קדשים תהיו, ישראל.
עם כמויות השטויות שחלקכם כתב פה, באמת שקשה להתווכח. מין חוסר אונים כזה, שבפעם הראשונה נתקלתי בו כשקראתי את דאגלאס אדאמס (ומי שלא קרה את המדריך לטרמפיסט בגלקסיה, או לא זוכר את הדיאלוגים בעלי ההגיון המעוות, שיכבה את המחשב וירוץ לקנות). אני אנסה להגיב נקודה נקודה. אם אני אפספס פה ושם, זה רק בגלל שאני עייף, ולא בגלל שההודעות לא ראויות להתייחסות. אז בואו נתחיל מהעובדות, דה פאקטו. מדינה פלשתינאית ממזרח לירדן תהיה סוף מדינת ישראל בדיוק כמו שהויתור על סיני סימל את סופה של מדינת ישראל, בדיוק כמו שהנסיגה מלבנון היתה טעות הסטורית והיסטרית (ואיפה כל החכמים שטענו שזו היתה טעות היום?) בדיוק כמו שלדבר עם אש"ף בועידת מדריד יהיה תחילת הסוף של המפעל הציוני ובדיוק כמו שכניסת ערפאת לרצועת עזה כמנצח (ואל תטעו, הוא חזר כ-מ-נ-צ-ח) סימלה את סוף התרבות היהודית במדינת ישראל. ואם לתמצת את השורות הללו למילה אחת - שטויות. בואו דבר ראשון נירגע. נשימה עמוקה, נשיפה - לשים לב לא לעשות את זה מהר מדי. המהדרין עושים זאת שלוש פעמים. בואו נעמוד על קוצו של הבדל. יאסין אחראי למותם של המוני יהודים. הוא בלי ספק חיית אדם, יצור בן מוות, אחד שהעולם היה מקום טוב יותר אם לא היה מתרוצץ ממקום למקום (טוב, מתרוצץ זו לא המילה המתאימה. מקרטע, יותר מתאים). מצד שני, בואו נעזוב שניה את יאסין. אני יודע שזה קשה, אני בהחלט מודע לכך שרוב האנשים פה בפורום היו רוצים להתרפק על הדם החמים של יאסין עוד כמה הודעות. בואו נשים מראה. מי עומד כיום בראש ממשלת ישראל? בלי להכנס להאשמות חמורות מדי, אומר שמדובר באדם שנחקר תחת אזהרה היום בחשד למעילות חמורות מאוד באימון הציבור, הפרת אמונים, קבלת שוחד, וכיוצ"ב. זה במישור הפלילי. זה גם אדם שועדת חקירה רשמית של מדינת ישראל מצאה אותו "בלתי כשיר לתפקד כשר הביטחון במדינת ישראל" לאחר מלחמת לבנון והטבח בסברא ושתילה, ואם אתם לא מאמינים, תשאלו את אמאבא. הוא איש של פעולות תגמול, אדם שרצח - במו ידיו, ערבי וערביה חפים מפשע שבאו לשתות ליד באר סמוך לירושלים, כפעולת תגמול על רצח ישראלי לא רחוק משם. האם שרון בן מוות? נכון, הוא הרג הרבה פחות אנשים. הכמות בכלל משנה? הוא גם היה "אחראי פחות", אם זה משנה משהו. כלומר, הוא לא הורה לפלנגות נוצריות להכנס ולטבוח באנשים חפים מפשע. הוא פשוט לא עשה כלום בשביל לעצור את זה, למרות שהוא היה חייב לראות את זה בא (ואם הוא לא ראה את זה בא, זו עילה לתביעה נוספת, של התרשלות) אז למה שרון לא בן מוות, למרות שהוא - כביכול, מפקד הצבא העליון, ותחת "פיקודו" נרצחו המוני פלשתינאים - חלקם הגדול חף מכל פשע (חוץ מחוש תיזמון באמת מחורבן)? אה, זה פשוט. דבר ראשון, כי הוא לא הרג אנשים. סתם פלשתינאים. חוצמזה הוא יהודי, וזה ידוע שיהודים הם עם סגולה, ומוסריים נורא, ככה שאין סיכוי, וזו בטח היתה טעות. אבל הנקודה השלישית, בעטיה אף אחד לא חולם לחסל אותו, היא הנקודה העיקרית. שרון הוא מנהיגה של מדינה, מדינה דמוקרטית (או מתיימרת להיות כזו). אני בהחלט חושב שאם שרון היה ראש של ארגון טרור, ולא של מדינה, ולאור הרקורד שלו, "שרון" השליט היה מורה לחסל את "שרון" הטרוריסט. אבסורדי לחלוטין? ולקאם למזרח התיכון. למדינה דמוקרטית - ולראש של מדינה דמוקרטית, יש המון יתרונות על פני ראש ארגון טרור. ראשית, הוא מורשה להחזיק צבא. שנית, ישנו עניין הכסף. שלישית, הוא אינו נרדף בכל אשר ילך. אין עליו ועל צאן מרעיו אמברגואים שונים ומשונים, וכיוצ"ב יתרונות שכל אחד מכם יכול להעלות להנאתו בזמנו הפנוי. אבל איך אמר ספיידרמן. עם כוח גדול מגיעה גם אחריות גדולה. שרון הוא ראשה של המדינה החזקה ביותר במזרח התיכון כרגע, אם מדברים במונחים צבאיים. כאמור, זה נותן לו הרבה כוח. מצד שני, אני לפחות רוצה להאמין, שמדינה דמוקרטית לא צריכה לתת ידה לחיסולים מסוג כזה (וזה מה שטל ניסתה, ולא ממש הצליחה, להעביר לכם). מדינה אינה ארגון טרור. מדינה חייבת לעבוד לפי חוקים מסויימים, קודים מסויימים, חלקם קודים אתיים. מדינה דמורטית לא צריכה לחסל יריבים ללא משפט. מדינה דמוקרטית לא אמורה להתעמר בעם אחר. מדינה דמוקרטית לא אמורה להחזיק בני אדם כקלפי מיקוח, כאילו היו חפצים. זו לא התנהלות תקינה של מדינה דמוקרטית. האם מדינת ישראל החליטה להוריד את שאריות הטלאים של המוסר שעוד איכשהוא קיננו בה (לא שאני חושב שהם אי פעם באמת הושרשו שם, זה היה יותר אתוס, ובכל זאת, בלי להכנס לויכוחים, נניח שישראל היתה מדינה הומנית ומוסרית עד ליום האתמול) אם מדינת ישראל החליטה לותר על מעטפת המוסריות, ובכן, אין בכך שום פסול למראית אין (לדידי, כמובן, יש בכך פסול, אבל בואו נצמד לתאוריה). מצד שני, בתור מדינה שמוותרת לחלוטין על מוסריותה, אסור לישראל לבוא בטענות כלפי הפלשתינאים. אם דוגלים ב"עין תתת עין, שן תחת שן" ובהחזרה באותו המטבע, ובכן, אחלה בחלה אגוזים, אבל אני באופן אישי לא רואה הרבה הבדל בין חיסול מנהיג פוליטי קיצוני אחד למשנהו, כך שרציחתו של גנדי, לדוגמא, הגיונית ומקובלת ע"פ חוקי המשחק החדשים שכרגע המצאתם (בואו לא נכנס להבדלים הברורים בין גנדי ליאסין, אוקי? המדובר על גנדי בתור מייצג של משהו, ועל יאסין בתור מייצג של משהו דומה לו, רק מעברו השני של הקו הירוק) מן הצד השני, אם ישראל מחליטה לשמור על פאסון, ולהתנהל כמדינה שומרת חוק - את חוקיה שלה! מדינה ששומרת על חוקי המשחק - שהיא עצמה קבעה, חוקים שהיא מנסה לכופף מדינות אחרות לפיהן, אז הרצח הזה - כן, רצח, ולא חיסול ממוקד, או שאר לשון שטופה אורווליאנית - הוא אדיוטי. וזה בלי להכנס לכל הנושא של כדאיות העניין. זה נושא אחר לחלוטין, ובאופן אישי, לי כואבות האצבעות מלהקליד, והמוח מלחשוב. יצא קצת מבולבל. לא משנה, אתם תבינו.