הפלות וטבעונות

אני מתקן את עצמי למען ההגינות

התבלבתי. סליחה. לא ראיתי חתולים מקיאים . התכוונתי חתולים שעושים את צרכם מרוב הסטרס בתוך הכלוב שזה אולי אפילו יותר מזעזע מלהקיא.

smaak

New member
ומה עדיף

התפוצצות אוכלוסין ומוות איטי מרעב של חתולי רחוב?
במצב הנוכחי צריך לבחור חלופות שתהיינה הכי פחות פוגעות, אי אפשר להיות כאן יפי נפש ולומר או הכל או לא כלום..

יפה שאתה משתמש בביטוי

" יפי נפש ".
" מעודד " לדעת שגם טבעוניים משתמשים בביטוי הזה.
חשבתי שרק המתנגדים לזכויות משתמשים בזה. חידשת לי. תודה.
לעיניינינו - הכלל הוא פשוט . אם אתה מאמין אמיתי בזכויות בעלי חיים והדגש הוא על אמיתי , אז אתה תפעל לפי הכלל הזה - שמה שלא היית מרשה לעצמך לעשות לבני אדם אתה לא תרשה לעצמך לעשות עם בעלי חיים. בזה הכל מתחיל ונגמר. לעולם לא היית מעלה על דעתך לסרס ולעקר את בני האדם לכן אתה לא צריך לעלות על דעתך לסרס ולעקר את בעלי החיים.זה מאוד פשוט. אבל זה בהנחה שאתה מאמין אמיתי בזכויות.
אני יודע שהחיים ברחוב עבור החתולים הם לא פיקניק אבל יש דרכים אחרות לעזור להם. אין לנו זכות למנוע מיצור חי ללדת. אין לנו זכות להפוך יצור חי לנכה.

smaak

New member
ראשית

אני נקבה ולא זכר,

והניסיון שלך להכניס אותי למשבצת שבה כולם נראים וחושבים זהה בגלל שהם לא אוכלים בעלי חיים לא מוצלח.
לא כל אוכל בשר/צמחוני/טבעוני חושב בדיוק אותו הדבר כמו האחר..

מעבר לכך, אין לי רצון להיכנס להתנגחויות מיותרות, זו דעתי, ואני זכאית לה גם אם לא אכנס למשבצת או לכלל הפשוט שהגדרת לעצמך.

ladybug6

New member
מה זה המילה הזאת, "אמור"?

למה מישהו אמור לחשוב או להאמין במשהו?
מי קבע את החוקים המוזרים האלה?
אולי לך באופן אישי זה עושה הגיון, אבל זה לא אומר שזה "אמור" לעשות הגיון למישהו אחר.
אתה עושה את ההשלכה מתוך עולם החוויות וההשקפות שלך, וזה בסדר גמור, אבל מה זה הצורך הזה להשליך על אידאולוגיות של אחרים? מה זה ה"אמור" הזה? אף אחד לא אמור לחשוב שום דבר, כל אחד יכול לחשוב מה שבא לו, וזה לא חייב להיות תואם אחד לשני במאה אחוז.

חתולים מקיאים בכלוב בדרך כלל כשהם מקבלים חומרי טישטוש/הרדמה. וגם אם מדובר על תופעות של סטרס, עדיף כמה שעות של סטרס בגלל כליאה ועיקור/סירוס, מאשר הסטרס המתמשך של הקרבות בין החתולים הזכרים וההמלטות החוזרות ונישנות של הנקבות שנכנסות להריון בגיל צעיר מדי וכתוצאה מזה נוטשות את הגורים, או מאבדות אותם בגלל חיי הרחוב הקשים מנשוא, או מתות מרעב בעצמן בגלל ההנקה.
גזירת האוזן לא מכאיבה לחתולים כי היא נעשית בזמן העיקור/סירוס. צריך להזהר עם ההשלכות האלה של "איך בן אדם היה מרגיש", ולהבין את התמורה של האקט הזה, והמשמעות שלו, עבור אותה חיה.
עם בעלי חיים אין משמעות ל"הסכמתם", כי אי אפשר לתקשר איתם כמו שמתקשרים עם בני אדם.
עם כל הרצון שלנו לכבד את בעלי החיים, עדיין צריך לזכור מה ההבדלים הביולוגיים בינינו, ולהתנהל בהתאם. בהתחשב בזה שהחתול הפך לחיה מבויתת שממילא תלויה בנו ומושפעת מהיחס שלנו אליה, לא נותר לנו אלא להתמודד עם זה בדרך שנראית לנו הכי טובה. ובמצב הנוכחי, הדרך היחידה להתמודד עם זה היא לסרס ולעקר כדי לצמצם את ההתרבות ההיסטרית שלהם שגורמת להם לסבול.

מההודעה שלך הבנתי 2 דברים -

שבמידה מסויימת ההתרבות , ציטוט - " ההיסטרית " שלהם , גורמת לא רק להם לסבול אלא גם לך שרואה בהתרבות הזאת מידה מסויימת של מטרד והדבר השני שהבנתי מההודעה שלך היא ציטוט - " עם כל הרצון שלנו לכבד את בעלי החיים " - בסופו של יום הם בבעלותינו ואנחנו מנהלים את חייהם וקובעים בשבילם איך לחיות והיכן לחיות.
אגב , באפריקה מתים מיליוני נשים וילדים ממחלות ורעב. במידה והייתה לך אפשרות האם היית מעקר נשים באפריקה ואני מדבר על כל התהליך - חטיפה , כליאה , הרדמה , ניתוח , גזירת אוזן . האם היית עושה זאת בזמן שהן צורחות ונאבקות בך ? האם היית מעלה על דעתך בכלל לעשות דבר כזה ? יש 2 תשובות לשאלה הזאת - כן ולא.

ladybug6

New member
אני לא יודעת איפה ראית משהו שאפילו מרמז

על כך שהחתולים הם מטרד. זה לא מה שכתבתי וגם לא מה שהתכוונתי. הבעיה העיקרית עם ההתרבות שלהם היא שהם עצמם נפגעים מזה. גם הגורים שרובם לא שורדים, וגם החתולים הבוגרים.
ותיקון קטן אבל קריטי לניסוח שלך -- החתולים הם לא בבעלותנו - הם באחריותנו.
האדם ביית את החתול ועכשיו החתול תקוע איתנו, בין אם נרצה או לא, ובין אם הוא ירצה או לא. הוא תלוי בנו, ומושפע מהיחס שלנו אליו באופן ישיר. אנחנו אחראים לו. עם צעדים איומים כמו שינוי הפחים לכאלו שלא נפתחים בקלות, עשרות אלפי חתולים גוועו ברעב בערים שונות. אלו החלטות אקטיביות שמשפיעות על החתולים. לתת לטבע לעשות את שלו לא יעבוד כאן, כי הם חיים עמוק מדי בתוך החיים שלנו, ואין לזה כבר קשר לטבע.
אז אפשר לקחת את האחריות הזאת ולעשות איתה משהו שיעזור להם, או שאפשר לשבת בחיבוק ידיים ולתת למדינה ולעיריות המקומיות לעשות החלטות נבזיות שמשרתות אך ורק את בני האדם, על חשבון החתולים.

לגבי ההשוואה לבני אדם, עניתי לך בהודעה נפרדת. אני חושבת שההשוואה שלך היא דמגוגית ולא רלוונטית. עם בני אדם אפשר לתקשר מילולית ולהגיע להבנה, עם חתולים לא. זה משפיע ישירות על הדינמיקה בינינו לבינם וההחלטות שאנחנו עושים.

גם את הכלבה שלי אני תפסתי בכל הכח לפני חודש והחזקתי אותה בזמן שהוטרינר שלף בולען (קוץ חד כיווני) מתוך כף הרגל שלה בזמן שהיא צווחה ובכתה מכאב, ואני לא שאלתי אותה אם היא מרשה לי. עשיתי את זה כדי לעזור לה, כי אלמלא הכמה דקות של כאב האלו, היה ממשיך לכאוב לה 24/7 עד שהקוץ היה חודר לאיברים הפנימיים שלה וגורם לה למוות.
ברגעים שהחזקתי אותה על שולחן הוטרינר והוא חפר לה ברגל עם מחט היא ממש לא הבינה למה אני עושה לה את זה, ולמה אחר כך הרגל היתה צריכה להיות חבושה ליומיים, אבל מה לעשות? זה סבל רגעי שנועד לעזור לה בטווח הרחוק ולמנוע סבל גדול יותר או אפילו מוות.

smaak

New member

בביקור האחרון שלי בארץ הלכנו באחד הערבים למרינה של אשקלון, לפני כמה שנים העירייה בנתה מעין מפרץ כזה ליאכטות.
ישבו שם כל מיני אנשים, גם דייגים.
ומאות. לא עשרות, מאות חתולים.

מכל הגילאים. כולם רזים, נראים חולים. מחכים לדייגים שיזרקו להם איזה משהו.
מעבר לצער שלי על איך שהם נראו, היתה להם גם סכנה מוחשית של נפילה למים מהסלעים. במיוחד הגורים הלא מנוסים.
כולם כולל כולם ידעו לפחד מבני אדם, למעט אלה שישבו ליד הדייגים וחיכו לאוכל.

זה חירפן אותי. איך אפשר להגיע למצב הזה?!

ואיך אפשר להגיע למצב כזה ?

האם היית מעקר את האימא שהולידה אותו ? אף אחד לא מעיז לחשוב על זה אז למה האימא הזאת לא ואימא חתולה כן ?

mikedoron02

New member
אחת מהבעיות החמורות ביותר לעולם

כיום היא ההתרבות הבלתי מרוסנת של בני האדם בעולם השלישי הגורמת להרס מוחלט של כדור הארץ וכמובן נדידת עמים אשר לדעתי תוביל להרס התרבות המערבית. לדעתי אין שום סיבה לא לעקר בני אדם במקומות בהםההתרבות שלהם היא מעבר ליכולת הטבעית של האדמה להכיל.
אז לשאלתך במקום לדאוג לתרופות שימנעו מחלות ותמותה בעולם השלישי כן צריך לקיים מדיניות של ילד אחד כללית.

l coyote l

New member
התרבות אנשים בעולם השלישי פוגעת בכדור הארץ?

מקווה שהתבדחת בתגובה הזו. אחרת היא לא פחות ממזעזעת, שלא לומר - לא נכונה עובדתית.
מי שמשמיד את כדור הארץ היא תרבות המערב, בכל מיני מובנים, כולל אלה שנוגעים לגידול בקר ומזון לבקר, אבל לא רק.

בכל מקרה, להשתלט על אנשים ולעקר אותם בשם הפחד מ״השתלטות על תרבות המערב״ לא שונה ממה שעושים במשקי החי ושטבעונים מתנגדים לו, וגם נכנס בהגדרה שאסור להגיד.

בהמשך לזה

אני לא רואה כל רע ברעיון של הימנעות מהבאת ילדים לעולם (ותחת זאת- העדפת אימוץ) מטעמים מוסרים ואקולוגיים. זו הקרבה שתרבות המערב אמורה לעשות, ולא העולם השלישי.
לגיטימי גם לבחור לא לעשות זאת, אבל להציע לעקר את העולם השלישי זה כבר חוצפה לבנה מסוג של רצחת וגם ירשת.

mikedoron02

New member
אני אחדד

הבעיה היא התרבות אנשים באופן כללי. רק שהרוב המכריע של ההתרבות כיום מתרחש במדינות עולם שלישי. מבחינתי הבעיה היא ההתרבות הבלתי מרוסנת של אנשים שלרוע המזל דווקא יש מתאם הפוך בין היכולת לפרנס משפחה לבין גודל המשפחה. דווקא מי שהוא עני או חי במקום ללא מים או מזון מרשה לעצמו להביא מספר גדול של ילדים שהמעמסה על גידולם לא נופלת עליו. מספיק לצטט את השיר של הברירה הטבעית

תביאו שניים תביאו שלושה
תביאו ארבעה ילדים
תקבלו שיכונים עם כניסה ומטבח
ושני חדרים קטנים
תביאו ארבעה תביאו חמישה
תביאו ששה ילדים
תקבלו הנאה וכבוד מקרובים
אתם אוהבים ילדים

ילדים זה שמחה
ילדים זה ברכה
ולכם יש לב של זהב
כתוב בתורה
אולי בגמרא
לכו תשאלו את הרב

מה בעצם השיר אומר אתם תביאו ילדים ומשלם המיסים ייתן לכם דיור וקצבאות אחלה עסקה. זה בדיוק מה שקורה עם רוב האוכלוסיה המתרבה בישראל.
לגבי תרבות המערב היא זאת שאפשרה את ההתרבות הבלתי מרוסנת הנ"ל אבל היא גם זאת שמאפשרת לנו להשתמש בטכנולוגיה מתקדמת מה שלא היה אפשרי בעבר.

mikedoron02

New member
בקריאה נוספת של תגובתך

אני לא מבין איך מישהו שתומך בעיקור בע"ח עקב התפוצצות אוכלוסין מתנגד להגבלת אוכלוסיה (ישנן דרכים רבות לדוגמה ההגבלה הסינית על הולדת יותר מילד אחד). לדעתי מדובר על ספישיזים (מקווה שאייתי נכון) מה שמותר לעשות לכלבה שלי אסור לעשות למין האנושי.
התגובה שלך מראה על חוסר הבנה הצפוי לאנושות אם נמשיך בדרך זו, בעוד חמישים שנה יבוא אסון גדול מכיוון שכדור הארץ קטן מלהכיל את כל האנשים שצפויים להיוולד, מדוע לא למנוע את הקטסטרופה באיבה?

l coyote l

New member
לינק: "צילה הארוך של תעשיית המזון מהחי"

דו"ח של האו"ם שמסביר את ההשלכות האקולוגיות על כדור הארץ, של גזילת שטחים לגידול בקר ומזון לבקר, ואת ההשפעה על הרעב בעולם

http://www.globalwarminghype.com/livestocks_long_shadow.pdf

שפר את המידע שיש ברשותך בטרם אתה מאשים את האומללים חסרי הכל המתרבים בעולם השלישי. הם רעבים כי המערב שבע מדי.

mikedoron02

New member
אז אתה ממש לא מבין את ההבדל

בין שמירה על כדור הארץ מפני התרבות בלתי מרוסנת עתידית של המין האנושי לבין הרג שיטתי של אנשים חיים.
מדובר על הבנת הנקרא פשוטה.
וכמו שכבר אמרתי לתמוך בהגבלת אוכלוסין של בע"ח כמולדוגמה חתולים וכלבים ולא של בני אדם מהווה ספיישיזם - כלומר קביעה שהמין האנושי נעלה על שאר המינים.

בדיוק כמו שאני לא תומך בהרג כלבים משוטטים אך תומך בעיקור וסירוס, אני בהחלט חושב שיש מקום בעולם כולו לצמצם באופן אקטיבי את הילודה העתידית, ברור שאני לא בעד רצח של אנשים חיים (זאת בהתייחס להערה לגבי הדיון אתמול)

l coyote l

New member
כבר נתנו שם למה שאתה מדבר עליו.

זה נקרא ״דרוויניזם חברתי״.
אתה יודע איזו תנועה/מפלגה אימצה את התורה הזו.

mikedoron02

New member
מה הקשר

בין דרוויניזם חברתי שמדבר על הישרדותם של העמים החזקים ביותר לבין בעיה כלל עולמית של התפוצצות אוכלוסין ?
אני בעד הגבלה ילודה אקטיבית על כלל האנושות רק שכמובן בעולם המערבי כיום גם ככה קצב גידול האוכלוסיה הוא נמוך עד שלילי אז הבעיה מתרכזת לא בו. מה הקשר בין זה לבין תורות גזע ? אני מתכוון לככל האנושות - הבעיה היא של כולם.
את לא ענית מדוע תמיכה בהגבלת ילודה של כלבים וחתולים היא בסדר ואילו הגבלת ילודה לאנושות היא לא. האנושות נעלה יותר ? זה לא סותר את הערכים שלך ? ספיישיזם - העדפת האדם על פני החיות. איך טבעוני יכול להיות ספיישיסט ?
את כמובן יכולה להמשיך לתת רמיזות שאינן מבוססות במקום להתייחס לעובדות שהעליתי.

למעלה