הר הבית

MoOsHoN16

New member
ועוד דבר

בעצם אני כל כך זוהם שאתה לא שווה תגובה חתיכה של בור מה אתה מבין בכלל?

.המוסד

New member
האם הכל נקבע בידי עבר

זה "שלא חשבו על ירושלים כבירה" אז, האם זה משנה כל כך? הלא פעם לא חשבו על ישראל כמקום להקמת מדינה מלבד זאת שהנ"ל בקשר לירושלים הוא שקר, תמיד חשבו על ירושלים, והיו אף מהומות רבות על הכותל בן גוריון ש"הקים" את ישראל עשה זאת עם ירושלים, ודב"ג היה מאוד לאומי, אל נא תשכח את מה שאמר על סיני אחרי מבצע קדש(אף שנסוג משם), אל תשכח שירושלים הייתה חשובה מאוד, והניסיון שלך להראות את ישראל שלפני ששת הימים כמתעלמת מירושלים היא שקרי ועלוב מהרצל ה"גרמאני" ועד לדב"ג הסוציאליסט, כולם נשבעו על ירושלים, אל תשכח את ההתרגשות משחרור ירושלים, בן גוריון אף אמר שאנו בונים מדינה מתוך "....וכיסופים משיחיים" לא זוכר את המשפט כולו כיסופים משיחיים? בן גוריון? אכן כן אולי זהו מקום מקולל, בארץ מקוללת בבית לאומי מקולל של עם מקולל אין זה משנה, זה שלנו, איננו צריכים מדינה כדי להיות יהודים "ישראל בלי ההר, לא ישראל" (אצ"ג כנראה)

CANDY MAN

New member
וכמה ילדים אתה מוכן להקריב?!?

כמה חיילים? כמה אזרחים? בשביל סמל? ואם יגידו לך מחר שהכותל נעלם והוא לא יחזור יותר? אז לא תרגיש יהודי? אני חי לפי המסורת ואני חוגג את חגי ישראל! אני גאה להיות יהודי ואני לא מפספס הזדמנות להתגאות בדגל ובמדינה שלי! - ועל זה בעצם הכל מדובר. היהודים בשואה פחדו לחשוב אפילו וכאן במדינת ישראל אני גאה להיות מי שאני, אני גאה בכך שהמדינה שלי שרדה 54 שנה תחת כל איום אפשרי ואני גאה בכך שסבא שלי היה ממייסדי המדינה. מה צריך יותר? אני צריך את הר הבית שיזכיר לי שאני יהודי? באמת חשוב לכם הכותל כל כך שאתם מסכימים להקריב עבורו כל כך הרבה אנשים? ומישהו אמר פה דבר חכם מאד. הדבר היחיד שיותר חשוב מהכל זוהי קדושת החיים! ואם אנחנו מבזבזים את החיים שלנו ושל ילדנו בשביל המטרה הכי נעלה שיש אנחנו מפרים את קדושת החיים. רק במקרה של סכנה ואיום עלינו להגן על עצמנו בכל מחיר - לכן הטרור הוא הצדקה כדי לשלוח חיילים שיושיעו אותנו אבל להלחם על מבנה? (עכשיו ונדטה האינטלגנט יכתוב משהו!) ממש לא - ואם אתם שואלים למה לא? תחזרו לתחילת מה שכתבתי. אני גאה להיות יהודי ואני מרגיש יהודי יותר מאי פעם גם בלי הר הבעת או קיר הכותל

.המוסד

New member
אינני מקריב איש

אולי אסביר זאת ב"סינדרום האנס" האנס טוען שלא הוא אשם, או לפחות שהאשמה מתחלקת בינו לבין הנאנסת, וכי מדוע? "כי היא יפה" "היא הייתה לבושה חשוף" אבל כאן אין ממש קורבן אלא צודק ואשם, אנחנו הצודקים, כי זו ארצנו וזכותנו לשבת בה, והערבים האשמים על שרוצים הם לגזול את ארצנו אבל אתה, אתה מגן על הפושע כשאתה טוען שמימוש זכותך הוא עצמו לא הוגן! ואגב מדוע את חוגג את חג החנוכה? את פסח? על מה נפלו אנשים? על מה נפלו 6אלף איש במלחמת העצמאות? על עצמאות? מה רע בלחיות תחת שלטון ירדן? האם עצמאות חשובה מחייהם של 20 אלף איש? האם תחבורה שווה חיים של יותר מ20 אלף? הייתכן שקנדי מן נוסע במכונית? המסכנת נפשות, ועל כל מה? לא על מקום מקדשנו, לא על ארצו, לא על עצמאותו, אלא רק כדי להגיע מהר יותר... למחוז חפצו

CANDY MAN

New member
יש הבדל בין מלחמה על שטח או עצמאות.

עלמה נלחמו היהודים כל השנים? אה ? הם לא נלחמו על שטח (עובדה שהועלתה הצעת אוגנדה) הם נלחמו על עצמאות!!!!!!!!!!! שמישהו יכיר בהם ויתן להם מקום שקט לחיות בו. לפשלתינאים של היום יש את ההכרה של האו"ם של אירופה של ארה"ב ואפילו של ישראל. מה חסר להם? חסר להם שטח. אני מוכן לוותר על פיסת אדמה לא שימושית לישראל (ללא עוררין!!!) מאשר על יהודי אחד שימות. (כבר כתבתי שיש מציאות קיימת וצריך לפעול לפיה) חשבתי שהדור של שרון וביבי עבר והגיע דור חדש של מנהיגים אבל כנראה שאנחנו נישאר בדיוק כמו ראשי הממשלה שלנו. חבל...

Alder

New member
../images/Emo104.gif קשקוש אחד גדול

קנדימן, לולא אותם "סמלים", דוגמת ירושלים, הדגל, ההמנון וכדומה, אשר כה "מפריעים" לאנשים רבים כיום, ואני חושש שאתה נמנה עליהם, היינו יכולים להסתפק יפה מאד באוגדנה. דברייך מכוונים לכך שהעם היהודי היה מסוגל להתספק בכל חבל ארץ אחר שבו היה זוכה לשטח טריטוריאלי מספק ואני מוחה עך כך בחריפות. נכון, הציונות של היום אינה כציונות של תמול שלשום. בהווה אנו מתרכזים בפוסט ציונות, איש כראות עיניו. אני, לשם דוגמא, הגעתי למסקנה שהפוסט ציונות של כיום היא שמירה על הגחלת, על הנקודה שאליה הגיעה הציונות של האתמול. זה מצער עד מאד, כיוון שבכך אנו נאבקים לשמור על הקיים ולא לפתח את הקיים, אולם זה נושא אחר. נקודתי היא, שבעוד שאתה רואה "סמלים" ותו לא בדברים ספציפים, רואים אחרים ואני בינהם אותם כ"סמלים לאומיים" ויש הבדל גדול בין השניים. ירושלים אינה אך ורק בבחינת סמל חינני של מרצדס, אלא משהו אשר ממנו ניתן לשאוב כח, מורלי או אידאולוגי או השד יודע מה. הגדר זאת כראות עינייך. ייתכן שהדבר נשמע מליצי, אך עד היום כאשר אני רואה את תמונה הצנחן המתייפח בכותל, עייני שלי דומעות מעט ואני לא מתבייש להודות בכך. העם היהודי הוא אחד מהעמים העתיקים ביותר, והוא הצליח להשאר מלוכד בתנאים לא תנאים הודות ל"סמלים" ואידאולוגיות אשר כיום נראות מטופשות. כמו כן, עלי לציין שטענתך כי הפלסטינים זקוקים לפיסת אדמה "לא שימושית" לישראל לוקה בתמימות ספק טיפשות מדהימה. האם ברצונך לומר שרק פיסת אדמה זו, כלשונך, יזכו להגיע לשטח טריטוריאלי מספק לצרכיהם הדמוגרפים?! גישתך "אני מעדיף לוותר על אדמה מאשר על יהודי" אצילית ביותר, אך לא כלפינו. בגישה שכזו, נגזר על העם היהודי לקפל מזוודות ולעבור לאוגדנה.

m y s e l f

New member
"(עובדה שהועלתה הצעת אוגנדה)"

למה לדעתך הצעת אוגנדה נדחתה?

MoOsHoN16

New member
בגלל קונגרס הבוכים....

וצריך להעריך אותם על זה אני מתכוון לציונים הרוסים שלמרות הפרעות לא ויתרו על חלומם לא"י וירושלים הבנויה

m y s e l f

New member
נכון!

אז עובדה (לקהדימן) שגם היהודים נלחמו על שטח מסויים, ולא על שטח כלשהו. ובבקשה מספיק עם העצבים. (גם לקנדימן)

אפרת*

New member
נושא שכדאי להכניס לדיון...

אנחנו הדור שנולד וגדל לתוך מציאות של שלום עם מצרים, של ארץ ישראל ללא סיני. בואו נחשוב- עד כמה סיני חסר לנו? עד כמה סיני חסר לאלו שחיו כאן לפני 40 שנים וטיילו שם ללא בעיה [גם כיום ניתן לטייל באזור, אך אין להתעלם מכך שזה יותר קשה]? עד כמה הסכם השלום עם מצרים טוב לנו? האם מישהו מחותמיו או מדור חותמיו מתחרט על כך? מה היה קורא אילו הייתה חזית גם בדרום- בגבול מצרים? לפני כ25 שנים, לפני שנתחתם ההסכם [לפני דמק דיויד, של אז], הסקרים הראו שכ70% מהישראלים לא מוכנים לוותר על סיני. לאחר שהמנהיגים חזרו לארץ עם ההסכם החתום בידם, כ98% הסכימו לויתור על סיני תמורת שלום. בזמנו כולם דיברו על ארץ ישראל השלמה ועל כך שאסור לוותר על שום פיסת אדמה- האם זה היה שווה את זה? אם תעיינו במאמרים שנכתבו בתקופה ההיא תראו שרבים דיברו על האפשרות של החזרת סיני כצעד נוראי, בדומה למה שחלקנו מדברים כעת על מסירת הר הבית.. ברור לי ש´קדושת´ סיני לעומת קדושת הר הבית אינם ניתנים להשוואה, אך האם בשביל מקום, קדוש ככל שיהיה, שווה להלחם? שווה להרוג? שווה למות?

.המוסד

New member
אם כן אין להלחם על דבר

לא על ארץ לא על מדינה לא סיני ולא על ירושלים

CANDY MAN

New member
אתם חכמים בלדבר באוויר, אבל...

בדוגרי אני לא יודע עד כמה באמת המקומות הנ"ל קדושים לכם! אני גם לא בטוח שכל הדברנים הדגולים פה הולכים להיות הקרביים הבאים בצה"ל שישמרו על הר הבית ועל הכותל! אתם מנסים להראות כאילו שמי שמוכן לוותר על כל הסמלים הוא אינו יהודי אמיתי אך כולכם חכמים בדיבורים וממעיטים במעשים. עובדה שהרוב לא חושב כמוכם ועובדה שרוב הציבור בישראל תומך במדינה פלשתינאית. תפסיקו כבר להיות צבועים ולזיין את השכל על מקומות קדושים!!!!!! אתם תתאבדו עליהם? אתם תשמרו עליהם כשיתאבדו עליכם מימין ומשמאל? בשביל מה לנו למות על זה? האם לא הגשמנו את חלום המדינה היהודית? אין לנו פה מספיק שטח שאנחנו ממש חייבים את השטחים שמאחורי הקו הירוק? תראו על מה מתים אנשים!!, תראו על מה נרצחים ילדים של מתנחלים!! על אדמה!! חתיכת אדמה שלא חי בה אף אחד!!! אף ישראלי לא מתקרב לשטחים, אף ישראלי כבר לא סוחר אפילו עם השטחים! תפסיקו כבר אם הטמטום! ומוסד! אני לא יודע מה איתך אבל אני מתכוון להילחם על המדינה הזאת אפילו במחיר חיי! היא חשובה לי והיא יקרה לי אבל לעומתך אני מציאותי!! אני יודע שאי אפשר להשמיד את כל הערבים ואני יודע שאי אפשר להוציא אותם מהשטחים שבהם הם נמצאים ואני יודע שלא שווה להלחם איתם על משהו שלא מסכן אותנו משום בחינה קיומית! הרי הם בהמות, חיות אדם שישלחו ילדים ונשים להתאבד רק כדי לנצח. אתה לא נילחם בבני אדם אתה נילחם בנמושות עלובות חסרות בושה! תתעורר. תן להם את המדינה שלהם ותן להם ליירקב בה עד שיתחילו לחסל את עצמם. לך זה נראה אולי שממש איכפת לי מהם אבל בעצם אני צבוע גדול! אני אומר תן להם מדינה, שיחיו בה בזבל ובדיקטטורה שלהם ושיעזבו אותנו בשקט! אם הם לא יפתחו תשתית חשמל שיחיו בחושך, ואם הם לא יפתחו תשתית מים שימותו בצמא! אנחנו לא חייבים להם שום דבר כאשר הם יהיו מדינה נפרדת. כרגע הם עם שחי על שטח בשליטתנו ולכן הוא תלוי בנו בלי ערף. תן להם מדינה מחורבנת ותשכח מהם לעולמים. אמן!

.המוסד

New member
אין לך על מה לכעוס

אני רק מקשה, רוצה לגלות את הבסיס בטיעוניך האם אתה זה שישמור על ירושלים והר המוריה? אני צבוע? האם זהו "הצבוע הגדול" שמאשים אותי בחטאו הוא? המדינה היהודית איננה הסוף כי אם ההתחלה לא הכמות היא הקובעת, אני חושב שחברך אמר זאת על מה נרצחים ילדים? הם נרצחים בביתם, אך השאלה לא על מה ואיפה הם נרצחים אלא מי עושה זאת, אותם אלו "שיעזבו אותנו בשקט כש..." הם הרוצחים, התיכנע להם? התיתן להם מבוקשם? זוהי הדרך לכבוש את ארצך? להרוג בנו? אתה מדבר על סכנה קיומית, שאיננה קיימת, אפשר לחשוב שאין סכנה קיומית גדולה יותר ממיליוני יהודים היושבים לאורך החוף ומישורו, אך בכך זאת אתה תומך במדינה שגורמת לסכנה העצומה הזו לעם היהודי? אם לא נצליח למנוע מאוייבנו להשיג את מבוקשם את נשק הגרעין, אזי נעזוב את מדינתנו? או שמה על מימוש זכותנו הטיפשית לחיות ב"מדינה" משלנו נסכן מיליונים מבני העם היהודי? אבל האם מאחורי הכל מסתתרת עייפות ורוח תבוסה ומפלה שגוררת אותך לתקוות שווא "ניתן להם מדינה מחורבנת ונישכח מהם לעולמים"? דווקא ממך? מחסיד המציאות?

CANDY MAN

New member
אני מודה באשמה! אני מ-צ-י-א-ו-ת-י..

בתור התחלה אני מוכן לקבל את הטיעון שאני צבוע בנוגע לפלשתינאים! (הרי אמרתי זאת בעצמי) אבל אני חושב שגם אתה וחברך פה שזועקים להילחם עד לאחרוני "סמלי ישראל" הם צבועים פי כמה! אתה ידוע מי החכמים הגדולים שרוצים לשמור על השטחים בריבונות שלנו? זה אלו שלא איכפת להם להפסיד כלום! אלו שלא יהיו מוכנים להילחם עד טיפת דמם בשביל קיר שמסמל להם יהדות אבל בת´כלס לא אומר להם כלום! תאמין לי ואני אומר זאת כל פעם מחדש שאני מוכן להילחם למען המדינה הזאת כדי לשמור עליה ולהגן עליה מכל אויביה ומכל סכנה קיומית שתיהיה עליה. אבל... לחשוב שמדינה פלשתינאית יכולה לסכן אותנו? איך? הרי גם ככה יש שם רוב ערבי שמנהל חיים של מדינה עם הימנון, שטח, ודגל וכל מה שחסר להם זאת הכרזה קטנה שלא האו"ם! ועל מה אתה נלחם? על הכרזה? הרי לעולם לא תשוב "לשטחים" כיהודי גאה שחי בהם! וגם לעולם לא תתקרב למזרח ירושלים כיהודי גאה שמוכן לקבל לינץ ערבי רק כדי להראות שהוא תומך באיחוד מחדש של ירושלים! הכל הכל הכל דיבורים! אני כתבתי פה כבר מאה אלף פעם שמתן מדינה פירושו אינו כניעה לטרור! הרי המחבלים אינם מעוניינים במדינה וזהו!!!! הרי הם רוצים לרצוח יהודים, הם רוצים את זכות השיבה והם רוצים להכניע את מדינת ישראל! הם הצליחו? ממש לא! מי שמסתכל על המצב כיום רואה בברור שרק מתן של מדינה פלשתינאית יעזור לנו לסיים את הסכסוך המתמשך עם הפלשתינאים! וכאן גם נכנסת הצביעות שלי לעניין! לי לא איכפת לתת להם מדינה כי כאשר נעשה זאת הם כבר לא יהיו תלויים בנו! ואז במקום להשמיד אותם לפי הרעיונות שלך הם פשוט ישמידו את עצמם! הרי ידוע שהם חיות ושהם בהמות ושהיחס שלהם אל בני אדם בוא כמו היחס שלנו לגרגרי חול! הם פשוט דורכים שם על אנשים! ומה איכפת לך שהם יחיו להם סובלים בתוך הדיקטטורה שלהם? כאשר תתן להם מדינה אתה תפריד אותם באופן סופי ממך ואז אתה תחיה בשקט פה בעוד שהם יחיו רע שם! מה איכפת לך??? ובתור מדינה נראה לך שהם יוכלו לפגוע בך? להוות איום עלייך? הרי זה ידוע שישראל היא אחת המדינות הכי מפותחות בעולם מבחינה צבאית, אז חבורה של פליטים שהדרך לחימה הכי "משוכללת" שלהם זה פיגועים מדאיגה אותך? ודבר אחרון, אתה מסתכל על זה כמפלה וייאוש ואני אומר לך שזה ניצחון אדיר לישראל! גם נראה לעולם שאנחנו לא מה שכולם חושבים, גם נצליח להתחבר שוב איכשהו לעולם הערבי (נפט וכל זה) וגם נזכה לשגשוג כלכלי בעקבות השקט שיהיה פה. בי ובכל אלו שתומכים במדינה לא נכנסה רוח תבוסה אלא רוח המציאות. אני הבנתי שברגע שתתן להם את מבוקשם היחיד והמגוחך (מדינה על שטחים שבהם הם גם ככה נמצאים??!!??) נוכל לצאת מכל הבלאגן הזה. פעם הייתי כמוך ועכשיו אני כזה אולי גם אתה תבין אותי יום אחד...

.המוסד

New member
אענה לך במשפט אחד

"מה יקרה אם המשטרה הפלשתינית תפנה את נשקה נגדנו? אני נכנס עם טנק אחד וכובש את כל השטחים מחדש" יצחק רבין ואם אוכל לעבור על הבטחתי שבכותרת-אל תתדבר מעמדת עליונות, כאילו התקדמת, לא כך, נסוגת אחור.

CANDY MAN

New member
לא יודע אם התקדמתי אבל בטח שלא...

נסוגתי... ומה זה אמור להגיד לי הציטוט המפגר הזה? שרבין היה סתם ברברן גדול? SO WHAT אני חושב שהדור של פעם עם כל הכבוד שמגיע לו - ובאמת מגיע לו. אינו חושב נכון. כל המריבות על עקרונות ועל נכון ולא נכון הם מטופשות! צריך להסתכל על המציאות בשטח ולקבל החלטות נבונות. צריך לקבל את המציאות כפי שהיא! מי שמנסה שמנסה לשנות את המציאות מוצא את עצמו על הקרשים ואתה יכול להסתכל על הדברים לאורך כל ההיסטוריה של ישראל לטובה ולרעה... ואני יסיים במשפט הכל כך נכון שאני הולך איתו שנים רבות בהצלחה רבה! "אל תיהיה צודק, תיהיה חכם" - אתם תראו עוד שהוא יקדם אותכם הרבה בחיים.

EverMan

New member
ברברן ?! ברברן ?!?!?!

פה כבר הגזמת ! לפחות על רבין על תלכלך ! רבין היה ידוע בזה שהוא מלטף ומלטף עד שהוא מכניס סטירה. ויש לו את הרפרטואר להוכיח את זה , דרך אלטלנה עד יום כיפור. הוא היה הבן אדם היחיד שאתה לא יכול להגיד עליו שהוא ברברן , כי הוא בן אדם שגם הישראלים וגם הפלשתינאים כיבדו ! אז לפחות תן כבוד לאנשים שגדולים ממך וממני בכמה מידות ! אל תהיה חכם , תהיה בן אדם. זה יקדם אותך עוד יותר בחיים.

CANDY MAN

New member
מה אתה קופץ כמו חמור?

זמסגרת המדינה הדמוקרטית שאתה חולם עליה זכותי ללכלך על כל מי שאני רוצה כל עוד זה לא גובל בהסתה (חה חה חה - איך הייתי מתעצבן כל פעם שאחד השמאלנים פה היה כותב את זה...) רבין היה איש גדול ודגול אבל אתה חייב להודות שהיו לו כמה התפרצויות מגוכחות כמו ההתפרצות הנ"ל - ממש רואים בדיבורים האלו את רבין הלוחם שכבש את הכותל. וחוץ מזה, אני ממשיך להגיד שאם כל הכבוד לאנשים שהקימו את המדינה, כיום אין להם מקום בממשלה שלנו כי הם פשוט ישנים! (ע"ע שרון,ביבי,פרס ושאר הירקות... יש את ברק כמובן שהוא יותר צעיר אבל גם יותר פחדן) בקיצור, עוד לא ראיתי את המושיע של ישראל בדרך. אז בינתיים אני אסתפק בשרון.

למעלה