היתכן כדבר הזה ?

מצב
הנושא נעול.

ארזS

New member
היתכן כדבר הזה ?

היתכן כדבר הזה ?
שימו לב לתמונה. האם זאת תמונה אמיתית של המטוס הזה ? ומאחר ואין לי כוונה לעשות חידון, אז... אז התשובה היא : כמובן שלא יתכן. מטוסי הבואינג 777 הגיעו לאל-על רק בצבעים החדשים. אי לכך התמונה הזאת היא זיוף ! והתמונה לקוחה מאתר חדש (בסגנון אתר Airliners הידוע) אלא שבאתר הזה יש כל מיני תמונות מעובדות מחשב. כדאי לכם להציץ. יש דברים נחמדים לראום שם...

ליילנד

New member
אגב בואינג 777

היתכן כדבר הזה ?
שימו לב לתמונה. האם זאת תמונה אמיתית של המטוס הזה ? ומאחר ואין לי כוונה לעשות חידון, אז... אז התשובה היא : כמובן שלא יתכן. מטוסי הבואינג 777 הגיעו לאל-על רק בצבעים החדשים. אי לכך התמונה הזאת היא זיוף ! והתמונה לקוחה מאתר חדש (בסגנון אתר Airliners הידוע) אלא שבאתר הזה יש כל מיני תמונות מעובדות מחשב. כדאי לכם להציץ. יש דברים נחמדים לראום שם...
אגב בואינג 777
לאן נעלם לנו הד"ר 77777777777777777777777

יצחקA

New member
ראיתי בשדה התעופה בן-גוריון מטוס אל

היתכן כדבר הזה ?
על ( לא זוכר את הדגם) והוא היה צבוע למטה בפסים כחול כהה משולב בצהוב. ארז, אתה מתמצא גם בתפקידים ובדרגים של צוותי האוויר ( אל-על)?

ארזS

New member
תשובה ליצחקA :

על ( לא זוכר את הדגם) והוא היה צבוע למטה בפסים כחול כהה משולב בצהוב. ארז, אתה מתמצא גם בתפקידים ובדרגים של צוותי האוויר ( אל-על)?
תשובה ליצחקA :
לא מתמצא בתפקידים האלה בכלל.

dIevy

New member
תשובה מלאה ליצחקA .....

תשובה ליצחקA :
לא מתמצא בתפקידים האלה בכלל.
תשובה מלאה ליצחקA .....
המטוס שראית זהו בואינג 737 שנחכר מחברת הבת של אלעל (לשעבר),שעשתה לאלעל את הטיסות הפנים אמריקאיות(ניו יורק-לוס אנג'לס) שנאסרו על אלעל לעשות,עקב חוקי התעופה באמריקה. המטוס נשאר בצבעיו האמריקאים,פרט לכתובת SUNDOR על צידו,והוא טס רק! צ'רטרים של אלעל. בקשר לצוות המטוס:יש קפטן שהוא מפקד המטוס טייס משנה שהוא משמש כעזרה חשובה בעיקר במקרי חרום,אך עיקר עבודתו בעת הטיסה היא דיבור בקשר חוץ והקראת הבדיקות החיוניות בעת כל שלבי הטיסה(ויש הרבה),נוסף להם יש כלכל ראשי ו 6 דיילות.

ושכחת את מהנדס הטיס

תשובה מלאה ליצחקA .....
המטוס שראית זהו בואינג 737 שנחכר מחברת הבת של אלעל (לשעבר),שעשתה לאלעל את הטיסות הפנים אמריקאיות(ניו יורק-לוס אנג'לס) שנאסרו על אלעל לעשות,עקב חוקי התעופה באמריקה. המטוס נשאר בצבעיו האמריקאים,פרט לכתובת SUNDOR על צידו,והוא טס רק! צ'רטרים של אלעל. בקשר לצוות המטוס:יש קפטן שהוא מפקד המטוס טייס משנה שהוא משמש כעזרה חשובה בעיקר במקרי חרום,אך עיקר עבודתו בעת הטיסה היא דיבור בקשר חוץ והקראת הבדיקות החיוניות בעת כל שלבי הטיסה(ויש הרבה),נוסף להם יש כלכל ראשי ו 6 דיילות.
ושכחת את מהנדס הטיס
תפקיד הולך ונעלם המצוי באל על רק במטוסי 747-200 ואגב, במטוסי הקונסטליישן ונדמה לי שם במטוס בריטניה היה איש צוות נוסף, הנווט. סה"כ ארבעה אנשי צוות בתא הטייס...

krause

New member
בתא הטיס של 747-200 .

ושכחת את מהנדס הטיס
תפקיד הולך ונעלם המצוי באל על רק במטוסי 747-200 ואגב, במטוסי הקונסטליישן ונדמה לי שם במטוס בריטניה היה איש צוות נוסף, הנווט. סה"כ ארבעה אנשי צוות בתא הטייס...
בתא הטיס של 747-200 .
לפני כ 3 שנים טסתי לניו יורק ב 747-200 של אל על..חבר שלי שהוא טייס משנה ב 747-400 היה בטיסה כנוסע, דאג לכך ששנינו נכנס לתא הטייס. החוויה היתה אדירה.קודם כל הקברניט הכריז שהוא אינו מסוגל להטיס 747-400 מפני שאינו מכיר את מערכות המחשב, וזה מטוס לטייסים צעירים.ואכן ידידי הוא צעיר יחסית 32 .הקברניט הסביר לי בהתלהבות על מכשיר הניווט הענתיקה אשר שימש גם את טיסי אפולו בנחיתתם על הירח. מהנדס הטיס הנחמד אשר גילו התקרב לגיל הפנסיה, ישב מאחור ובחן ללא הפסקה את שעוני הזרם של מדחסי המיזוג, ועוד עשרות שעונים אנאלוגיים אשר איני זוכר מה הם. לא הבנתי מדוע התלהבו הטייסים כאשר ראו מתחתם את עיר הנמל הצרפתית שרבורג. הסביר לי ידיד שלא בכל טיסה יש ראות כמו בטיסה הזו, ולכן הם התלהבו.בדרך כלל הראות מוגבלת בגלל עננים. בקיצור, תא טייס מלא מנופים סוויצ'ים ושעונים אנאלוגיים. בתא של 747-400 לא יצא לי להיות,אבל אני מתאר לעצמי את מסכי המחשב הצבעוניים וכו.

747

בתא הטיס של 747-200 .
לפני כ 3 שנים טסתי לניו יורק ב 747-200 של אל על..חבר שלי שהוא טייס משנה ב 747-400 היה בטיסה כנוסע, דאג לכך ששנינו נכנס לתא הטייס. החוויה היתה אדירה.קודם כל הקברניט הכריז שהוא אינו מסוגל להטיס 747-400 מפני שאינו מכיר את מערכות המחשב, וזה מטוס לטייסים צעירים.ואכן ידידי הוא צעיר יחסית 32 .הקברניט הסביר לי בהתלהבות על מכשיר הניווט הענתיקה אשר שימש גם את טיסי אפולו בנחיתתם על הירח. מהנדס הטיס הנחמד אשר גילו התקרב לגיל הפנסיה, ישב מאחור ובחן ללא הפסקה את שעוני הזרם של מדחסי המיזוג, ועוד עשרות שעונים אנאלוגיים אשר איני זוכר מה הם. לא הבנתי מדוע התלהבו הטייסים כאשר ראו מתחתם את עיר הנמל הצרפתית שרבורג. הסביר לי ידיד שלא בכל טיסה יש ראות כמו בטיסה הזו, ולכן הם התלהבו.בדרך כלל הראות מוגבלת בגלל עננים. בקיצור, תא טייס מלא מנופים סוויצ'ים ושעונים אנאלוגיים. בתא של 747-400 לא יצא לי להיות,אבל אני מתאר לעצמי את מסכי המחשב הצבעוניים וכו.
747
יש הבדל עצום בין התא של ה-744 ובין התא של ה-742. הבדל של 30 שנה בטכנולוגיה. בעוד מטוסי ה-742 מצוידים בשעונים ישנים, ומערכות ניווט ישנות (INS) מטוסי ה-744 מצוידים במחשבי טיסה וצגים דיגיטליים שלמעשה עושים את כל העבודה עבור הטייסים. לא פעם נאמר לי שלהטיס 742 זאת "עבודה" ממש ואילו להטיס מטוס מהדור החדש (לא רק 744 מצויד במחשב טיסה, גם 757, 767,הדור החדש של ה- 737 וכמובן 777) זה עבודה לעצלנים. שמעתי פעם שאל על התקינו מחשבי טיסה גם ב-742 שלהם, אני לא ביקרתי מעולם בתא הטייס שלהם ולכן אני לא יודע על זה.

ארזS

New member
תא הטייס של 747-200

בתא הטיס של 747-200 .
תא הטייס של 747-200
4X-AXH של אל-על . המטוס הזה הוא מה שנקרא "יסיב" . בתקופת הקיץ הוא משמש להובלת נוסעים ובשאר תקופות השנה מוביל מטענים.

omer landau

New member
איזה יופיייייייייייי ../images/Emo51.gif

תא הטייס של 747-200
4X-AXH של אל-על . המטוס הזה הוא מה שנקרא "יסיב" . בתקופת הקיץ הוא משמש להובלת נוסעים ובשאר תקופות השנה מוביל מטענים.
איזה יופיייייייייייי

אני ממש אוהב את הדברים האלה אני ממש רוצה להיכנס לאחד אמיתי בזמן טיסה אבל לאחר ה11 בספטמבר אי אפשר בנתיים אני מסתפק בפלייט סימולטור הקוקפיט שם ממש דומה ב757 אבל לא כל כך ב747 כי בפלייט יש מסכים ממש באמצע אבל עדיין זה ממש כיף פעם הבאה שאני אטוס אני מקווה שיצא לי להיכנס לתא הטייס לא שטסתי הרבה פעמים אפילו להפך עדיין אני ממש אוהב את זה

ארזS

New member
והנה המחלקה הראשונה בקומה העליונה

תא הטייס של 747-200
של הג'מבו הזה. מישהו העיר לי פעם שבג'מבו הזה אין מחלקה ראשונה ולכן זאת למעשה מחלקת עסקים ולא מחלקה ראשונה. יכול להיות, אינני בטוח בכך. בכל אופן זאת בטוח לא מחלקת תיירים צפופה רגילה...

suprman1

New member
ומה אם תא טייס של הקונקורד../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

של הג'מבו הזה. מישהו העיר לי פעם שבג'מבו הזה אין מחלקה ראשונה ולכן זאת למעשה מחלקת עסקים ולא מחלקה ראשונה. יכול להיות, אינני בטוח בכך. בכל אופן זאת בטוח לא מחלקת תיירים צפופה רגילה...
ומה אם תא טייס של הקונקורד

שימו לב להגאים בקונקורד: כמו כידון של אופנוע
ואכן בג'מבו יש מחלקה ראשונה אך היא ממוקמת בקומה התחתונה מתחת לתא הטייס(קוקפיט), אחריו מחלקת עסקים(במרכז), וכמובן מחלקת תיירים בסוף המטוס. בקומה השניה ממוקם תא הטייס ומחלקת עסקים נוספת....

ארזS

New member
פשששש... משהו.

ומה אם תא טייס של הקונקורד

שימו לב להגאים בקונקורד: כמו כידון של אופנוע
ואכן בג'מבו יש מחלקה ראשונה אך היא ממוקמת בקומה התחתונה מתחת לתא הטייס(קוקפיט), אחריו מחלקת עסקים(במרכז), וכמובן מחלקת תיירים בסוף המטוס. בקומה השניה ממוקם תא הטייס ומחלקת עסקים נוספת....
פשששש... משהו.
שם עוד לא הייתי (ומן הסתם גם לא אהיה)...

מחלקה ראשונה ועסקים

מחלקה ראשונה ועסקים
מחלקה ראשונה יש רק במטוסי ה-777 וה-747-400 של אל על. בשאר המטוסים יש מחלקות עסקים ותיירים בלבד. מחלקה ראשונה היא בעלת כסאות מאוד מרווחים שמגיעים למצב של שכיבה מלאה. במטוסי ה-744 המחלקה הראשונה היא בקומה למעלה, כאשר למטה בקדמת המטוס יש את מחלקת העסקים. במטוסי ה-777 המחלקה הראשונה היא בקדמת המטוס, אחריה מחלקת העסקים ואחריה מחלקת התיירים.

A-T

New member
והוא לא הכי ישן

תא הטייס של 747-200
והוא לא הכי ישן
AXH הוא מודל 79' 4X AXQ הכי ותיק באל על - מודל 74'

ארזS

New member
וסתם לשם הבדל- תא טייס ב- 757-200

בתא הטיס של 747-200 .
וסתם לשם הבדל- תא טייס ב- 757-200
נראה הרבה יותר חדיש. (המטוס הוא 4X-EBO של "סאן-דור").

מצב
הנושא נעול.
למעלה