל כנגד אלו השואפים להשמידנו ולא רק באופן מחשבתי אלא לאחר שהוכיחו זאת כמה וכמה פעמים. לכן, השוואתך היא אכן נלוזה. ובדבר התייחסות ראש ממשלת מצרים - קל לומר שאין לו כל תפקיד בפועל וכך גם לכל "שר" מן המנין במצרים. עם זאת, כאשר מישהו בצמרת השלטון במצרית אשר מונהגת כולה כ"דיקטטוריה דמוקרטית", הרי זה אומר שהאדם השולט בחוטים, אותו מובארק, מבין יודע ומסכים עם הגישה הזו. לפיכך, יש דרשני בהצהרה מסוכנת שכזו. ואם תאמר "אלו רק מילים ותו לא", אזכיר לך שזוהי היתה תמיד הגישה כלפי ערפאת ע"י השמאל בישראל. כבר ראינו להיכן מילים כאלו מסוגלות להוביל..

EverMan

New member
אני מסכים איתך בנוגע לחלק ממה שאמרת

מה שהשר אמר לא מוצדק , והיה צריך לפעול כנגדו באופן רציני. אלו לא מילים ותו לא , אך מובארק לא הכניס לו את המילים לפה. ושנאה כנגד עם שווה שנאה כנגד עם. שנאת ערבים שווה באותה מידה וערך לשנאת יהודים. ואדם שאומר דברי שטנה על יהודים שווה בדיוק לאדם שאומר דברי שטנה על ערבים. אין ההבדל פה. זו אותה גזענות.

EverMan

New member
ההודעה הזו לא נכונה

ואני אשמח אם אביהו או ההוק ימחקו אותה

EverMan

New member
עדין בפיך = לא הבנת עדיין

את מה שרציתי שאתה תבין ? אני גם לא אבין , כי זה לא כל כך נכון. מה שהשר אמר לא מוצדק , והיה צריך לפעול כנגדו באופן רציני. אלו לא מילים ותו לא , אך מובארק לא הכניס לו את המילים לפה. ושנאה כנגד עם שווה שנאה כנגד עם. שנאת ערבים שווה באותה מידה וערך לשנאת יהודים. ואדם שאומר דברי שטנה על יהודים שווה בדיוק לאדם שאומר דברי שטנה על ערבים. אין ההבדל פה. זו אותה גזענות.

J a c k a l

New member
כשאנשי מידות שומעים את דברייך

הם תוהים כמה חבל על שהיטלר לא השלים את מלאכתו.

הרי הבית?? התכוונת מסגאד אל אקצה..

כבר 1300 שנה יש שם מסגאד, אנחנו לא מאמינים בזה ולכן הוא לא שלנו. דבר שני,אסור בכלל ליהודים לדרוך על המסגאד משום שמתחת למסגאד יש קריסות של בית המקדש. ולפי היהדות אסור לדרוך על אבנים אלו משום שהם אבנים קדושות. דבר שלישי, יש בעולם מיליארד מוסלמים ויהודים יש בסה"כ 12 מיליון. גם ככה יש שם מסגאד ומי ששולט שם זה המופתי, אז בשביל האגו אנחנו צריכים להסתכסך עם העולם המוסלמי. דבר כזה עלול לגרור אותנו למלחמה עם כל האומה המוסלמית, אני חושב שזה הדבר האחרון שאנחנו צריכים עכשיו !!

m y s e l f

New member
שיגיע היום...

שהנוצרים יוותרו על כנסיית המולד ועל כנסיית הבשורה בשביל שלום, ושהמוסלמים יוותרו על הכעבה ועל אלמדינה בשביל שלום, אז גם היהודים יהיו מוכנים לוותר על הר הבית בשביל שלום. אתה חושב שהיום הזה יגיע? הלוואי.

m y s e l f....

אתה לא מבין שכבר מדינת ישראל ויתרה על הר הבית לאחר שנתנו למופתי לשלוט שם. מי עולה כל יום שישי להתפלל שם, היהודים או המוסלמים?? המוסלמים מתפללים שם בכל יום שישי,היהודים מתפללים בכותל המערבי כי שם זה המקום של היהודים. זהו את הר הבית אנחנו כבר הפסדנו, זה שאנחנו שולטים שם מבחינת שלטון זה משהו אחד. אבל זה שכל יום שישי עולים לשם מוסלמים ואפילו יהודי אחד לא נכנס לשם זה כבר מראה לך ולכל שאר הימנים מי שולט בהר הבית.

m y s e l f

New member
מה הקשר?

זה שיהודים לא נמצאים שם אומר שזה לא מקום שקדוש ליהודים? אני מדבר איתך על ויתור על מקום קדוש לדת מסויימת, על הקרבה של דת מסויימת בשביל השלום. דיברתי על זה שאף דת לא מוכנה לוותר על המקומות הקדושים שלה, בייחוד לא האיסלאם, והר הבית זה אתר קדוש ליהודים. נקודה. למי אכפת מי מתפלל שם?? למה להתווכח עם עובדות?

הדת כבודה במקומה מונח...

אבל ערך קידוש החיים הוא ערך עליון הרבה יותר מערך של שליטה על מקום זה או אחר, אסור לנו להלחם בשם דת כשאנחנו מקריבים קובנות אדם למענה (בהרגוניו הרבים). די כבר לקנאות הדתית הזאת שמלווה את העולם לאורך כל ההסטוריה שלו. אם אתה רוצה את הכל,בסוף לא תקבל כלום!. על מה אתה רוצה להקיז דם?. על זה שיגידו את המשפט : "היהודים שולטים במקום,ואז מה אם רק הפלשתינים מתפללים שם. זה משחק כבוד מטופש, שיכול לגרום פה למלחמת עולם שלישית,עם העולם הערבי כולו. או שגם אתה מאלה המציעים לפוצץ את אל אקצא? בימים של שקט תהיה לך אפשרות הרבה יותר טובה ונוחה לבקר בהר הבית כאוות נפשך, זה יהיה יותר בטוח ממלבקר בימים כאלה במקום הזה. אני יודע שבזמן האחרון אני מתמרכז בדעותי, וזה נובע מכך שהתעוררתי מהחלום שהכל שלנו. בסופו של דבר הפשרה כואבת ככל שתהיה, ועם כל ההערכה שיש לי להר הבית ולמקומות הקדושים ליהודים-אני חושב שיצטרכו להגיע לפשרות כואבות.

m y s e l f

New member
אם תוותר על הר הבית...

לא תהפוך את העולם למקום טוב יותר, מכל הבחינות. וזה לא אנחנו שנלחמים על זה שיגידו שאנחנו שולטים במקום, זה הם שנלחמים על כך, ותוך כדי המלחמה המגוחכת שלהם, הם גורמים להרג בצד שלנו, ולכן אנחנו נלחמים בהם. לשהות צה"ל בשטחים ולפעולות הצבאיות נגד פלסטינאים אין שום כוונה להציל איזה מקדש או אתר של מקדש עתיק מזורגג כמו שהם עושים, אנחנו נלחמים על הזכות להתקיים, וחבל שהגענו למצב הזה. ואם אתה מתחיל סופסוף להתמתן ולהבין שלא הכל שלנו, ושערך חיי אדם הוא ערך עליון, אז ברוך הבא לצד שלי - הצד המתון ביותר של הימין. (רק תיזהר לא להתמתן לי יותר מדיי...)

m y s e l f...

תשמע משהו,מילא אם היהודים עולים לשם ומתפללים כמו שהיהודים עולים כיום ומתפללים בכותל המערבי. מילא אם איזה רב היה שולט שם בהר הבית,אז היית יכול להגיד שזה שלנו. אבל כבר מזמן המקום הזה לא שלנו, וכבר מזמן אבדנו שם בעלות. לכן לפי דעתי בהסכם השלום עם הפלסטינים, יוותרו על המסגאד הזה לטובת המוסלמים. בשביל מקום שהוא גם ככה לא שלנו, אני לא בעד שנכנס למלחמה כוללת עם האומה המוסלמית. זה טפשי וזה מפגר לכתוב שהמקום הזה שלנו,כאמור ממזמן אבדנו את השליטה במקום ועכשיו רק צריכים שזה יהיה כתוב על דף כלשהו שהמקום הזה של הפלסטינים. גם ככה מסתובבים שם פלסטינים כל יום, אז זה לא ישנה דבר. הדבר היחיד שישנה זה שיהיה כתוב על דף שהמקום הזה שלהם.

.המוסד

New member
"אבדה תקוותנו ונגזרנו לנו?"

האם זה שהוא לא בשליטתנו כרגע אומר שיש לוותר על ההר? על הדף יהיה גם כתוב "הסכם שלום" גם כותרת זו לא תשנה דבר

המוסד...

אני בעד לוותר על הר הבית כי,הר הבית כבר לא שלנו. זה הפך להיות בשנים האחרונות מסגאד אל אקצה. יהודים לא עולים להתפלל שם רק מוסלמים. אנחנו לא צריכים עכשיו להסתכסך עם כל האומה המוסלמית בגלל מקום שגם ככה אבדנו עליו שליטה. ובהסכם השלום שנצטרך לחתום איתם,הסעיף הראשון יהיה עניין המסגאד. ואני לא מאמין שהערבים יוותרו על המסגאד שלהם.

.המוסד

New member
והיהודים כן?

האם זה שהר המוריה אינו בידנו בתכל´ס כעת אומר שנוותר עליו? אתה מדבר בנימה של פחד, אוכל להציג את אותה נימה רק הפוך "למה שנילחם במעצמה הגרעינית בגלל מקום שגם ככה שלהם" אין צורך לפחד, גם עת הר הבית עוד יבוא

למעלה