אוי, אוהב ישראל...
דבר ראשון, אני מקווה שהבנות שלך ממש חמודות, אחרת הן לא יכולות להיות דומות אלי. דבר שני, הכל מה´ וכשהוא רוצה לעשות משהו אז גם הכחמים הגדולים לא יוכלו להתנגד לרצונו. זה משפט נכון אבל לא קשור לפה, יציאתם של הסכמי אוסלו לדרך היתה יכולה להימנע ע"י הרב עובדיה יוסף. אולי גם לא נילחם בערבים!-שהרי זה מה שה´ רוצה. הי, למה שנשים מסכות אב"כ? הרי אם ה´ רוצה שיפלו טילים אז אנחנו נתנגד לרצונו?! די, זה טענות טיפשיות, ואם היתה לי בת קטנה שמצטטת את מה שהגננת אמרה לה בגן, אזי, הייתי יכול לערוך השוואה, אבל מצטער, אין לי. והנה לך משו ששאלו את הרב שמואל אליהו: "האם כבוד הרב באמת מאמין שרק בגלל הרב עובדיה יוסף ופסיקתו נקלענו למצב זה? לפי מה שהתחנכתי ולמדתי כל חיי, יש גזרות בשמיים והכל כתוב מלמעלה ואנחנו רק שליחים לדבר ה´... אולי בגלל המצב הרוחני הירוד בעם כל מה שקורה זה כדי לעורר אותנו לחזור בתשובה, ומוסדותיו: תלמודי התורה ,הישיבות ובתי הספר הם שיסייעו לעמ"י בשעה זו של צרה וצוקה... בס"ד שלום וברכה התורה אומרת שיש חיוב לעשות מעקה לגג שמא יפול הנופל ממנו. לפי ההגיון שאומר "יש גזרות משמים" אין צורך לעשות מעקה!! הרמב"ם אומר מילים חריפות על ההגיון הזה שהוא נגד התורה ונגד מה שאלוקים ציווה אותנו - לעשות. וראי בציטוט מפירוש המשניות שלו שהבאתי בסוף התשובה. אבל כידוע האלוקים אומר לנו לעשות מעקה. לא לתת נשק לרוצחים. להשמר לנפשינו וכד´. מי שעשה מעשה שגרם מוות למישהו אחר- צריך תשובה. כך מופיע בכף החיים בהלכות עשרת ימי תשובה בשם פוסקים רבים שמביאים את מקורותיהם מן הגמרא רק שאין כאן מקומם לרוב הפשיטות שלהם. אלו הלכות ברורות לחלוטין. כל ההגיון של מי שאומר לחזור בתשובה הוא נכון אבל על מה לחזור בתשובה. על העברות שהביאו את הרצח הזה. למה לחזור בתשובה על מסירת קרקע לנכרי פחות יקרה בעיניך מחילול שבת? זו גם חזרה בתשובה מאוד חשובה שצריך לבצע אותה כי היא היא זאת שגרמה את ההרג. כך אומר רש"י במסכת ברכות שהבאתי באחת התשובות הקודמות. שצריך אדם לפשפש במעשיו ולראות איזו עבירה הביאה את היסורים הללו. יש הרבה עבירות - אבל צריך לראות את הקשר בין העבירה למה שקרה. העבירה של מסירת נשק, אדמה, שלטון, כסף, מים, חומרי חבלה, כוונות טלסקופיות, אימונים צבאיים, וכד´ היא גרמה באופן ישיר את מאות ההרוגים שהיו בשנה וחצי האחרונות. כך התריעו וחזרו והתריעו גדולי הדור אדירי התורה חוץ מהרב עובדיה והוא אטם את אוזנו מלשמוע. לצערינו הוא צדקו והוא טעה. מה לא נכון בזה? ----- רמב"ם פירוש המשניות - מסכת פסחים פרק ד משנה ט מסביר למה חכמים שיבחו את מי שגנז ספר רפואות. הוא יוצא בחריפות נגד זה שאמר כי טוב שגנזו את הספר כי לא צריך לרפא בני אדם הר´ הכל זו גזירה משמים. למה להתערב. שה´ ישלח רפואה. מקסימום מותר לנו להתפלל. נגד ההשקפה המזיקה הזאת יוצא הרמב"ם וקיראי את דבריו. "ואני הרביתי לך דברים בזה הענין לפי ששמעתי וכן פרשו לי הענין כי שלמה חבר ספר רפואות כשיחלה שום אדם או יקרנו שום חולי מן החולים היה מתכוין לאותו הספר והיה עושה כמ"ש בספר והיה מתרפא. וכאשר ראה חזקיה כי בני אדם לא היו סומכין על הש"י הסיר אותו וגנזו. ואתה שמע הפסד זה המאמר ומה שיש בו מן השגיונות ואיך יחסו לחזקיהו מן האולת מה שאין ראוי ליחס כמותו לרעועי ההמון, וכמו כן לסיעתו שהודו לו. ולפי דעתם הקל והמשובש האדם כשירעב וילך אל הלחם ויאכל ממנו בלי ספק שיבריא מאותו חולי החזק - החולי הרעב, א"כ כבר נואש ולא ישען באלהיו? נאמר להם: הוי השוטים!! כאשר נודה לשם בעת האכילה שהמציא לי מה שישביע אותי ויסיר רעבתנותי ואחיה ואתקיים, כן אודה לו שהמציא לי רפואה ירפא חליי כשאתרפא ממנו, ולא הייתי צריך להקשות על זה הענין הגרוע לולא שהיה מפורסם". התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו זהו.