המצע הסופי בהחלט.

המצע הסופי בהחלט.

חברים וחברות שלום, מאז שהצגתי כאן לראשונה את מועמדותי לראשות נוער יח"ד היה כאן בפורום בלגן ורעש גדול. רעש, הכולל גם השמצות מבית, נוער יח"ד, וגם מבחוץ, נוער שינוי שאינו פעיל כלל. בחלק הראשון של הזמן רבות מההשמצות ומהביקורות נעשו בצורה בוטה ורבות הפעמים בהן גם נפגעתי עד עמקי נשמתי. בישיבה שהגיעו אליה מתנדבים מהנוער, משום פיזור ההנהגה, בנושא עצרת הרוב שכבר הייתה, ניסינו לקבוע מסר, פלאייר וגימיק שמשקפים את אידיאולוגית הנוער. אני, כהרגלי, הצגתי קו מתון המבין לליבם של המתנחלים. חוץ ממני היה אדם, אותו אני מאוד מעריך על פועלו הנוער ובמקומות אחרים, אך את זהותו לא אפתח כאן, שאמר שאינו מסכים איתי והתחיל לרחם, ובצדק, על הרס הבתים של הפלסטינים וטען שאין להצטער על המתנחלים. הוא דיבר, לטעמי, ללא פרופורציה נכונה על המתנחלים שבסך הכול נשלחו, רובם, ע"י ממשלות ישראל לדורותיהן. לבסוף דעתי התקבלה. אבל מה שאני רוצה לומר, אמרתי את זה לו, ואני רוצה לומר לכם/ן, שהכי קל לצעוק:"אני הומאני/ת!". אבל בפועל להיות הומאני רק לגבי הפלסטינים העשוקים באמת. צריך להיות הומאני בכל. גם כלפי עצמנו. אחד/ת כלפי השני/ה. מכאן אני רוצה להגיע לזה שהכי קל לכם/ן להגיד שאתם/ן רוצים/ות שוויון, כבוד בין הא/נשים וכו' וכו'.... כל הרעיונות הנפלאים של הומניזם. אבל אתם/ן, כמו רבים/ות, לצערי, בשמאל, אומרים:"אני הומאני/ת!" אבל בפועל אין הם מבצעים ונוהגים בהומניזם. למשל כלפיי. אין זה הומאני לומר: אולי עדיף שתהיה מועצת ש"שים מאשר הנהגה (שאני מקווה שתהיה) בראשות ארתור? אם הוא יהיה יו"ר- אפרוש מהתנועה. אני אפילו לא מצליח לדמיין שארתור יהיה יו"ר הנוער! (ואז לצחוק ולגחך....) זה, דרך אגב, קרה בזמן שעלינו במעלה המדרגות בבית לסין בכדי להגיע לאולם ההצגה המעולה, "מקווה". אני הייתי מאחור ואז אמר את זה מישהו לאדם אחר, אחד מהאנשים הכי פוגעניים בפורום. אני הייתי מאחוריהם. צד שלישי אמר להם שאני מאחורה אך הם לא חשבו להתנצל. נפגעתי עד מאוד- אבל שתקתי. אולי עדיף שהנוער יפעל ללא הנהגה ויו"ר (אם ארתור בראשה)? ארתור יגרום להשמדת/פירוק נוער יח"ד. ועוד ועוד דברים כהנה וכהנה. לכאן ולכאן. בלי בכלל לשים לב שארתור קורא ורואה את הדברים האלו. ולפעמים גם לוקח ללב ולריאות.... אז כמו שכבר אמרתי, אני לא מתכוון להיות "פוליטיקלי קורקט". כשראיינתי את שולמית אלוני היא אמרה לי לא להיות כזה. אתם/ן מתרעמים/ות על כך שאני, 1/2 שנה בנוער העזתי להגיש מועמדות?! שאני רע ונורא?! שאני בוטה מדי?! שאני לא מתאים להיות יו"ר?! סבבה! אם כך, אני מזמין את כוווולם/ן, במיוחד המתלוננים והמשמיצים אותי, לא להיות מוגי לב ופוחזים, כשם שהם, ולחפש תירוצים למה לא להיות יו"ר אלא "להציל את המצב" מידי ארתור ה"רודן הרע והנורא" ולהגיש מועמדות.קחו יוזמה, מנהיגות ונהגו בכריזמה והגישו מועמדות להנהגה ובמיוחד לראשות הנוער. כדי שחס וחלילה זוטר, טירון, רע, נורא, רודן ועוד ועוד לא יהיה יו"ר נוער יח"ד! בלי בטיח! בלי שטיקים, בלי טריקים ובלי "לשחק בקקי"! אמרו:"גם אני אתמודד על ראשות הנוער"! כל עוד אתם/ן לא עושים/ות זאת אני הוא המועמד, גם מבחינת יושר, הגינות ואהבת הנוער, הראוי ביותר. כל עוד אתם/ן רק מתלוננים/ות זה לא עושה שום דבר מלבד מלפגוע בי, כשהתקיפה היא אישית, לא מועיל לנוער, לא להנהגה וגם לא לסבתא שלי שמתה כבר לפני זמן רב.... כל עוד יש רק תלונות, ולא מעשים, בפיכם/ן, אתם/ן בדיוק כאותם/ן א/נשים מעמינו היודעים רק להלין שהכול רע ולא לעשות שום דבר למען שיפור המצב. לא נוקפים אצבע. אומרים/ות שאני לא מתאים?! הגישו מועמדות! אני, בכל אופן, הוכחתי רצינות, הופעה, יוזמה והתנדבות בפעילות רבה בנוער. אני, בכל אופן, החלטתי לבטל כליל את הרפורמה. אפשר לעשות אותה, כשם שהציע לי החבר האמיתי, אביב, מבפנים. ללא הופעה של כל הדברים הללו בחוקה. אפעל מען מטרותיי ומצעי, והוא: הרחבת שורות הנוער. חלוקת תפקידים ברורים בהנהגה. קידום חופש פעולה ויוזמה בנוער. קידום פגישות בין הנוער לנבחרי המפלגה כולם/ן. עזרה והדרכה של המצטרפים אל הנוער. הצבת מבקר נוער שיבקר את כל הנוער ופעולותיו. למען שלא יהיו שוב טעויות. רצף ו"דופק מהיר" של אקטיביזם ופעילות בנוער. יותר טיולים ומקרים בהם נזכה להיות כולנו יחד. יצירת יותר סניפים. חיזוק הקו האידיאולוגי של הנוער. הידוק קשרים עם תנועות/ארגונים נוספים. אפעל לקידום כל רעיונותינו בצורה גלויה, אמינה, נאמנה וישרה: זכויות נשים, הקהילה הגאה, שלום וצדק חברתי. אני לא חבר במפלגת "שינוי (?)" ולכן את הבטחותיי ומצעי- אקיים! לא פעם ולא פעמיים, הנהגתי, הובלתי וניצחתי על אנשים ותמיד עשיתי זאת בהצלחה ובנאמנות לדרך ולערכים. לסיום, אני קורא לא/נשים פה להגיש מועמדות ולהתמודד מולי. במיוחד למלינים/ות. מקווה שהכול הובן בבירור. הנ"ל הוא מצעי לראשות נוער יח"ד הארצית. מקווה שתינתן לי ההזדמנות, ארתור גיל-קרוב, מתמודד לראשות נוער יח"ד. נ.ב מקווה שתהיו מספיק חכמים/ות לסנן את דברים השטות והשטנה שמפיצים פה אנשים מנוער שינוי.

Fleddermaus

New member
טעות קלה, המשך: האם זה הגיוני,

שמתוך חניכים בוגרים כה רבים אין אף אחד שמוכן להתמודד על תפקיד היו"ר?

doofe

New member
יש לך עד ל-17/04 להחליט.

ואני באמת אשמח לקרוא את המצע שלך.

doofe

New member
ארתור!

אתה חוזר על רעיון הגשת המועמדות הנגדית בצורה כפייתית ממש, ואני חשה להבהיר לך משהו- הסיבה שאני, ויש לי יסוד סביר להניח שאנשים נוספים אשר כונו בפיך "מלינים" יסכימו עמי, לא מגישים מועמדות, היא ההכרה בכך שהתפקיד לא תואם את הכישורים שלנו או את היכולות שלנו כרגע, ולא מדובר בכלל על מחסור במוטיבציה, אם תחליט לראות זאת כך, במסגרת היללנות שלך. אני, ואני בטוחה שיש כמה שיצטרפו לדעתי זו, לא חושבת שאתה בעל הכישורים ההולמים את התפקיד ולא מדובר על כך שאינך ותיק בשורות הנוער, כלל וכלל, כי אם בכך שפשוטו כמשמעו, אתה פשוט לא מתאים. הייתי מציעה לך לפני שאתה מפנה אצבע מאשימה כלפינו ומתבכיין, שתחשוב טוב טוב האם אתה בטוח בכך שברשותך הכישורים המתאימים לכהן בתפקיד הזה. אני מאמינה, ארתור, שחלק מהתפקיד של היו"ר זאת גם היכולת להתמודד עם ביקורת גם אם היא אישית, ובעניין הזה נכשלת, ובענק. אני לא חושבת שביקורת כזאת מצביעה על חוסר הומאניות, אך עם זאת אני מקבלת את טענתך שנפגעת "עד עמקי נשמתך", וחושבת שחבל שהדברים נאמרו מאחוריי גבך, ולא נאמרו לך ישירות, בפניך. אני לא מתכוונת שתהייה היו"ר שלי כברירת מחדל, ואני אעשה מה שאוכל למנוע זאת, לא במישור האישי מכיוון שאני לא מכירה אותך מספיק, אלא מתוך ההכרה בכך שאתה באמת ובתמים הולך לפרק את הנוער, ולהתעלם מהרעיונות שמאחוריו, בהתבסס על הרפורמה שהחלטת לבטל ובהתבסס על ההודעה הזאת. המצע שלך, לאחר מסכת ההאשמות הזאת, הוא כמעט חסר משמעות. התכוונת לעורר רחמים? מצדי התעורר עליך בעיקר כעס, ואפילו אכזבה. על אף שגם כך לא ציפיתי ממך ליותר מדי. דפנה.

doresh shalom

New member
ארתור, ../images/Emo41.gif

ראה, אתה לא יכול לפסול את הטענה של חוסר הותק כי זה לא נוח לך. אבל כוונתי היא יותר לחוסר הניסון מאשר לזמן בנוער. אתה מעולם לא היית יו"ר סניף או חבר בהנהגה וזה נראה לי יהיר למדי (במקרה הטוב) ללכת ישר לתפקיד היו"ר, בלי לכהן בתפקיד קצת "פחות בכירים" שבהם אפשר לצבור ניסיון. אני מאוד מעריך את הרצון שלך לתרום לנוער ואני כן מאמין שזהו רצון אמיתי, אבל, אני באמת סבור שלא תצליח. לא ברפורמה שלך ולא בניהול הנוער. ההצעות שלך פשוט לא מתאימות למבנה של הנוער ולאנשים בו ובכלל לתנועה כזאת קטנה. אתה מעמיס על החניכים בתנועה בירוקרטיה מיותרת (יו"ר פרלמנט, חותמת ליו"ר, תמחור פעילויות, כרטיס חניך וכד'...) ואין בכך ולו שמץ של קידום אקטיביזם. כמו כן, ראה את תגובות האנשים! אני לא ראיתי אדם אחד פרט לארתור שתומך ברפורמה של ארתור! תומר - סניף ת"א.

אני אתמודד ואוכיח את עצמי.

תודה לך על הנימוס. אני מתכוון להתמודד ואם אנצח אני אראה לכל שאני יכול להוביל את הנוער בדרך הישר. תודה. נ.ב אמרתי כבר בהודעה שהרפורמה בטלה ומבוטלת. אפעל בלעדיה אם כך טוב ונוח לכם/ן יותר.

doresh shalom

New member
ברוך שפטרנו.. ../images/Emo41.gif

דבר ראשון אני מברך אותך באמת ובתמים על ביטול הרפורמה, שנית אם אתה מבטל את הרפורמה, אז מה אתה מציע? (אני שואל ברצינות לא כדי לעקוץ או משהו כזה)

תודה רבה לך, תומר.

ראשית, תודה רבה לך על הרצינות והכנות. נתחיל בזה שהנוער חשוב לי והוא עדיין לא מוכן למשהו רחב היקף שאולי גם לא צריך. אני הבנתי, כמו שניסו רבים וטובים להסביר לי, שהעניין הוא באנשים וברצון שלהם לפעול ולפעול. כמובן שגם המבנה חשוב. אני סבור ובטוח שרוב הנוער יודע עד כמה חשובה לי התנועה, הפעילות בה וכו' וכו'. ראית אותי בכמה מהפעילויות שהייתי בהן. אתה, דרך אגב, מהאנשים הכי פעילים בבנוער לפי דעתי. אני שמח על כך והייתי רוצה שבהנהגה שתקום, אני מקווה בראשותי, אתה תהיה שותף לעשייה הפורה והרצינית שתהיה שם. למעלה כתוב המצע שלי. אני מבטיח לפעול ע"פ עקרונות הנוער: שלום, צדק חברתי, שיוויון לכולם וכל שאר הרעיונות החשובים שאנו עומדים עליהם. מקווה לראותך, גם בהנהגה, ארתור גיל-קרוב.

ד ר ו ר 1

New member
ארתור

חוסר ותק או חוסר ניסיון בתפקידים כלשהם בתנועה בעבר הם באמת לא הנימוקים ללמה יש התנגדות לבחירתך. מדובר פה בהתאמה (לא להתנפל, אני מייד אסביר) - המבנה ה"היררכי" (לא ממש אוהב את המילה הזו) בתנועה כרגע הוא מבנה שנהוג, פחות או יותר, כבר שנים בתנועה, מתוך הסכמה של מרבית החניכים אליו. אין ספק ברצינות ובאקטיביות של חניכי התנועה. ברגע שמול החניכים ניצבת תכנית כמו זו שלך, והם מתנגדים, זה ללא ספק אמור להדליק נורה אדומה, במיוחד אצלך, שאתה זה שמציע את הדברים. למה הכוונה? - כאקטיביסטים, אנחנו נבהלים (ובצדק) מבירוקרטיות והיררכיות בכמויות גדולות, כמו שמשתמע מההצעה שלך (אין מה לעשות - יו"ר פרלמנט, מחויבות לדגל, כרטיס חניך כל אלו הם דברים בעלי אופי בירוקרטי שאינו מקדם אקטיביזם, אל מקדם התעסקות פנימית לא רצויה). עד כאן לגבי החוקה שאתה מציע. ברמה האישית אני אתמוך בך במיוחד בגלל אופי הדעות שלך, שבעיני הם מעט פשרניות וקשה לי להזדהות אתם, וגם מעוד כמה סיבות שאין לי כוח לפרט כרגע.. אולי אעשה זאת מאוחר יותר... זהו... שבתשלום, דרור

לימש

New member
ארתור...

בהיר לפניי דבריי- שאני לא בנוער יחד, אך מתוך הסימפטיה, והחשיבות שאני מייחסת- למה שהיה פעם "נוער מרצ" אך הפך להיות משהו מזעזע, תחת מפלגה- עוד יותר מזעזעת..[טוב, אני סוטה מהנושא..]- אני רוצה להגיד מה אני חושבת על מה שקורה: אני חושבת שאתה לא מתאים לתפקיד היו"ר. אני חושבת שבאת מ"נוער מולדת" או איזו תנועה פשיסטית אחרת- ואתה חושב שאתה יכול ליישם את הלאומנות או גאווה תנועתית, או וואט אוור- על נוער יחד- וזה ממש לא לעיניין. כי מעקרונות וערכי החניכות והחניכים שבתנועה- מוקיעים, ומתנגדים בכל תוקף שהוא- לדברים בסגנון "הצדעה לדגל" או "נשיא פרלמנט הנוער" או שטויות מהסוג הזה. הדברים האלה לא עובדים פה. לדעתי אתה ימני מידי. [כן. אפילו יותר ימני מיחד..או נוער יחד..] וגם ההערצה העיוורת שלך למפלגה, ולחברי הסיעה שלה- וההגנה שלך על כל ביקורת שמעבירים עליהן ...היא ממש ממש ממש לא מתאימה לרוח והעקרון הכי חשוב בערך של הנוער- שזה- מה אם לא "הטלת ספק". אתה לא מטיל ספק בהחלטות המפלגה- או שאתה סתם בוחר להיות "פודל קטן שלהם" [סליחה על הביטוי] או שאתה פשוט באורך פלא מסכים עם כל ההחלטות שלהם- שזה לכשלעצמו- גרוע. ובקיצור- אני באמת חושבת שאם תהיה יו"ר אתה תהרוס סופית..את מה שהתנועה הזאת עומדת עלייה, שזה העקרונות, הערכים, הטלת הספק וכו'... אבל מכיוון שאני לא בנוער יחד, ואני גם לא מצביעה לראשותו- לא אוכל להצביע נגדך- כל מה שנותר לי לעשות- זה להגיד לך מה אני חושבת. זהו, לימש.

למעלה