הרב עובדיה יוסף...

שיר*14

New member
?????

לא קצת הגזמת?? אף אחד מכם לא מוכן לקבל את זה שיש רבנים גדולים ועצומים שמסוגלים להתעלות מעל המחלוקות ולפסוק בלי קשר אליהם??. אולי די כבר עם השטויות האלה, אם אין לאף אחד תשובה ענינית תנו לשירשור הזה ליפול אבל חבל להתחיל לקשקש.. הזהרו בכבוד ת"ח כי כבודם הוא כבוד התורה.. וקצת זהירות וכבוד לא מזיקה לאף אחד! והערה קטנה, את מה שנאמר על הרב עובדיה שליט"א שמעתי גם מעוד כמה רבנים אחרים (ובשביל שלא תתחילו לחפש פגמים ומריבות בכל אחד מהם אני לא אפרט) אם נחרבנו משנאת חינם נשוב ונבנה מאהבת חינם! ודי לחכימא.. בשורות טובות!

אמיתי 21

New member
שיר חמודה תקשבי ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו שיר כל מלחמת כח של מיזרחי ואין מלחקות שלהם לשם שמים כי למדנו כמה פעמים שעיקר הגידוף שלהם את חכם עובדיה שליט"א הוא על בסיס שהוא לא ציוני והוא מתנגד לדרכם ואפילו שהוא צודק הם בחוצפה יתרה אוחזים בדרכם ולא סתם כתוב בגמרא שמותר למסור את כל ארץ ישראל לגוי בשביל שלום אבל גם לעשות שלום צריך לדעת ולא בדרך ששוטים כאלו שבממשלה עשים וכמו שאמר ידידנו שרוול שלא סתם דברים נאמרו וגם יש דרכים של אמירה

שיר, תקשיבי לו!

הוא לא מדבר שטויות. הרי כתוב בגמרא שמותר למסור שטחים מא"י בשביל שלום, שהרי ידוע שכשבאו בנ"י לארץ, אז הם לא רצו לריב עם שבעת העממים, הם פשוט אמרו להם:"תראו אנחנו רוצים שלום, אפילו שהקב"ה נתן לנו את א"י-קחו אותה, בבקשה, הכל למען השלום", כן שיר, ככה הם עשו, נו, מה את לא יודעת?! זה כתוב איפה שהוא, בגמרא נראה לי! בכל אופן, מה שבטוח, אמיתי חמוד, שבגמרא לא כתוב שמותר לחתום על הסכמים שיובילו להרצחם של יהודים, בכל מקרה, אם אתה מוצא שכתוב כזה דבר, אל תשכח להעיר את תשומת ליבי לדבר, טוב?

שיר*14

New member
מותר לא להקשיב לשניכם?

תראה אמיתי, אני לא יודעת מה נאמר בגמרא ובאיזה הקשר אבל אני כן יודעת שההסכמים האלה הובילו לרצח של מאות בני אדם. מצטערת, לזה לא קוראים שלום. בטח עכשיו יקומו ויגדו שהרב עובדיה לא ידע שזה מה שיהיה וכו´ תראו, כל בנאדם טועה אבל יש אנשים שבנושאים מסוימים אסור להם לטעות. אם אדם חושש אפילו במעט שהצעד שהוא מוביל יטעה אסור לו לעשות את הצעד הזה ברגע שזה נוגע לדיני נפשות ולחיי יהודים. בשורות טובות..

אני מוחה....

אני מוחה את כל מה שנאמר פה על הרב עובדיה יוסף! אני מאמין שכל מה שהרב רצה זה שיהיה שלום..והוא לא ידע שזה מה שיהיה.. ולפי מה שידוע לי הוא לא תמך באוסלו אבל גם לא היה נגד..וזה מה שהכריע ובאוסלו 2 הרב אמר להצביע נגד.. ככה שאי אפשר להאשים אותו בזה הוא יודע שזה היה טעות..אבל הכוונות שלו היו לטובה בסה"כ.. בכל מקרה אני מוחה על כל מה שנאמר נגדו..! קובי

קובי,

הרב עובדיה יוסף נכון, לא אמר להצביע בעד, הוא אמר להימנע בידיעה ברורה שכך ההסכם הזה יעבור, כשהוא הצביע נגד השני, זה כבר לא עזר לאלו שמתו בגלל הראשון.

אמיתי 21

New member
יונה זהר בלישונך אתה לא יודע נגד

עמ"י עש"ו מי אתה פתח את הפה שלך ? מרן רש"ל הרב עובדיה שליט"א הוא עמוד של התורה בימנו ואיזה צוציק אתה שבחיים שלך לא למדת חצי ממה שהוא למד מעיז לפתח את הפה שלך נגדו ? יש מבין ?

טיעון מטופש

לסתום לאנשים את הפה בטענה שאין להם זכות לדבר. אדוני, במקרים כאלו, צריך להיזהר, אבל לא לישתוק. אני לא מסתמך בדברים האלו על עניות דעתי, אלא על דעתו של הרב שמואל אליהו, ולהזכירך, הוא לא סתם איזה צוציק שבחיים שלו לא למד כלום. יש מבין? (באותה מידה אני יכול להגיד לך, איזה צוציק אתה שאתה מעז לפתוח את הפה שלך לעומת הרב שמואל אליהו שבחיים שלך לא למדת חצי ממה שהוא למד).

אמיתי 21

New member
אבל מחילה מכבוד כתר אבל הרב שמואל

עמ"י עש"ו אליהו לא עולה למחצית ממה שהרב עובדיה למד ולא לחצי מגילו , מי פתח פה לאדם לנתן לו לרשות לחרף מערכת ישראל ? הרי נר מערבי מי מסוגל לפתח את מפיו חוץ מאנשים עזי פנים ואפדגין גם דע מול מי אתה מדבר מבין ? אני זקן ממך חכם ממך אז תקשיב ואל תענה בחוצפה

חצוף שכמותך!

מי שמך להחליט מי גדול יותר ומי למד יותר?! זה שהוא גדול בגיל זה לא אומר שהוא בהכרח יותר גדול ממנו, וזה שיש לו כ"כ הרבה חסידים וציבור שנוהר אחריו(שאנחנו רואים מהו דור ההמשך של הציבור הזה, קוראים לדור הזה "השבבניקים"), כל אלו לא אומרים שהוא חכם יותר, וגם לא גדול יותר, וגדולה לא נמדדת על פי ידע של תורה אלא בשילוב של תורה והבנת העולם והחיים-שבזה, הרב עובדיה יוסף הוכיח לנו שהוא לא טוב. בכל אופן, גם אם הוא למד יותר, והוא הכי גאון והכי חכם, וכמו שהרב שמואל אליהו אמר:"ממרן עד מרן לא קם כמרן", למרות כל זאת, הוא אשם בצורה עקיפה במותם של יהודים. הרב שמואל אליהו זקן ממך וחכם ממך אז אל תדבר עליו בחוצפה.

חצופים שניכם

אולי תרגעו, אני רואה אתכם ונזכר בבנותיי בארגז החול בגן... שניהם גדולים, שניהם חכמים, שניהם אהובים! והנקודה היא, כמו שניסיתי להעביד בהודעה הקודמת, שכשהקב"ה רוצה לעשות משהו, אז אפילו החכמים הגדולים ביותר לא יוכלו להילחם ברצונו, ואדרבה יהיו מסכימים בעל כורחם. ואלו ואלו דברי אלוקים חיים

אוי, אוהב ישראל...

דבר ראשון, אני מקווה שהבנות שלך ממש חמודות, אחרת הן לא יכולות להיות דומות אלי. דבר שני, הכל מה´ וכשהוא רוצה לעשות משהו אז גם הכחמים הגדולים לא יוכלו להתנגד לרצונו. זה משפט נכון אבל לא קשור לפה, יציאתם של הסכמי אוסלו לדרך היתה יכולה להימנע ע"י הרב עובדיה יוסף. אולי גם לא נילחם בערבים!-שהרי זה מה שה´ רוצה. הי, למה שנשים מסכות אב"כ? הרי אם ה´ רוצה שיפלו טילים אז אנחנו נתנגד לרצונו?! די, זה טענות טיפשיות, ואם היתה לי בת קטנה שמצטטת את מה שהגננת אמרה לה בגן, אזי, הייתי יכול לערוך השוואה, אבל מצטער, אין לי. והנה לך משו ששאלו את הרב שמואל אליהו: "האם כבוד הרב באמת מאמין שרק בגלל הרב עובדיה יוסף ופסיקתו נקלענו למצב זה? לפי מה שהתחנכתי ולמדתי כל חיי, יש גזרות בשמיים והכל כתוב מלמעלה ואנחנו רק שליחים לדבר ה´... אולי בגלל המצב הרוחני הירוד בעם כל מה שקורה זה כדי לעורר אותנו לחזור בתשובה, ומוסדותיו: תלמודי התורה ,הישיבות ובתי הספר הם שיסייעו לעמ"י בשעה זו של צרה וצוקה... בס"ד שלום וברכה התורה אומרת שיש חיוב לעשות מעקה לגג שמא יפול הנופל ממנו. לפי ההגיון שאומר "יש גזרות משמים" אין צורך לעשות מעקה!! הרמב"ם אומר מילים חריפות על ההגיון הזה שהוא נגד התורה ונגד מה שאלוקים ציווה אותנו - לעשות. וראי בציטוט מפירוש המשניות שלו שהבאתי בסוף התשובה. אבל כידוע האלוקים אומר לנו לעשות מעקה. לא לתת נשק לרוצחים. להשמר לנפשינו וכד´. מי שעשה מעשה שגרם מוות למישהו אחר- צריך תשובה. כך מופיע בכף החיים בהלכות עשרת ימי תשובה בשם פוסקים רבים שמביאים את מקורותיהם מן הגמרא רק שאין כאן מקומם לרוב הפשיטות שלהם. אלו הלכות ברורות לחלוטין. כל ההגיון של מי שאומר לחזור בתשובה הוא נכון אבל על מה לחזור בתשובה. על העברות שהביאו את הרצח הזה. למה לחזור בתשובה על מסירת קרקע לנכרי פחות יקרה בעיניך מחילול שבת? זו גם חזרה בתשובה מאוד חשובה שצריך לבצע אותה כי היא היא זאת שגרמה את ההרג. כך אומר רש"י במסכת ברכות שהבאתי באחת התשובות הקודמות. שצריך אדם לפשפש במעשיו ולראות איזו עבירה הביאה את היסורים הללו. יש הרבה עבירות - אבל צריך לראות את הקשר בין העבירה למה שקרה. העבירה של מסירת נשק, אדמה, שלטון, כסף, מים, חומרי חבלה, כוונות טלסקופיות, אימונים צבאיים, וכד´ היא גרמה באופן ישיר את מאות ההרוגים שהיו בשנה וחצי האחרונות. כך התריעו וחזרו והתריעו גדולי הדור אדירי התורה חוץ מהרב עובדיה והוא אטם את אוזנו מלשמוע. לצערינו הוא צדקו והוא טעה. מה לא נכון בזה? ----- רמב"ם פירוש המשניות - מסכת פסחים פרק ד משנה ט מסביר למה חכמים שיבחו את מי שגנז ספר רפואות. הוא יוצא בחריפות נגד זה שאמר כי טוב שגנזו את הספר כי לא צריך לרפא בני אדם הר´ הכל זו גזירה משמים. למה להתערב. שה´ ישלח רפואה. מקסימום מותר לנו להתפלל. נגד ההשקפה המזיקה הזאת יוצא הרמב"ם וקיראי את דבריו. "ואני הרביתי לך דברים בזה הענין לפי ששמעתי וכן פרשו לי הענין כי שלמה חבר ספר רפואות כשיחלה שום אדם או יקרנו שום חולי מן החולים היה מתכוין לאותו הספר והיה עושה כמ"ש בספר והיה מתרפא. וכאשר ראה חזקיה כי בני אדם לא היו סומכין על הש"י הסיר אותו וגנזו. ואתה שמע הפסד זה המאמר ומה שיש בו מן השגיונות ואיך יחסו לחזקיהו מן האולת מה שאין ראוי ליחס כמותו לרעועי ההמון, וכמו כן לסיעתו שהודו לו. ולפי דעתם הקל והמשובש האדם כשירעב וילך אל הלחם ויאכל ממנו בלי ספק שיבריא מאותו חולי החזק - החולי הרעב, א"כ כבר נואש ולא ישען באלהיו? נאמר להם: הוי השוטים!! כאשר נודה לשם בעת האכילה שהמציא לי מה שישביע אותי ויסיר רעבתנותי ואחיה ואתקיים, כן אודה לו שהמציא לי רפואה ירפא חליי כשאתרפא ממנו, ולא הייתי צריך להקשות על זה הענין הגרוע לולא שהיה מפורסם". התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו זהו.

שיר*14

New member
פגיון..

קראת גם את הפסקים האחרים בנושא? (לא רק של הרב שמואל שליט"א..) הם מחדדים את הנקודה מצדדים שונים. (אני אחפש אם שמרתי את זה איפושהוא) וחוץ מזה, לא שמת לב שיש פה אנשים שכל מה שהרב שמואל אליהו אומר נראה להם מבוסס על דברים לא אוביקטיבים ככה שכל פסק שתביא לא ישכנע אותם.. בשורות טובות!

שיר,

לא קראתי, לא ראיתי. אשמח אם תעבירי לי אותם. אני לא חושב שבאמת יש פה אנשים שחושבים שהסכמי אוסלו לא הביאו עלינו את הרעה הזאת, שרוול, תקן אותי אם אני טועה.

אמיתי 21

New member
אני אמרתי שאני צריך להגיב לזה בנחת

עמ"י עש"ו כל מרתיח אותי שטיות כאלו שאנשים כתובים ועוד משתמשים בשמות של הרמב"ם ועוד גדולי עולם ואינם רואים עומקן של דברים כמו שלמדנו באתמול בדרך לצפון על אותם ( לשון הזוהר הזוהר ) רשעים שלומדים רק פשטי תורה ואינם לומדים עומק ההלכה כי ע"י הם גורמים פירוד ולא שלום בעם ואם הרב שמואל אליהו מתנשא על הרב עובדיה כך וחושב שהרב עובדיה לא ראה את מה שהוא הביא אז זה אינו אלה חוצפה וכל שסרתו היא נוגדת אורח היהדות ואורח חשיבה טהור והלהן כל ההפרחות של סרבתו , ( כל זה נאמר ואם באמת כוותו היתה על ראש"ל מרן הרב עובדיה שליט"א ) דבר ראשון לפתחתא דאיכה רבתי כתוב שם שמיתו יתברך לא יוצא הרעה וכל מה שאתה רואה " כגזרת שמים " זה חסד גמור ןאם לא כן אין אתה יודע איזה דבר אחר היה נופל עלנו כמו שלמדנו בדור המבול שאם לא היה שותף אותם היה מחריב את העולם או למשל בחולה שיש שצריך נתוח וזה ואם לא הוא ימות אבל הניתוח עצמו זה דין ואבל הפעולה הצמה היא חסד גמור מבין , ולמעשה למדנו שכל יהודי שנרצח ע"י גוים הוא קובן כפרה לישראל ואם אדם לא חושב כך הרי הקובן עצמו נפסל ולא כיפר בר מינן פירוש הדבר שאם אדם לא מרגיש שבעוותנו נאסף הצדיק אז מוטב לקוברו בחיים כך למדנו בגמרא " כל מי שאינו מוריד דמעה על כשר מוטב וכ.. " כי הוא עצמו כופר בתחית המתים , ויהודי תקשיב יש גמרא במסכת עבודה זהר שאומרת הכל בידי שמים חוץ מצנים ופחים פירוש הדבר אם אדם לא מגן על עצמו בפני המחלה שלא יגיד שזה גזרת שמים כי אחרת לא היתה בחינה של בחירה ועל אודות מאמר הגמרא דפסחים שכתוב שם על גניזת ספר רפואת פשוט הוא למה הם שמבחים ורמב"ם מתנגד ואף אחד מהם לא סותר אחד את השני כי בזמן קדמונים כמו שכתוב בגמרא בתענית היתה יראת שמים גדולה וע"י כך הם זכו לנסים ובדרות שלנו שאין לנו יראת שמים שישית שבשישית מכמו הקדמונים אז ממטעם זה הרמב"ם אומר לשתמש ברפואה ממשית ולא רק בתפילות ואבל מה יעזור לאדם גוף בריא בנפש חולה ? והרי פסק האר"י הקדוש שכל המחלות הגופניות נובעות משורש רוחני וע"י תיקון שעשים לאדם הוא נרפא כמו שחכמי הגמרא אומרים וכבר עמד על כמה פעמים מרן הרי"ח טו"ב זצק"ל וגם מארח"ו זצק"ל על זה שאין בכל דברי רז"ל אפילו מחלקות אחת רק צריך לישב אותם וכל אלו האוחזים במחלקות הם עצמם בעלי גאווה וחצופים והם צרכים לעשות תשובה על תשובה עד שיפתחו להם משמים ויתנו להם להבין ודעת לישב מחלקות של חכמים אז יהודי יקר מוטב לך לישתוק ומאשר לכניס עצמך למקום שאתה ואני ק"ו ובן בנו של ק"ו לא צרכים להיות שם הרי כתוב תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם ולא כתוב עושים מלחמות בעולם ודי ומבין ועל זה נאמר בתהלים בני בערים בעם וכסכלים מתי תשכילו ועדיין אני בהלם ממה שרב שמואל אליהו כתוב ומסופק מאוד אם כוותו לרב עבודיה כי בר מינן ממש בושה אין לי מלים כזו חנופה בחיים שלי לא ראיתי מתי שהרב עובדיה אומר דבר מפיו זה רק אמת והוא לא בא ליתרצות על אף אחד כי זה רחנופה ואחנו יודעים מי אלו שאינם רואים פני שכינה לחיים ושלום אני חוזר לעסקי

שים לב

שים לב איך אתה מגדיר את הרב שמואל אליהו: " רשעים שלומדים רק פשטי תורה ואינם לומדים עומק ההלכה" ועל מה אתה מסתמך? על משו שלמדת אתמול בדרך לצפון! חי חי, כמה מצחיחיק. אוי, מי דיבר לפני מספר הועות על כבודם של רבנים?! אולי לא שמעתי טוב. באמת, אבל באמת, עדיף שתחזור לעסקיך.

אמיתי 21

New member
חחח יהודי אני בדיוק בדרך לכולל אבל

עמ"י עש"ו בכל זאת נתן לך תשובה , ולא זלזלתי בכבוד של חכמים ואני לא אומרתי כלום זה זוהר הקדוש אומר את זאת בפרשת נח אבל שוב פעם הכל רק בתנאי שרב שמואל אליהו שליט"א אמר זאת על מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א כי אני בספק גדול מאוד על העיניין ואני יבדוק את זה לעומק עוד כמה שעות , ודע לך עוד משהו חביבי הכלל העולה לנו מכל זה שאתה אוהב להתחצף להראות חכמולג מבין , וגם חמוד שמע משהו אתה יודע מי קופץ בראש ? אז קודם כל קרא את ההודעה כמה פעמים ואחרי תבדוק אם בכלל הבנת מה כתבתי שם ורק אחרי זה תגיב .

אני רואה שהדברים שאני אומר...

ממש ממש מכאיבים לך. אז אולי לא תיתווכח איתי, זה לא הולך לך. בכל אופן, תמשיך לך לכוילל, ותשאל שם את הרב, אם הרב שמואל אליהו הוא רשע, מעניין מה הוא יגיד.

שיר*14

New member
אהמממ

לעניות דעתי גם אם הרב עובדיה צדק וגם אם הוא טעה ובגדול זה לא מצדיק את השירשור הזה.. אכן, גם לי יש בעיה ללכת בדרכו ולכן אני לא עושה את זה אבל אני חושבת שזה לא משהו שצריך לשבת ולדון עליו אלא אם זה ימנע השנות מקרים כאלה בעתיד.. וצריך להזהר מאוד בכבודם של רבנים כי כבודם הוא כבוד התורה. -- קובי- הכוונות הטובות לא עוזרות לאף אחד. ואי אפשר לסמוך במקרים שנוגעים לחייהם של המוני אנשים על כוונות.. בשביל כוונות לא צריך להיות לא רב ולא פוליטקאי, אלה צריכים הרבה יותר מכוונה.. בשורות טובות!

אמיתי 21

New member
ב"ה עזר אומץ לדבר נגד המקובלים

עמ"י עש"ו אחנו עלינו לפני מספר חודשים לרדיו קול האמת ומסרנו איזה דבר מה נגד כל "המקובלים" ולמחורת הינו צרכים לווי צמוד של מאבטחים כל שדרות וכל הבאבות מתחילו לבכות לנו בטל על זה שאחנו מסרסים להם את הפרנסה , אשרי חלקו על כל הדרשה שלו שם על האשכנזים ועל המקובלים ועל מניחי תפלין לא כמו שצריך בקיצור צודק במאה אחוז

למעלה