../images/Emo104.gif קשקוש אחד גדול
קנדימן, לולא אותם "סמלים", דוגמת ירושלים, הדגל, ההמנון וכדומה, אשר כה "מפריעים" לאנשים רבים כיום, ואני חושש שאתה נמנה עליהם, היינו יכולים להסתפק יפה מאד באוגדנה. דברייך מכוונים לכך שהעם היהודי היה מסוגל להתספק בכל חבל ארץ אחר שבו היה זוכה לשטח טריטוריאלי מספק ואני מוחה עך כך בחריפות. נכון, הציונות של היום אינה כציונות של תמול שלשום. בהווה אנו מתרכזים בפוסט ציונות, איש כראות עיניו. אני, לשם דוגמא, הגעתי למסקנה שהפוסט ציונות של כיום היא שמירה על הגחלת, על הנקודה שאליה הגיעה הציונות של האתמול. זה מצער עד מאד, כיוון שבכך אנו נאבקים לשמור על הקיים ולא לפתח את הקיים, אולם זה נושא אחר. נקודתי היא, שבעוד שאתה רואה "סמלים" ותו לא בדברים ספציפים, רואים אחרים ואני בינהם אותם כ"סמלים לאומיים" ויש הבדל גדול בין השניים. ירושלים אינה אך ורק בבחינת סמל חינני של מרצדס, אלא משהו אשר ממנו ניתן לשאוב כח, מורלי או אידאולוגי או השד יודע מה. הגדר זאת כראות עינייך. ייתכן שהדבר נשמע מליצי, אך עד היום כאשר אני רואה את תמונה הצנחן המתייפח בכותל, עייני שלי דומעות מעט ואני לא מתבייש להודות בכך. העם היהודי הוא אחד מהעמים העתיקים ביותר, והוא הצליח להשאר מלוכד בתנאים לא תנאים הודות ל"סמלים" ואידאולוגיות אשר כיום נראות מטופשות. כמו כן, עלי לציין שטענתך כי הפלסטינים זקוקים לפיסת אדמה "לא שימושית" לישראל לוקה בתמימות ספק טיפשות מדהימה. האם ברצונך לומר שרק פיסת אדמה זו, כלשונך, יזכו להגיע לשטח טריטוריאלי מספק לצרכיהם הדמוגרפים?! גישתך "אני מעדיף לוותר על אדמה מאשר על יהודי" אצילית ביותר, אך לא כלפינו. בגישה שכזו, נגזר על העם היהודי לקפל מזוודות ולעבור לאוגדנה.