הרב עובדיה יוסף...

שרוול

New member
הרב עובדיה יוסף...

...ומלחמתו במקובלים המתחזים. מחלוקת לשם שמיים?

המון היגיון בדבריו.

ב"ה לשם שינוי, הפעם הוא דיבר ונאם על דברים לעניין. היום כל אחד, שרוצה לעשות כסף קל, "שוכר" עוזר, לובש גלימה, יושב לאור נרות. לעיתים עם ספר הפוך בכלל. והופך להיות "מקובל". כבר שמענו על כל ה"מקובלים" המתחזים, שנגעו בחזה של בחורות, ועשו עוד מעשים שלא יעשו. כך שקצה נפשו של רבעובדיה, בהנ"ל, והוא יצא במתקפה חריפה, אם כי צודקת. יש את המקובלים שהיו מתמיד, שהם אכן אנשים דגולים. ויש את כל המתחזים, והחרמנים שמנסים לספק את יצריהם, ולעשות בדרך קופה קלה. הגיע הזמן שמישהו יעשה לזה סוף, ואני שמח שהפעם רבעובדיה פתח ת´פה לעניין.

nogit.

New member
קיצ!!

קצת כבוד למי שאתה מדבר עליו, אחד מגדולי הדור, פוסק עצום, עיין קצת ב"יחווה דעת" או ב"יביע אומר" לפני שאתה מדבר ככה.

נוגית יקירתי..

ב"ה אני לא בא חלילה לזלזל, זה הסיגנון דיבור שלי. רבעובדיה - מרן הרב עובדיה. (למען הסר ספק) זה דרך קיצור, ולשון חיבה (כמו שמרן הרב עובדיה, דופק כאפות לפוליטיקאים דרך חיבה). כך שלא באתי לפגוע באיש. ולא לזלזל חלילה, באחד שהיה הרשל"צ, ואחד שהוא גאון בתורה ובהלכה. אם מישהו הבין אותי אחרת, התנצלותי.

נוגית!

כנסי לאתר כיפה, תסתכלי שם קצת במה שאומר הרב שמואל אליהו על הרב עובדיה יוסף, מאז שאני קראתי את הדברים שם, שיניתי את דעתי עליו. בכל אופן, הנה מכתב ששלח חייל לרב עובדיה יוסף, כשקראתי את המכתב הזה בפעם הראשונה אני פשוט בכיתי. לכבוד הרה"ג הרב עובדיה יוסף שליט"א שלום וברכה אני חוזר עכשיו מהלוויתו של החייל אשר זגורי מהעיירה שלומי, חייל שנהרג ביוס חמישי בלילה במארב שהוטמן לטנק בו הוא נסע. החייל נהרג בשעת הצלת נפשות, בשעה שנסע לה~ ולהציל אוטובוס שהסיע ילדים ממארב של מחבלים. הבכי קורע הלב של האמא שלו שאיבדה בבת אחת את הילד שגידלה במאמץ עילאי והצליחה לתת לו חינוך טוב קרע גם את לבבי. אני מכיר את הבכי הוה ויודע שהוא נמשך לא רק בזמן ההלוויה אלא הרבה מאוד זמן אחר כך. אמא שלי איבדה שני בנים ובת אחת מידי אותם רוצחים שפלים שהרגו את אשר זגורי. היא בוכה כבר יותר מעשרים שנה. כן, כבוד הרב, לא טעיתי אמא שלי איבדה שלשה ילדים ואני איבדתי שלשה אחים מידי הרוצחים השפלים האלה. בשעה הכי קשה של ההלוויה, בשעה שכיסו את הבור שבו הונח בנם האהוב של משפחת זגורי. באותה שעה שהאמא עמדה להיפרד מבנה בפעם האחרונה היא צעקה את הצעקה הכי כואבת שאף אחד עוד לא נתן לה תשובה. היא צעקה "למה נתתם להם רובים?" היא ידעה כי הרוצחים השפלים הללו לא היו יכולים להשיג כל כך הרבה חומר נפץ להרוג את בנה לפני ההסכם האומלל הזה. הם לא יכלו ליצר מאות קטיושות וטילי קאסם אילו לא נתנו להם רובים, כדורים ושאר אמצעי לחימה, אדמה ושלטון וכסף ומלכות. מזה נהרג הבן שלה. צעקתה לא היתה מופנית אל נהגי המשאיות שהעבירו את הנשק והרובים - הם קיימו פקודה. זה לא היה מפונה גם אל המפקדים שלהם, הם קיימו את מה שהחליטו חברי הכנסת והממשלה. זה היה מופנה אליך, כבוד הרב. כי חברי הכנסת שלך לא היו מצביעים בעד ההסכם האומלל הזה בלי ההוראה שלך. אני קטן מלדבר בהלכה מולך אבל שמעתי אותך כמה פעמים שדיברת על חזרה בתשובה ואמרת כי מי שטעה, צריך לחזור בתשובה, לעמוד, להכות על חזהו ולומר "חטאתי עויתי פשעתי". אתה אמרת כי בלי חזרה בתשובה - ההכאה על הלב לא מועילה. ואתה אמרת כי חזרה בתשובה היא חרטה על העבר וקבלה לא לעשות כן בעתיד. אדוני הרב אם אדם פגע בחבירו או קיללו הוא צריך לבקש סליחה ולחזור בתשובה. על אחת כמה וכמה שחייבים לבקש סליחה ולנסות לחזור בתשובה על "גרמא" בנפשות. אני לא יודע מה דין חברי הכנסת שהצביעו על ההסכם! האם יוכלו לומר שהם רק שליתים שלך ו"אין שליח לדבר עבירה" שגרמה מוות למאות אנשים. בכל מקרה אתה חייב לבקש סליחה מגברת זגורי שבנה נהרג בגלל הוראותיך. אתה צריך לבקש סליחה גם מאמא שלי על שנתת נשק ואדמה ושלטון וכבוד ומעמד וכסף ועוד ועוד לרוצחים של שגי בניה ושל הבת שלה. אתה צריך לעמוד ברבים ולומר "חטאתי עוויתי פשעתי - לא אשוב עוד לכיסלה". אני מתנצל אם הסגנון אינו מתאים לכבודך, לא ניתפס לקטנות, כאן מדברים על חיים. כל הזמן מתווספים עוד אמהות ואבות שכולים למאות האלמנות ואלפי יתומים והורים שכולים שנפלו מהנשק שניתן להם בגללך. זהו כבוד הרב. אני מחכה לתשובה. לפני שאתה בא בפעם הבאה להטיף לנו לחזור בתשובה - כדאי שתעשה כן בעצמך. רק באופן הזה אולי ישמעו דבריך. עד כאן, אני כאמור, שיניתי את דעתי עליו.

כמה דברים לי על כך.

ב"ה א) אכן, קשוט עצמך, אח"כ קשוט אחרים. שמרן, יעשה בדק בית, ואח"כ יתן נאומים על חזרה בתשובה. שכל יום אנחנו מתעוררים לפרשה חדשה בש"ס. זה באמת סיוט. ולפרשות שהתרחשו רק בשבוע זה. 1) שר הדתות, היה במלון שילם על ארבעה ימים 20.000 שקל, שמתוך זה 8.000 שקל הלכו על "צ´ופרים". ומהם סרטי ווידיאו כחולים. 2) שר הבריאות, היה במלון בסוכות, היות והשב"כ לא אישר לו לבנות סוכה איפה שהוא רצה, אלא בזווית אחרת. הפתרון? מלון לכל המשפחה + נהג + מאבטח. המחיר? 20.000 שקל, לחג סוכות לכל הפמליה. 3) שר העבודה והרווחה בן יזרי, נחקר היום באזהרה במשטרה. על קבלת טובות הנאה מידיד, בתמורה סיפק השר את מכסות העובדים הזרים שהורשו להכנס לישראל. 3 פרשות, שהתפוצצו בשבוע אחד! ב) אין עוררין על כך, שש"ס ברשות כ"ק מרן הרב עובדיה שליט"א. אשמים בדם היהודים שנשפך. הרב אריה דרעי שליט"א ביקש לא מזמן "סליחה" על שהוא הרים אצבע בעד הסכמי אוסלו. ואף בפורום סגור הוא אמר, שהישיבה בכלא, היה בעקבות תמיכתו בהסכם אוסלו. ג) לא שופטים אדם בשעת צערו, גם אם העבודות לכשעצמם נכונות. מתוך תקווה לימים יפים יותר. בכל מקרה, אדם דגול שטעה, ופישל צריך להתנצל, אך מכאן ועד לדבר אליו בסיגנון מעט זול, הדרך רחוקה. מי יתן, שנזכה במהרה לאיש את רעיו יעזורו, ולאחיו יאמר חזק. ונזכה לגאולה האמיתית והשלמה תיכף ומיד ממש.

אוף, דיי!

די כבר עם אותו משפט מעצבן.(הזה עם הדרך הרחוקה...) אדם דגול שפישל..., קיציק!, אדם דגול שבגללו נישפך דם נקי!, אדם דגול שהביא עלינו את אסכמי אוסלו הארורים!, אדם דגול שלפני הסכמי אוסלו באו אליו כל גדולי עולם והתחננו שלא יעשה את הטעות הזו, אבל הוא שם פס, וחרץ בדיני נפשות, מה הוא סנהדרין?! כמות התורה שאדם יודע לא הופכת אותו לאדם דגול, השאלה איך הוא משתמש בה.

אומנם הוא יודע המון תורה ../images/Emo63.gif אבל

זה לא נותן לו שום רשות ללכת נגד התורה. הסכמי אוסלו הם נגד התורה במפורש ובגלוי!!! נגד התורה שבכתב! לא מנהגים, לא תירוצים ולא בטיח. איך מסבירים את העובדה הזאת, אם בכלל???

שרוול

New member
שמחה - איזו פסקנות

ממך לא ציפיתי... אני יודע שהרבי שלכם, זצ"ל, פסק נגד. אבל יש פסיקות אחרות, וגם אם הן מיעוט, עדיין רבנים חשובים פסקו אחרת. בכל מחלוקת לשם שמיים, אין פוסלים את דעת המיעוט, בטח לא בפסקנות כזו. לטעמי, את לוקחת סיכון עצום בקביעה נחרצת שהחלטה פוליטית/מדינית של ממשלה ריבונית בישראל היא נגד התורה במפורש ובגלוי, כדברייך. קצת ספקנות לא תזיק. להגיד שהרב עובדיה יוסף "הולך נגד התורה שבכתב". קשה לי אפילו לכתוב את זה כציטוט מדברייך.

שרוול!

לרגע, אבל לרגע, לא חשבתי שהסכמי אוסלו הם שגרמו להרצחם של יהודים, והאם גרימה לרצח של יהודים זה נגד התורה שבכתב?! מה פתאום!

טוב, צריך לדעת עם מי מדברים...

אבל בכל מקרה למסור שטחים של ארץ ישראל זה נגד התורה. ושלום זה בטח לא הביא וגם לא יביא. אבל כשהדברים מגיעים לכסא הפוליטי של ש"ס, הכל משתנה... : : :

kozo

New member
לא הכל נכון...

מי כמוך Kיציק יודע כמה זמן ביליתי במלון הזה ששר הדתות היה שם... א) לא יכול להיות 8,000 ש"ח על צופרים וסרטים כחולים... למלון הזה אין סרטים כחולים במערכת שלו (הוא מלון חרדי או בכל אופן מנסה) ב) המחירים שלהם די סבירים כך שלא הגיוני 8,000 שקל רק על צ´ופרים. ג) תתעניין קצת במה שהולך בש" תגלה הרבה דברים יפים. המנכ"ל משרד שר הדתות הוא איש של רבעובדיע אז הוא יכול לעשות בלאגן, ומצד שני הוא רוצה את שר הדתות בחוץ... אז עכשיו תבין למה עלה 8,000 ש"ח... "ש"ס תתעוררו נרדמתם"

קוזו ידידי הטוב.

אתה היית במלון בירושלים. הוא היה במלון בת"א. מי כמוך יודע, שלעולם לא אכתוב משהו, בלי לדעת את העובדות. כך שהפעם טעית.

kozo

New member
Kיציק MY FREIND

את ה-8,000 הוא כביכול ביזבז בי-ם בין יום חמישי שעבר ויום ראשון... הייתי שם

ואכן,

גם הרב אלחנן וסרמן הי"ד זצוק"ל צריך לבקש סליחה ומחילה שהיה נגד העלייה לארץ, ובעטיה של התנגדות זו מתו עשרות אלפי יהודים בשואה, ששמעו לדבריו. גם הרבי מבעלז זיע"א צריך לבקש סליחה שהרגיע את ציבור שומעי לקחו שכאן, בבעלז לא יקרה כלום בשואה, ומתו עשרות אלפים מדבריו. גם מנחם בגין ז"ל צריך לבקש סליחה על כי בהסכמי השלום עם המצרים הכניס לנו את הקוץ המדמם של אוטונומיה פלסטינאית, שגובה מאיתנו מאות קרבנות. גם בן גוריון וחבריו צריכים לבקש סליחה ש"הקימו" לנו את המדינה הזאת, דווקא כאן, באזור הדמים הזה. . . . . . . . . . וכאן אנו מגיעים לאשם האמיתי - משה רבינו, זה שהוציא אותנו ממצרים והכניס אותנו לארץ הזאת שתובעת דמים כל כך מרובים. אבל רגע, משה רבינו היה שלוחו של ה´, לא?... מחלקת - לה´ יש הרבה דרכים לנהל מדיניות, ולנו אין אפילו דרך אחת להבינם לחלוטין...

מה אתה מנסה לומר?

שהרב עובדיה לא צריך לבקש סליחה?! הסיבה היחידה שהוא(אולי)לא צריך לבקש סליחה זה בגלל שזה לא יעזור! ברשימת האנשים אצלך שצריכים לבקש סליחה אתה צודק עד מנחם בגין כולל(תיאורתית, כי הוא לא יכול לבקש סליחה).

אוהב... ../images/Emo45.gif

ענק, אהבתי מאוד

אממממ........

ילד?! טוב, אולי לעומתך, זקנה.
בכולופן, מעולם לא התגלגלה לידי התשובה שלו, אם היתה כזו.

למעלה