המצע הסופי בהחלט.

כן.

הייתי עד לפני שנתיים בן ישיבה והייתי די פנאט. התפכחתי: הפכתי לחילוני, עברתי לתיכון חילוני, מנוער מולדת לנוער יח"ד ועוד הרבה דברים עברתי. ארתור.

Fleddermaus

New member
כל הכבוד לך, ארתור../images/Emo45.gif

אז אתה לא רק דתל"ש אלא גם פשל"ש (פשיסט לשעבר).

גבירותי ורבותיי אני הולך להיות בוטה

אתם מוגי לב! אני חייב לומר שאני מביט בכם ואני לא מבין, אני פשוט לא מבין! גם אני לא מסכים עם ארתור לגבי מצעו, וגם לי לפעמים מפריעה דרך ההתדיינות שלו, אבל מכאן עד הדרך שבה אתם מתנגחים בו עוברים קילומטרים! ארתור אמר את שלו, הוא רוצה לעשות שינויים בנוער, והוא רוצה להיות יו"ר. אתם אמרתם את שלכם, אתם לא מסכימים למצעו. בזה זה צריך להסתיים. ההתנגחויות גם עם לפעמים יש בהם יסוד של אמת הן פוגעניות ומיותרות לחלוטין. אם לאחד מכם באמת היה מפריע מה שארתור מתכוון לעשות כאשר ייבחר, אתם הייתם מציגים את מועמדותכם, אך אתם מתנגחים בלא טעם ואותי זה מוביל למסקנה שאתם סתם רוצים להעליב אותו. לאחר שקראתי את ההתנפלות החוזרת ונשנית על ארתור התחלתי לשקול ברצינות התמודדות לראשות הנוער, רק כדי שתרדו ממנו קצת. זאת על אף שאין לי רצון אמיתי להוביל את תנועת נוער יח"ד שנמצאת בתוך מפלגה שהפכה אימפוטנטית. פחדנים! הציגו את מועמדותכם!

croovy

New member
כמו שאמרתי, לא כדאי שאני אהיה היו"ר

אין לי זמן בקדנציה הזאת, ואני לא יכול להתמודד. כי אני לא רוצה שלא תהיה פעילות במשך חודשיים. ההודעות שלנו הן בשביל לנסות לגרום לו להבין כמה הוא טועה, וכך אולי ישנה את דעתו לגבי איך שצריך להיות מורכב הנוער. לא בשביל להעליב אותו.

ד ר ו ר 1

New member
בי יש את האמונה ש...

אנשים כאן לא יוצאים נגד ארתור, והדברים שנאמרים, ובצדק, הם דברים המכוונים נגד האג'נדה (רפורמה) שהוא מוביל אחריו. ומעבר לכך, אין מה לעשות - ליו"ר נוער יחד צריכה להיות באיזשהו מקום תכונה של מנהיגות, בהתאם להסכמה אידיאולוגיה, ואם הנוער לא מסכים אידיאולוגית, ואם הנוער לא רואה מנהיגות בארתור, הוא לא חייב להדוף את ארתור בכך שהוא יוצא נגד הרעיוניות של מה שהוא מציע, אלא העלאת ביקורת היא הדרך הנכונה. אני יכול לזכור שלושה שרשורים שארתור עצמו פתח בנוגע לרפורמה שלו, והנימוקים של כולם היו תמיד נגד, ואם ארתור עושה זאת שוב ושוב אני חושב שאולי יש כשל בהבנה או בהפנמה שנוער יחד, ויסלח לי שי שאני משתמש במה שהוא כתב, זו תנועת נוער ולא צבא. איזה עניין יש לנו להעליב את ארתור? תהיה רגע אחד ריאלי - ארתור עצמו לא סגור על הרפורמה שלו כנראה, אם מאז הפעם הראשונה שאני לפחות שמעתי עליה, שונה הנוסח שלה, והיא הוחלפה בכמה גירסאות. ארתור מציג לנו משו על גבי הפורום ויותר מלגיטי שנגיב בביקורתיות (לטובה ולרעה, והכל תוך שמירה על שפה נקייה). אתה חושב שכשאתה קורא לאנשים "פחדנים, הציגו את מועמדותכם!" אתה עצמך לא פחדן? למה אתה לא קם בגלוי מצהיר - אני מתמודד מול ארתור! - ? כמו שהסיבות של עפר, למשל, לא להתמודד הן בגלל בגרויות, גם אתה "מתרץ" את זה שתתמודד רק ב- "רק כדי שתרדו ממנו (מארתור) קצת" או לחילופין שלא תתמודד רק כי המפלגה "אימפוטנטית", זה לגיטימי, אבל כשאתה קורא לנו כביכול פחדנים, אני מציע שתשליך את זה גם על עצמך, כי גם אתה לא הצגת מועמדות. אני כמובן גם קורא לכמה שיותר אנשים ונשים להתמודד, גם אם לא על תפקיד היו"ר אז על תפקיד חבר\ת הנהגה. יש לזה חשיבות, ויו"ר לא יוכל לתפקד בלי הנהגה, פשוט לא יוכל לתפקד.

אם עוד לא הבנת

כשאני אומר שהמפלגה הפכה לאימפוטנטית, אני לא מתכוון לכך שיש דבר רע בנוער שאני רוצה לשנות, אני מתכוון שמאסתי ביחד ואני כבר עם רגל בחוץ. מה שעובר על יחד זה בדיוק הדברים שברחתי מהם בתנועות אחרות. כשבאתי לכאן חשבתי שיחד הייתה אי בודד בפוליטיקה הישראלית שמייצגת יושר ונאמנות לאידיאולוגיה ולבוחרים. מרצ אכן היתה כזאת. יחד לא. שתי דברים שינו את המציאות - 1) יחד נוצרה ויוסי ביילין נבחר לראשותה יחד עם קבוצה גדולה של נאמניו ממפלגת העבודה שהביאו תרבות פוליטית שלא מוכרת במחוזותינו. 2) אריאל שרון יצא עם תוכניתו לצאת מעזה ושבה את לב השמאל. כאשר שרון הוציא את התוכנית הזו הוא גם למעזה פירק את היריבים משמאל שלא ידעו מה לעשות אל מול התפנית הזו. יציאת עזה עיוורה את עיניהם של נבחרינו ויצרה תחרות נוראית על מי יוותר על יותר עקרונות מהשני כדי להראות שהוא הכי הרבה רוצה לצאת מעזה. תחושתי היא שאני לא רוצה מקום במפלגה הזו. אך הגרוע מכל הוא שאותה תרבות חילחלה לעומק, וכעת גם בנוער אנו רואים תופעות מכוערות מבחינה פוליטית, כמו הדרך שבה אתם נכנסים במתמודד הזה.

אני מנסה להסביר להם שזה מגעיל

אבל כנראה שדרור חושב שהכול הולך פה נקי ויפה ומנומס. אני מקווה שהוא יתעורר ויראה. זו לא ביקורת ענינית מה שהולך פה. זו ביקורת אישית ותו לא! ארתור.

החלטתי לשקול ברצינות מועמדות ליו"ר

אני שוקל להתמודד לא בגלל ארתור אלא מכמה סיבות רציניות. היו כאן כמה טענות על זמן, אז אני רוצה להגיד שגם לי יש בגרויות ושאר ירקות, אבל יו"ר מכהן חצי שנה, ורק בחודשים הקרובים יהיו לי בגרויות ובנוסף לכך מפני שאני נמצא בי"ב אני אסיים ללמוד קצת אחרי פסח. כלומר: יש לי זמן! הנוער למרות שיפורים בתחומים שונים נמצא במצב עגום, והוא כזה כבר לא מעט זמן למרות המאמצים של ההנהגות האחרונות להחיות את הנוער. אני מאמין שהמצב הזה נוצר ע"י גורמים חיצוניים וחלילה אני לא מאשים את ההנהגות הקודמות שנתנו מזמנם ופעלו בצורה מעוררת השראה, את זאת אני יודע היטב כיוון שהייתי בהנהגה בעבר. אני מאמין עם זאת, שניתן להפוך את הנוער לתנועה גדולה יותר בעלת תנופה שתוביל את המפלגה ואת השמאל (לא פחות). אינני מסכים עם הסרבנים, אך ניתן לראות כיצד 250 אנשים יכולים להכנס לשיח הציבורי, ולי זה נותן השראה. אני חשבתי מעט על עמדתי, ואינני רוצה לנטוש את יחד, למרות המצב. להיפך, אני חושב שאם אבחר ליו"ר אני אוכל לעורר את הנוער להיות פר רובץ על המצפון של המפלגה ולהזכיר לה את עקרונותיה. ודבר אחרון - ברמה האישית, בזמן האחרון אני מרגיש לא ממוצה, ואני רוצה לקחת על עצמי פרויקט גדול כהנהגת הנוער כדי לעזור לעצמי. אבל את כל זה אני לא הייתי כותב סתם כדי שתראו ש"אני שוקל להתמודד". אני מעוניין שתחוו את דעתכם על התמודדותי. כדי להחליט אם אני רוצה להתמודד אני צריך לדעת מה אתם חושבים.

אה כן שכחתי

בקרוב מאוד (בסוף השבוע) פותחים שוב את הרכבת מירושלים, ולכן יהיה לי קל יותר להשתנע לתל-אביב.

למעלה