אני בעד אינטואיציה פשוטה.
אבל גם הוכחות פורמליות. חשבתי שרק אני אוהב להתפלסף.
ניראה לי שהשירשור הזה לא יגמר לעולם.
יש לי כמה תובנות מהימים האחרונים -
למשל האינטואיציה (להלן משפט הדומות) שלי שאם אני חווה מודעות , ואם יש לי שתי רגליים , ידיים , ראש , אף פה וכו' ושאר בני האדם דומים לי חיצונית ובהתנהגות (נו,,,בערך) - אז כניראה שהתחושה אצלהם שם ביפנים - גם דומה לזאת שלי.
לעולם לא תהיה לי נגישות ישירה לחווית האחר - אבל
האינטואיציה הנ"ל - היא ה"הוכחה" ששאר האנשים בעלי מודעות בדיוק כמוני. אגב זה גם ממקסם אנטרופיה , כי מאוד לא סביר שאני מיוחד במיני ואתם זומבים.
כלומר ניראה לי שזה כבר נימוק שמתקרב לפורמלי/סטטיסטי.
עכשיו מה לגבי בע"ח - האם התחושה של הראיה שלהם - דומה יותר למצלמה דוממת ? או לתחושה שלי ?
ניראה לי שעד רמת נמלים (כי זה מה שראיתי בחצר ביתי) - הם דומים לתחושה שלי, יותר מלמצלמה דוממת.
אז גם להם יש VIEW/נוף/תחושת נוף פנורמה וואטאוור.
עכשיו בואו נעשה דגרדציה degredation (בעיקבלות אלב85, שאומרת שצריך כוח מחשוב ענקי)
לא צריך חמישה חושים, מספיק 1 (ראייה)
לא צריך רזולוציה 6/6 HD-TV . מספיק אור וחושך.
כלומר איבר חישה פשוט - תא פוטו אלקטרי אחד + מעבד עם זיכרון (כבר ראיתי אפהשהו שהמוח שקול למכונת טיורינג)
האם למכונה הפשוטה הזאת - תהיה חווית ראיה ?
הרי אני יכול להתעלם משאר החושים, לשים נייר פרגמנט על העיניים. ברור לי שלי עדיין תהיה חווית ראיה בסיסית.
ומה עם המכונה
לפי משפט הדומות - הרי שזה שונה ממני - ולכן בלי מודעות.
אבל אולי יש שם ביפנים מודעות - ואם התוכנה שנשים ב CPU תהיה מספיק חכמה , היא תצליח לתקשר איתנו ולשכנע אותנו שהיא אכן רואה אור וחושך.
ואז נזדהה עם החוויה שהיא מתארת , ונשתכנע שגם היא בעלת מודעות.
כלומר - אם אני מנסה לאמץ את ההשקפה (שאני לא לגמרי מבין ) של אלב85 וגדל ואשר ובאך.
אז מספיק שתהיה מכונה שתצליח לשכנע אתנו שיש לנו חוויות דומות ואז נצליח להיזדהות איתה. ואז בעצם נוכל להגיד שיש לה מודעות.
והאמת שעוד לא הגענו לזה. כלומר לדעתי עוד אף מכונה לא עברה את מבחן טיורינג.
אנחנו לא מרגישים שהמחשבים שלנו בעלי מודעות.
עכשיו רק צריך מודל עיסקי -
אפשר למכור יותר ביוקר iPHONE עם מודעות, או סתם סלולר עם מודעות, או אבטיח עם נשמה.
שפינ'
אבל גם הוכחות פורמליות. חשבתי שרק אני אוהב להתפלסף.
ניראה לי שהשירשור הזה לא יגמר לעולם.
יש לי כמה תובנות מהימים האחרונים -
למשל האינטואיציה (להלן משפט הדומות) שלי שאם אני חווה מודעות , ואם יש לי שתי רגליים , ידיים , ראש , אף פה וכו' ושאר בני האדם דומים לי חיצונית ובהתנהגות (נו,,,בערך) - אז כניראה שהתחושה אצלהם שם ביפנים - גם דומה לזאת שלי.
לעולם לא תהיה לי נגישות ישירה לחווית האחר - אבל
האינטואיציה הנ"ל - היא ה"הוכחה" ששאר האנשים בעלי מודעות בדיוק כמוני. אגב זה גם ממקסם אנטרופיה , כי מאוד לא סביר שאני מיוחד במיני ואתם זומבים.
כלומר ניראה לי שזה כבר נימוק שמתקרב לפורמלי/סטטיסטי.
עכשיו מה לגבי בע"ח - האם התחושה של הראיה שלהם - דומה יותר למצלמה דוממת ? או לתחושה שלי ?
ניראה לי שעד רמת נמלים (כי זה מה שראיתי בחצר ביתי) - הם דומים לתחושה שלי, יותר מלמצלמה דוממת.
אז גם להם יש VIEW/נוף/תחושת נוף פנורמה וואטאוור.
עכשיו בואו נעשה דגרדציה degredation (בעיקבלות אלב85, שאומרת שצריך כוח מחשוב ענקי)
לא צריך חמישה חושים, מספיק 1 (ראייה)
לא צריך רזולוציה 6/6 HD-TV . מספיק אור וחושך.
כלומר איבר חישה פשוט - תא פוטו אלקטרי אחד + מעבד עם זיכרון (כבר ראיתי אפהשהו שהמוח שקול למכונת טיורינג)
האם למכונה הפשוטה הזאת - תהיה חווית ראיה ?
הרי אני יכול להתעלם משאר החושים, לשים נייר פרגמנט על העיניים. ברור לי שלי עדיין תהיה חווית ראיה בסיסית.
ומה עם המכונה
לפי משפט הדומות - הרי שזה שונה ממני - ולכן בלי מודעות.
אבל אולי יש שם ביפנים מודעות - ואם התוכנה שנשים ב CPU תהיה מספיק חכמה , היא תצליח לתקשר איתנו ולשכנע אותנו שהיא אכן רואה אור וחושך.
ואז נזדהה עם החוויה שהיא מתארת , ונשתכנע שגם היא בעלת מודעות.
כלומר - אם אני מנסה לאמץ את ההשקפה (שאני לא לגמרי מבין ) של אלב85 וגדל ואשר ובאך.
אז מספיק שתהיה מכונה שתצליח לשכנע אתנו שיש לנו חוויות דומות ואז נצליח להיזדהות איתה. ואז בעצם נוכל להגיד שיש לה מודעות.
והאמת שעוד לא הגענו לזה. כלומר לדעתי עוד אף מכונה לא עברה את מבחן טיורינג.
אנחנו לא מרגישים שהמחשבים שלנו בעלי מודעות.
עכשיו רק צריך מודל עיסקי -
אפשר למכור יותר ביוקר iPHONE עם מודעות, או סתם סלולר עם מודעות, או אבטיח עם נשמה.
שפינ'