הר הבית

EverMan

New member
המוסד

לפי התאוריה הזו , (שוב אני נכנס לזה) אז אתה יכול לתקוף את ירדן. כי היא לא שלנו ת´כלס עכשיו , אבל יומה יבוא.

Alder

New member
../images/Emo104.gif מגוחך

ישנה תהום לא קטנה בין גישת "נשמור על הקיים לנו" לבין גישת "נתקוף את האחר ונשיג עוד" אותה אתה מנסה לשייך לכל הודעה שלא נראית לך. הפסק עם השטות הזאת. המוסד טוען ובצדק שעלינו לשמור על השייך לנו ותו לא.

EverMan

New member
שום גיחוך ושום דבר

ואני אודה לך מאוד אם תפסיק להיכנס לי בין הרגליים ולהכניס לי מילים ותכונות לפה. אני לא מנסה לשייך הודעת תקיפה לכל מה שאני משייך. אבל שהוא אומר משפטים כמו : "עת הר הבית גם יגיע" , זה רק אומר שהוא חושב על זה. נסיים עם הר הבית - שכרגע לא שלנו. ובאותה במידה הוא יכול ללכת גם על ירדן. ובבקשה , אני אודה לך מאוד אם תפסיק עם הסתימת פיות שלך. ובאופן מיידי.

.המוסד

New member
מדוע שיפסיק?

ככלות הכל הוא עושה זאת טוב ממני הר הבית הוא בידינו, אבל לא ממש בשליטתנו, כפי שאני אומר שיש סדר בלוד, מחסן הנשק והסמים של ישראל, לוד לא בדיוק בשליטת ישראל לפחות לא בתכל´ס לכן יש לתקן את לוד, לכן יש ל"תקן" את הר הר הבית, כפי שעת לוד יגיע כך עיתה של ירושלים שניהן בידינו אבל יצאו "מעט" משליטה הטיפול יהיה שונה-המטרה זהה

m y s e l f

New member
הם לא מעוניינים

רק בהר, הם רוצים יותר מזה. תוותר על הר הבית זה כמו לתת לתינוק רק את המקל של הסוכריה, אין להם מה לעשות רק עם הר. הם יקימו מדינה על ההר?! מה הם יעשו איתו? אם הם היו מקבלים רק את ההר ושותקים אז סבבה, הבעיה זה שאחרי שהם יקבלו אותו תבוא דרישה יותר גדולה, ואנחנו ניתן להם - כדי שישתקו. ואחרי זה עוד אחת ועוד אחת, וככה כדור השלג מתחיל.

EverMan

New member
ברור שהם רוצים יותר מזה

גם אני רוצה יותר מזה ! אם זה היה תלוי בי , מהנילוס ועד החידקל היו שלנו. אבל יש רצוי ויש מצוי , וגם הם יודעים מתי למתוח את הגב.

m y s e l f

New member
אבל אנחנו

לא מרגישים חובה להשיג את האיזור שמהנילוס לחידקל. הם מרגישים חובה להשיג "את כל האיזור שדרכה בו רגל של פלסטינאי" - משמע כל מדינת ישראל, משום שלפני 48´ הם היו בכל הארץ. (מדבריו של ערפאת). כמו שאמרת - יש מצוי ויש רצוי, ואנחנו משלימים עם המצוי לעומתם שלא משלימים איתו. ברק הציע להם 97% מהדרישות והם לא הסכימו, משום שהם לא מעוניינים רק ביש"ע! וזה לכל הנאיבים שטוענים שניתן להם מדינה ביש"ע והכל יסתדר...

EverMan

New member
תומר הם לא קיבלו את זה

כי הם רצו 100% מהשטח. וזה לגיטימי למו"מ , אני רוצה 100% אתה רוצה 0% בואו ניישב את זה. אבל העם שלהם פנה לדרך לא לגיטימית של טרור. הם חשבו שהם יכולים לקבל עוד מברק אז הם לא חתמו על הסכם. אבל היום הם כן יחתמו על ההסכם ההוא כי הם רואים שהם לא יקבלו יותר. (ושמע אי אפשר לדעת מה הם יקבלו בעתיד , אנחנו עוד לא הגענו לשם) אלו משחקי כוח במשא ומתן , ככה פועלים , עושים סצינות דרמטיות , והחוסר קבלה זה בשביל להשיג עוד אחוז שתיים. זה משחקי כוח שיש בין חברות , בין מדינות , בין עסקים וכו´ ... לא משהו מיוחד לפלשתינאים.

.המוסד

New member
אולי נשחק קצת ב"מלחמה"?

ככה זה בין חברות בין מדינות, לא משהו מיוחד לערבים

m y s e l f

New member
אבל כשרואים שאי אפשר

לקבל עוד אחוז-שניים, אז יורדים ממשחקי הכוח האלה, וגם חברות גדולות שרואות שאין להן סיכוי להשיג יותר מההצעה הנוכחית מפסיקות לנסות בשלב מסויים. והעם הפלסטינאי אין לי ספק שהיה מקבל את הצעת ברק גם אז, אבל העם הפלסטינאי זה לא ערפאת. היה ניתוח פסיכולוגי של ערפאת באחד המוספים של החג. אין לי כוח לתקצר את זה, אבל נראה לי שזה היה ב"סופשבוע" או ב-"7 ימים"

EverMan

New member
מייסלפ

שהם גמרו עם המשחקים הללו כבר העם שלהם היה באמצע אינתפדה ... נסיבות דפוקות , מעשים לא נכונים .. אבל אנשים עושים החלטות גרועות (ולעיתים אפילו מאוד).

Alder

New member
../images/Emo104.gif רגע רגע רגע

שתי שאלות לא פשוטות עולות מדבריך: א.האם הרשות הפלסטינית למעשה כן רצתה את סיום המו"מ אולם תושבי הרשות הפלסטינית כפה עליה מעשה אחר? ב.אם התושבים וערפאת אינם הולכים יד ביד בגישתם כלפי ישראל, מדוע עלינו לנהל מו"מ דווקא עם ערפאת? הלא לפי גישה זו, ה"אדם" הזה מאד לא רלבנטי.

EverMan

New member
שתי תשובות

א.לא ידוע , אני לא הרשות הפלשתינאית ואני לא ערפאת , אבל האירגוני טרור , ולא העם , לא הציבו לו הרבה ברירות, הוא כבר לא היה במצב שהוא יכול היה לסובב את הגלגל לאחור , לא מבחינת העם שלו ובטח שלא מבחינת מדינות ערב. ב.אתה צריך לנהל מו"מ עם ערפאת כי הוא המנהיג הנבחר שלהם , ועד שהם לא יבחרו אחרת , אתה לא יכול לנהל מו"מ עם מישהו אחר.

m y s e l f

New member
ענבר,

אם בזמן מו"מ העם שלהם נכנס לאינתיפאדה, מה זה מראה על העם שלהם? שהוא שוחר שלום? לא בדיוק.... ובשביל שלום צריך נכונות של שני הצדדים, נכונות של צד אחד לא מובילה לשום מקום.

m y s e l f

New member
אינתיפאדה זו דרך של מו"מ??

לנהל מו"מ תחת אינתיפאדה אומר "תנו לנו את הדרישות שלנו ונפסיק את האינתיפאדה", משמע - סחיטות ואיומים, זה מו"מ מושחת, לא תקין, שלא צריך להעשות.

MoOsHoN16

New member
זו ממש שאלה מטומטמת....

הרי ברור שלא... אייך יהודי מאמין יכול לוותר על הסמל הכי חזק שלו? ירושלים זה לא סתם עיר זה לא סתם שם ירושלים זה הכל...ברגע שוויתרת על ירושלים או חלקים ממנה אבדת את המדינה היהודית... להזכירך מדינת ישראל הוקמה בשביל עם ישראל למען עם ישראל וקודשי ישראל! וכל השטויות האלה שאי אפשר לדרוך שם וכדומה זה לא ממש תירוץ טוב כדי לוותר על המקום הכי קדוש אתה כנראה לא תופס שברגע שוויתרת על ירושלים שכל כך הרבה דם נשפך בשביל העיר הזו וויתרת על כל א"י...אתה נכראה לא תופס שזה לא סתם שטח זה ה-שטח ושהסיכסוך הוא בעיקרו סיכסוך דתי! בתקווה שיכנס לך קצת שכל בראש ורגשות לאומיים....דיי לתבוסתנות

J a c k a l

New member
מדהים כמה שאתם טיפשים

"הסמל הכי חזק שלו"? זה חתיכת קיר לבנים ארור שהאדמה עליה הוקם ספוגה בדמם של עשרות רבבות אנשים. היהודים צריכים בית לאומי; קרקעות בהם הם יוכלו להגשים את חזונם ולהקים מדינה יהודית - מי בכלל דיבר אז על ירושלים כבירה?! הרי בן גוריון הקים את המדינה הזאת ללא ירושלים, והאם באמת היה כה נורא? האם אתה תקום יום לאחר ההסכם ותגיד "וואו, כמה שחסר לי הכותל"? עשה לי טובה, אתה נבער, טיפש ופרמיטיבי בדיוק כמו הפלשתינים להם אתה בז, רק שהרגש הדתי שלהם אמיתי, בעוד שלך מזויף. האם דמם של ילדים שווה את המקום המקולל הזה, הנפשע הזה, הארור הזה? איננו צריכים לשלוט על אדמות עליהם מוקם קיר בכדי להיות יהודים; וככל שיקדים הזמן בו אנשים כמוך יפנימו את זה, ככה יטיב לכולנו.

למעלה