היתכן כדבר הזה ?

מצב
הנושא נעול.

ס מ י ש

New member
כיף לנו ../images/Emo6.gif

זה היה המטוס הראשון שטסתי בו
כשהייתי ילד היה מבצע של חברה למשחת שיניים "סוליפס". (היום נדמה לי שהם לא קיימים). היו צריכים לשלוח כמה שיותר אריזות של משחות שיניים ולהשתתף בהגרלה של 50 טיסות בשמי הארץ. אמא שלי קנתה "סטוק" שלם ושלחה להם המון אריזות ולשמחתי אני זכיתי
! וזכור לי שזה היה מטוס הראלד, וטסנו משדה דב בשמי הארץ במשך כחצי שעה...
כיף לנו

כי טסתי כנראה באותה טיסה אתך ביחד עם אחד מילדי. גם רעייתי שלחה בזמנו כמה משלוחים של אריזות וזכינו אפילו בשני כרטיסים ! אז כנראה שכבר נפגשנו פעם
וזה אכן היה מטוס "הראלד" של חברת "ארקיע" !

טיפ_טיפ

New member
איזה כיף..שירשור על מטוסים../images/Emo9.gif

כיף לנו

כי טסתי כנראה באותה טיסה אתך ביחד עם אחד מילדי. גם רעייתי שלחה בזמנו כמה משלוחים של אריזות וזכינו אפילו בשני כרטיסים ! אז כנראה שכבר נפגשנו פעם
וזה אכן היה מטוס "הראלד" של חברת "ארקיע" !
איזה כיף..שירשור על מטוסים

ס מ י ש

New member
את רואה אותם../images/Emo160.gif כל היום ../images/Emo13.gif

איזה כיף..שירשור על מטוסים
את רואה אותם
כל היום

אנחנו רואים רק כשטסים לאיזה מקום פעם ב... או כאן כשאנשים נחמדים מעלים אותם. דרך אגב, האם לך יש אפשרות לצלם שם קצת ולהעלות לפורומנו?

טיפ_טיפ

New member
לצערי לא

את רואה אותם
כל היום

אנחנו רואים רק כשטסים לאיזה מקום פעם ב... או כאן כשאנשים נחמדים מעלים אותם. דרך אגב, האם לך יש אפשרות לצלם שם קצת ולהעלות לפורומנו?
לצערי לא
כי..... אני עובדת (או יותר נכון רוב הזמן רצה במישמרות), ואני לא יכולה לצלם במקביל - למישהו אגב יש זוג סקטים פנוי
ו...זו פרוצדורה שלמה שאני לא בטוחה שאני רוצה לעבור אותה. אגב, מדי כמה זמן יש תחרות צילומי עובדים בנתב"ג אני אברר איפה זה נמצא ואם אפשר לפרסם משהו.

ס מ י ש

New member
היי טיפ_טיפ ! היזהרי לא להחליק !

לצערי לא
כי..... אני עובדת (או יותר נכון רוב הזמן רצה במישמרות), ואני לא יכולה לצלם במקביל - למישהו אגב יש זוג סקטים פנוי
ו...זו פרוצדורה שלמה שאני לא בטוחה שאני רוצה לעבור אותה. אגב, מדי כמה זמן יש תחרות צילומי עובדים בנתב"ג אני אברר איפה זה נמצא ואם אפשר לפרסם משהו.
היי טיפ_טיפ ! היזהרי לא להחליק !
כשאת רצה
שמרי על עצמך !

צחקן2

New member
אני בחיים לא עליתי למטוס.

זה היה המטוס הראשון שטסתי בו
כשהייתי ילד היה מבצע של חברה למשחת שיניים "סוליפס". (היום נדמה לי שהם לא קיימים). היו צריכים לשלוח כמה שיותר אריזות של משחות שיניים ולהשתתף בהגרלה של 50 טיסות בשמי הארץ. אמא שלי קנתה "סטוק" שלם ושלחה להם המון אריזות ולשמחתי אני זכיתי
! וזכור לי שזה היה מטוס הראלד, וטסנו משדה דב בשמי הארץ במשך כחצי שעה...
אני בחיים לא עליתי למטוס.
ב"ה אולי שיהיה עוד פעם מבצע
? הא? מה דעתכם... ? .

ארזS

New member
בני, את זה אני מכיר מצויין.

הרלד של ארקיע בצבעים קולוביאניים
אני הרי "חורש" את האתרים האלה דבר יום ביומו...
החיפוש שלי הוא אחרי מטוס "הראלד" של ארקיע בצבעים וברישום הישראליים.

ronenaf

New member
יופי של נוסטלגיה../images/Emo45.gif

אני הרי "חורש" את האתרים האלה דבר יום ביומו...
החיפוש שלי הוא אחרי מטוס "הראלד" של ארקיע בצבעים וברישום הישראליים.
יופי של נוסטלגיה

אבי ז"ל היה מכונאי של וויקונט והראלד בשנות ה60 70.

צחקן2

New member
נחמד מאוד.

היתכן כדבר הזה ?
שימו לב לתמונה. האם זאת תמונה אמיתית של המטוס הזה ? ומאחר ואין לי כוונה לעשות חידון, אז... אז התשובה היא : כמובן שלא יתכן. מטוסי הבואינג 777 הגיעו לאל-על רק בצבעים החדשים. אי לכך התמונה הזאת היא זיוף ! והתמונה לקוחה מאתר חדש (בסגנון אתר Airliners הידוע) אלא שבאתר הזה יש כל מיני תמונות מעובדות מחשב. כדאי לכם להציץ. יש דברים נחמדים לראום שם...
נחמד מאוד.
ב"ה רק שלדעתי הצביעה החדשה יפה יותר. וכמה עלתה להם הצביעה ? למישהוא יש מושג כמה עולה 500 טון צבע?. ועוד צבעים... מדבקות.... וכו'..... וכמה ליטר זה ? יש למישהוא מושג? ויאך המטוס יכול לסחוב כ"כ הרבה... למישהוא יש תשובה ?.

צבעים

נחמד מאוד.
ב"ה רק שלדעתי הצביעה החדשה יפה יותר. וכמה עלתה להם הצביעה ? למישהוא יש מושג כמה עולה 500 טון צבע?. ועוד צבעים... מדבקות.... וכו'..... וכמה ליטר זה ? יש למישהוא מושג? ויאך המטוס יכול לסחוב כ"כ הרבה... למישהוא יש תשובה ?.
צבעים
בגלל שכל כך יקר לצבוע מטוס (כמות אדירה של צבע), מטוסי הקרגו הם בדרך כלל לבנים. נאמר שג'מבו סוחב עליו 500 טון צבע, סתם לשם השוואה- בטיסה לני ויורק הוא לוקח עליו בסביבות 130 טון דלק, ועוד לא דיברנו על משקל המטוס עצמו ועל משקל הנוסעים והמטען... תחשבו כמה משקל עולה לאוויר...

dIevy

New member
אופס..עומר קצת הפרזת במספרים...

צבעים
בגלל שכל כך יקר לצבוע מטוס (כמות אדירה של צבע), מטוסי הקרגו הם בדרך כלל לבנים. נאמר שג'מבו סוחב עליו 500 טון צבע, סתם לשם השוואה- בטיסה לני ויורק הוא לוקח עליו בסביבות 130 טון דלק, ועוד לא דיברנו על משקל המטוס עצמו ועל משקל הנוסעים והמטען... תחשבו כמה משקל עולה לאוויר...
אז ככה,כמות הצבע הדרושה לג'מבו היא רק...500 קילוגרם ולא 500 טון,שזה יותר ממשקלו המירבי של ג'מבו... המספרים הנכוני הם:דלק מכסימום 160 טון. משקל ג'מבו כולל מלא נוסעים ודלק כ 400 טון. ובעניין הצבע של מטוסי המטען,הכל עניין של בטחון!!!

כן, התבלבתי

אז ככה,כמות הצבע הדרושה לג'מבו היא רק...500 קילוגרם ולא 500 טון,שזה יותר ממשקלו המירבי של ג'מבו... המספרים הנכוני הם:דלק מכסימום 160 טון. משקל ג'מבו כולל מלא נוסעים ודלק כ 400 טון. ובעניין הצבע של מטוסי המטען,הכל עניין של בטחון!!!
כן, התבלבתי
למרות שחישבתי בראש את המספרים נכון. כמות הדלק שאפשר לשים במטוס היא כפונקציה למשקל הנוסעים והמטען שלו. משלק ההמראה המירבי של 747-400 הינו 394 טון, מעבר לזה יש סכנה לבטיחות הטיסה. אני יודע בוודאות שלניו יורק הם ממלאים בערך 130 טון כשהמטוס מלא מבחינת נוסעים.

משלק= משקל

כן, התבלבתי
למרות שחישבתי בראש את המספרים נכון. כמות הדלק שאפשר לשים במטוס היא כפונקציה למשקל הנוסעים והמטען שלו. משלק ההמראה המירבי של 747-400 הינו 394 טון, מעבר לזה יש סכנה לבטיחות הטיסה. אני יודע בוודאות שלניו יורק הם ממלאים בערך 130 טון כשהמטוס מלא מבחינת נוסעים.
משלק= משקל

dIevy

New member
להלן השיקולים הנחוצים בעת מילוי

כן, התבלבתי
דלק במטוס נוסעים:כמות הנוסעים,יעד הטיסה(מרחק), יעד שדה המשנה(במקרה ושדה היעד יסגר),טמפרטורה בשדה היציאה,אורך המסלול בשדה היציאה.ונכון בטיסה לניו יורק ג'מבו לוקח בסביבות 130 טון דלק.

ארזS

New member
חביבי, טוב שהגעת לכאן. ../images/Emo24.gif

דלק במטוס נוסעים:כמות הנוסעים,יעד הטיסה(מרחק), יעד שדה המשנה(במקרה ושדה היעד יסגר),טמפרטורה בשדה היציאה,אורך המסלול בשדה היציאה.ונכון בטיסה לניו יורק ג'מבו לוקח בסביבות 130 טון דלק.
חביבי, טוב שהגעת לכאן.

עכשיו גם בפורום תחבורה ציבורית החבר'ה לומדים דברים חשובים על המטוסים
.

מצב
הנושא נעול.
למעלה