שני דברים
א. אני אוהב נקניקיות בצל. הן הדבר הכי פחות טעים שאכלת מעולם. האם זה אומר שאסור לי לאכול נקניקיות בצל? כי *אתה* לא אוהב אותן? איפה כאן הידע שאמור להתפתח? זה לא ידע קולקטיבי, אובייקטיבי. זה טעם. זה יכול, וצריך להיות, שונה באופן משמעותי מאדם לאדם (אני לא טוען לפוסט מודרניזם, לא צריך להגזים לכיוון הזה - אבל אסור גם להגזים לכיוון השני! לא הכל יכול להיכנס לסולם ערכים שוויוני!) אתה חוזר ואומר "אני רק אומר את דעתי", אבל זה לא נכון. אתה מנסה לקבוע את הדיעה עבור כולם, להראות להם את "המציאות", שיבינו שהם טועים. אתה פותח עץ על מגניבות ומנסה להראות לכולם שהם משחקים *לא נכון*. לא בסגנון משחק שונה ומהנה *עבורם*, אלא לא נכון! אם אתה באמת ובתמים חושב שאתה רק אומר את דעתך בפורום, אני מציע שתקרא את העץ החדש שפרנהייט פתח. אתה נדחף, מתאכזר וצועק - זה לא "רק" להגיד דיעה. אתה לא תמים, גם אם אתה חושב שאתה כזה, ואני מציע שתנסה לראות את הדברים מנקודת מבט אחרת. למשל, תאר לעצמך שהייתי פותח עץ על "למה זה נורא משעמם לשחק במשחקי בילוש ריאליסטיים", והייתי אומר לכל מי שטוען שיש בזה מתח ועניין שהוא פשוט אדם חסר דמיון ומשעמם, חסר חיים ודפוק, ושילך ללמוד חשבונאות אם הוא כל כך אוהב אפרוריות עגומה. זה מה שאתה עושה, רק ההיפך. ב. מה, לעזאזל, עובר עליך? למה אתה כל כך מתעקש להצמיד את פרנהייט למו"ד? איך אתה מסוגל להגיד שאתה רק מותח ביקורת על מו"ד, כאילו אתה טהור, ואילו הוא נגרר לעלבונות אישיים? בחייך, אתה באמת לא רואה שהסיבה היחידה שהוא צועק עליך בימינו זה בגלל שאתה צועק עליו? בגלל שגררתם אחד את השני למצב הזה? בגלל שאתה מתנהג בגסות רוח מזעזעת כלפיו, מאשים אותו ללא הפסק, ופוגע בו אישית? כבר חודשים? כפי שהוא אומר שוב ושוב, וגם עכשיו בעץ החדש שפתח, כבר מזמן לא איכפת לו (או לי) ממה שאתה אומר על מו"ד. כבר ממזמן לאף אחד לא איכפת מדעתך על מו"ד, לא באופן בו אתה מדבר. אתה מעליב את פרנהייט כבר *שנים* בפורום הזה. מה הוא אמור לעשות, לספוג? אתה יודע איזה בן אדם מרגיז אתה בפורום? אתה יודע עד כמה הוא לא סובל אותך? פאק הדיעות שלך. בלי קשר אליהן בכלל, פרנהייט זועם כי אתה פשוט לא מספיק לגרות אותו להילחם בך. הוא עושה לך את אותו הדבר, אני מאמין - ההבדל הוא שלפרנהייט יש אותי, לנסות ולגרום לו לא להגיב לך ולצאת ממעגל השנאה. אני לא כל כך מצליח, הוא רואה את הדברים אחרת, אבל לפחות אני מנסה. לך, לעומת זאת, אין אלוהים.