הרב עובדיה יוסף...

nogit.

New member
גם ילד וגם חוצפן..

וגם צחי... שילוב קטלני
אז זהו לך, ותדע שלפי כל כללי ההגינות שאני מכירה, אף פעם אבל אף פעם לא מביאים שאלה לרב, ועוד כזה רב, בלי להביא את התשובה שלו. ולפי דעתי מישהו פה שכח מה זה היזהר לך בכבודן של תלמידי חכמים (לא זוכרת את הציטוט המלא)

אמיתי 21

New member
כך כתוב בגמרא בגיטין

עמ"י עש"ו כל הנוגע בהן כאילו נוגע בבבת עינו אמר ליה דיניה דההוא גברא במאי אמר ליה בצואה רותחת דאמר מר כל המלעיג על דברי חכמים נידון בצואה רותחת ודי למבין

אמיתי!

צודק, בדיוק בגלל זה אתה מערער על דבריו של הרב שמואל אליהו, להזכירך, צואה רותחת!

אמיתי 21

New member
שמעתי שיונים על האש זה משהו משהו

עמ"י עש"ו ילדון תקשיב טוב לזקנים ממך
אתה לא יודע לאן אתה נכנס ונא עיין בתשובתי עליך בקשר לכל הפסק למטה . ודע לך חביבי שאת סתם אומר דברים בלי לחשוב אז כדי לך לינשום עמוק ולפעיל את השכל קצת
ואז להגיב . ובדוק ותמצא שכל הדברים שאני אמרתי הם לא אישית נגד הרב שמואל אליהו שליט"א אלה על הלימוד שלו וגם אם זה בכלל נכון מה שאתה אומר מבין חביבי

יונים על האש?

מה שבטוח, ככל שהיון יותר גדול, ככה הוא יותר טעים. בכל אופן, קבל ציטוט מדבריך: "כל מרתיח אותי שטיות כאלו שאנשים כתובים ועוד משתמשים בשמות של הרמב"ם ועוד גדולי עולם ואינם רואים עומקן של דברים כמו שלמדנו באתמול בדרך לצפון על אותם ( לשון הזוהר הזוהר ) רשעים שלומדים רק פשטי תורה ואינם לומדים עומק ההלכה". אממממממממ, שניה, מי כאן קורא לרב שמואל אליהו "רשע"?!, אה? מי אומר שהרב אמר שטויות, אה? בכל מקרה, אתה יותר גדול, אתה יותר טעים. (כל מה שכתבתי נעשה עפ"י הנחיותיך, אני נשמתי עמוק, חשבתי, והגבתי, תודה.)

אמיתי 21

New member
אחרי עיון חוזר של המאמר

עמ"י עש"ו אכן כך הלשון שכל אותם העוסקים הבפשטי תורה הם נקראים רשעים כי הם גורמים פרוד והם חיים חיי רגע . ואותם האנשים נחשבים לגזלנים בר מינן ואני לא רוצה לרחיב הדיבור על זה אבל הכל כתוב בזוהר פרשת בנח דף ס"ב או בספר מתוק מדבש עמוד ל"ד ועיין בהרחבה יתרה שם ואכן מצינו כמה פעמים הרמב"ם סותר את עצמו או הכסף משנה חולק על דעת הרמב"ם בכמה וכמה מקומות וברגע שמעיניים יותר לעומק מוצאים את התשובה למה ואז מוצאים שבכל אין מחלוקת וכל מי שמעיז לעליל עלילות על הרמב"ם או על ראשונים שבעיני שיכלו חלקו אחד על השני הרי זה בגדר של לשון הרע רק לידע כללי שלך ודבר שני לא אמרתי כלום על איזה רב ספצפי . ד"א תגיד לי אתה תמני או משהו באזור הזה ? כי ממש מתאים לך

כן אני תמני!

בכולופן, לפי מה שעולה מדבריך, עיין ציטוטים קודמים לדבריך, אתה התייחסת בדבריך לרב שמואל אליהו, אבל אם אתה חוזר בך, אז בסדר, אני מסכים שלא יצלו אותך בשמיים בתור יון טעים ושמן.

אמיתי 21

New member
אחי אתה יודע רק היום בשיעור שלנו

עמ"י עש"ו דיברנו על תמנים האלו ( ד"א אני גם שרעבי ) שצריך להיגמל מלהיות תמני כי רק תמני מוסגל להוציא אדם מדעתו ולעמוד על דייקים הכי אינפטלים והיום יצאנו בסיסמה חדשה " דיי להיות תמני " אז אני בתקוה שתבין

חחחח, אתם דפוקים שם, הא?

זה מה שאתם עושים בשיעור?, מדברים על תמנים?! טוב. חזור לכולל, לך ללמוד על תמנים.

אמיתי 21

New member
אתה עדיין מתנהג כמו תמני ?

עמ"י עש"ו לוקחים את העיקר וזורקים ואוכלים את הפוסלת . תלמד כמוני תזכה לדבר על תמנים שעה שלמה , טוב אחרי חמש שעות של לימוד כוונות של תפילת ח"י פשוט היה צורך ( אחרי שעה של נסיון להסביר איזה קושיה של רב השד"ה זצק"ל , ומה לעשות תמני זה תמני וותמיד מחפש איפה ודקדוקי עניות במיקום בטועה לקשיב וללמוד הם משגעים את הרב וחשובים שהם חכמים ) לעלות את בעית התמנים הידוע קללת עזרא הסופר שלצערנו אני גם רואה אותה כאן, קלל אותנו בעניות ואין עניות אלה בדעת פשוט מבין, הדרך לתקן את זה ללמוד למון תורה ואולי הקדוש ברוך יפתח לך קצת מזה וגם אתה אתה בטח מכיר את הבעיה "שצידקתו עומדת לעד " אבל לא כאן ליפתח דיון על בעית התמנים ודרכי התמודדות עם זה
חביבי השם יברך אותך ויפתח לך שערי דעת ותבונה . רק תמני מסוגל להיות בור ועם הארץ גמור ועוד לעיז להגיב ולנסות לעקוץ ולחשוב עצמו חכם גדול אז חביבי עם אתה לא רוצה שסופך יהיה מר כשאר כמו רב התמנים לצערנו אז תתחיל לעבוד על זה בדיוק אכשיו , אתה עדיין צעיר

אוי, רחמי...

כשאדם זקן כמוך, אך חסר דעת, עומד מול ילד קטן בחוסר אונים, אזי, בלית ברירה, פונים לגזענות, אולי אצלה תמצא מזור לנפשך המיוסרת. אחי, אני עדין לא מאמין אם אתה מדבר ברצינות, אתה נע בין טיפשות לחוסר שפיות, תהיה סגור על עצמך, בכולופן, גיחוך קל הצלחת להעלות על שפתי.

אמיתי 21

New member
על התמנים אני מאוד מאוד רצני וזה

עמ"י עש"ו עזענות זה אמת לאמיתה אבל בע"ה תגדל תבין במה דברים אמורים כמו שרב אמר אצל התמנים לא נותנים ליגדול אז מה הם אומרים חרם וקוטפים לפני שיבול חחח ח"ו . ואם אתה לא מאמין לי שעזרא הסופר קלל אותם תשאל את סבא שלך או את אבא שלך הוא יגיד לך

עזרא הסופר?!

נראה לך שעזרא הסופר קילל אותנו?! מה הוא היה דפוק כמוך? אולי הוא למד את זה בכולל? באמת שמשהו לא בסדר איתך, טפל בעצמך, כדורים, פסיכולוג, משו.

...Oo

New member
סתם מעניין..

של מי תהיה המילה האחרונה.. או שלא תהיה כזאת :)

מני*

New member
כנראה

כנראה שיש להם על מי לסמוך וכנראה שהם למדו את זה מהר´ עובדיה איך לדבר אחד על הגזע של השני: והנה ציטוט מדבריו של הר´ עובדיה יוסף על האשכנזים. "יחסו המורכב של הרב עובדיה....בא לידי ביטוי בדרשתו השבוע, כשתקף את החרדים האשכנזים על הדרך בה הם הוגים את הברכות... הרב עובדיה תקף את האשכנזים "המשובשים ועוד מעיזים לומר שהספרדים לא אומרים נכון", ולעג להם על כך שהם מבטאית את האות "תיו" כמו "סמך": "´קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול כלה´, נותנים ברכה הזאת לאשכנזי - מה הוא אומר? ´קול חסן וקול כלה´. איזה חסן? מלך מרוקו? או חסן זה של ירדן?" ע"כ הציטוט. אז מה את רוצה שהם יפסיקו לריב הרי המורה הרואה שלהם נותן להם ומלמד אותם איך להתנהג ולכן אני לא מצפה שיתנהגו אחרת. אני כבר לא מזכיר כאן מה שהוא אמר על נשים שהולכות עם "פאה". אבל באמת בואו ולא נשים לדבריו המעוררות מחלוקות בעם וננסה לחפש ואולי נמצא את דבריו שמרבים אהבת ישראל וקידוש השם.

אמיתי 21

New member
דברר אשון מני הרב עובדיה לא מורה

עמ"י עש"ו ויש המון מקמות שאני חולק עליו ולא מסכים איתו אבל עדיין הוא תלמיד חכם ענק ואתה מכניס את עצמך למקום מסוכן באמירות שלך

אמיתי 21

New member
עם הארץ תקשיב טוב ../images/Emo13.gif אתה רואה

עמ"י עש"ו זה בדיוק אחת מברכות שהוא בירך אותנו " וכולכם תהיה לראשים " ולמה אתה חושב שיש בשכונה אחת ה´ בתי כנסת של תמנים ? ולמה אתה חושב שאתה מוסגל לישמוע ואתה חייב להיות אחרון אומר את המילה אחרונה ? וגם הרב עורקבי שליט"א אמר משהו חכם " אמר אם עזרא הסופר לא אז בטח משיהו אחר כן . אבל לפי המוסרת של יהדות תימן דע לך שבגלל שאחנו לא רצינו לעלות לארץ ישראל אחרי חורבן הבית הראשון אז עזרא הסופר קלל אותנו בגלל שאחנו אמרנו שהבית השני יחזיק רק 72 שנה אז אמרנו שאחחנו רוצים לישאר בתימן ופתח בספור ספר עזרא הכל כתוב שם שחור על גבי לבן יש מבין

המילה האחרונה

תראה, לפי התאוריה שלך אני צריך להיות זה שאומר את המילה האחרונה, אז אל תגיב בפעם הבאה, כי אם אתה מגיב-נדפקת לך התאוריה. בכולופן, מעולם לא שמעתי את מה שאתה אומר, אבל כשיהיה לך מקור מבוסס, תראה לי אותו, אבל לא כאן, כי זה יהרוס לך את התאוריה.

אמיתי 21

New member
דבר ראשון אני גם תמני ../images/Emo13.gif אמרתי לך

עמ"י עש"ו אבל לעיניין המקור שאל את אבא שלך ואת סבא שלך הם יגידו לך , וגם פתח בסוף ספר עזרא ומלאכי שם הוא מזכיר את זה

התמ-ים

New member
תראו מה מצאתי ולא ידעתי ..

איפה את, לא רואים אותך פה? (ברקע, אוקיי :)) ולשאלתך, אולי של אורי אורבך וגידי גוב (או מי שלא מגיש את זה)??? > התמ-ים בשאלות מפסח ותשובות מחודש אלול <

למעלה