הר הבית

חלוקת ריבונות

אני מוכן להציע רק מה שהציע ברק: ריבונות ערבית על מה שעל פני השטח, וריבונות ישראלית על מה שמתחת לפני השטח. המשמעות היא שהפלסטינים לא יוכלו לחפור ולהשמיד את השרידים העתיקים שנמצאים למטה. ולמה להתעקש? שתי סיבות: 1. קודם כל, אף על פי שלי באופן אישי אין עניין גדול במיוחד בהר הבית מעבר לסקרנות ארכיאולוגית, אני מודע לזה שלחלקים גדולים בעם שלנו להר הבית יש משמעות רגשית גדולה. 2. וזה אפילו יותר חשוב: אני מאמין שהשלום יבוא רק אחרי ששני הצדדים יבינו ששווה להתפשר בשביל שלום. נכון להיום רק הצד הישראלי מבין את זה ( לפחות בתקופת ברק ). כל זמן שערפאת מפיץ את השטויות שלו שמעולם לא היה שם מקדש יהודי, הוא רק מחזק את אי האימון שלי בו. ברגע שהפלסטינים יפנימו את חשיבות השלום, הם יבינו שהפשרה שמתבקשת מהם בהר הבית ( הימנעות מחפירות ) היא קטנטונת ביחס לפירות השלום. מאותה סיבה , אגב, אני מתנגד למסור את כל רמת הגולן לסורים, גם בהסכם. מי שהתפשר למען השלום הוכיח שהשלום חשוב עבורו. מי שיקבל את כל מה שירצה תמורת "שלום" , מוכיח שעבורו השלום הוא רק כלי להשגת מטרות ולא ערך אמיתי, ולאחר שקיבל מה שרצה יוותר על השלום.

אפרת*

New member
אם זה מה שיביא את ההבדל...

ואני מאמינה שזו סוגיה משמעותית אז כן. אנו [כיהודים] בכלל לא יכולים להגיע לשם, אז מדוע להמשיך למות בשביל זה? בפועל, השליטה באזור היא לא בידינו, אז ההבדל היחיד הוא מה יהיה רשום על הנייר...

shira245

New member
לי לא אכפת לוותר עליו

אם הוא זה שיפריד בינינו לבין הסכם שייקחו בכיף. חוצמזה איזה ישראלי ביקר בשנתיים 3 האחרונות שם בלי פחד? אני אישית לא מרגישה שום זיקה.. ואם להגיד את האמת הר הבית בשבילי יותר קשור לערבים מאשר ליהודים..

.המוסד

New member
אולי עכשיו הוא לא בשליטתנו

אבל אם נמסור אותו הוא לעולם לא יהיה שלנו, מובן לי ניתוק של הנוער הישראלי מהר הבית וזה כשל של מערכת החינוך ש"שכחה" להסביר מה זה הר הבית, ובכלל מה טוב בציונות(צחוק הגורל הוא שילדי המדינה הציונית לומדים על הקומוניזם, הפיאודליזם, האבסולוטיזם, הפאשיזם, הנאציזם ועל דמוקרטיה באופן כללי- "אמריקניזם", אבל על ציונות אינם לומדים) גיא אומר "אבוי לנו אם ניגע בו" נראה לי כמו האבוי אם ניגע באוריינט האוס ובלישכת עראפת, שינוי המעמד הר הבית ו"הלאמתו" יחד עם המסגדים ולא בלעדיהם אפשרי אחרי התנגשות קשה בין ערביי ירושלים לכוחות הביטחון אותה תקרית תוכל גם לפתור בעיות דמוגרפיות בירושלים ע"י הגליית חלק ניכר מהמתפרעים ליש"ע והשאלה האמיתית, מדוע אתם בעד חיים בארץ ישראל שעולים כסף רב ודם רב אם אתם בעד וויתור על כל הדברים הישראליים בארץ הזאת, מדוע לא לחיות בחו"ל? או שתאמרו "השואה השואה" או שתבינו שאין טעם

CANDY MAN

New member
חשבת אולי שאם יהיה שלום....

אז תוכל להגיע לשם בתור אזרח של מדינה שכנה? בוא נגיד זאת ככה, הם לא יוותרו עליו מהר והם יתאבדו ויעשו הכל כדי שהוא יהיה שלהם... אתה מוכן להתאבד בשבילו? אתה מוכן שעשרות אזרחים וחיילים ימותו בשבילו? אני עוד פעם אומר לך שכן.. הם מוכנים. אם ניתן להם אותו עכשיו ונוותר עליו בתווך הקצר אנחנו נזכה בו בתווך הארוך, הרי תיירות ישראלית הם ירצו? בטח ירצו! לנצל את המקום מבחינה כספית הם ירצו? בטח ירצו. תאמין לי שהמקום לא שווה את כל הדם שנשפך עליו ואם ה´ היה יכול לדבר הוא היה אומר לך את אותו הדבר. (אני חבר פרטי שלו
->
)

.המוסד

New member
גם בארץ ישראל אפשר לבקר

כאזרח של מדינה זרה הלתת אותה? הערבים לא יתאבדו על הר הבית, הכל זה לא תמיד מספיק, האם אני מוכן שיהודים ילחמו על "מקום מקדשנו"? כמו שאני מוכן שילחמו על ביטחונם וארצם אם העם היהודי היה מתגלם כבן אדם היה סוטר לך על טיפשותך, בנוסף היה דורך עליך בדרך לירושלים, להר הבית

CANDY MAN

New member
כן אבל הוא חי בחרא ואני לא...

אם לובש השחורים היה מסתכל על חייו מהצד הוא היה מבין מה הוא בעצם עשה. מגיל שנה חינכו אותו להקשיב לדיקטטור שלו, להתלבש איך שהדיקטטור אומר, לתרום אלפי שקלים לטובת הדיקטטור, להמשיך דור של 8 ילדים שחיים כמו חרא רק בגלל הדיקטטור (לא סתם בני ברק היא העיר הענייה בארץ) ולגמור את החיים שלו בעצב כשהוא מגלה שכל חייו הוא היה שפוט של הדיקטטור. (הדיקטטור הוא הרב עובדיה בדור כרגע והוא משתנה מדור לדור) אם אחד כזה דורך עליי בדרך לירושלים, להר הבית אז אני מזמין אותו לדרוך עליי.

EverMan

New member
וואו , אתה גזען

מי אמר שתפיסת העולם שלך יותר נכונה משל מישהו אחר ? אם מישהו מעדיף לחיות בדרך חיים הזו , הוא מאמין בה , ככה הוא גדל , על זה הוא גדל , הוא מאמין שזה נכון , ומי אתה שתבקר את הדרך חיים שלו ? זה שלך אין אמונה , זה לא אומר שאתה יכול לצחוק על אלו שיש להם. השנאה בתוך העם קורעת אותנו , בבקשה , דיי לשנאה בתוך העם , בעיקר לחרדים שיש כלפיהם שנאה יוקדת בשנים האחרונות.

CANDY MAN

New member
לא יודע איפה אתה חי...

אבל פה במדינה שלי - ישראל הכפייה הדתית עברה כל גבול. מדוע חילוני גאה חייב להיות קשוב לכפייה הפאשיסטית של החרדים! מדוע אני חייב להשאר בבית בשבת מפני שהחרדים סגרו את בתי הקולנוע? מדוע אני לא יכול לנסוע באוטובוס, מדוע כל שנייה אני צריך לפגוש נמלים מעצבנות שמנסות להחזיר את כל העולם בתשובה. הם טפילים לא רצויים ובגלל זה הם חיים בחרא שלהם (וכבר הזכרתי לך שבני ברק היא העיר הענייה ביותר בארץ!). יש פתגם שאומר "חיה ותן לחיות" ועד שהחרדים לא ישננו אותו בעל פה תמשיך להיות שנאה בתוך העם.

EverMan

New member
הם חלק מהעם שלך

עד כמה שכבד לך עם זה. ואני מסכים , יש דברים שלא צריך לגעת בהם. אבל בדיוק כמו שאתה רוצה שהם יתנו לך לחיות , תן גם להם לחיות. איש איש באמונתו יחיה. הם לא רוצים שאתה תחזור בתשובה , לפחות לא רובם. הם חיים את החיים שלהם ואתה ממש לא מעניין אותם.

CANDY MAN

New member
הצחקת אותי בגדול...

הם שורצים פה ברחובות כל הזדמנות ומנסים להחזיר את עוברים והשבים בתשובה אמיתית! הם מזמינים נערים תמימים לארוחת שבת רק כדי לשכנע אותם לחזור בתשובה! (תנסה אתה להתקרב לבני ברק בכל יום שתרצה רק כדי להחזיר אנשים בשאלה והם ירצחו אותך על המקום עם משמרת בצניעות הנאצית שלהם!) כך נראה לך שהם לא רוצים שאנשים יחזרו בתשובה? הרי הם נצלנים מניפוליבים שיעשו הכל כדי להכניס עוד אנשים לכת שלהם! הם אלו שביזו את היהדות ואת התנ"ך! בכל מקום בעולם מסתכלים עלינו ורואים אותם וזה חלק מהשנאה של העולם! ודבר אחרון! איך אני מפריע להם לחיות אהה? אתה יודע מה יקרה לך אם תיסע בבני ברק במכונית בשבת? הם ירצחו אותך בדם קר ויסכלו אותך באבנים!!!! האחים שלך!! בני דמך... הם הגורמים היחידים לשנאה בעם הזה! הם ביזו את היהדות בחטאים של רדיפת בצע ושחיטויות שלא נדבר על אונס ילדים ואלימות אדירה בתוך המשפחה!!. כנראה שיש ה´ כי אחרת קשה לי להסביר מי העניש אותם כל כך טוב ע"י כך שגרם להם להיות כל כך עלובים ומסכנים.

EverMan

New member
זה מי שאתה בוחר לשנוא ?

מישהו מהעם שלך ? יהי כן ... טוב שיש לך מי לשנוא ולהאשים .. השמאלנים , הדתיים , הערבים , האמריקאים ... מתי תגיד אני ?

CANDY MAN

New member
מתי "שאני" ירגיש אשם במשהו...

שמאלנים אני לא שונא (לפחות את חלקם) חרדים אני שונא בגלל הכפייה, בנוגע לערבים הנושא נתון למחלוקת והסיבות לשנאה ולאי שנאה מובנות ומוצדקות משני הצדדים. והאמריקאים? אני שונא אמריקאים? אני מתתתתתתתתת על אמריקה (כמובן שרק אחרי ישראל!) היית יכול להכניס פה דווקא את צרפת כי אותם אני ממש שונא!(למה? תקראו את העיתונים של הזמן האחרון ותבינו לבד)

m y s e l f

New member
סליחה על הבורות...

אבל חוץ מהסיפור עם החדשות בעירום שענבר הזכיר כאן, לא זכור לי מקרה שהחרדים ניסו להשליט עלינו משהו והצליחו. על כל הכבישים שהם רצו לסגור בשבת הם ויתרו בסוף, אין לי מושג מה אתה רוצה מהם.

CANDY MAN

New member
קח כמה דוגמאות ויש עוד מלא...

הקניון ליד הבית שלי! בהתחלה הוא היה פתוח בשבת אבל לאחר לחץ אדיר על המנהל ואיומים שהגיעו מהחרדים הוא נאלץ להשביתו ביום שבת. אני ייתן לך את הדוגמא הכי בסיסית! הציעו לחרדים שקווי האוטובסים יפעלו בשבת אבל לא ליד הריכוזים שלהם כמו בני ברק - הם בתגובה איימו, וש"ס כבר התחילה להפעיל לחץ על הממשלה שהיא תפיל אותה ואופ! הרעיון ירד! עוד דוגמא: אחד בירושלים פתח חנות למאכלים לא כשרים! מה עשו החרדים? שרפו לו את החנות פעם אחרי פעם ואיימו על חייו! מה קרה בסוף? בסוף הוא וויתור על החנות וסגר אותה. יש עוד אלפי דוגמאות ללחץ החרדי שקשורים לממשלה ולכספים, לחיי התושבים ועוד ועוד... אני לא יודע איפה אתה גר אבל תאמין לי שבעיר ענקית כמו תל אביב מרגישים היטב את הלחץ החרדי ותאמין לי שגם מתחיל פה להמאס ליותר מידי אנשים! בסוף זה ייתפרץ בדיוק כמו שקרה עם הפלשתינאים ועם ישראל ואז זה יהיה מאד לא נעים.

למעלה