הפלות וטבעונות

l coyote l

New member
זו לא ההגדרה לדרוויניזם חברתי. חפש בגוגל.

הדורוויניזם החברתי אמנם אומץ ע"י תורת הגזע שמדברת על עמים, אבל אינו עוסק בעצמו בעמים, אלא בפרטים.

=========================================

בהודעתך הראשונה לא דיברת על "הגבלת ילודה אקטיבית" ע"י האנשים עצמם, אלא על עיקור וסירוס, ועל פגיעה בתרבות המערב.
אלה מילים של מי שמוכן לעשות הכל כדי להגן על עצמו, גם במחיר של פגיעה באחרים.

ושוב - תבדוק את העובדות. בעיית הרעב בעולם השלישי לא נובעת מההתרבות שלהם, אלא מגזילת שטחי החקלאות שלהם ע"י המערב, וניצול השטחים האלה לגידול בקר ומזון לבקר, שנאכל ע"י המערב.

מאוד פשוט: אילו המערב לא היה צורך כ"כ הרבה בשר, אפשר היה לפנות את השטחים האלה לגידול מזון צמחי לאוכלוסיות העולם השלישי.

זה מופיע בדו"ח של האו"ם שנקרא "צילה הארוך של תעשיית המזון מהחי".

=======================================

מעולם לא טענתי שאין בעייתיות בעיקור וסירוס כלבתולים. ודאי שיש כאן בעיה מהותית של פגיעה בזכויות, ואין סיבה או הצדקה להעלים ממנה עין.
ההבדל - מבחינתי - אינו נובע מספישיסיזם, אלא משתי עובדות (שלא מבטלות את הבעייתיות הנ"ל, אלא אולי מרככות אותה ולו במעט, לדעתי):
1. לכלבתולים אי אפשר לעשות הסברה נגד ילודה והשלכות התרבותם על צאצאיהם שלהם. לאנשים אפשר לעשות הסברה.
2. עיקור וסירוס כלבתולים נובע מהרצון להגן עליהם עצמם, לא מרצון להגן על עצמנו מפחד "השתלטות".

mikedoron02

New member
אני רואה את המציאות מול

העיניים והיא מחרידה.
המין האנושי מתרבה ללא מחשבה או הגיון ומוביל לקיצו של כדור הארץ כפי שאנו מכירים אותו.
אני בהחלט חושב שצריך לעשות פעולות אקטיביות. כיום לדוגמה בישראל אדם מתוגמל על הבאת ילדים נטו. לא רק שאין הגבלת ילודה אקטיבית יש הגדלת ילודה אקטיבית ודווקא באוכלוסיות שבהם חופש הפרט אינו נר לרגליהן (בלשון המעטה).
צריך להבין שלמה ששאני משתמש בביטוי תרבות מערבית אני לא מדבר על האדם הלבן אלא על תרבות דמוקרטית המעודדת טכנולוגיות, לצערי כיום הרוב המכריע של האנושות אינו מחוייב לאותם הערכים. עוני בדרך כלל מוביל להקצנה דתית ההפך המוחלט ממה שאני מאמין בו.

בכל הנושא של תעשיית המזון מן החי מן הסתם אני מסכים איתך ואני כן חושב שיש להגביל באופן אקטיבי את הצריכה של מוצרים אלו עקב הנזק העצום שהם גורמים - אני רחוק מלהיות ליברטן - אם זה היה תלוי בי הייתי בחוק מגביל את הצריכה של מוצרים מן החי. אז אולי אני קיצוני - בסדר - אבל ז ו רק דעתי.

l coyote l

New member
צודק בנושא עידוד הילודה המוגזם אצלנו

אבל אין לבלבל את עידוד הילודה במקומות מסוימים במערב, עם ההתרבות בעולם השלישי.
הבעיות שם וכאן נובעות ממקורות שונים.

mikedoron02

New member
בדקתי את הנושא

ואני מקבל שההערה שלי לגבי העולם השלישי לא הייתה במקום - תכל'ס כתוצאה מבורות - זה לא נושא שנחשפים אליו יותר מידי.
הבעיה היא כללית - יותר מידי אנשים, פחות מידי שטחים פתוחים, היכחדות מסיבית של מינים רבים של צמחיה וחיות.

l coyote l

New member

תקרא את הספר ״התופת״ של דן בראון

אמנם מותחן הוליוודי סוג ב׳ אבל כתוב באופן סביר ותפור עליך.
אתה מאוד תתחבר אליו.

l coyote l

New member
לא רק שחושבים על זה, גם עושים את זה.

עשה חיפוש על מתן ״תרופות״ לעיקור באוכלוסיות כאלה, במסווה של תרופות אחרות או מזון.
לזרוע הארוכה של המערב אין גבול. ראה לדוגמה תגובתו של מייק דורון התומכת בכך.

אולי אזהרה מתמונות זוועה לעזאזל?

יש אנשים שבשבילם לראות ילדים גוססים, קשה לא פחות מאשר לראות חתולים במצוקה.
מחשבה מהפכנית, אני יודעת. נסה בכל זאת להכניס גם את זה למערכת הערכים שלך.

ladybug6

New member
אמנם לא מעקרים/מסרסים

כי לבני אדם נתונה הזכות לבחור אם לבצע הליך שכזה, לעומת חתולים, בגלל שזו החברה שאנחנו חיים בה, וזה גם אפשרי לביצוע כי עם בני אדם אפשר לתקשר.
א-ב-ל, כן נעשים מאמצים להפחית את הילודה וכן מחלות כמו איידס באמצעות אמצעי מניעה וחינוך/הסברה. זה לא פשוט, כי לא להרבה אנשים אכפת מה קורה מעבר לבועת השפע המערבית, אבל ארגונים שונים עושים את זה כמיטב יכולתם.

מעבר לזה, לא לך ולא לי יש את היכולת לעקר או לסרס אדם שחי באפריקה, אבל יש לנו אפשרות לרדת מתחת לבניין שאנחנו גרים בו ולעקר חתולה שהמליטה כבר 5 פעמים בשנתיים האחרונות, ולמנוע את המוות והסבל של הגורים שלה, ולתת לה צ'אנס לשרוד יותר זמן.

l coyote l

New member
חשוב
דוגמה למה שציינתי למעלה על הגבלה

מכוונת של ילודה באוכלוסיות חלשות, ללא ידיעתן.
זו לא הפעם הראשונה, לא האוכלוסיה היחידה וכנראה גם לא האחרונה.

טבעונות היא לא התנגדות להרג?

כי אמצעי מניעה וסירוס/עיקור הם לא הרג.
המתות חסד הן אכן הרג, אבל לא מאותה קטגוריה של הפלה.

ladybug6

New member
אני לא נגד הרג באופן עקרוני.

אני נגד סבל באופן עקרוני.
הרג הוא לפעמים הפתרון לסבל.
הרג הוא לפעמים מניעה של סבל.
הלוואי והמתת חסד היתה חוקית גם כלפי בני אדם.
אני לא רואה קשר בין טבעונות לבין התנגדות להרג. יש אנשים שהם טבעונים ומתנגדים להרג, ויש שלא. זה לא בהכרח קשור, זה עניין של השקפה אישית.
למה אנשים כל הזמן מרגישים צורך לתחום את הטבעונות למשבצות מסוימות ומוגדרות?

בעיני זה ניסיון לברור יותר מעמיק והבנה שלי

את הטבעונות.
לכן העלתי כאן את השאלה. זו שאלה פתוחה שמעסיקה אותי.
אין מבחינתי ענין של נכון או לא ואני לא מצפה לקבל את הפרוטוקולים הסודיים של מועצת זקני הטבעונות פה (אני הרי יודעת שאת עומלת עליהם במחשכים ורק מי שמכיר את לחיצת היד הסודית יקבל אותם!).
בגלל זה עניין אותי לשמוע שלל דעות.
לא בגלל שצריך להצדיק לעירית לינור את הטבעונות.
חוץ מזה, הטבעונות לא מכסה את כל המשבצות שיש בעולם.
אם יש בכלל מושג כזה, אז הוא חייב להתייחס למשהו. אחרת הכל נהיה אותו דבר ובסוף שום דבר.

l coyote l

New member
אחרי 8.5 שנות טבעונות והפיכה בשאלה הזו

לי אין תשובה חד משמעית אליה, ומדיוני עבר גם הבינותי שהחוק עצמו, ואף הרפואה, לא לגמרי חד משמעיים בעניין, ושיש גיל/אים שבהם עובר נחשב בעל זכויות לא פחות מהאישה הנושאת אותו.
בקיצור, הכי כדאי להמנע מהדילמה ולא להגיע למצב כזה, כדי להשאר בתחום ההיפותטי ולא להאלץ לבחון את עמדותינו בזמן אמת.

בתגובה לאלה שאמרו שזו החלטה לא קלת ראש: תתפלאנה כמה קלות ראש מצויה שם בחוץ לנושא הזה.

כשמדובר באישה

אפילו מישהו שעוד לא נולד, הוא בעל יותר זכויות ממנה. על חייה וגופה.
מדהים.

גם לאשה מותר לתהות על המשמעויות של

הפלה.
הן בהיבט הטבעוני והן בהיבט המוסרי.
זה עדין לא הופך את התוהה לשונאת נשים ושותפה פעילה בשלילת זכויות מנשים.

אני לא אמרתי ולא רמזתי שום דבר כזה.

אשמח אם לא תפרשי את דברי בצורה שנוח לך לנגח.

אוקיי, בלי לנגח

(אם כי ההערה הייתה די מנגחת לדעתי).
למה דיון במורכבות המוסרית של הפלה שווה בעינייך לאמירה שזכויות הנשים הן חסרות ערך?

למה לגיטימי לדבר על זכותו של העגל או זכותה של הביצה ולא על זכותו של העובר? איך זה סותר את זה שלנשים יש זכויות?

ladybug6

New member
אני חושבת שעיקר הויכוח פה הוא על ההשוואה

והקשר או חוסר הקשר בין הפלות וזכויות של עובר לבין טבעונות.
אני מסכימה שאפשר לדון בנושא זכויות עובר והפלות אבל אני לא מסכימה שזה נגזרת של אידאולוגיה טבעונית. לא כפי שאני רואה אותה, בכל אופן.

למעלה