הרב עובדיה יוסף...

אמיתי 21

New member
וארץ ישראל בכלל רכוש שלנו ?

עמ"י עש"ו אני ממליץ לך ללמוד טוב מאוד את החוזה שיש לנו על ארץ ישראל מתחיל בספר בראשית ברש"י ונגמר בברית בין הבתרים ואתה פשוט תתחיל לירעוד מכל הסעפים וכמה פעמים אחנו מפרים את חוזה בר מינן ? ארץ ישראל אין לה ממונמונים היא ארץ של הקדוש ברוך הוא ברצנו נתן וברצנו לקח מבין ? וקדוש ברוך מוכן לשביל שלום אמיתי לימסור את ארצו כמו שלמדנו באשה סוטה שכהן גדול מוחק את השם המפורש בשביל השלום מבין ?

מני*

New member
אוהב תגיד לי אתה בסדר?

לבוא ולהאשים את הרבי? לא נראה לך שיש הבדל בין זה שהרבי זעק עשרות פעמים ואם לא מאות פעמים שאסור בכלל לשבת ולדבר איתם לביו זה שהר עובדיה שבזכותו יש את הסכמי אוסלו? אז ככה אחרי מה שכתבת אני יכתוב כל מה שיש לי להגיד בלי להתאפק למרות שעד עכשיו נזהרתי קצת לא לפגוע בכבודו של הר´ עובדיה. לפני שאתה משווה בין הרבי לר´ עובדיה תגיד "להבדיל" הרבי מעולם לא דיבר סרה על יהודי הרבי התנהג בצורה של דרכי נועם ולהבדיל הר´ עובדיה כל הזמן רק מרחק יהודים מדבר רק סרה ביהודים, תראה את הדברים שהר´ עובדיה משמיע בשיעוריו רק הרס ושנאה מה אתה בכלל מנסה להשוות בין הרבי ולהבדיל לר´ עובדיה, ללולא הרב עובדיה בת דודתי לא הייתה נרצחת על מה אתה מדבר על זה שהרבי אמר לישב את ארץ ישראל לבין לתת למחבלים רובים ולמסור להם את הארץ שלנו? אתה רוצה להגיד לי שהר´ עובדיה לא יודע מה שילד בן חמש לומד בתלמוד-תורה בחומש על-כך שעישו שונא ליעקב? אלא מה הבטיחו לו הבטחות קאוליציוניות ובשביל זה הוא מכר הכל גם את קדושת ארץ ישראל וגם כל הדם של יהודים אלו שנרצחו בגלל הסכמי אוסלו. אז לפני שאתה בכלל מנסה להאשים את הרבי תחשוב פעמיים. לא חשבתי שאני יגיע לכתוב בצורה כזו אבל רק בגלל שאתה יושב וכותב שטויות נאלצתי לעשות את זה.

חבל שלא הבנת שדיברתי

באירוניה... ומני - לצערי, אתה אחד מהדוגמאות של חסיד שהולך בדיוק הפוך מהדרך שרבו התווה לו, ועל כך נאמר: חסיד... (השלם לבד).

מני*

New member
אתה יכול להגיד

מה שאתה רוצה ואתה יכול גם להגיד עלי חסיד שוטה. אבל מה שכאן הולך ובאים ועושים מהר´ עובדיה אדם שהוא חף מפשע זה פשוט מראה שאתם משקרים ומנסים לעבוד על אנשים תמימים שנמצאים כאן. לולא החלטתו המבישה של הר´ עובדיה יוסף בקשר להסכמי אוסלו לא היו את כל הנרצחים שנרצחו לנו בשנתיים האחרונות, ותכניס לך את זה טוב טוב לראש.

אני לא מעוניין

להכנס לוויכוח שנוצר כאן,אבל אולי לבקש בקשה...מותר?
בואו נתווכח ברוח טובה:)))

מני*

New member
אמרתי לכם? שיש ....

תראו מי הגיע אמרתי לכם שיש צדיק אחת בסדום ידעתי שזה יגיע הרב מוטי אני ישתדל

מני*

New member
יש הבדל

בין זה שהר´ עובדיה יודע ספר וגדול בתורה לבין הסכמי אוסלו הסכמי אוסלו וכל מה שיצא מזה וכל היהודים שנרצחו הן אנשים נשים נערים ונערות ילדים וילדות תינוקים ותינוקות וכל הדם שנשפך זה הכל באשמתו הישירה של הר´ עובדיה והח"כ של ש"ס הוא לא יוכל להגיד "ידי לא שפכו את הדם הזה" הוא הר´ עובדיה אחראי הישיר להרצחה של הבת דודה שלי שנרצחה בגיל 20 בפיגוע בגבעה הצרפתית ובמקום שההורים שלה יובילו אותה לחופה בגיל כזה הם הובילו אותה לקבורה. אז יש הבדל בין התורה (שלדעתי היא לא שווה כלום בגלל שהוא נתן יד לפשע הנוראה הזה שנקרא הסכמי אוסלו) שלו לבין השפיכות דמים שנגרמה בגללו

מני* וכל השאר, תחשבו שניה.

ב"ה שהביאו את כנופית עראפת לכאן במסגרת הסכמי אוסלו. האם מישהו שלא חבדני"ק (כי רק הרבי זי"ע ציין את העובדה שזה יהיה סכנה קיומית למדינת ישראל) חלם שהיוצרות יתהפכו והם יקומו ויפתחו לנו אינתיפדה חדשה? אני סמוך, ובטוח, ומוכן להשבע ביקר לי. שאם רבין ז"ל, קלינטון, ולהבדיל מרן הרב עובדיה שליט"א. היו יודעים שישפך כ"כ הרבה דם. בגלל הסכמי אוסלו, אני סמוך, ובטוח. שהם היו מתנגדים להצבעה. אלא מה? חשבו שבכך יבוא שלום. וכל ההרג, המלחה, וכו´ תפסק. ולמרן הרב עובדיה שליט"א היה שיקול של דיני נפשות, ובה הוא הכריע שעדיף להחזיר חלקים ושההרג יפסק. דו"חות המודיעין שהכנו בזמנו, לא הראו צל של גל טרור שהולך להיות. כך שאי אפשר לבוא אליו בטענות בהנ"ל. אבל מה שכן הוא נושא על גבו, זה אי אכיפת חוק של סיום הסכמי אוסלו, וגירושו של עראפת. כל עוד הוא לא עושה את הנ"ל, הוא לעולם לא יכפר על מה שהוא עשה. אדם שהרג נפש בשגגה, צריך ללכת לערי מקלט, אריה דרעי, היה בעיר מקלט. עכשיו התור של כל השאר, אם הם לא יריצו חוק לגירושו של עראפת. "יהי רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שיבנה בית המקדש, במהרה בימינו אמן".

מני*

New member
שיקול של דיני נפשות?

לר´ עובדיה היה שיקול של דיני נפשות? או שיקול פוליטי על מה אתה מדבר? הרי יש את השו"ע בסימן שכ"ט ואני בטוח שהר´ עובדיה מכיר את ההלכה הזו אז מה השיקול הפוליטי היה לנגד עינו. וזה לא סוד שמה שהרבי מלובאוויטש צעק ואמר כל הזמן שעצם הדיבורים ולא המעשים יביאו לשפיכת דמים, אבל מה לעשות לא שמעו לו.

מני* ידידי הטוב.

ב"ה ברור שרק דיני נפשות. במידה וחלילה היו לו שיקולים זרים, (שאני לרגע לא מאמין בהם) אז הוא רוצח פשוטו כמשמעו! וחלילה לי ולכל אדם אחר, להטיל כינוי רוצח, לאדם שאת כל חיו השקיע בלימוד תורה, והוא יודע יותר מכל אחד אחר את המשמעות של "לא תרצח". כך שידידי, אשאר חלוק על דעתך. אבל מרן הרב עובדיה שליט"א. לא היו לנגד עיניו שיקולים פולטיים באצבעה הזו דווקא. לגבי הצבעות אחרות, אין לי מושג, אך יתכן ובהחלט אתה צודק. נ.ב. אתמול בתחנת דלק, לא הספקתי לצייץ ולהגיד לך שלום כמו בן אדם, היה הקפצה על ת.ד. בצומת בילו, נסעתי לשם. כך שקבל התנצלות מראש.... בידידות Kיציק

מני*

New member
חחחח

התנצלות לקבל ממך? זה בסדר אין צורך בזה. אבל בקשר לר עובדיה אז ישאר בנינו חילוקי דעות וזה לגיטימי לחלוטין. אבל הייתי ממליץ לכם לקרוא את הרעיון שנערך עם אריה דרעי לאחר שהוא השתחרר מהכלא בקשר להצבעה על הסכמי אוסלו

קראתי...

הוא אומר "אשמתי עוויתי פשעתי". האדם אכול חרטא על כך. ואשריו מה טוב חלקו, שהוא יודע להתנצל, ולאמר טעיתי.

מני*

New member
אמרות שפר

לאור ההצפה שהיה בתיבה המסרים שלי בקשר לרב עובדיה הנה לפניכם כמה מה"פנינים" שלו: במסגרת ניסיונו לפגוע במעמד המקובלים קרא הרב עובדיה לציבור "לא לשמוע למקובלים בעניין הזה" והוסיף התקפה על הפריחה בענף המקובלים: "לכן לא להתפתות לאנשים שאומרים שהם מקובלים. יש אדם שהוא מקובל, יש אדם שהוא מטורף, לא מקובל. עושה עצמו מקובל ואין בו כלום... אין בהם כלום, רואים את עצמם שהם מקובלים. יש הרבה אנשים בעוונותינו הרבים נפתים הולכים שמה בשביל שיעשה להם ברכה. שמעו איזה מקובל הולך שמה אחר כך עושים חילול השם. נוגע בה, עושה כל מיני דברים. אחר כך באים לספר: נגע בה, נגע בדדיה, נגע בזה, בושה וחרפה. אלה חילול השם עושים. טוב להם שלא היו לומדים בכלל תורה מאשר עשו חילול השם. כל אחד בא מקובל, עושים בשביל בצע כסף, להרוויח כסף, שיבואו ויברכו אותם ויקבלו כסף". ועל האשכנזים: יחסו המורכב של הרב עובדיה למקובלים בא לידי ביטוי בדרשתו השבוע, כשתקף את החרדים האשכנזים על הדרך בה הם הוגים את הברכות הביא את המקובלים כאסמכתא ואמר: "על פי המקובלים יש מעלה גדולה לברך בביטויים נכונים, דרכי הגייתם כמו שצריך". הרב עובדיה תקף את האשכנזים "המשובשים ועוד מעיזים לומר שהספרדים לא אומרים נכון", ולעג להם על כך שהם מבטאית את האות "תיו" כמו "סמך": "´קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול כלה´, נותנים ברכה הזאת לאשכנזי - מה הוא אומר? ´קול חסן וקול כלה´. איזה חסן? מלך מרוקו? או חסן זה של ירדן?" ומי שהולך לבית משפט מקבל ברכה מהרב עובדיה: אבל מה, את כל הכסף הזה הוא יוציא לבית חולים. הוא יהיה חולה, יקבל צרעת וסרטן ויבזבז על זה הכל. הוא הולך לערכאות כדי לקבל ממון של גזל. זה שיווי זכויות? זה לא זכויות, זה עבירות, זה גזל וחמס".

מני* יקירי

ב"ה ביננו, מישהו היה יודע מי זה רבעובדיה, בלי כל אימרות השפר שציינת? הוא היה עולה לדיון ציבורי בלי זה? על אותו משקל של פרופ´ ליבוביץ´ "יהודוניצים". שיזכר לו לדורי דורות. כך גם רבעובדיה (להבדיל, שיחיה לאורך ימים ושנים בטוב ובנעימים) צריך לזרוק מידי פעם איזה אימרת שפר כזו או אחרת. לעולם לא אשכח, את דרשתו בבית-הכנסת היזדים "ארור המן" (והקהל אחוז עמוק צועק אמן) ובאותו נשימה המשיך רבעובדיה "ארור יוסי שריד" (והקהל גואה מצחוק, וצועק "אמן"). זה ישאר חקוק לי במוח לנצח. לראות את הנהגתו של הרבי מלובוויטש זי"ע, שהיה מקבל כל יהודי, ומקרבו, ונותן לו יחס לבבי, יחס מאיר עיניים, יחס חם. ולראות את כל הרבנים האלו...... רבי, אני מתגעגע.

מני*

New member
kיציק הפעם

ואני אומר את זה בשיא הרצינות הצלחת לרגש אותי כולנו מתגעגעים לרבי

למעלה