הבת שלי היתה בחוגים:
"טבע", "מבוא לאדריכלות", "שעשועי פיסיקה" ו-"תנועטרון" במסגרת חוגי העשרה של בית ספר "אופק" למחוננים בירושלים. אלה היו מהחוגים היותר מוצלחים לדעתי (היה שם גם חוג אחד איום ונורא שלמדו בו תלמוד, שהיא לא עשתה. אין לי משהו נגד תלמוד, אבל הרושם שלי היה שלומדים שם בעיקר את הביוגרפיות של ה"חכמים", יותר ממשהו אחר. אבל עזוב- סטיתי מהנושא). אז כך, השמות של החוגים היו מפוצצים, החוגים עצמם היו בסדר, אבל לא מעבר לזה. החסרונות של החוגים הללו על פני החוגים ה"רגילים": 1. ישנם שני חוגים ביום (פעם בשבוע כמובן), אחד אחרי השני - זה יוצר עומס גדול מדי. 2. מספר ילדים יחסית גדול בכל חוג (כ-15), ולכן לדעתי לא היה מספיק יחס אישי ועבודה עצמאית. כל ילד שם היה "פלפל" שחושב שהוא הכי חכם, הרושם שלי היה שהיו הרבה הפרעות והרבה אנרגיה הושקעה בלהשליט סדר. 3. החוגים היו במרחק די גדול, והתקיימו בשעות 13:00-16:00 שהם שעות העבודה שלי ושל בעלי, היה צורך כל פעם לעשות "שמיניות באוויר" כדי להגיע לשם. הרושם הכללי שלי שהילדים בחוגים האלה מקבלים "הכרות" די שטחית עם הנושאים הנלמדים, ולא מעבר למה שאפשר לקבל בגן טוב/צהרון טוב/קייטנה טובה, בהרבה פחות כאב ראש. כך למשל, אחד החוגים היה "תרבות יפן". בגן של הבת שלי הגננת החליטה גם כן לעשות פעם אחד "שבוע יפן". שבוע שלם הם עשו הכל כמו ביפן, כולל משתי תה ואכילת סושי, אבל גם הכירו אומנויות יפניות, כמובן צורת לבוש ועוד אלף ואחד דברים. בשבוע אחד כזה בגן היא למדה על יפן יותר מאשר 10 חוגים. בחוג "טבע" הילדה רוב הזמן השתעממה. לא יכלו לחדש לה שם הרבה מעבר למה שידע גם כך. באסיפת הורים המורה ל"טבע" ציינה בפליאה מסויימת ש"ביום שבו למדו על חלזונות, הכתה כאילו ממה השתגעה. היה כזה רעש ובאלאגן שנאלצתי להפסיק את השיעור". כשחשבתי על זה אחר כך, היה ברור לי למה: הרי (לפחות בירושלים) לומדים בלי סוף על חלזונות בכל מסגרת אפשרית. לומדים על חלזונות בטרום-טרום-חובה, בטרום-חובה, בחובה... כמה אפשר ללמוד על חלזונות ??? טוב אז למה בכל זאת השקעתי את הזמן ואת הכסף ? התשובה היא: "כי זה היה שם". זה פשוט היה שם, ולא היה בי את הכוח והנחישות לקבל החלטה: הבת שלי לא צריכה את זה. הרגשתי שאני עלולה למנוע ממנה משהו שהיא "זכאית" לו. אני שמחה מאוד שביישוב שאליו עברתי עכשיו אין את כל השטויות האלה. הבתי שלי נמצאת בחוג "טבע" (המועבר על ידי מדריכות טיולים בבית-ספר שדה הקרוב), בחוג באלט ובחוג קרמיקה, וזו נראית לי כל "העשרה" שהיא צריכה.