המלחמה בעיראק

yeshgvul

New member
מה הפלסטינים היו צריכים להסיק

מהלאויםם[ של ברק? עובדה שאפילו הוא נסוג מחלק מהם במו"מ.

אז עראפת אומר

גם האצל והלחי של לפני 48 אמרו שתי גדות לירדן, שתיהן לנו, אבל בסוף הם הסתפקו במה שהם קיבלו מהאום, עראפת אומר, בסדר, מותר לו להגיד מה שהוא רוצה, יש החלטת אום שקובעת שעל ישראל לסכת לגבולות 67 ולא זכור לי שאנחנו אמורים לתת במסגרת זו זכות שיבה לבתיהם של אותם פלסטינים שגרו בתל-אביב ורמת-גן. אתה כל-כך אוהב את עראפת, כל-כך קשוב עליו, מה איכפת לך ממנו? אולי תתחיל להיות אכפתי לחיי חיילי צהל שסובלים מאד מהלחימה הזאת, או לחיי אזרחי מדינת ישראל, שכבר שנתיים וחצי מתנהגים כמו שלושת הקופים. תתחיל לחשוב על ישראל ולא על הפלסטינים.

מטרניך

New member
למי עלי להאמין: לערפאת או לך?

אני יודע בשם מי מדבר ערפאת, אך אינני יודע בשם מי אתה מדבר.

ערפאת, סוציולוג והחלטת האו"מ

כמה שאני זוכר, "ערפאת הוא הנציג הנבחר של העם הפלסטיני". אז אם נבטל את האפשרות שערפאת משתתף כאן בפורום תחת הניק "סוציולוג", אני צריך לכבד את מה שערפאת אומר. מה שאתה, ו"ישגבול" והזוג סילבר אומר "סמוך! יהיה בסדר! אנחנו ניסוג מהשטחים ואחרי זה הם כבר יפסיקו להלחם. מה אתה דואג אתה? נהיית ראש גדול פתאום?" אבל אני, מה לעשות, מודאג שכשהפלסטינים יורידו מטוס שממריא מבן גוריון אז אף חברת תעופה לא תטוס לישראל ואף משקיע לא ישים כאן כסף, וכשכפר סבא תהפוך לשדרות, יהיה נורא קשה לחיות כאן. אז אני רוצה שנציגי הפלסטינים יגידו לי שיהיה בסדר, ולא אנשי שמאל שאינם מייצגים אף אחד. אגב, החלטה 242 דורשת "נסיגה משטחים שנכבשו לגבולות בטוחים ומוכרים". ההחלטה בפירוש לא דורשת נסיגה מכל השטחים, והמונח "בטוחים ומוכרים" בודאי דורש שהפלסטינים ויתר הערבים יחתמו על סיום הסכסוך, אחרת הגבולות אינם מוכרים ואינם בטוחים. כזכור לך, ערפאת מסרב לחתום על הסכם שלא כולל את זכות השיבה. ברור שזכות השיבה נוגדת את הדרישה להכרה בריבונות ישראלית, שכן איזה מדינה ריבונית תפקיע מידיה את הזכות לקבוע מי יכנס בשעריה ומי יהיו אזרחיה? אגב, החלטה 242 דורשת "נסיגה משטחים שנכבשו לגבולות בטוחים ומוכרים". ההחלטה בפירוש לא דורשת נסיגה מכל השטחים, והמונח "בטוחים ומוכרים" בודאי דורש שהפלסטינים ויתר הערבים יחתמו על סיום הסכסוך, אחרת הגבולות אינם מוכרים ואינם בטוחים. כזכור לך, ערפאת מסרב לחתום על הסכם שלא כולל את זכות השיבה. ברור שזכות השיבה נוגדת את הדרישה להכרה בריבונות ישראלית, שכן איזה מדינה ריבונית תפקיע מידיה את הזכות לקבוע מי יכנס בשעריה ומי יהיו אזרחיה? ואגב החלטות האום - החלטה 242 דורשת "נסיגה משטחים שנכבשו לגבולות בטוחים ומוכרים". ההחלטה בפירוש לא דורשת נסיגה מכל השטחים, והמונח "בטוחים ומוכרים" בודאי דורש שהפלסטינים ויתר הערבים יחתמו על סיום הסכסוך, אחרת הגבולות אינם מוכרים ואינם בטוחים. אין שום החלטת או"מ שמדברת על נסיגה ללא תנאי לגבולות 67! כזכור לך, ערפאת מסרב לחתום על הסכם שלא כולל את זכות השיבה. ברור שזכות השיבה נוגדת את הדרישה להכרה בריבונות ישראלית, שכן איזה מדינה ריבונית תפקיע מידיה את הזכות לקבוע מי יכנס בשעריה ומי יהיו אזרחיה?

שעור ראשון בסוציולוגיה

יש הבדל מהותי בין עמדת ארגון מחתרתי בטל בשישים לבין עמדת מנהיגות המדינה/רשות בה הוא נמצא

יש גם הבדל מהותי

במעמד של היהודים בעולם לפני 47, ובמעמד של עראפת בעולם כיום. היום אף-אחד לא מתייחס לעראפת, גם אם תוארו הוא ראש הרש"פ, אם בעולם לא מקשיבים לעראפת, למה אני צריך להקשיב למה שהוא אומר?

היום לא מתייחסים לערפאת

והוא הרויח את זה בכבוד! אבל בספטמבר 2000 הוא היה המנהיג הבלתי מעורער של הפלסטינים, חתן פרס נובל לשלום וכל מה שהיה צריך כדי להקים מדינה פלסטינית ולקבל מענקי ענק מארה"ב לפיתוח המדינה היה לחתום על מסמך שבו הוא מוותרעל זכות השיבה בפועל. כדי שלא להביך אותו, המסמך נוסח בצורה שלא היה כתוב בו "ויתור על זכות השיבה" אלא קומבינה של אפשרויות בחירה לפליט, כאשר ישראל התחייבה לקלוט כמות מסוימת של פלסטינים. והוא סירב!

שעור שני בסוציולוגיה

מעשי ודברי מנהיג אמורים לענין אותך כל עוד אנשיו רואים בו מנהיג הקובע עבורם.... מבחינה סוציולוגית הוא ימשיך להיות מנהיג ל עוד מצב זה ימשך גם אם כל שאר העולם לא יכיר במנהיגותו...

מאיפה אתה יודע?

מה חושב העם הפלסטיני על עראפת? לדעתי רוב העם הפלסטיני שבוי כרגע, כשם שהעם בישראל שבוי כרגע. בוא נראה כמה אנחנו מסכימים 1. בישראל יש הסכמה של רוב הציבור להקמת מדינה פלסטינית 2. לפי ההצהרות של ראשי המפלגות בבחירות האחרונות כל המפלגות מהליכוד ושמאלה, מכירות בעובדה שליד ישראל צריכה לקום מדינה פלסטינית. 3. מרבית הפלסטינים סובלים מהמצב הקיים. 4. בשני הצדדים ישנם קיצוניים שמעונינים בסילוק הפלסטינים/ישראלים 5. רוב הציבור שחי ממערב לירדן וממזרח לים התיכון הוא ציבור נורמלי יחסית שמעוניין לחיות חיים שלוים ושקטים תחת שלטון עצמי אם אתה מסכים איתי בנקודות הנ"ל בטוחני שסופו של דבר דעת הרוב תתקבל גם אצל המנהיגים. מדינת ישראל שבויה של המתנחלים כשם שהפלסטינים שבויים של ארגוני הטרור, ההבדל הוא שבנתיים אנחנו הצד החזק יותר, ששולט בשטח כולו, והורג יותר אנשים מהצד השני. ההבדל הוא ברצון שלי לשנות את המצב קודם כל בישראל, והרצון שלך לשנות קודם כל בפלסטין.

שעור בסוציולוגיה מספר 3 [ואחרון אין

זה תפקידי ללמדך סוציולוגיה] 1.הנהגה הפלשתינית אומרת שכל דבר ישק לפי עראפת. ורק לפי דבריו... אלמנטרי... 2. אם השליט הוא רודן והרוב שונאים אותו - עדין הוא השליט ויעשו דברו.... וזה מה שקובע.. 3. אתה מנסחה לחלום על זמנים בהם תהא מהפכה והמנהיג ורד מכיסאו נחמד בא היוןם הזה אכן למנהיג לא תהיה משמעות עד אז יש לו..... אלמטרי לחלוטין... לילה טוב ואין לי כונה להוסיפך סוציולוגיה

אתה מתחמק מלענות לי

הצגתי בפניך 5 נקודות, ובמקום לומר לי את דעתך עליהם, אתה מתעקש לנסות ללמד אותי דממגוגיה. אז כן, הבחנתי בדקויות הדמגגוה שלך, ואני עדיין מצפה לתשובה עניינית

הגיון מערבי

מכיר את הבדיחה על הצפרדע והעקרב? ההגיון של הצפרדע הוא לא ההגיון של העקרב. המנטליות המזרחית\פלסטינית איננה מנטליות של נהנתנות והזמן עבורם אינו דוחק. הפליטים יושבים כבר 54 שנים במחנות פליטים ומחכים לחזור "הביתה" כשרובם לא ראו את הבית. כל הפליטים הגרמנים מצ'כיה, פולין וצרפת כבר מזמן שכחו מאיפה הגיעו לגרמניה אבל הפליטים הפלסטינים אומרים "לא נורא, עוד דור או שניים ננצח את הציונים ונחזור" מנהיג אינדונזיה ציטט את ערפאת שאמר לו "תן לי 150 שנה ולא יהיה כאן אף יהודי" אני לא מוכן לתת הנחות לפלסטינים: אם ערפאת דובר בשמם, אז הם צריכים לשאת בתוצאות של החלטותיו. אם ערפאת לא מייצג אותם, שיחליפו אותו. להזכירך, מאז הסכם אוסלו אנחנו הלפנו חמישה ראשי ממשלה. אנחנו לא שבויים של אף מנהיג אלא להיפך. מנהיג שמפשל מועף תוך שנתיים (למעט רבין, שנאצח, אבל גם הוא פיגר חזק בסקרים לפני הרצחו)

מאיפה אתה יודע?

מה חושב העם הפלסטיני על עראפת? לדעתי רוב העם הפלסטיני שבוי כרגע, כשם שהעם בישראל שבוי כרגע. בוא נראה כמה אנחנו מסכימים 1. בישראל יש הסכמה של רוב הציבור להקמת מדינה פלסטינית 2. לפי ההצהרות של ראשי המפלגות בבחירות האחרונות כל המפלגות מהליכוד ושמאלה, מכירות בעובדה שליד ישראל צריכה לקום מדינה פלסטינית. 3. מרבית הפלסטינים סובלים מהמצב הקיים. 4. בשני הצדדים ישנם קיצוניים שמעונינים בסילוק הפלסטינים/ישראלים 5. רוב הציבור שחי ממערב לירדן וממזרח לים התיכון הוא ציבור נורמלי יחסית שמעוניין לחיות חיים שלוים ושקטים תחת שלטון עצמי אם אתה מסכים איתי בנקודות הנ"ל בטוחני שסופו של דבר דעת הרוב תתקבל גם אצל המנהיגים. מדינת ישראל שבויה של המתנחלים כשם שהפלסטינים שבויים של ארגוני הטרור, ההבדל הוא שבנתיים אנחנו הצד החזק יותר, ששולט בשטח כולו, והורג יותר אנשים מהצד השני. ההבדל הוא ברצון שלי לשנות את המצב קודם כל בישראל, והרצון שלך לשנות קודם כל בפלסטין.

מטרניך

New member
נכון, הודות לטקטיקה המוצלחת של שרון

לא מתייחסים עוד לערפאת בעולם. אבל הפלסטינים, למרבה הצער, ממשיכים להתייחס אליו ובכל צעד שמישהו מהם עושה הוא דואג לקבל גיבוי מערפאת. מה לעשות, זה ככה, לא מפני שאני רוצה.

לפי אותו היגיון,

אם כֻּלם יראו שכֻּלם לטובתם, אז אף אחד לא יתקוף אף אחד. מה רע בפתרון כזה?

Asaf p

New member
גם אנשים כאלה יש בישראל 2003

תחי ישראל הפלורליסטית.

avvv

New member
בוש הוא בהחלט הרע במיעוטו

בין האנשים בעולם שיש להם כוח ורצון לעשות משהו עדיף את בוש על פני כל אחד אחר. האירופים נחמדים, אבל הם לא יעשו בחוץ את גן העדן שהם עושים בפנים, והם לא הולכים טוב עם כוח. אני מבין שזאת ההומניות של היום, לאחל מווות של עשרות אלפי חיילים אמריקאים רק בשביל להוכיח שצדקת בהתגדות למלחמה.

למעלה