היתכן כדבר הזה ?

מצב
הנושא נעול.

ס מ י ש

New member
ברוך הבא לפורום שלנו ../images/Emo24.gif

אלעל מעסיקה שתי טייסות
אחת קצינה ראשונה בג'מבו 744 השניה קצינה ראשונה בבואינג 762 שתיהן לא שרתו כטייסות בח"א ואת רוב שעות הטיסה הנחוצות לקבלה לאלעל(מינימום 1000 שע"ט) צברו באמריקה
ברוך הבא לפורום שלנו

נתקלתי בשם שלך כבר בפורום תעופה קלה ואני מברך אותך על הצטרפותך לפורום תחבורה ציבורית

dlevy, קראת את ההודעה שלי?

בואו נעשה סדר בבלאגן....
למר הספל:מהנדס טייס,מקצוע הולך ונעלם לא קיים באף מטוס חדיש,פרט ל742 שעדיין טס באלעל. קפטן:4 פסי זהב על השרוול ובכותפות. טייס משנה:3 פסיזהב באותם מקומות. כלכל או אחראי תא הנוסעים: 2 פסי זהב באותם מקומות. דיילים:לפעמים פס זהב אחד בד"כ כלום. בתפקיד הכלכל יש גם גברים וגם גברות,בד"כ יעשה הכלכל את מכירת הדיוטי פרי במטוס בעזרת דייל. המדים זהים לכל הצוות,הדרגות שונות. בטיסות טראנס אטלנטיות יש צוות כפול של טייסים לדוגמא בג'מבו בטיסה לאמריקה זוג טייסים ממריא מעל האטלנטי מתחלפם והזוג השני של הטייסים נוחת. תפקיד הדיילים במטוס הוא לעזור לצוות המטוס לטפל בנוסעים בשעת חרום ולהורות לנוסעים מה לעשות בחירום,אך רוב חברות התעופה מנצלות את הדיילים לצורכי הגשת משקאות ואוכל.
או רק את הכותרת? כתבתי שזה רק במטוסים הישנים...

dIevy

New member
מצטער,סליחה,אכן קראתי רק את

או רק את הכותרת? כתבתי שזה רק במטוסים הישנים...
מצטער,סליחה,אכן קראתי רק את
הכותרת"מה עם מהנדס הטייס".....,אתה צודק בכל מה שכתבת,רק אוסיף:במטוסי ה 707 של אלעל היה גם איש צוות רביעי ,נווט. נווט אחד כזה,עשה הסבה והיום הוא קצין ראשון באלעל,יתר חבריו פוצו (puzu)ופרשו.

ה-737 שנחכר מNAA

תשובה מלאה ליצחקA .....
המטוס שראית זהו בואינג 737 שנחכר מחברת הבת של אלעל (לשעבר),שעשתה לאלעל את הטיסות הפנים אמריקאיות(ניו יורק-לוס אנג'לס) שנאסרו על אלעל לעשות,עקב חוקי התעופה באמריקה. המטוס נשאר בצבעיו האמריקאים,פרט לכתובת SUNDOR על צידו,והוא טס רק! צ'רטרים של אלעל. בקשר לצוות המטוס:יש קפטן שהוא מפקד המטוס טייס משנה שהוא משמש כעזרה חשובה בעיקר במקרי חרום,אך עיקר עבודתו בעת הטיסה היא דיבור בקשר חוץ והקראת הבדיקות החיוניות בעת כל שלבי הטיסה(ויש הרבה),נוסף להם יש כלכל ראשי ו 6 דיילות.
ה-737 שנחכר מNAA
737-86N הרישום שלו בישראל 4X-EKI, הרישום הקודם שלו N802NA. עדיין צבוע ברובו בצבעי (NAA (North American Airlines, שעדיין מבצעת טיסות פנים בארה"ב עבור אל על במטוסי 757 ו-767 בעיקר. המטוס עם כיתוב "אל על" בחלקו הקדמי, כיום מבצע טיסות קו וטיסות צ'ארטר של אל על.

dIevy

New member
תמונה אחת שווה אלף מילים.....

ה-737 שנחכר מNAA
737-86N הרישום שלו בישראל 4X-EKI, הרישום הקודם שלו N802NA. עדיין צבוע ברובו בצבעי (NAA (North American Airlines, שעדיין מבצעת טיסות פנים בארה"ב עבור אל על במטוסי 757 ו-767 בעיקר. המטוס עם כיתוב "אל על" בחלקו הקדמי, כיום מבצע טיסות קו וטיסות צ'ארטר של אל על.
תמונה אחת שווה אלף מילים.....
המטוס בו מדובר 738 4XEKI

A-T

New member
שמת לב...

היתכן כדבר הזה ?
שימו לב לתמונה. האם זאת תמונה אמיתית של המטוס הזה ? ומאחר ואין לי כוונה לעשות חידון, אז... אז התשובה היא : כמובן שלא יתכן. מטוסי הבואינג 777 הגיעו לאל-על רק בצבעים החדשים. אי לכך התמונה הזאת היא זיוף ! והתמונה לקוחה מאתר חדש (בסגנון אתר Airliners הידוע) אלא שבאתר הזה יש כל מיני תמונות מעובדות מחשב. כדאי לכם להציץ. יש דברים נחמדים לראום שם...
שמת לב...
שכמעט כל צלם בairliners.net שמצלם מטוס של אל על מביע אכזבה על כך שאל על החליפה את הצבעים ברוב המטוסים? זו פשוט צביעה כ"כ מיוחדת וחד פעמית שאי אפשר סתם כך להיפטר ממנה, גם אחרי 32 שנים.

A-T

New member
דוגמאות:

שמת לב...
שכמעט כל צלם בairliners.net שמצלם מטוס של אל על מביע אכזבה על כך שאל על החליפה את הצבעים ברוב המטוסים? זו פשוט צביעה כ"כ מיוחדת וחד פעמית שאי אפשר סתם כך להיפטר ממנה, גם אחרי 32 שנים.
דוגמאות:
ככה זה נראה ב1972

A-T

New member
2

שמת לב...
2
ככה זה נראה ב-1977

A-T

New member
3

שמת לב...
3
גם הג'מבואים החדשים עוד הספיקו ללבוש כחול ולבן עד לפני 4 שנים 1995

dIevy

New member
אם אנו עוסקים בצבע ומטוסים

3
גם הג'מבואים החדשים עוד הספיקו ללבוש כחול ולבן עד לפני 4 שנים 1995
אם אנו עוסקים בצבע ומטוסים
אז לידעתכם,משקל הצבע שדרוש לצביעת ג'מבו הוא בסביבות חצי טון(500 קילוגרם!)

stan1

New member
זה לא אמיתי

היתכן כדבר הזה ?
שימו לב לתמונה. האם זאת תמונה אמיתית של המטוס הזה ? ומאחר ואין לי כוונה לעשות חידון, אז... אז התשובה היא : כמובן שלא יתכן. מטוסי הבואינג 777 הגיעו לאל-על רק בצבעים החדשים. אי לכך התמונה הזאת היא זיוף ! והתמונה לקוחה מאתר חדש (בסגנון אתר Airliners הידוע) אלא שבאתר הזה יש כל מיני תמונות מעובדות מחשב. כדאי לכם להציץ. יש דברים נחמדים לראום שם...
זה לא אמיתי
משהו עשה את זה בפוטושופ כמו שהוא כתב בפירטי התמונה Old colors would have been sweet on the 777 תרגום: הצבעים הישנים היו יכולים להיות יפים על 777

ארזS

New member
כנראה שלא קראת את כל ההודעה שלי

זה לא אמיתי
משהו עשה את זה בפוטושופ כמו שהוא כתב בפירטי התמונה Old colors would have been sweet on the 777 תרגום: הצבעים הישנים היו יכולים להיות יפים על 777
וקראת רק את הכותרת... אבל בעצם כן קראת את ההודעה כי נכנסת ללינק... אז אולי רק לא שמת לב שכתבתי במפורש שזה לא אמיתי.

ארזS

New member
התגובה הזאת היתה כמובן ל-stan1

וקראת רק את הכותרת... אבל בעצם כן קראת את ההודעה כי נכנסת ללינק... אז אולי רק לא שמת לב שכתבתי במפורש שזה לא אמיתי.
התגובה הזאת היתה כמובן ל-stan1

וכך נראו צבעי אל אל על "בריטניה"

זה לא אמיתי
בשנות החמישים

ארזS

New member
בני ידידי, אולי אתה יודע...

בשנות החמישים
בני ידידי, אולי אתה יודע...
אני מחפש תמונה של מטוס הראלד של ארקיע ולא הצלחתי למצוא בשום מקום. אולי לא חיפשתי טוב. אולי יש לך במקרה ?

לבקשת הקהל - הרלד של ארקיע

היתכן כדבר הזה ?
לבקשת הקהל - הרלד של ארקיע

ארזS

New member
זה היה המטוס הראשון שטסתי בו

תודה בני !
זה היה המטוס הראשון שטסתי בו
כשהייתי ילד היה מבצע של חברה למשחת שיניים "סוליפס". (היום נדמה לי שהם לא קיימים). היו צריכים לשלוח כמה שיותר אריזות של משחות שיניים ולהשתתף בהגרלה של 50 טיסות בשמי הארץ. אמא שלי קנתה "סטוק" שלם ושלחה להם המון אריזות ולשמחתי אני זכיתי
! וזכור לי שזה היה מטוס הראלד, וטסנו משדה דב בשמי הארץ במשך כחצי שעה...

מצב
הנושא נעול.
למעלה