אוקי,מקבלת את הדברים הראשונים
ולכן אין לכתוב בתקיפות לפני שבאמת יודעים.
תשלום מזונות לאשה שהגבר נעלם/לא משלם מסיבה אחרת נעשה בהתאם למשכורת שלה. אישה שמרוויחה מעל 4999 שקל לחודש לא זכאית למזונות דרך בט"ל.
לכן אם נניח אני מרוויחה 5001 שקל בחודש, ויש לי 3 ילדים אני נאלצת להתמודד עם שלושתם תחת מגבלות ה5001 שקלים שלי.
שוב, במדינת ישראל כדי לקבל סיוע, את צריכה להיות במצב ממש ממש קשה.
כעס על חלוקת תקציבים נובע מכך שיש אנשים שאנחנו מממנים ללא סיבה. למשל את הציבור החרדי. שבוחר במודע להביא 6,7,8 ילדים בידיעה ברורה שלא הם המממנים שלהם.
הכעס הוא על החלטה כמו שהתקבלה אתמול, שמליוני שקלים הולכים לדיור ציבורי - לחרדים!
לא מצאתי ברפרוף מהיר את הכתבה המלאה שהתפרסמה אתמול בטמקא אלא רק את התגובה עליה.
http://www.mivzaklive.co.il/archives/46644
לגבי המסתננים, בואי נאמר שאפשר להפריש סכומים זעומים לטובת טיפול במאות מסתננים שמצליחים לברוח מאיזור קרבות ובאמת נמצאים בסכנת חיים. בניגוד למהגרי העבודה או למסתננים לפה כי זו מדינת האפשרויות הבלתי מוגבלות שנמצאת להם קרוב לבית (בניגוד לאמריקה נניח)
חוץ מזה, היא טוענת, ובצדק, שאנחנו לא יכולים להחליט שמאה אנשים שאותם רוצים לרצוח לא יכנסו לכאן בשל בעיות תקציב ולהמשיך לבכות למה לא נתנו למליוני יהודים לברוח למדינות אחרות כשרצו לרצוח אותם.
זה נכון, למדינת ישראל אין תקציב לאכלס פה עשרות אלפי פליטים, אבל צריך להיות מספיק הוגנים כדי להגיד שעשו את זה לנו בדיוק כמו שאנחנו רוצים לעשות לאחרים. זו הכונה בצביעות שהיא מדברת עליה.