המאה עונה 7 פרק 12🔥

מצב
הנושא נעול.

LeAnnDyIan

Well-known member
כן, לחלוטין יש לי תחושה שכולנו נהיה מעוצבנים מאוד בסוף.
וול, אותי קל מאוד לרצות אז אני מקווה מאוד שהם יודעם מה הם עושים!
מצידי שאחרי שלקסה תחזור יעשו אבודים ונגלה שהם ___. איי דונט קר אנימור. איי ג׳סט וונט הדה!!|בוכה|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני לא יודעת למה אתם חושבים ככה8-* עד כה כל סופי העונות היו טובים עד מעולים ממש.
אבל סוף סדרה, לפחות לסדרה כזאת, צריך לעשות משהו הרבה יותר גדול ממה שסופי עונות עושים.
מה גם שלחלוטין מרגיש שהם בונים למשהו גדול מאוד.
ומשהו גדול מאוד יכול גם להיות נפילה גדולה.

וול, אותי קל מאוד לרצות אז אני מקווה מאוד שהם יודעם מה הם עושים!
איכשהו נראה לי שלא באמת קל לרצות אותך...
חוץ מהסיום הפח של עונה 6
בכיתי בגללו במשך שבוע.

תראי, אני מחשיבה אותה אחת מ-10 או 15 הסדרות הכי טובות של כל הזמנים.
והקטע שהפריע לך מהפרק הראשון זה לא משהו שנמשך שם (נדמה לי לפחות, אולי אני לא זוכרת טוב).
יחד עם זה (נגיד ספוילר מאוד כללי ל"הנותרים"), יש בה דברים אחרים מאוד קשים, בין היתר אחת הסצינות אולי הכי מזעזעות שראיתי בטלויזיה. זה לא שהיא אלימה כמו המתים המהלכים נגיד, שממש כל פרק רואים מראות גרפיים כאלו, זה הרבה פחות ככל הזכור לי, אבל כשיש - זה קשה.
ואם אני זוכרת נכון את נרתעת מסדרות כאלו, תקני אותי אם אני טועה. (וזה לא שאני לא נרתעת, פשוט מבחינתי כשסדרה היא ממש טובה, וזו למשל סדרת מופת עם הרבה עומק, אז זה שווה בעיני להתגבר על זה. אבל כל אחד ומה שמתאים לו.)

אז קשה לי לענות על השאלה אם כדאי לך. אבל יש לך את המידע הזה אז תשקלי.
מבחינתי הנותרים לחלוטין בין 10 הסדרות הכי טובות אי פעם. אולי אפילו ב5 הכי טובות.
אבל בהחלט ברוטלית.
קודם כל - זה ידוע שאנשים נעשים רגילים למוות של אנשים בטלוויזיה, בחלק גדול מהסדרות אנשים מתים כולל דמויות מוכרות וגם רואים ממש איך.
אבל כמעט חוק לא כתוב הוא שלא הורגים כלבים. כי כשאתה רואה כלב מת, אפילו בטלוויזיה, נשבר לך הלב. אז די הזוי שהסדרה מתחילה בפרק עם איש שיורה בכלבים (ופוגע בהם, ואנחנו ממש רואים את זה)
(*אגב, אני לא מאמין שבאמת פגעו בשום כלב בצילומים)
גם יש כמה סצנות של אלימות ויזואלית שהם קשים בטירוף.
אבל תכלס כל זה סתם רקע ולא משהו קבוע על המסך, מה שיש בסדרה זה כאב נפשי קשה שאנשים לא יודעים אפילו להסביר לעצמם.
2% מהאוכלוסיה של כדור הארץ פשוט נעלמו ברגע אחד. זה כואב כמובן למי שאיבד ככה אנשים, אבל מה שהסדרה מתמקדת בו יותר זה משהו אחר, כאב עמוק שנובע ממה שאתה לא יכול להסביר. כיצד אפשר להמשיך לחיות בעולם כזה?

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
אבל סוף סדרה, לפחות לסדרה כזאת, צריך לעשות משהו הרבה יותר גדול ממה שסופי עונות עושים.
מה גם שלחלוטין מרגיש שהם בונים למשהו גדול מאוד.
ומשהו גדול מאוד יכול גם להיות נפילה גדולה.

מבחינתי הנותרים לחלוטין בין 10 הסדרות הכי טובות אי פעם. אולי אפילו ב5 הכי טובות.
אבל בהחלט ברוטלית.
קודם כל - זה ידוע שאנשים נעשים רגילים למוות של אנשים בטלוויזיה, בחלק גדול מהסדרות אנשים מתים כולל דמויות מוכרות וגם רואים ממש איך.
אבל כמעט חוק לא כתוב הוא שלא הורגים כלבים. כי כשאתה רואה כלב מת, אפילו בטלוויזיה, נשבר לך הלב. אז די הזוי שהסדרה מתחילה בפרק עם איש שיורה בכלבים (ופוגע בהם, ואנחנו ממש רואים את זה)
אבל תכלס כל זה סתם רקע ולא משהו קבוע על המסך, מה שיש בסדרה זה כאב נפשי קשה שאנשים לא יודעים אפילו להסביר לעצמם.
2% מהאוכלוסיה של כדור הארץ פשוט נעלמו ברגע אחד. זה כואב כמובן למי שאיבד ככה אנשים, אבל מה שהסדרה מתמקדת בו יותר זה משהו אחר, כאב עמוק שנובע ממה שאתה לא יכול להסביר. כיצד אפשר להמשיך לחיות בעולם כזה?
הודעה שלמה שהסכמתי איתך, נדמה לי שמזמן לא היתה כזאת :-D

בנוסף, לגבי סיום הסדרה וסיומי העונות
אכן היו סיומים מצוינים מבחינה עלילתית, אבל זו הבחינה שפחות מדאיגה אותי (למרות שכמו שכתב ניק, הולכים למשהו גדול אז עלולה להיות נפילה, גם לנוכח הציפיות), יותר בעניין של עכשיו עם הסיום זה גם (נראה לי) מתכנס לאיזשהו מסר או משהו שניתן יהיה לפרש כאמירה/שיפוט של הדמויות וכל מה שעשו עד עכשיו, ואת המסר הזה אני מפחדת שאני לא אוהב.

LeAnnDyIan

Well-known member
למה אתה אומר את זה?
מה כבר ביקשתי?
שלקסה תחזור?
ואולי שסוף סוף תגיד לקלארק שגם היא אוהבת אותה?
(כי הציור הזה רודף אותי בלילות ועושה לי עצוב? 🥺🥺🥺)
D52F7E1E-FFDC-4CCC-BCC6-9682D51D3B3B.jpeg
ואולי שתהיה עם צבעי רקון 🦝
אבל אולי גם סצינה בלי, כי היא יפה גם ככה|מאוהב|
ואולי שתקרע לשיידי את הצורה, כי אני רוצה לראות אותה עם חרבות.
ושתגיד "קלורק" כי אני מאוהבת במבטא שלה.
ואולי שגם ג'וזי תקפוץ לביקור. אפשר בחסות איזה ליקוי. שגבריאל יראה אותה לשניה.
מה כבר ביקשתי??
האם זה יותר מידי??
:-(

LeAnnDyIan

Well-known member
מה למה? בגלל ג'וזי? כי היא מתה כמה פרקים לפני לא? מה עוד היה כ"כ נוראי שגרם לך לבכות?8-*
הפרק עצמו היה מאכזב.
אוקטביה נעלמת לתוך פוף ערפל ירוק.
מביאים לנו הופ גדולה בלי שום סימן לדיוזה.
הרסו את הפליים.
לא סיימנו את הסיפור של שיידהדה.
הפריימים מתים.
עוד כוכב הרוס.
וכל זה ובכל זאת לא היה שום מתח. שום דבר שיגרום לי לשבת על קצה המושב.
זה הרגיש כמו פרק פילר.
הורגלנו לטוב מידי והפרק הזה לא היה אפילו בסדר.
פשוט פרק רע.
התכוננתי נפשית לאיזה פרק סיום שיעיף אותי באוויר, כזה שיגרום לי לחכות בקוצר רוח לעונה הבאה, ובמקום זה קיבלתי בעיטה לפנים ע"י דיסייפל עם קסדת דני דין.
הרגשתי שזילזלו בי.
לא האמתי שככה מסתיימת עונה מופתית.
בסיום כזה עלוב ותמוה.
פאקינג פוף ערפל ירוק?! וטפ?!
בגלל זה אני מסרבת לחשוב עליו כעל פרק סיום עונה ובמקום זה אני מתייחסת אליו כאל פרק מעבר, ועונה 7 היא בעצם כמו המשך אחרי החגים.

didalf

Well-known member
הפרק עצמו היה מאכזב.
אוקטביה נעלמת לתוך פוף ערפל ירוק.
מביאים לנו הופ גדולה בלי שום סימן לדיוזה.
הרסו את הפליים.
לא סיימנו את הסיפור של שיידהדה.
הפריימים מתים.
עוד כוכב הרוס.
וכל זה ובכל זאת לא היה שום מתח. שום דבר שיגרום לי לשבת על קצה המושב.
זה הרגיש כמו פרק פילר.
הורגלנו לטוב מידי והפרק הזה לא היה אפילו בסדר.
פשוט פרק רע.
התכוננתי נפשית לאיזה פרק סיום שיעיף אותי באוויר, כזה שיגרום לי לחכות בקוצר רוח לעונה הבאה, ובמקום זה קיבלתי בעיטה לפנים ע"י דיסייפל עם קסדת דני דין.
הרגשתי שזילזלו בי.
לא האמתי שככה מסתיימת עונה מופתית.
בסיום כזה עלוב ותמוה.
פאקינג פוף ערפל ירוק?! וטפ?!
בגלל זה אני מסרבת לחשוב עליו כעל פרק סיום עונה ובמקום זה אני מתייחסת אליו כאל פרק מעבר, ועונה 7 היא בעצם כמו המשך אחרי החגים.
אה אוקי
אני לא הרגשתי ככה אבל מבינה אותך.
זה גם חלק מההבדל מלראות בבינג' (אפילו איטי יחסית כמו שלי) לעומת לראות פרק בשבוע. כשרואים פרק בשבוע יש יותר זמן לנתח דברים יותר מידי ולפתח יותר ציפיות. כך שפרק שבבינג' הוא לא מדהים כמו סופי עונה קודמים אבל סבבה יכול להיות מאכזב באמת בצפיה שבועית.

LeAnnDyIan

Well-known member
זה לא הענין של שבוע בין הפרקים אלא שנה בין העונות.
אם הייתי צריכה לחכות רק יום (כמוך) לפרק 701 לא היה אכפת לי מהסוף.
גם אם הייתי צריכה לחכות שבוע בשבילו, לא היה אכפת לי מהסוף.
אבל כשצריך לחכות שנה אחרי זה. זה unacceptable|פטיש|

didalf

Well-known member
זה לא הענין של שבוע בין הפרקים אלא שנה בין העונות.
אם הייתי צריכה לחכות רק יום (כמוך) לפרק 701 לא היה אכפת לי מהסוף.
גם אם הייתי צריכה לחכות שבוע בשבילו, לא היה אכפת לי מהסוף.
אבל כשצריך לחכות שנה אחרי זה. זה unacceptable|פטיש|
אני יודעת, כל שנה מחדש אני מחכה לשיימלס בייסורים. והשנה הסבל הזה מתארך;-(
ועם המאה זה יותר קשה אני מניחה כי זאת סדרה שתמיד מסיימת עונות במתח.
מזל שראיתי הכל כשכבר יש עונה אחרונה|מזיע|

מילי08

Well-known member
תראי, אני מחשיבה אותה אחת מ-10 או 15 הסדרות הכי טובות של כל הזמנים.
והקטע שהפריע לך מהפרק הראשון זה לא משהו שנמשך שם (נדמה לי לפחות, אולי אני לא זוכרת טוב).
יחד עם זה (נגיד ספוילר מאוד כללי ל"הנותרים"), יש בה דברים אחרים מאוד קשים, בין היתר אחת הסצינות אולי הכי מזעזעות שראיתי בטלויזיה. זה לא שהיא אלימה כמו המתים המהלכים נגיד, שממש כל פרק רואים מראות גרפיים כאלו, זה הרבה פחות ככל הזכור לי, אבל כשיש - זה קשה.
ואם אני זוכרת נכון את נרתעת מסדרות כאלו, תקני אותי אם אני טועה. (וזה לא שאני לא נרתעת, פשוט מבחינתי כשסדרה היא ממש טובה, וזו למשל סדרת מופת עם הרבה עומק, אז זה שווה בעיני להתגבר על זה. אבל כל אחד ומה שמתאים לו.)

אז קשה לי לענות על השאלה אם כדאי לך. אבל יש לך את המידע הזה אז תשקלי.
אוקיי, תודה. את בהחלט זוכרת נכון לגביי, אבל אני אנסה לתת לה צ'אנס נוסף, כי גם אני שמעתי שהיא מצוינת.

מילי08

Well-known member
כמה?
הסדרה עצמה באמת הייתה קצת חלשה אבל אדיסון היא מלכה, אפילו שניסו להפוך לי אותה למרדית׳ של עונות ראשונות.
אמיליה גם נהדרת, כנ״ל שרלוט. נעומי לפעמים נודניקית אבל לא הכי מזיקה.
אז כמובן שדיברתי על ויולט הבלתי נסבלת8-{ בעע צמרמורות של גועל רק מלחשוב עליה שוב.
את מי לא אהבת שם שהיה קשה לך לנחש על מי דיברתי?8-*

אגב אני אוהבת שיש לשרשור הזה במילא שבעמאות עמודים בפני עצמו אבל אנחנו עדין מוצאים לנכון לדבר בו גם על סדרות אחרות :-D
אני לא הצלחתי להתחבר לסדרה בכלל. נכנסה אצלי יותר לקטגוריה של סבונייה לעומת האנטומיה (שגם לא לא חסר כמובן), אבל משהו באינטראקציה בין הדמויות והסיפורים לא עשו לי את זה.
ולגבי דמות בלתי נסבלת - כבר שנים שלא העפתי מבט לכיוון הסדרה אז אני לא זוכרת מי הכי עצבנה אותי, אבל אני חושבת שכולם שם עיצבנו אותי בשלב זה או אחר, כולל אדיסון שבאנטומיה היתה מעניינת יותר. אני יודעת שהרבה אהבו את אמיליה, אבל אותי היא בעיקר עייפה.

מילי08

Well-known member
אבל בהחלט ברוטלית.
תודה. הגבתי על זה ללונה מקודם. לגבי סצינות פגיעה בבע"ח - מה שמפריע לי זה שהחיה כמובן לא יודעת לשחק שהיא "מתה" או "פגועה" ולכן אני חוששת שמשתמשים באמצעים דרסטיים. לילד קטן אתה יכול להגיד - "תעשה כאילו אתה ישן, ואנחנו נשפוך עליך קטשופ". די ברור לצופים שלילד היתה בחירה (בלי להיכנס כמובן לשאלה עד כמה זה בכלל נכון וראוי לתת לילדים לשחק מול מצלמות, בעיקר בסצינות של אלימות כזו או אחרת). בכל מקרה, לבעלי החיים אין את הבחירה ויש מספיק אנשים לא רגישים שיעשו הכל בשביל סצינה חזקה.

מילי08

Well-known member
למה אתה אומר את זה?
מה כבר ביקשתי?
שלקסה תחזור?
ואולי שסוף סוף תגיד לקלארק שגם היא אוהבת אותה?
(כי הציור הזה רודף אותי בלילות ועושה לי עצוב? 🥺🥺🥺)
צפה בקובץ המצורף 2399
ואולי שתהיה עם צבעי רקון 🦝
אבל אולי גם סצינה בלי, כי היא יפה גם ככה|מאוהב|
ואולי שתקרע לשיידי את הצורה, כי אני רוצה לראות אותה עם חרבות.
ושתגיד "קלורק" כי אני מאוהבת במבטא שלה.
ואולי שגם ג'וזי תקפוץ לביקור. אפשר בחסות איזה ליקוי. שגבריאל יראה אותה לשניה.
מה כבר ביקשתי??
האם זה יותר מידי??
:-(
הייתי איתך כמעט עד הסוף. ג'וזי רחוקה שנות אור מלהיות חשובה כמו לקסה. למה שנרצה לראות שוב פרינססה שתופסת מעצמה?

Lhuna3

Well-known member
תודה. הגבתי על זה ללונה מקודם. לגבי סצינות פגיעה בבע"ח - מה שמפריע לי זה שהחיה כמובן לא יודעת לשחק שהיא "מתה" או "פגועה" ולכן אני חוששת שמשתמשים באמצעים דרסטיים. לילד קטן אתה יכול להגיד - "תעשה כאילו אתה ישן, ואנחנו נשפוך עליך קטשופ". די ברור לצופים שלילד היתה בחירה (בלי להיכנס כמובן לשאלה עד כמה זה בכלל נכון וראוי לתת לילדים לשחק מול מצלמות, בעיקר בסצינות של אלימות כזו או אחרת). בכל מקרה, לבעלי החיים אין את הבחירה ויש מספיק אנשים לא רגישים שיעשו הכל בשביל סצינה חזקה.
בעניין הבע"ח אני לגמרי מסכימה איתך ולעיתים גם מוטרדת, ואפילו הייתי מוטרדת כמוך אחרי הפרק ה-1 של הנותרים.
אבל אני נוטה להאמין שבארה"ב בעיקר יש מספיק מודעות היום בתעשיית הבידור (שאני תמיד תופסת אותה כמאוד ליברלית ושמאלנית ברובה) בשביל שלא יעיזו לעשות שם שום דבר שבאמת מתעלל ושהכל בפיקוח ארגוני בעה"ח. מקווה שאני לא טועה.

מילי08

Well-known member
בעניין הבע"ח אני לגמרי מסכימה איתך ולעיתים גם מוטרדת, ואפילו הייתי מוטרדת כמוך אחרי הפרק ה-1 של הנותרים.
אבל אני נוטה להאמין שבארה"ב בעיקר יש מספיק מודעות היום בתעשיית הבידור (שאני תמיד תופסת אותה כמאוד ליברלית ושמאלנית ברובה) בשביל שלא יעיזו לעשות שם שום דבר שבאמת מתעלל ושהכל בפיקוח ארגוני בעה"ח. מקווה שאני לא טועה.
אוי, צר לי לאכזב. אני לא זוכרת על כמה סדרות מדובר, אבל יש מידי פעם סיפורים על פגיעה ממשית. היתה סדרה לא מזמן - נדמה לי עם דסטין הופמן, שהיחס לסוסים שם היה כל כך גרוע, שביטלו אותה בגלל לזה.

Lhuna3

Well-known member
אוי, צר לי לאכזב. אני לא זוכרת על כמה סדרות מדובר, אבל יש מידי פעם סיפורים על פגיעה ממשית. היתה סדרה לא מזמן - נדמה לי עם דסטין הופמן, שהיחס לסוסים שם היה כל כך גרוע, שביטלו אותה בגלל לזה.
אבל זה לא מאכזב, בדיוק להיפך - היתה סדרה עם יחס גרוע וביטלו אותה בגלל זה!
זה רק מוכיח לי שכשיש התעללות אז יש לזה השלכות ושאכן יש לארגוני בעה"ח כח שם, שיוצרי הסדרות צריכים להתחשב בו אם הם לא רוצים שיבטלו להם.
אני לא תמימה לגמרי לחשוב שזה לא קיים בכלל, כן? :-( אני גם ראיתי שיש תלונות של PETA על HBO נגיד. אבל מה שכתבת דווקא קצת מעודד אותי, למרות שמצד שני אולי זה גם אומר שזה קורה יותר ממה שרציתי להאמין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה