המשחק ה"מאגניב"

דרגורן

New member
כולם חושבים אותו דבר???

רחוק משם. יש יותר מדרך אחת להשיג את המטרה. למה לא לנסות דרכים אחרות? אתה יכול להביע את דעתך בצורה שתעורר אנטיגוניזם, ואתה יכול להביע אותה בצורה שאנשים יקשיבו לדעה ויענו תגובות עניינות. כאשר מעלים את הנושא במטרה לעצבן, אנשים לא מתייחסים לתוכן, אלא מתכתשים על "כן טוב, לא טוב"

ננסק

New member
במקום בו כולם צועקים, לא אומרים דבר

דרגורן לא מנסה להשתיק אותך, איש - הוא מנסה להרגיע אותך. הוא אפילו מציע בהודעה בדיוק *איך* להציג את הצד השני, להראות את יוצא הדופן, ולפתוח את תודעת הקוראים.

רמץ

New member
יש הרבה דרכים לאכול עגבניה ../images/Emo141.gif

מטוגנת, מבושלת וגם טריה. (אבל יש רק דרך נוחה אחת לשלם בשביל הערוץ שאתם אף פעם לא צופים בו). אהם. יצא לי לשחק משחקי Exalted טובים וגם פחות טובים (אני משער ש-Exalted היא החזית הראשית בה אתה נלחם כעת). ההבדל הוא, כמו תמיד, במנחה ובסיפור. את קבר 5 הקרנות (סיפור ניסיון חינמי שאפשר להוריד) הריצה לי באופן הטוב ביותר האפשרי המנחה הדגולה, האדירה והנפלאה איילת אלוני (לימים איילת ברטוב) ואני חייב להתוודות - זה פשוט סיפור עלוב, חסר עומק וסר טעם שאינו עושה צדק עם השיטה אותה הוא מייצג. המגדל הנעלם, לעומתו, היה עשוי כהלכה והורץ היטב (
- עכשיו כשהוסר גורם ה-XP, אפשר לבטוח במחמאות שלי). בשני המשחקים הנ"ל היו הקרבות מגניבים ומהנים באותה מידה (והם היו ממש מאאאגניבים), אלא שזה לא הגורם היחיד. מאאגניבות לא צריכה לבוא על חשבון עומק, תחכום ודרמה. להיפך. השילוב של מאגניבות עם עומק, תחכום ודרמה הוא סינרגטי.

DDN

New member
פנתרס כתב

לא השיטה היא זו הבונה דמויות ראליות ואיכותיות כי אם השחקן. אני מכיר מספיק קבוצות שמשחקות במשחקים קטלניים ו/או "ראליים" ו/או אומנותיים שדמויותיהן עומדות על סף מוות ואיכשהו תמיד! אבל תאאאאמיד יוצאות מזה בדרך נס (או שלא בדרך נס) ברוב הקבוצות הדמויות כמעט ולא נפגעות. הבט בשאדוראן: לפחות מבחינת שיטת ההתקפה והנזק שם יש משהו הגיוני (גם אם לא ראלי במיוחד) ולא רק הגיוני אלא אפילו קטלני. ואני מכיר שתי קבוצות שאף פעם הדמויות שלהן לא מתו בהן או נפגעו. זה לא אומר בהכרח שהמנחה גרוע. או שהשחקנים גרועים. אבל זה אומר משהו: או שהשחקנים זהירים מדי (ואז המשחק לא מלהיב) או שהם לא יוצאים להרפתקאות מסוכנות (ואז המשחק משעמם קצת) או שהם באמת משחקים "מגניב" ואז המשחק הוא בדכ ברמה נמוכה וגרוע (לפחות לשחקנים הבוגרים/רציניים ביננו).

Ferenheit

New member
"מגניבות"

רק שלא ייתקע לנו כאן בפורום מינוח לא נכון ורדוד לגמרי. משחק מגניב לא קשור ליכולות האפיות של הדמויות, לעוצמות גבוהות או לריאליזם. יותר גדול זה לא בהכרח יותר מגניב. אם דמות שוברת רגל של שולחן ומכה יריב היא פחות מגניבה מדמות ששוברת גזע עץ ומכה יריב? זו שאלה של עוצמה, לא של מגניבות. בדומה לכך, מגניבות היא לא אנטי-ריאליסטית. עניין העוצמה מתגנב כאן בדלת האחורית - שאלו את עצמכם מה מגניב בנזיר השאולין עומד על חוד החנית ומה מגניב (אם בכלל) בקוסם שמטיל לחש ריחוף. אחד מהדברים המגניבים הוא לקחת את עצמך אל הגבול. אם אתה יכול לעוף באוויר באופן חופשי, אין שום דבר מיוחד בהליכה על עלים. מגניבות היא גם עניין של אסתטיקה - הליכה על עלי שלכת הצונחים מענף שהרגע חבטת בו יריב ואתה מטפש עליהם כדי להגיע ליריב גבוה יותר היא מגניבה בגלל שזה ריקוד שמשלב פרקטיקה ופואטיקה. לגבי אקזלטד ספציפית: אקזלטד היא שיטה של רמות עוצמה גבוהות וגם שיטה ששמה דגש על מגניבות. זה לא שאין קשר בין השניים - רבות עוצמה גבוהות הופכות את הקצה לאחר. ההליכה עליו היא עדיין מה שעושה את המגניבות, וזה בדיוק אותו דבר כמו משחק בני תמותה עגום ואנטי-אפי. אין טעם בכלל להתייחס להערות על רדידות הדמויות - אין לכך שום קשר עם כלום. יש עוד דרכים למגניבות - הפתעה, לדוגמה, יכולה להיות מגניבה. קור רוח יכול להיות מגניב. סגירת מעגלים (כשהדמות אומרת את אותו משפט שהיא אמרה בתחילת ההרפתקה לנבל המובס) וכו'. יש מליון דוגמאות וממש חבל שמגניבות תהפוך למילה נרדפת למו"ד ואקזלטד, רק בגלל שאנשים מסוים לא אוהבים אותן ואחרים מסוימים דווקא כן. משחק באקזלטד משחק על הקצוות - אתה נשגב (במשחק קלאסי) אדיר ורב עוצמה. לפעמים, אתה פועל במסגרות שיש בהן ישויות בעוצמה שלך או יותר. כאן העוצמה הגבוהה אמנם לא "ריאליסטית" (היא נאמנה לעולם, כמובן, רק לא זה שאנחנו חיים בו), אבל הדמויות לא מאאאגניבות והורגות את כולם וכל השחקנים מרגישים גברים - זה עדיין קשה. בפעמים אחרות אתה פועל במסגרות שבהן אף אחד לא נמצא במדרגת העוצמה שלך - לכפר איכרים פשוט , לדוגמה, יש מעט מאוד להציע בתחום היריבים הראויים אם בכלל. אבל כאן מדובר על יריבים או ישויות אחרות שאתה בא באינטראקציה איתן, לא על רמת האתגרים. באקזלטד האתגר של לשכנע אדם בודד יכול להיות הרבה פעמים משהו שרצים דרכו, קל כמו לקשור את השרוכים. אבל ישנם אתגרים הרבה יותר רחבים גם במקום שבו אתה חצי אל בין בני תמותה. במילים אחרות, כל העניין של העוצמה באקזלטד הוא להתמודד עם יכולות אפיות מול אתגרים אפיים. ההבדל בין זה לבין לריב עם מכונת ממכר משקאות על 50 אגורות במשחק עגום וריאליסטי הוא לא מהותי. זה יכול להיות מענין בכל מקרה (המטבע 50 אגורות ששמת בטעות הוא יחיד פגום מסידרה נדירה משנות החמישים, שבמקרה סומן עליו בלייזר הקוד לפתיחת הכספת של אספן מטבעות ידוע?). עוד דבר ששווה לחשוב עליו לגבי אקזלטד (או משחקים עוצמתיים אחרים) הוא שהדמויות עוצמתיות באופן כללי, ולכן כל ענייני הפאוור גיימינג יכולים לתפוס מקום הרבה יותר משני מאשר במשחק שבו השחקן מרגיש שהדמות חושבת שההישדרדות שלה תובטח מעט יותר אם יהיה ברשותה קלאצ'ניקוב 2+. פאוור גיימניג, מנצ'קיניזם וכו' הם עניינים פחות רלוונטיים מאשר במשחק ברמת עוצמה נמוכה. כרגיל, זה תלוי במשחק הספציפי, אבל באקזלטד אתה רוצה להשיג ניסים אדירים ונדירים במיוחד, והדרך לעוצמה לא עוברת באיסוף כל חרב חלודה ומכירתה כדי להגיע יום אחד לסכום יפה שבו תוכל לקנות את הקלאצ' הנ"ל.

ננסק

New member
רוצה להוסיף

מאחר והשאיפה לעשות דברים מגניבים יותר מטרידה אותי כבר הרבה שנים, ניסיתי לנתח את המושג כבר לפני הרבה זמן, תוך התעלמות רבתי מנושא העצימות. כתבתי על המגניבות מספר מאמרים בעבר. אחד מהם התפרסם בגרגויל 20, בעמוד 17: http://roleplay.org.il/gargoyle/pdf/gargoyle20.pdf הוא שם דגש על תזמון שיאים בהרפתקה למען יצירת מגניבות - הבימוי בשירות המגניבות, למעשה. האחר לא פורסם עדיין, ונכתב לפני שנתיים ומשהו לקראת הרצאה שהייתי אמור להעביר. הוא מנתח את המגניבות באופן כוללני יותר, ומנסה לאפיין את העקרונות הבסיסיים שיוצרים אותה. אולי אני אעלה אותו לתעשייה או לפורום בקרוב.

panters

New member
פספסתם פה משהו

יש פה איזושהי בעייתיות. אני מסכים שבאופן אישי אני לא ממש מת על דמויות על ועוצמתיות אינסופית שהרבה שחקנים (בעיקר מתחילים) מייחסים לה "מגניבות" אבל זה גם לא פסול. אם בקבוצה מסויימת הדגש הוא על הנקודות (שבדכ נספר בנק"ן מסוג זה או אחר) והעוצמה הגבוהה זה מה שחשוב כי זה מה שגורם לשחקנים להרגיש כיף אז המשחק הוא מגניב ויהפך ל"לא מגניב" ברגע שדמות מסויימת תמות או תאבד משהו. לעומת זאת בקבוצה אחרת יתכן שעודף העוצמה שיצור שיעמום (שוב, לדעתי בצדק) וחוסר אתגר יחשב ל"לא מגניב" ולעומת זאת מוות טראגי של דמות או משימה שלא הצליחו לפתור תחשב לחלק אינטגראלי וראלי בעלילה ויהפוך את המשחק ל"מגניב"

Ferenheit

New member
מגניב, לדעתי,

זה משהו שאפשר לשים עליו את האצבע. יש כל מיני דברים מגניבים והרבה דברים שהם לא, אבל לא כל דבר טוב הוא מגניב (כמו שאני מבין מההודעה שלך - שהמגניב היא בעיני הגנוב). שוב, מה שהכי חשוב לי, ואני חושב שאנחנו מסכימים על כך, הוא שהשיח לא יסוב סביב נושא העוצמה כי זה לא ההבדל בין מגניבות לחוסר מגניבות.

ננסק

New member
לא פספסנו כלום

תקרא שוב את ההודעה הקודמת של פרנהייט, ותראה שהוא מפריד בבירור בין עוצמה למגניבות.

Ferenheit

New member
רציתי רק לציין

שמאאגניבות היא מילה אחרת לגמרי ממגניבות. הבלשן חסר הבית המציא אותה, ולכן כל מה שהוא אומר לגביה יהיה נכון. אני לא מכיר אף שיטה מאאגניבה, אבל אולי הבלש ימציא אחת כזאת, ואז כולנו נוכל לשחק בה עד אחרית הימים ושקט על פני פורום.

מאאגניבות היא הלעגה

ומי המציא את המגניבות? פרנהייט? אה, נכון, פרנהייט דובר בשם כולם. הוא גם קובע מי זה כולם.

למעלה