ערפאת, סוציולוג והחלטת האו"מ
כמה שאני זוכר, "ערפאת הוא הנציג הנבחר של העם הפלסטיני". אז אם נבטל את האפשרות שערפאת משתתף כאן בפורום תחת הניק "סוציולוג", אני צריך לכבד את מה שערפאת אומר. מה שאתה, ו"ישגבול" והזוג סילבר אומר "סמוך! יהיה בסדר! אנחנו ניסוג מהשטחים ואחרי זה הם כבר יפסיקו להלחם. מה אתה דואג אתה? נהיית ראש גדול פתאום?" אבל אני, מה לעשות, מודאג שכשהפלסטינים יורידו מטוס שממריא מבן גוריון אז אף חברת תעופה לא תטוס לישראל ואף משקיע לא ישים כאן כסף, וכשכפר סבא תהפוך לשדרות, יהיה נורא קשה לחיות כאן. אז אני רוצה שנציגי הפלסטינים יגידו לי שיהיה בסדר, ולא אנשי שמאל שאינם מייצגים אף אחד. אגב, החלטה 242 דורשת "נסיגה משטחים שנכבשו לגבולות בטוחים ומוכרים". ההחלטה בפירוש לא דורשת נסיגה מכל השטחים, והמונח "בטוחים ומוכרים" בודאי דורש שהפלסטינים ויתר הערבים יחתמו על סיום הסכסוך, אחרת הגבולות אינם מוכרים ואינם בטוחים. כזכור לך, ערפאת מסרב לחתום על הסכם שלא כולל את זכות השיבה. ברור שזכות השיבה נוגדת את הדרישה להכרה בריבונות ישראלית, שכן איזה מדינה ריבונית תפקיע מידיה את הזכות לקבוע מי יכנס בשעריה ומי יהיו אזרחיה? אגב, החלטה 242 דורשת "נסיגה משטחים שנכבשו לגבולות בטוחים ומוכרים". ההחלטה בפירוש לא דורשת נסיגה מכל השטחים, והמונח "בטוחים ומוכרים" בודאי דורש שהפלסטינים ויתר הערבים יחתמו על סיום הסכסוך, אחרת הגבולות אינם מוכרים ואינם בטוחים. כזכור לך, ערפאת מסרב לחתום על הסכם שלא כולל את זכות השיבה. ברור שזכות השיבה נוגדת את הדרישה להכרה בריבונות ישראלית, שכן איזה מדינה ריבונית תפקיע מידיה את הזכות לקבוע מי יכנס בשעריה ומי יהיו אזרחיה? ואגב החלטות האום - החלטה 242 דורשת "נסיגה משטחים שנכבשו לגבולות בטוחים ומוכרים". ההחלטה בפירוש לא דורשת נסיגה מכל השטחים, והמונח "בטוחים ומוכרים" בודאי דורש שהפלסטינים ויתר הערבים יחתמו על סיום הסכסוך, אחרת הגבולות אינם מוכרים ואינם בטוחים. אין שום החלטת או"מ שמדברת על נסיגה ללא תנאי לגבולות 67! כזכור לך, ערפאת מסרב לחתום על הסכם שלא כולל את זכות השיבה. ברור שזכות השיבה נוגדת את הדרישה להכרה בריבונות ישראלית, שכן איזה מדינה ריבונית תפקיע מידיה את הזכות לקבוע מי יכנס בשעריה ומי יהיו אזרחיה?