הי קשקשן! קראתי פעמיים (ויותר)
בוא נתחיל מכך שאני לא מסכים איתך - לאורך כל הדרך. והנה מה שאני חושב. הטענה שלך שישנם הומוסקסואלים אמיתיים והומוסקסואלים לא אמיתיים, או כמו שהגדרת אותם "הומוסקסואלים נשיים ומוחצנים" לעומת "הומוסקסואליות ממניעים פסיכולוגיים", היא במקרה הטוב שגויה ובמקרה הרע מטופשת ומסוכנת. ברגע שאתה מתחיל לסווג הומואים כ"אמיתיים" ו"לא אמיתיים" אתה גם טוען למעשה שחלק גדול מההומואים הם סתם אנשים ש"ככה בא להם להתנהג" וש"אפשר לרפא את זה" ושאר טענות מטופשות מעין אלו. לכל הטענות האלו אין שום ביסוס מדעי, ואם יש אני אשמח לקבל מאמר. (למרות שעל כל מאמר אפשר למצוא מאמר מנוגד). אם יש יותר הומואים בקרב היוצאים בשאלה - זו שאלה שאני מאמין שיש מי שבודק אז ווי ספיק. ככל הידוע לי ובפעם האחרונה שבדקתי הומוסקסואליות נפוצה בערך באותם שיעורים בחברות מערביות ומזרחיות, עשירים ועניים, משכילים ואידיוטים. לכן אני מרשה לעצמי להסיק שהיא נפוצה באותה מדיה בקרב דתיים, חילוניים, וכאלה שעוברים ממחנה אחד למשנהו. שוב - אם יש לך הוכחות שאני טועה - אני אשמח לקבל אותן. דרך אגב, קוריוז קטן להנאתך: מקרב היוצאים בשאלה שאני מכיר, אני יכול לאמר לך בוודאות שדווקא ההומואים הם לא אלה שמרגישים בנוח יותר עם בני מינם. התבגרות בחברה שמורכבת ברובה מגברים בזמן שאת הנמשך אליהם היא לא דבר קל, והרבה מההומואים דווקא לא הסתדרו במיוחד עם הבנים שמסביבם. לסטרייטים לעומת זאת היה הרבה יותר קל כי הנתון של המשיכה המינית לא היה קיים אצלם. זו גם הסיבה שלא הייתה להם בעיה לעשות ביד עם חבר בחדר, ואפילו לקיים יחסי מין הומוסקסואלים בגיל ההתבגרות: בעיניהם לא מדובר במשיכה מינית לבנים אלא באוננות משותפת (גם אם מדובר ביותר מאוננות). ולא הייתתה משיכה בינם לבין החבר המשתתף במשחק המיני אלא מדובר בניצול הדדי, כששני בני הזוג בכלל נמשכים למין הנשי. לגבי האיזון ההורמונלי הקיים לכאורה אצל ההומואים הנשיים: נשאלת השאלה מה גורם למה. האם מישהו יתנהג כהומו נשי בגלל שככה הומואים מתנהגים - או שהוא יתנהג ככה כי ככה הוא נולד. וזה מוביל אותנו לשאלה הרבה יותר גדולה - האם הומוסקסואליות היא דבר שגורם למראה החיצוני להשתנות - וזה סימן שהיא לא דבר מולד - או שהמראה החיצוני הוא חלק מההוויה ההומוסקסואלית - וזה סימן מובהק שזה כן דבר מולד. כיום ככל הידוע לי המדע עוד לא הצליח לתת תשובה לשאלה הזאת (כמו שאלות רבות ואחרות בתחום). טיפול קל ונוח, ע"פ הגדרתך, הוא טיפול קשה ומייסר על פי הגדרתי. כמובן שבטיפול תרופתי ופסיכולוגי אפשר להפוך כל הומו לסטרייט. היו עושים זאת גם בלי טיפול תרופתי, ובלי טיפול פסיכולוגי מוסמך במשך מאות שנים. תופעה זו נקראת הדחקה - שאני בטוח שאתה מכיר. הטיפול אפקטיבי רק במידה ואתה מאמין שהומוסקסואליות היא תוכנה נרכשת. אני לא מאמין בכך. מאחר וזו נקודת ההנחה הבסיסית שלי , ברור לי שאפשר לטפל בהומוסקסואליות ולהעלים אותה. אין לי ספק בכך. מצד שני, כמו שאמרתי בשרשור אחר, פסיכולוג מוסמך המבין משהו או שניים בהיפנוזה יכול לשכנע אותך שאתה בייגלה. פסיכולוג אחר יכול לקחת טיפוס אופטימי ושמח ולהפוך אותו לפסימי מושבע ודכאוני - ולמה רק פסיכולוג? גם מנהל בנק יכול לעשות את זה. הומו שיטופל בצורה זו, של שילוב סמים וטיפול פסיכולוגי - לא יהפוך לסטרייט. הוא אולי יתנהג כמו סטרייט אבל הוא ישאר הומו. שאלה: מי שנמשך לגברים, ועדיין בתול - הומו? לדעתי כן. אני סבור שהמשיכה המינית היא הרבה יותר רחבה מרשימת בני הזוג, ושאפשר להיות הומו גם בלי שום נסיון מיני עם גברים. נמשיך - הומו ששכב רק עם נשים - הומו? שוב אני מאמין שכן. כי הוא יימשך מינית לגברים גם אם הוא ישכב עם כל בחורה בעולם. בסה"כ כדי לשכב עם בחורה לא צריך לעשות הרבה. רק לדאוג לתפעול העסק. וזה אקט פיסי. אז הומו שישוכנע ע"י פסיכולוג שהוא סטרייט - אולי יתפקד כמו סטרייט. אבל ההומוסקסואליות שלו תשאר בדיוק אותו הדבר. ולמה זה יגרום? כמו כל הדחקה אחרת - סופה לפרוץ החוצה ברגע הכי לא מתאים. כמו כל הדחקה - היא תיצור אצלו מיאוס כלפי האישה המסכנה שהתחתן איתה. וכמו כל הדחקה - היא תהפוך אותו לגבר מופנם, עצוב ומיואש. ככה זה הדחקות, אין מה לעשות. הטיפול התרופתי שטענת שהוא כל כך "פשוט וקל" אם אני מצטט נכון - מה דעתך לתת לי רמז על איזה טיפול מדובר? אני יודע בבירור שבטיפול שעליו שמעתי מדובר בפרוזאק וסשנים ארוכים אצל פסיכולוג. אבל על כדור אנטיגיי עוד לא שמעתי. אנא האר את עיניי. ועכשיו לשאלות של מוסר ונורמל. אני בהחלט שותף לדעתך שנורמלי הוא בסה"כ הדגדרה חברתית. ז´ול ורן ודאי לא כתב ספרים נורמליים בזמנו כשתיאר כלי תחבורה שהיום מוכרים בכל בית. ובכל זאת אין הוא חולה נפש. אותו דבר לגבי הומוסקסואליות. למזלנו התקופה שבה היו טוענים שמדובר במחלת נפש עברה. אולם עדיין יש כמה עשבים שוטים שממשיכים לטעון שזו מחלה. כמוך למשל. לא אמרת זאת במילים האלה, אבל בעיניי כשמדובר על נטייה מינית שאפשר לרפא במחי כדור "פשוט וקל" - והביטוי הזה עוד יחזור כי מכעיסה אותי הקלות שבה אתה מוציא פתרון לחולי הנוראי שלי - עושה בדיוק אותו הדבר. בזה שאתה טוען שאפשר לרפא אותי - אתה גם טוען שאני חולה. את זה אני לא מקבל. לגבי הטענה שהומוסקסואליות היא דבר העובר גנטית - בדיוק כמו הטענה המגוכחת שלך, גם טענת הגנטיקה לא הוכחה. כבר הגיעו מחקרים המוכיחים חד משמעית שלכל ההומואים יש מבנה מוח קצת אחר, אורך אצבע שונה, צורת אוזן תיכונה אחרת. על כל מחקר שיצא יצאו שניים שסתרו. ממש כמו הדיון הארוך שנים של - כוס יין ביום - טוב או רע? אני מאמין שבני האדם כיום עוד לא מסוגלים לקבוע חד משמעית תשובה לשאלה כל כך גדולה. נטייה מינית היא הרבה מעבר להבנתנו. גם של הפרופסורים הקיקיוניים בעיניך - אנשי מדע בעיניי. עכשיו למה אני טורח בכלל לענות לך - ובכזה אורך - קודם כל חשוב לי להעביר מסר לכל חברי הפורום הזה - הכותבים והקוראים: אפשר לכתוב הודעות מלומדות ויענו מדעיות בכל נושא. בינתיים לא כתבת שום עובדה, שום הוכחה ושום נתון. טיפול תרופתי? איזה? פרט. בין יוצאים בשאלה יש יותר הומואים? האם זה נכון? ואולי הם יוצאים בשאלה בגלל שהם הומואים? ז"א שצריך לשקלל אותם באחוזי החרדים / דתיים הרגילים? חלוקת הומואים לאלה שרואים עליהם ואלה שלא רואים עליהם? מי קבע מי ההומו האמיתי ומי ההומו הלא אמיתי? המדען הידוע והפרופסור המפורסם כהנא? לא נרהא לי מבוסס על שום דבר מציאותי. בקיצור: הבעיה הגדולה ביותר שלי איתך היא שאתה כאילו בא לאמר לנו - אתם בסדר, אין לכם מה לדאוג - ובאותו זמן מטפח בדיוק את הדעות הקדומות וההבלים שעליהם התחנכנו. שהומואים הם אנשים חולים, שאפשר לתקן את זה. אתה מנצל את הבעיות הפסיכולוגיות שיש לכל הומו - של הקבלה לחברה ו"אולי אני לא בסדר" - ורומז לו בצורה מאוד בוטה שאולי הוא באמת לא בסדר. הרי אם הוא סטרייט לוקינג - אז יש לו בעיה פסיכולוגית (והטיפול - אפשרי!) ואם הוא אוחצ´ה מהממת אז זה לא כי ככה בזין שלו, אלא כי יש לו "חוסר איזון הורמונלי". פליז. תעשה טובה ותפסיק את גיבוב השטויות הזה. הומואים הם אנשים רגילים לחלוטיןץ. הם לא חולים, לא נפשית ולא הורמונלית. זה שבמינון של תרופות הרגעה לסוסים אפשר להפוך אותם לסטרייטים - זה יופי. גם אפשר עם תרופות להפוך כושי לאשכנזי (ראה מייקל ג´קסון). השאלה היא אם הכושי נולד חולה - או שאולי הוא כושי כי הוא פשוט כושי (סליחה על חוסר ה PC). דבר קטנטן אחרון: זה ש/אתה טוען שאתה בעצמך הומו בכלל לא מעניין אותי. שים לב שמייד אחרי שאתה אומר שאתה הומו אתה ישר משייך את עצמך לאלה שלא רואים עליהם, הנורמלים, אלו שהם הומואים בגלל בעיה פסיכולוגית כזו או אחרת. אני מאוד אתפלא אם לא רואים עליך, מאוד אתפלא אם אתה אכן יודע על מה אתה מדבר, ותרשה לי לסיים בנימה אישית: אם כמוך נראים הסטודנטים באוניברסיטאותל היום אז כנראה שמערכת הסינון לא עובדת בצורה אידיאלית. שא ברכה.