היפ-הופ ואתם

Psycho BuZZ

New member
למה אתם בכלל מדברים על כנופיות

וכסף, וכבוד לבני אדם? מה זה קשור? זה לא עושה אותך היפ-הופ. הטענה שלי היא שלתמוך/להיות חלק מהממסד (לדוגמא: להיות שוטר) זה לא היפ-הופ. אז בואו נודה שאין כאן ממש תרבות היפ-הופ, אלא חיקוי חלקי, כי כמעט כל מי שטוען שהוא היפ-הופ בעצם תומך במערכת ומהווה חלק ממנה מתוך בחירה. זה שאתה עושה/שומע/אוהב ראפ עושה אותך היפ-הופ? לא. ואין כזה דבר יותר ופחות. או שאתה כן, או שאתה לא, ולא צריך לנסות בכוח להיות משהו שאתה לא. אני לא רוצה להשאיר קצוות פתוחים, כך שאני אבהיר קצת יותר למה הכוונה: גם אם אתה שוטר/חייל/נשיא המדינה זה לא אומר שאין לך לגיטימציה לשמוע ולאהוב את המוזיקה או התרבות, אבל זה רק חיקוי של היפ-הופ מארה"ב. כמובן שלהבדלי תרבות יש קשר לזה, אבל גם צפונבון טחון מרמת אביב יכול להיות היפ-הופ. זה מושג אוניברסלי, תלוי איך אתה מיישם את זה אצלך.

dianush22

New member
הערה כללית לכל הנושא

זה כל הקטע של ההיפ הופ.לא להסתכל על דת גזע מין וכיוצ"ב.היפ הופ זה דרך להבעה עצמית.בנוסף,העובדה שהרבה אנשים שומעים את אותו הדבר או דברים דומים היא מאחדת.וכל הקטע בהיפ הופ שיש מסרים שונים שאתה יכול להתחבר אליהם.כל אחד בוחר למה הוא רוצה להתחבר.זה היופיז ביצירה ובמוסיקה בכלל ובייחוד בהיפ הופ. כל בן-אדם הוא עולם בפני עצמו והמוסיקה השחורה בכלל היא דרך להביע את עצמך או לעשות כסף כמו שהרבה מהראפרים עושים. כל אחד בוחר מה שמתאים לו.לכן,אתה לא יכול לקבוע מי יותר היפ ממי.

כתשובה לשאלתך !!!!!!

יש פה מישהו שמתיימר לחיות ולנשום היפ-הופ 24/7? כן זאת אני אני חיה אותה ללא הפסקה ונושמת אותה כי זאת המוסיקה היחידה שמדברת אליי ושאני יכולה להתחבר אליה הן מבחינת ליריקה או מקצב ואני מדברת על כל הסגנונות של המוסיקה השחורה החל מרגאיי ,R&B ,גוספל, היפ הופ, ראפ , בלוז !!!!! ואני גאה לומר שאני חלק בלתי נפרד בכל מה שקשור לסצנה של כל המוסיקה השחורה בארץ ובעולם ! ולמרות שיש הבדל עצום בין המוסיקה השחורה בארץ לבין המוסיקה שבחו"ל ואני לא רוצה להיכנס לדיון הזה . אין כמו המוסיקה הזאת !

Yoko Nakajima

New member
זה כמו להגיד

שבחו"ל להיות פריק זה להיות שונה, מוזר, לא לשחות עם הזרם, וכו'... אבל בארץ המושג קיבל משמעות אחרת. אנחנו חצי מדינה של "פריקים" מהזן הישראלי. בין אם אלו וונאביז או לא. התרבות וגם החברה שונות, ואי אפשר לצפות שזה יהיה אותו דבר ושדברים כמו תרבות ההיפ-הופ יגיעו אלינו כפי שהם מצויים באמריקה. אפשר לקרוא לזה טלפון שבור. המשמעויות נאבדות בדרך. בשבילי לדוגמא, היפ הופ זו מוסיקה לרקוד. לעצמי, במסיבה או בהופעה- פשוט לרקוד. אם לא החיבור הבלתי נמנע שיש לי לריקוד, אני בספק אם הייתי מתחברת. אבל הביט סוחף אותי. כשאני שומעת היפ הופ אני חייבת לחשוב על ריקוד.

junior gong

New member
לצערי הכל בישראל חרטה

היפ הופ זה משהו שהכושים המציאו על מנת " לפרוק עצבים " ולהתבטא בצורה אחרת, שהמסר שלהם יגיע לכל העולם, וזה נשאר אך ורק לכושים, ולמי שהמציא את זה, פה בישראל וכמעט בכל העולם, זה התחיל להיות חיקוי עלוב ולא אמיתי, למשל סאבלימינאל, ילד שמנת, התחיל לשים לי כובעים ושרשראות ולהתלבש בצורה מגוכחת, ולחקות את הג'אנר הזה, בישבילי זה זיוף אחד גדול, ואני לא קונה זיופים. רוצה לשיר ראפ? סבבה, תשיר, אבל אל תחקה את הסגנון חיים ואת הלבוש של מי שהמציא את זה כי אתה תיחשב למגוחך !!!! נסעתי פעם מחיפה לבלות בגת רימון, וזה היה מצחיק בטרוף, רובם שם חיים בסרט שהם ראפרים/גנגסטרים, עם כובעים הפוכים ומכנסיים רחבים ואללה יוסטור, זה היה נראה כל כך מזויף, כל כך חקוי זול ומצחיק שזה פשוט סטנדאפ קומדי. יש לך כשרון לשיר ראפ? סבבה, תשיר, תעלה עם חליפה למה לא? עם חולצה מכופתרת, תחצין את זה שאתה ילד שמנת, תחצין את התרבות שלך או את הצורת חיים שלך, בין אם אתה מהמעמד הבינוני או העשיר או העני תתלבש בהתאם, ואל תחיה בסרט שאתה " כושי " אם אתם רוצים להבין איך אני רואה את תרבות ההיפ הופ בארץ אז תסתכלו על עלי ג'י, הליצן האגדי, חושב שהוא כושי, מתלבש בהתאם להזיות שלו, מדבר כמו כושים בסלנג, אומנם עלי ג'י הוא סך הכל דמות שהמציאו, אבל ככה נראה גם הראפ בארץ, חיקוי זול מאוד, לא אמין בשיט, מצחיק, ומזוייף !!!! עדיין אין שיר אחד שיצא מישראל בג'אנר הראפ שהקשבתי לו ואמרתי ואללה, זה אמיתי, הכל נשמע לי ליצני מידי

daninblack5

New member
תגובה

דוגרי אתה צודק שבישראל הראפ ניראה ממש מעפן ונישמע מעפן,אבל אתה לא יכול להגיד שזה נישמע טוב רק אצל הכושים או ניראה טוב רק אצלם,כי יש לך פולל דוגמאות שלא,למשל אמינם לבן והוא אחד המצליחים בתחום והוא מתלבש "כמו כושי"-איך שאתה מתאר,ויש גם את בי-ריל,ועוד הרבה לבנים שעושים ראפ בצורה טובה ולא ניראים כמו בדיחה אז הדברים שלך נכונים לארץ שלנו אבל לא לשאר העולם ב100 אחוז אם אתה מבין למה אני מתכוון

Psycho BuZZ

New member
בי-ריל לא לבן.

daninblack5

New member
אהה נכון צודק

התבלבלתי,אבל מה שרציתי להגיד שנכון אין הרבה כאלה לבנים שעושים מוזיקת ראפ טובה אבל יש ,ואלה שעושים טובים ואי אפשר להגיד שהם פחות טובים מהניגרס

kodman

New member
אני פעם ראיתי את B REAL באוטובוס

בירושלים באזור מלחה.

LEATHER REBEL

New member
אבל גם תרבות רוק אמיתית אין בישראל

מבחינה תרבותית, ישראל היא גרורה של אמריקה, בין אם נרצה בכך ובין אם לא. אבל מה, בעוד ארה"ב היא ענקית, ישראל היא קטנה... ומה שיש לה להציג זה חיקוי עלוב. הנה אני אתמקד בשניים: סאבלימינל הוא 1) לא שחור... 2) לא בא מרקע עני... 3) אף פעם לא היה מורד על באמת. מה הוא כן? הוא חקיין, אבל בסוף ההופעה הוא פושט את הבגדים של הראפר והולך לישון. נו, לך תרכיב תרבות ו/או ממשלה עם חבר'ה כאלה. ומה ברוק? להקת SALEM היא "דת' מטאל". מחוץ לישראל הם מוכרים יותר דיסקים, ואולי הם נראים מפחידים ואיימים בתמונות, אבל ביום-יום, הסולן שלהם הוא עובד בעיריית פתח תקווה. מה יהיה, אני שומע אתכם שואלים? ואני עונה: נכון מאד!

skretch

New member
לדעתי הרבה אנשים לקחו את הרעיון

של מה בעצם זה לחיות היפ הופ. אתה אמרת שהיפ הופ זה לא רק גראפיטי, דיג'יינג, ראפ וברייקדאנס. יכול להיות. אתה הצגת את הצד שנוגד את הממסד, שלדעתך מי שהוא שוטר אז הערכים שלו לא עולים באותו קנה עם הערכים של ההיפ הופ. לדעתי זה לא צודק. דרך אלמנטים שונים בהיפ הופ אתה יכול להעביר מסרים אנטי ממסדיים, אבל היפ הופ במקורו לא נועד לכך. עובדה שיש לא מעט שירי והרכבי מחאה, וזה מודגש יותר בראפ מאשר בסגנונות מוזיקה אחרים, אך לדעתי זה לא ממש מחייב שזה יהיה ככה. אתה חושב שבכל העולם חייב להיות בכל מדינה שיש בה עשייה מסוימת של היפ הופ משהו שילך נגד הממסד, או יתנגד למשהו? לאו דווקא לדעתי. לדעתי משהו שחי היפ הופ באמת זה משהו שהתרבות מקיפה אותו רוב הזמן. גרנד וויזרד ת'אידור אמר בסרט "scratch" שהיפ הופ, חוץ מארבעת האלמנטים הנ''ל, זה גם איך שאתה חושב, איך שאתה חי, איך שאתה מתלבש וכול העניין הזה. כדי לחיות באמת היפ הופ אתה צריך שהעשייה עצמה של ההיפ הופ תקיף אותך ברוב הזמן שלך.

Psycho BuZZ

New member
"איך שאתה חושב, איך שאתה חי..."

זה לא אומר שכל דרך חשיבה וחיים היא היפ-הופ, נכון? גם לא אומר שיש רק דרך אחת מוגדרת, אבל יש דברים בסיסיים, לדעתי. וזה כבר די מעצבן שכולם אומרים "ההיפ-הופ לא נועד לכך מלכתחילה". המושג הזה מעולם לא נולד במכוון, וכל הדברים שאני מדבר עליהם השתרשו עם הזמן והפכו לאחד המאפיינים העקרוניים. המחאה היא לא חובה, כנ"ל לדבר על לזיין את המשטרה. דרך החשיבה עצמה צריכה לבטא את זה. אבל תמיכה בממסד מבטאת את ההפך. זה יותר ממוזיקה, זה יותר מציור, וזה יותר מריקוד.

esvee

New member
פרט מעניין על השיר Fuck The Police

הוא נכתב אחרי שאיזי-אי וחבורת הכושים בפוזה שלו (NWA) נסעו ברחבי העיר עם רובה צבע ועשו יענו "דרייב-ביי" לעוברים ברחוב. חבל שהעיר לא הייתה נגיד, ראשון, אלא קומפטון, והנערים היו לא נגיד, לבנים מהמעמד הבינוני או העליון, אלא שחורים מרובעי העוני. קיצר, עצרו אותם, דפקו להם קצת מכות. והם כתבו את השיר הידוע. מי שמתעניין, YouTube: The Hip Hop Documentary - 24 חלקים. ואף אחד פה לא חי היפ הופ באמת... איזה וויכוח סתמי. במקום לזיין את השכל בפורומים לכו תיקנו פלטה, תלמדו תרגיל בברייקדאנס, תכתבו עוד חרוז.. הרגתם אותי.

eazyme

New member
כמה דברים על n.w.a ואיזי אי

דבר ראשון, כיצד אנו מגדירים תרבות. היפ הופ היא תרבות מוזיקאלית בפני עצמה אבל אין זאת תרבות של עם שלם. היפ הופ בעיקרון היא תרבות מאוד עבריינית ואנטי חברתית. אבל אם אתה תיקח את 50 או אפילו את דר. דרה ותסתכל עליהם ותשאל את עצמך. "האם הם גנגסטרים אמיתיים?" התשובה היא:"אם הם שרים על זה שהם הורגים ומספרים שהם ביצעו פשעים, למה לעזאזל הם לא בכלא עכשיו?" רצח - 25 שנה ויותר. איזי אם כל הכבוד היה בקושי סוחר סמים הוא אפילו לא הגיע לרמה של חייל. הוא קלוקר. זה הכל. סנטנה בלוק קריפס (orginal baby gangsters) היא כנופייה בקנה מידה בין לאומי ואם הוא הגיע למצב שהוא בקושי מוכר סמים, הוא לא גנגסטר. אם אתה תיקח ראפרים יותר גדולים מבחינת הסטטוס (כמו bgknockout או gangsta dresta) ותשים לב שהם באמת עבריינים רציניים כי גם הסטטוס שלהם יותר גבוה וגם הם הפסידו קריירה שלמה בגלל העבריינות שלהם. nwa יש להם כוח. אבל הכוח היחידי שלהם זה הלשון שלהם. הם עבריינים בפוזה כמו שאמרת. זה שהם ראו את הכל. זה לא אומר שהם גנגסטרים אמיתיים. אם כל הכבוד אני ראיתי עבריינים אמיתיים וזה לא קרוב לאיזי אי, זה הרבה יותר גרוע. אם אתה מכיר את שמייה אנג'ל או את אבירושלמי קרוב שלי עבד איתם הם בלי כל הפוזה עושים את איזי.

youngdiz

New member
כנס איזי

לא הכל שחור ולבן, דע. דיג'י דרמה והחברים שלו יכולים לצעוק היום ה-FEDS יכולים למצוץ בולבולים לא כי הם אנסו את אמא שלו אלא כי הם פשטו לו על העסק. היום העסק הזה נהיה באופנה לצעוק זין על חזירים על כל דבר קטן. אז תשער במוח שבטח הציקו לאיזי פעם, או תפסו אותו מוכר סמים והוא יצעק fuck the police. לומר זאת בקרב החברים שלך, אף פעם לא מזיק, זה לא שאמסי ראן היה אומר לו, "אל תדבר ככה, לא יפה" פיפטי סנט לדוגמא, היה מדבר על הקטע שהוא נורה עד לא מזמן ומאז לא יודע מה נסגר איתו. דוקטור פ לא כותב את המילים שלו והפעם היחידה שהוא היה בקומפטון מאז 89' היא שגיים החזיר אותו לשם. וזה שביג'י נוק אאוט ודרסטה היו בכלא, לא בהכרח אומר שהם גנגסטרים רציניים יותר. אי אפשר לומר ראפרים לא גנגסטרים, וראפים הם גנגסטרים. יש יותר מדי דוגמאות

למעלה