היפ-הופ ואתם

kapoya

New member
נוקאאוט היה 6 שנים בכלא

על נסיון רצח ושוד אז זה אומר שיותר מאחרים, כן.

youngdiz

New member
בלאק רוב נידון ל-7 שנים בכלא

טארק נכנס לכלא ל-12 על כך שירה ביחידת SWAT שיין מבלה בכלא ונידון ל-10 כן.

eazyme

New member
ורק שתדע....

ראפרים לא נלחמים נגד הממסד וזכויות האדם. ראפרים (העבריינים) נלחמים נגד המשטרה שמפריעה להם לבצע את הפשעים שלהם בשקט. הם לא לוחמים בעיני. יש כאלה שנלחמים אבל הרוב: "זין על המשטרה שמפריעה לנו למכור סמים או להרוג". אם היית יודע מה זה באמת אנרכיסטים שהיו ברוסיה. הם באמת נלחמו למען הזכויות ראפרים זה רק רושם שהם נלחמים אבל בעצם הם מאשימים שלא נותנים להם לבצע פשעים בשקט.

esvee

New member
זה ידוע

שNWA עשו מעצמם פי אלף ממה שהם באמת היו. גם ביגי, אגב. וה"שטות" עם הרובה צבע? לפחות ב2 סרטי דוקו' על ההיסטוריה של ההיפ הופ.

kapoya

New member
בזה אין ספק

היחיד שעשה שם איזשהו פשע זה איזי שהיה סוחר סמים ידוע. אבל כל הקטע עם הדרייב ביי הוא שטות שהפלצת.

esvee

New member
תשמור על השפה שלך, ו

http://www.youtube.com/watch?v=Q6L1d0s660M Dr Dre: "The reason we made that song, we were at the mall one time, and Eazy had this skirmish gun, that shoot paint-balls, [..] Eazy was the passanger seat, shooting people on bus stops, he was really getting a kick out of people getting bugged out [....]" "Couple a miles down the road, about 50 police cars later, we're face down on the street, with guns pointed at our head". "After the incident, we left to the studio and cut this song". אני לא אומר שלא הייתה בעייה אמיתית בשכונות העוני ושNWA חבורת יילדים טובים - אבל זה המקרה שהוביל לשיר שבתורו הוביל לגל אלימות מטורף ברחבי ארה"ב.

eazyme

New member
כמה דברים

מה שהבאת זה עוד הצדקה מפגרת שמוכיחה כמה אני צודק אחי. shooting people on bus stops, --------- אם היו פוגעים באימא שלך מה היית עושה?, אה? "Couple a miles down the road, about 50 police cars later, we're face down on the street, with guns pointed at our head". ----------- ממש רחמים, מסכנים, כאילו לא עשיתם כלום. אחי אם אתה מצדיק כאלה פשעים אני לא רוצה לדעת איך המדינה שלנו מתפקדת עם אנשים פסיכים שחושבים שלירות באנשים סתם ככה זה מצחיק. אני הולך כל הזמן להתאמן בפיינטבול. תאמין לי אם הצבע נכנס לך לעין יש מצב אתה מאבד ת'עין. פעם קיבלתי מכה ותאמין זה יכול לגרום לסימן כחול הרבה זמן. אז בבקשה אחי את תרשום שטויות. ============ "The reason we made that song, we were at the mall one time, and Eazy had this skirmish gun, that shoot paint-balls, [..] Eazy was the passanger seat, shooting people on bus stops, he was really getting a kick out of people getting bugged out [....]"

esvee

New member
אין סוף לטיפשות.

מצדיק פשעים? זה מצחיק אותי? מה נסגר איתך? אתה פספסת לגמרי את הנקודה שלי.

Schizo Haji

New member
כפי שאמרת, הבדלי נסיבות

בתור ישראלים, הרוב השולט בארץ, אין ממש אפשרות שהממשלה תפלה אותנו לרעה וששוטרים יטרידו אותנו יותר מידי...לפחות את רובנו. הבעיות השולטות בארץ מבחינתינו הן המצב הביטחוני, הכלכלה והשחיטויות. על זה דווקא כן שרים, אבל רמת התקיפות המחאתית שניתן להגיע אליה בארה"ב בתור מיעוט בשיכונים שעובר הטרדות וסובל מגיזענות פשוט תישמע מטומטמת מאנשים כמונו. לדעתי, עידוד המסרים המחאתיים הם לא בהכרח המסר הספציפי שאותו ראפר מדוכא מאמריקה רצה להעביר אלא יותר את היכולת להעביר ביקורת על השילטון בכל רמה שאתה רוצה ולקחת עמדה ולדבר על מה שמפריע לך... במידה מסויימת אנחנו גם "כלבי השמירה של הדמוקרטיה" אבל שמתעסקים בעניינים היותר פשוטים והיום-יומיים מניסיון אישי בניגוד לעיתונאים... פשוט אין טעם למחות על משהו שלא קיים.

ק ר ח

New member
אני והיפ הופ.

זה התחיל פעם כשבאתי לאדם בן לביא(אז הוא היה פישי הגדול) לבית ספר לראפ,ופה בפורום הזה צחקו עליי,והזמן עבר,ובזכות ההיפ הופ היום אני עוזר לאדם בן לביא בסדנאות ראפ שהוא עושה למען נוער בסיכון ואנחנו יושבים אותם,כותבים איתם שירים,מושיבים אותם על הביט,במקום שישדדו בחוץ ברחובות או שיעשנו סמים,זה היפ הופ. היפ הופ זה שבנאד'ם שאני לא מכיר עם שפה אחרת בא אליי לחודשיים לגור איתי בביתי(הוא עשה עלייה וחזר) והיינו כמו אחים למרות מחסום השפה ושהתרבויות קצת שונות,כי ההיפ הופ הוא השפה המשותפת שלנו,משהו שפורץ מאיתנו ביחד והיום אנחנו חברים טובים בזכות ההיפ הופ.זה היפ הופ. היפ הופ זה שבכתה ח',ככה ט',הייתי יושב ומקשיב לאלבום "עטיפה של ממתק" ופשוט מעריץ את האם סיז ששם מרפרפים,ואחרי כמה שנים מצאתי את עצמי באופן קבוע,פעם בשבוע יושב מריץ פריסטיילים עם נימי נים ופה גם אני מרפרפ למוקי,הגשמת חלומות,זה היפ הופ. אני דווקא מאד מסכים עם מה שסייקו אומר,ואני אסביר לכם למה אני מתכוון,פה בארץ סאבלימינל(שהוא בחור טוב בעקרון) הפך את ההיפ הופ לדבר שדווקא כן של הממסד,הדיסק הראשון שלו נשמע כמו פרסומת למדינה,וכל הקטע של הציונות,הפטריוטית,מגן דוד,אהבת כוחות הבטחון,זה בדיוק ההפך ממה שאני תופס כ-היפ הופ,כי ואללה לא חסר במדינה הזו על מה באמת למחות ופשוט לא מנצלים את הפלטפורמה, למרות שאם אתם זוכרים,אותו סאבלימינל כיכב בעבר בסרט "ערוצים של זעם" , אז דווקא הראפר השני ששמו עליו פוקוס בסרט(לא,לא הצל) עושה אחלה היפ הופ,וגם הרבה יותר אמיתי לפי מה שאני תופס היפ הופ,לכן גם קל לי להבין למה הוא די מצליח בעולם(הרבה שחורים רואים בו משהו שמזכיר להם את עצמם) ואם לא הבנתם אז אני מדבר על תאמר נאפר ועל חבורת DAM שלפי דעתי הדבר הכי קרוב היום בישראל(פלסטין?:)) להיפ הופ אמיתי. ובאשר אליי,בקרוב ברחובות.נראה לכם מה זה היפ הופ.

KOOL MIC

New member
דעתי :

יש הבדל בין מי שחי היפ הפ למי ששומע היפ הפ, לשמוע היפ הפ זה בדיוק כמו לשמוע רוק , טראנס וכו' היום אתה שומע את זה מחר משהו אחר. מי שחי היפ הפ מזוהה עם מסרים די ברורים שבאמריקה פוליטית מזוהים עם זרמים שמאליים יותר של הדמוקרטים של ליברליזים של רווחה אך גם עם הדמוקרטים היותר מרכזיים כאן בא הרעיון של המימוש העצמי כמו שביגי ו JAY Z מציגים אך לצערי גם פוגע באכות . יש בעיה עם הזרם השמאלי קיצוני שחלקו מזדהה עם תעמולה של ארגונים פלשתינאיים תופעה ידועה באוניברסיטאות ובמיכללות בעיקר שבארץ משמשת הרבה ראפרים ערביים בארץ [ בערוץ אחד הייתה כתבה על תופעה הפוכה של ראפרית ערבית פנימיסטית שמזדהה עם הציונות מראה על אותו עניין רק בהיפוך ] אין קשר לאנרכיזים יש קשר ליכולת הדמוקרטית להביע דעה, למחות. מי שמזדהה עם ההיפ הפ יכול להיות איש צבא או אפילו שוטר או פקיד ממשלתי וכו' לכן המציאות השונה בארץ מול זאת בארה"ב אינה תרוץ לכך. התפיסה בארץ של ההיפ הפ היא כגורם מאיים נוכח התוכן שהוא מכיל בגלל זה לרוב יש דה ליגיטימציה שלו והצגתו כנטול כל ערך שההכתבה העיקרית היא " דוקטרינת קוטנר " ז"א רוק ופופ קל שרמת המסרים מינימאלית. אך גם הבעיה של גזענות בארץ, חינוך לקוי [ החינוך כאן מזכיר חינוך רפובליקאי] ושנאת האחר משפיעים. בנוסף מחסום השפה גם משחק מרכיב חשוב שלא מדובר בטקסטים קלילים . קובי שמעוני וחבריו הם בועה של נק' זאת של ניתוק מהמציאות ומסרים של פרסומות ותעמולת בחירות חיקוי לבוש ומקצבים אלה מיועד בעיקר למי ששומע היפ הפ ולא מזוהה איתו. פוליטית היפ הפ מזוהה עם פלגיים שמליים של העבודה ומר"צ [ מכאן השאלה כמה באמת מאלה שמזדהים אם המסרים של ההיפ הפ הצביעו למפלגות האלו ולא נפלו בפח עם הגמלאים לדוגמא] הבעיה העיקרית בארץ זה חוסר אחדות שאני רואה במופע למען הבחור שרצו לגרש מהארץ את הח'ברה על הבמה ביחד וזה נישמע טוב ואחרי זה שומע את כל אחד בניפרד ויש הבדל אדיר. היום אין פלטפורמות בארץ כמעט למעט " עסק שחור" שגם היא מוגבלת ביותר. גם כך באותה " קהילה" שכל אחד פועל סוליסט ומזה לא יוצא כלום. בארה"ב יש גם בעיה כזו אך היא מצומצמת שם יש חיבורים ושיתוף פעולה פורה בין אומנים שלא דווקא מסיבות של פופלאריות . אני טוען שאם דגש על אחדות ואיכות והקפדה על כל המרכיבים של ההיפ הפ מבחינה יצירתית אפשר לקדם את ההיפ הפ בארץ למקום טוב ומשפיע יותר ממה שהוא נימצא היום לא רק ויזואלית.

למעלה