הנה לכם קושייה, ...

מצב
הנושא נעול.
ברור שעובר!

מסכימה עם הכל -
פרט לדבר אחד: אני לא מאמינה שיש דבר כזה "לחץ של הורה כלפי עצמו" שאינו עובר לילד. עובר ועוד איך, וזה חבל. זה לא אומר שלא היה צריך להדליג או כן היה צריך - אני לא מדברת על זה. אני פשוט לא מבינה את הלחץ סביב תוכנית העשרה. עד כדי כך זה חשוב שהילד יהיה ב"יום העשרה" בכתה ג' ? אני מתכוונת - אם זה היה בא בקלות - מילא. אבל זה לא. אז לדעתי צריך קצת להאט את הקצב, לתת לילד תקופת הסתגלות, בלי לחץ. בנוסף, נראה לי שלילד שהודלג כתה יהיו מספיק קשיים ואתגרים בכתה שלו, גם מבלי שיצטרך כל שבוע לצאת ללימודים בחוץ. בכלל לא ברור שזה יהיה טוב בשבילו, שזה יתן לו משהו ושהוא בכלל ירצה את זה. אני מבינה שההורים רוצים "לשמור את האופציה", השאלה מה המחיר של זה במונחים של ההתעסקות עם המבחן הזה עם כל מה שזה "משדר" לילד.
ברור שעובר!
כשם שלהורים חרדים גדלים ילדים חרדים (כאשר הכוונה היא לא למשמעות ה
של המילה, למרות שגם זה נכון
). התכוונתי שלא מדובר פה בדחפנות, אולי קצת בהוצאה מפרופורציה של דברים. יום העשרה הוא באמת לא דברי קריטי מבחינה התפתחותית לילד מחונן...

ובכן,

ברור שעובר!
כשם שלהורים חרדים גדלים ילדים חרדים (כאשר הכוונה היא לא למשמעות ה
של המילה, למרות שגם זה נכון
). התכוונתי שלא מדובר פה בדחפנות, אולי קצת בהוצאה מפרופורציה של דברים. יום העשרה הוא באמת לא דברי קריטי מבחינה התפתחותית לילד מחונן...
ובכן,
ה"הוצאה מפרופורציה" הזו - יש בה לדעתי אלמנט מסויים של "דחפנות".

xyx989

New member
אין פה לחץץץץ, יש פה לוח שחמט.

מסכימה עם הכל -
פרט לדבר אחד: אני לא מאמינה שיש דבר כזה "לחץ של הורה כלפי עצמו" שאינו עובר לילד. עובר ועוד איך, וזה חבל. זה לא אומר שלא היה צריך להדליג או כן היה צריך - אני לא מדברת על זה. אני פשוט לא מבינה את הלחץ סביב תוכנית העשרה. עד כדי כך זה חשוב שהילד יהיה ב"יום העשרה" בכתה ג' ? אני מתכוונת - אם זה היה בא בקלות - מילא. אבל זה לא. אז לדעתי צריך קצת להאט את הקצב, לתת לילד תקופת הסתגלות, בלי לחץ. בנוסף, נראה לי שלילד שהודלג כתה יהיו מספיק קשיים ואתגרים בכתה שלו, גם מבלי שיצטרך כל שבוע לצאת ללימודים בחוץ. בכלל לא ברור שזה יהיה טוב בשבילו, שזה יתן לו משהו ושהוא בכלל ירצה את זה. אני מבינה שההורים רוצים "לשמור את האופציה", השאלה מה המחיר של זה במונחים של ההתעסקות עם המבחן הזה עם כל מה שזה "משדר" לילד.
אין פה לחץץץץ, יש פה לוח שחמט.
בצורה קרה, מושכלת, עניינית. משתדל כמו שרשמת "לשמר אופציות", להיות מודע לאפשרויות העומדות בפניי ולקבל את ההחלטות שיביעו אותי למטרה שלשמה כולנו פה. אושרם של ילדנו.

אם כך,

בוקר טוב, יש לי ספקות, בגלל זה ....
אני לא רוצה להמר כשמדובר בבני, אני רוצה ללכת לכוון יותר בטוח. לזרוק אותו למבחן שלב ב', יהיה מעשה טיפה פזיז מבחינתי. אני חושב שהוא ראוי לסיכוי שווה ביחס שווה לשאר המחוננים, הבנת אותי? אתמול הוא חזר עם תוצאות של מבחנים שערכה להם המורה, בחשבוןקיבל 97, עם טעות אחת בלבד. תורה קיבל 97,עם טעות אחת בלבד. בשניים האלו הוא עקף כמעט את כולם בכיתתו. בעברית קיבל 67, כל השגיאות שלו כמעט כולן, הוא לא הבין מה נדרש ממנו(הבנת הנקרא), הוא יודע את התשובות, אם המבחן היה נערך לו בעל"פ, אז גם פה היה משיג ציון גבוה מאוד. אני חושב שזה משקף את בדיוק את הבעיה. הוא בסה"כ חודשיים בכיתה ב', ובכלל במסגרת חינוכית. כמה אפשר לדרוש ממנו בזמן כה קצר? ואל נשכח הוא עדיין ילד והוא מאוד רגיש, לחץ לא נכון יכול להביא לתוצאות לא נכונות. פה קבור הכלב.
אם כך,
אני ממליצה שבאמת תחכו לשנה הבאה ותעזבו את זה בינתיים. כי לפי איך שזה נראה הוא באמת עתיד ליפול בשלב ב' על קריאה מהירה והבנת הנקרא. פער בין הבנת הנשמע להבנת הנקרא (בזמן קצוב...) הוא לדעתי גורם מספר אחד שמפיל ילדים מחוננים במבחנים האלה.

רק בגלל הנושאים שהועלו פה

הנה לכם קושייה, ...
ציטוטים מתוך האתר של משרד החינוך, המחלקה לאיתור מצטיינים ומחוננים: 1. "המבחנים בנויים כך שיאתרו את 1%-3% התלמידים המחוננים ביותר בכל שכבת גיל". הדגש "שכבת גיל". 2. "המבחן נעשה על סמך הרמה המקסימלית המוערכת לגילאים אלו". הדגש "הרמה המקסימלית המעורכת לגילאים אלו". מספר עובדות: הבן שלי הודלג לכיתה ב' כמעט ישירות מהגן חובה, יליד דצמבר 2000, קרי עדיין לא בן 6. גיל ילדי כיתה ב' הוא בממוצע גדול יותר בשנה וחצי מגילו של בני. הילד משתלב יפה מאוד הן לימודית והן חברתית. במבחן סאלד לא הצליח להיות בין 15%. למרות שקיבל ציון יפה מאוד. הגשתי ערעור, בקשה למבחן מותאם אישית לגילו, או לפיתרון אחר, לגברת רות אהרוני - מחכה לתשובה. לדעתי האפשרות שילד מחונן בגיל X יגיע לאותה תוצאה לפחות כמו של ילד מחונן בגיל Y, האפשרות היא כמעט אפסית. נא תגובתכם.
אני מתלבטת לגבי הבן שלי מה אם הוא יעבור את המבדק היום? (מן הסתם הוא יעבור) יתחיל לקבל חומרים של כיתה ב' כרגע אף אחד לא מדבר על הדלגה אבל סביר להניח שזה יעלה בשלב כלשהו הבן שלי להבדיל מהבן שלך הגיע לכיתה א' כשהוא יודע חשבון קריאה וכתיבה ברמה מינימלית מה שהוא ידע מהגן נרכש בסוף השנה והרבה אני לימדתי אותו כי הילד היה צמא ללמוד גן חובה מבחינתנו היה בזבוז אחד גדול בפרק זמן של 3 חודשים הוא רכש המון יכולת ההבנה שלו של טקסטים כתובים היא גבוהה מאוד אני סבורה שברגע שיתחיל עם חומרים של כיתה ב' עניין ההדלגה יעלה כי מהכרות עם הבן שלי הוא ילמד מהר מאוד השאלה אם הוא יהיה מוכן לזה? האם היתרונות בהדלגה עולים על החסרונות? אני חושבת כי הקטע החברתי חשוב מאוד ואם ילד יחוש מבודד בכיתה הגבוהה יותר אחרי שהודלג והופרד מהחברים שלו זה רק יכול לפגוע בלימודים שלו אבל זו דעתי האישית יכול להיות שעד שהנושא יעלה אני אשנה אותה

xyx989

New member
יש לבדוק מס' דברים לפני הכל.

אני מתלבטת לגבי הבן שלי מה אם הוא יעבור את המבדק היום? (מן הסתם הוא יעבור) יתחיל לקבל חומרים של כיתה ב' כרגע אף אחד לא מדבר על הדלגה אבל סביר להניח שזה יעלה בשלב כלשהו הבן שלי להבדיל מהבן שלך הגיע לכיתה א' כשהוא יודע חשבון קריאה וכתיבה ברמה מינימלית מה שהוא ידע מהגן נרכש בסוף השנה והרבה אני לימדתי אותו כי הילד היה צמא ללמוד גן חובה מבחינתנו היה בזבוז אחד גדול בפרק זמן של 3 חודשים הוא רכש המון יכולת ההבנה שלו של טקסטים כתובים היא גבוהה מאוד אני סבורה שברגע שיתחיל עם חומרים של כיתה ב' עניין ההדלגה יעלה כי מהכרות עם הבן שלי הוא ילמד מהר מאוד השאלה אם הוא יהיה מוכן לזה? האם היתרונות בהדלגה עולים על החסרונות? אני חושבת כי הקטע החברתי חשוב מאוד ואם ילד יחוש מבודד בכיתה הגבוהה יותר אחרי שהודלג והופרד מהחברים שלו זה רק יכול לפגוע בלימודים שלו אבל זו דעתי האישית יכול להיות שעד שהנושא יעלה אני אשנה אותה
יש לבצע אבחון אצל פסיכולוג חינוכי, וקביעת I.Q של 132 במינימום, ובשלות רגשית ורק לאחר מכן אני חושב שכדאי לתכנן תוכניות. אף גורם מקצועי לא יאשר הדלגה במועד כה רחוק מתחילת הלימודים, וזאת בעיקר מסיבות חברתיות.

אתה טועה.

יש לבצע אבחון אצל פסיכולוג חינוכי, וקביעת I.Q של 132 במינימום, ובשלות רגשית ורק לאחר מכן אני חושב שכדאי לתכנן תוכניות. אף גורם מקצועי לא יאשר הדלגה במועד כה רחוק מתחילת הלימודים, וזאת בעיקר מסיבות חברתיות.
אתה טועה.
את הבת שלי הדליגו "רשמית" בפסח של א' לג'. פיזית היא נשארה בכתת האם שלה עד סוף השנה ועברה לכתה ג' רק בתחילת השנה הבאה. אבל הגורמים המקצועיים לא רק שאישרו אלא אף יזמו את ההדלגה שלה.

xyx989

New member
אבל פיזית היא נשארה בכתת האם שלה...

אתה טועה.
את הבת שלי הדליגו "רשמית" בפסח של א' לג'. פיזית היא נשארה בכתת האם שלה עד סוף השנה ועברה לכתה ג' רק בתחילת השנה הבאה. אבל הגורמים המקצועיים לא רק שאישרו אלא אף יזמו את ההדלגה שלה.
אבל פיזית היא נשארה בכתת האם שלה...
עד סוף השנה.

זה לא נכון

זה לא נכון
הדלגה כן מתבצעת לעתים במחצית. לגבי המספרים - חשוב לציין שיש בחינות אייקיו שונות עם סטיות תקן שונות. 132 מתייחס לבחינה עם סטיית תקן 16.

xyx989

New member
אם את אומרת את בטח יודעת יותר טוב

זה לא נכון
הדלגה כן מתבצעת לעתים במחצית. לגבי המספרים - חשוב לציין שיש בחינות אייקיו שונות עם סטיות תקן שונות. 132 מתייחס לבחינה עם סטיית תקן 16.
אבל אני דיי הבנתי מהפסיכולוג החינוכי והן מיועצת בית הספר שלהדליג באמצע השנה זה ממש לא מומלץ, עדיף בתחילת השנה, פחות פערים חברתיים, ולימודיים.

בטח שבתכנון מראש זה לא מומלץ

אבל אני דיי הבנתי מהפסיכולוג החינוכי והן מיועצת בית הספר שלהדליג באמצע השנה זה ממש לא מומלץ, עדיף בתחילת השנה, פחות פערים חברתיים, ולימודיים.
בטח שבתכנון מראש זה לא מומלץ
אבל לפעמים עדיף להקפיץ באמצע שנה מאשר לחכות שהשנה תגמר (ככה גם צוברים יותר פערים חברתיים ולימודיים).

הגבולות האלה לא קשיחים כל כך

הגבולות האלה לא קשיחים כל כך
כפי שמציגים אותם. עושים את זה כדי להנמיך ציפיות להורים "לחוצים". לנו המאבחנת אמרה לפני המבחן שצריך IQ לפחות 140 (עם סטיית תקן 15), אבל כשהבת שלי קבלה ציון 137 - אותה המאבחנת אמרה שאין שום בעיה להדליג. היא גם אמרה לי שנוטים להתחשב ברצון של ההורים במקרים "גבוליים", כך שמאוד יכול להיות שחלק מהילדים הודלגו בעקבות הלחץ של ההורים (לא מדברת עליך, סתם באופן כללי). ההדלגה תוך כדי הלימודים מתבצעת לעתים קרובות ללא כל מבחן IQ בכלל.

גם אני חושבת כך

גם אני חושבת כך
לדעתי, אם סבורים שמבחינה חברתית יהיה לילד פחות טוב בכיתה גבוהה יותר אז זו סיבה מספיק טובה להוריד את העניין מהפרק.

xyx989

New member
אני ממליץ על מקרה "בזזזזזזזזזזזזז".

במקרה שלך היום לא הייתי מבצע זאת. כי זה כבר מתחיל להיות מאוחר. כמובן שהייתי מתייעץ עם המחנכת והיועצת. הפיתרון שלי הוא, לרוץ איתו עם החומר ואז לבצע את מקרה "בזזזזזזז". תשאלי אותה.

xyx989

New member
זה עבור האמאשל נתנאל

במקרה שלך היום לא הייתי מבצע זאת. כי זה כבר מתחיל להיות מאוחר. כמובן שהייתי מתייעץ עם המחנכת והיועצת. הפיתרון שלי הוא, לרוץ איתו עם החומר ואז לבצע את מקרה "בזזזזזזז". תשאלי אותה.
זה עבור האמאשל נתנאל

כרגע אני לא עושה כלום בנידון

זה עבור האמאשל נתנאל
סה"כ טוב לו בכיתה א' הוא מרגיש "על הגובה" הילדים האחרים מחפשים את קירבתו וזה עושה לו רק טוב בגלל שבניגוד לידים אחרים שאני קוראת עליהם הוא הגיע לביהס עם ידע מינימלי הרי שכרגע הפערים בינו לבין ילדים אחרים בכיתה רק מתחיל להיווצר שוב אני לא יודעת מה יהיה בעתיד נעבור שלב שלב גם ככה אני חוששת שאנחנו מעמיסים עליו יותר מידי קוריוז קטן - אתמול מכונת הכביסה שלנו החליטה שנמאס לה ואחרי 13.5 שנים היא הלכה לעולמה - נתנאל החליט לעשות לה לוויה וכתב הספד...

ידים - ילדים

סה"כ טוב לו בכיתה א' הוא מרגיש "על הגובה" הילדים האחרים מחפשים את קירבתו וזה עושה לו רק טוב בגלל שבניגוד לידים אחרים שאני קוראת עליהם הוא הגיע לביהס עם ידע מינימלי הרי שכרגע הפערים בינו לבין ילדים אחרים בכיתה רק מתחיל להיווצר שוב אני לא יודעת מה יהיה בעתיד נעבור שלב שלב גם ככה אני חוששת שאנחנו מעמיסים עליו יותר מידי קוריוז קטן - אתמול מכונת הכביסה שלנו החליטה שנמאס לה ואחרי 13.5 שנים היא הלכה לעולמה - נתנאל החליט לעשות לה לוויה וכתב הספד...
ידים - ילדים
מקלדת ישנה - הקלדה מהירה - בורחות לי אותיות

קשה לי עם ההמלצה הגורפת שלך.

אין "מקרה בזזזז"! כל ילד הוא מקרה נפרד ואין נוסחאות שמתאימות לכולם - והסטטיסטיקה בנושאים האלה - אסור לה לדעתי להוות שיקול במה שמתאים לילד המיוחד שלך. הבת שלי דילגה מכתה א' רגילה לכתה ג' מחוננים! זה לא מתכון מנצח ולא ברירת מחדל. זה הפתרון שהאמנו שיתן לילדה שלנו את מקסימום האושר בהווה ויהפוך את שנות הלימוד במערכת הממלכתית עבורה מהסיוט שהיה למשהו נעים או לפחות לנסבל (אנחנו וכל בעלי המקצוע והחברים והמשפחה שהוסיפו דעות ומידע לצורך קבלת ההחלטה הזו). אל תטעה לפרש את דברי ואת ההתיחסות שלי מהניסיון שלנו כמתכון או כהמלצה. כל שאני אומרת הוא לבדוק טוב טוב ולהעדיף פתרונות קטנים והפיכים על פני מהפיכות גדולות ובלתי הפיכות.

../images/Emo41.gif הדגשה לטובת אמא של נתנאל

אין "מקרה בזזזז"! כל ילד הוא מקרה נפרד ואין נוסחאות שמתאימות לכולם - והסטטיסטיקה בנושאים האלה - אסור לה לדעתי להוות שיקול במה שמתאים לילד המיוחד שלך. הבת שלי דילגה מכתה א' רגילה לכתה ג' מחוננים! זה לא מתכון מנצח ולא ברירת מחדל. זה הפתרון שהאמנו שיתן לילדה שלנו את מקסימום האושר בהווה ויהפוך את שנות הלימוד במערכת הממלכתית עבורה מהסיוט שהיה למשהו נעים או לפחות לנסבל (אנחנו וכל בעלי המקצוע והחברים והמשפחה שהוסיפו דעות ומידע לצורך קבלת ההחלטה הזו). אל תטעה לפרש את דברי ואת ההתיחסות שלי מהניסיון שלנו כמתכון או כהמלצה. כל שאני אומרת הוא לבדוק טוב טוב ולהעדיף פתרונות קטנים והפיכים על פני מהפיכות גדולות ובלתי הפיכות.
הדגשה לטובת אמא של נתנאל

מצב
הנושא נעול.
למעלה