היכן השיויונות?

ברור, הכי קל לתקוף במקום להתמודד עם המציאות.
בלשון העברית אמא הינה נקבה, אף גבר בהגדרה אינו נקבה ולכן אינו יכול להיות אמא.
הכול עניין של הגדרה והנה גם בכתיבתך, את לא הולכת עפ"י ההגדרות שנקבעו אלא עפ"י מה שהורגלת מקטנות (שמרנות) כמו לדוגמה שאת כותבת אמא בצורה שהורגלת אליה ולא בצורה הנכונה שהיא בכתיב מלא, אימא.
הכול עניין של פונקציונליות ואם גבר יכול למלא את כל הפונקציונליות למעט ההיריון, אין שם בעיה להגיד שהוא מתפקד גם כאימא.
הנקה מזמן לא מדד לאימהות.

כוכבית מצויה

Well-known member
הכול עניין של הגדרה והנה גם בכתיבתך, את לא הולכת עפ"י ההגדרות שנקבעו אלא עפ"י מה שהורגלת מקטנות (שמרנות) כמו לדוגמה שאת כותבת אמא בצורה שהורגלת אליה ולא בצורה הנכונה שהיא בכתיב מלא, אימא.
הכול עניין של פונקציונליות ואם גבר יכול למלא את כל הפונקציונליות למעט ההיריון, אין שם בעיה להגיד שהוא מתפקד גם כאימא.
יש הבדל בין להגיד שהוא אמא לבין להגיד שהוא מתפקד גם כאמא.
מה לעשות תנאי בסיסי לשפה הוא הגדרת המילים ובהגדרה אמא הינה נקבה, ההגדרה הזו לא השתנתה בניגוד לדברים מסויימים שהשתנו.

יש הבדל בין להגיד שהוא אמא לבין להגיד שהוא מתפקד גם כאמא.
מה לעשות תנאי בסיסי לשפה הוא הגדרת המילים ובהגדרה אמא הינה נקבה, ההגדרה הזו לא השתנתה בניגוד לדברים מסויימים שהשתנו.
נכון, אך אין לזה משמעות, אם התפקוד הוא אותו דבר.

אז עכשיו יש הסכמה שזה לא אותו דבר והעובדות ברורות. זכותך להחליט להתעלם מהעובדות.
העובדות שאין זה משנה השם שתיתני להם כאשר התפקוד זהה בדיוק כפי שלא משנה אם קוראים לך כוכבית או כוכבה או אפילו שם אחר לגמרי כדוגמת ליאת.

ראי לכתיב של איזו מילה הקישור שהבאתי ואיך את כתבת אותה.
עפ"י מה שראיתי, הקישור שלך מוביל למילה 'הנה' וכתבתי בדיוק כפי שצריך לכתוב ואצרף לך את החלק הזה בתגובתי המדוברת (#35):
הכול עניין של הגדרה והנה גם בכתיבתך, ...

כוכבית מצויה

Well-known member
נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
מופיע שם הצורה שהאקדמיה ממליצה לכתוב וזה בכתיב חסר לעומת במילה 'אימא' שההנחיה לכתוב בכתיב מלא.
לנוחות הקוראים. איך האקדמיה טוענת שצריך לכתוב הינה ללא ניקוד.
אזכיר גם שבתכובה #35 נוסטלגיה טענה שצורת הכתיבה הנכונה הינה בכתיב מלא....

קבצים מצורפים

• Polish_20220312_203451060.png
    Polish_20220312_203451060.png
    KB 221.7 · צפיות: 3
נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
העובדות שאין זה משנה השם שתיתני להם כאשר התפקוד זהה בדיוק כפי שלא משנה אם קוראים לך כוכבית או כוכבה או אפילו שם אחר לגמרי כדוגמת ליאת.
לא נכון, למילים יש משמעות מוסכמת, על כך בנויה התקשורת.
אולי אם אחזור על כך שוב תביני, אמא היא נקבה בעוד גבר הוא זכר ולכן לא יכול להיות אמא.

נערך לאחרונה ב:
לא נכון, למילים יש משמעות מוסכמת, על כך בנויה התקשורת.
אולי אם אחזור על כך שוב תביני, אמא היא נקבה בעוד גבר הוא זכר ולכן לא יכול להיות אמא.
שוב, היום בעידן השוויוניות כל דבר שגברים יכולים לעשות, אנחנו יכולות לעשות והפוך.
ידוע כבר שלכ"א יש תחליף והראייה לכך שבתי הקברות מלאים בכאלו שחשבו שאין להם תחליף.
לוגיקה פשוטה מ-2 המשפטים הקודמים, שאין בעיה לגבר לתפקד כאימא ואין בעיה לאישה לתפקד כאבא.

הסברתי מספיק לאט, או צריך יותר לאט?

כוכבית מצויה

Well-known member
שוב, היום בעידן השוויוניות כל דבר שגברים יכולים לעשות, אנחנו יכולות לעשות והפוך.
ידוע כבר שלכ"א יש תחליף והראייה לכך שבתי הקברות מלאים בכאלו שחשבו שאין להם תחליף.
לוגיקה פשוטה מ-2 המשפטים הקודמים, שאין בעיה לגבר לתפקד כאימא ואין בעיה לאישה לתפקד כאבא.

הסברתי מספיק לאט, או צריך יותר לאט?
כבר הסכמת שמתפקדמכמו אמא זהשונה מאמא.
מה שכתבת זה לא קשור לכך שגבר אינו נקבה.
אין קשר למה הוא יכול לעשות או לא אלא למהות שלו.

כוכבית מצויה

Well-known member
ואם את מדברת על כתיב אז גם את חוטאת במה שאת מאשימה אותי...

ואם את מדברת על כתיב אז גם את חוטאת במה שאת מאשימה אותי...

לא הבנתי, היכן אני חוטאת כאשר כתבתי בדיוק כפי שהאקדמיה ללשון קבעה.
נראה לי שאת מתבלבלת בין הנה לאימא שהשוני שלהם הוא בסיומת, כי סיומת 'א' היא מן השפה הארמית.

כוכבית מצויה

Well-known member
לא הבנתי, היכן אני חוטאת כאשר כתבתי בדיוק כפי שהאקדמיה ללשון קבעה.
נראה לי שאת מתבלבלת בין הנה לאימא שהשוני שלהם הוא בסיומת, כי סיומת 'א' היא מן השפה הארמית.
ראי לכתיב של איזו מילה הקישור שהבאתי ואיך את כתבת אותה.

למעלה