שוברת את הקונצנזוס
אני מסכימה מאוד עם החלקים הראשונים - מאוד מרגיז כשאנשים מחליטים עבור טבעונים מה הם אמורים לחשוב ומה המניעים שלהם. אפילו אם עירית לינור הייתה טבעונית בעצמה זה לא היה הופך אותה או אף אחד אחר לכשיר לדבר עבור כולם ומה הם "אמורים".
אבל אם נתעלם מהעניין הזה - אני אישית כן רואה סוג של חוט מקשר בין הנושאים (וודאי שלא כזה שמחייב טבעוני להחזיק בדעה כזו או אחרת בנושא הפלות) - במובן של איך אנחנו מתייחסים לזכויות של מי שהוא חסר אונים, שהוא שונה מאיתנו ונסתר מאיתנו (הרי רובנו נראה בצורה שונה לחלוטין הריגה של פג שכבר נמצא מחוץ לבטן, גם אם הוא בדיוק באותו גודל וגיל כמו עובר).
אני חייבת להגיד שמאוד מאוד צרם לי הניסוח כלפי מתנגדי ההפלות כ"התייפייפות" - ביטוי שדי מקביל ל"ייפי נפש" הידוע לשמצה. נראה לי שכולנו יכולים להזדהות עם התחושה הלא נעימה שעולה כשהערכים והאידאולוגיות הכנות שלנו מוצגות בזלזול כחשיבה של יפי נפש. אם מישהו מאמין בקדושת החיים מסיבות ערכיות או דתיות זה לא הופך אותו למתייפייף, סתם למישהו עם ערכים שונים מרובנו שראוי לכבד אותם.
אישית, אין לי עמדה חד משמעית בנושא הפלות, אני חושבת כמו קיוטי שזה נושא מורכב ואין בו חד משמעיות.
אני לא מאמינה בקדושת החיים (לדוגמה, אני תומכת בזכות של אנשים להתאבד), אבל אני כן חושבת שצריך סיבה טובה מאוד (כמו למשל הגנה עצמית) כדי לקחת חיים ממישהו מבלי שהביע רצון בכך. הטיעון של "זה עדיף על להיוולד לאמא שלא רוצה בו" - לא כל כך טוב בעיני, לא חושבת שאנחנו יכולים לקבוע עבור מישהו שטוב מותו מחייו, בוודאי לא במקרה כזה שבו אנחנו בכלל לא יודעים איך יראו המשך חייו (אולי הוא יימסר לאימוץ למשפחה נפלאה?).
השאלה היא מבחינתי יותר מתי הופך העובר מ"משהו" (זרע, ביצית, תאים) ל"מישהו" - די ברור שבתחילת ההריון העובר נמצא בקצה הראשון ובסופו בקצה השני - אבל איפה באמצע עובר הגבול זו כבר שאלה קשה מאוד ומורכבת מבחינה ביולוגית-פילוסופית.
בעיני הטיעון המרכזי שמצדיק את הזכות להפלה הוא זכות האישה על גופה. לא רק לעובר יש זכויות, גם לאישה, ואם אנחנו מונעים אפשרות של הפלה אנחנו בעצם אומרים שאפשר לכפות על אישה לגדל עובר בתוכה וללדת אותו בניגוד לרצונה. זה בעצם להפקיע ממנה את הגוף שלה עצמה ולא נראה לי שזה משהו שאפשר להצדיק, בשום נסיבות שהן.