היא (הם) מעצבנת אותי.

לכי על זה

חזרת על זה כמה פעמים

אז אני אשאל אותך בתור חד הורית, איזה קצבאות את מממנת לחד הוריות שאני לא מכירה? אולי אני יכולה ללכת לדרוש שתממני גם לי כמה?
בפעם האחרונה שבדקתי ברשימת זכויותי, הדבר היחיד שהגיע לי היה הנחה זעומה מאוד בארנונה (10%) וזה הכל.

ועוד משהו, זה שלא שהיא (או כל אחת אחרת) רוצות שהמדינה תממן טיפולי פוריות, המדינה החליטה שהיא נותנת קצבאות ילדים (בעיקר נהנים מזה מרובי הילדים למינהם) ומממנת טיפולי פוריות וכד' - כדי להקל על משחות להביא יותר ילדים (בתקוה יהודים) למדינתנו הקטנה.
אני אנצל את זה שאני כבר כותבת כדי להוסיף לגבי אבטלה, שמגיעה חצי שנה של דמי אבטלה (שגם החלוקה שם ממש מבישה - למשל רווק בן 30 זכאי ליותר כסף מאשר חד הורית / נשואה /אלמנה בת 29 רק כי קבעו שגיל הוא פרמטר במקום מצב משפחתי משום מה).
יחד עם זה, בחצי שנה הזו שאתה חותם בלשכה מוצאות לך משרות (בהתאם לרמת ההשכלה, לתארים ומקצועות שרכשת-מציגים קו"ח) או לימודים על חשבון המדינה.
ואת צודקת לגמרי, זה אמנם מאוד קשה למצוא עבודה בכל רחבי הארץ שתתאים לרמת ההשכלה ולצפיות השכר של מחפש העבודה (אגב, צפיות שכר ראליות, אני לא מדברת על משתמטים) אבל בהחלט אפשר למצוא מקומות עבודה גם אם זה דורש התפשרויות מסויימות (ואפילו לא גדולות במיוחד)

לסיום - המשפט האחרון שלך צריך להיות חקוק בכנסת.

עצרת לקרוא ולהבין מה זה

או שרק גוגלת לרגע "זכויות/הטבות" ושלפת לינק?
קצבאת שאירים מקבלים ילדים/אלמנה שההורה שלהם נפטר. בשביל זה אנחנו משלמים מיסים. לי אין את ההטבה הזו.
השלמת / הבטחת הכנסה - את זכאית רק במידה שאת לא עובדת ושיש לך מזונות מתחת לאלף שקל - לפני שנתיים לא עבדתי תקופה, הגעתי למצב שכמעט עברתי לגור בקופסת קרטון בפארק. זה לא ענין אף אחד. המזונות שלי עברו את סף האלף שקל. (לא הגיע לי אבטלה אגב)
מזונות מביטוח לאומי - המזונות האלו נגבים מהאב שלא משלם (במידה והוא לא משלם) וביטוח לאומי מתחשבן איתו על השקל .דוד שלי לא קיבל קצבאת חולה סרטן בגלל שהוא לא שילם מזונות (לא היה לו כמובן איך כי הוא לא עבד בשל המחלה)

מס הכנסה שלילי - לא ניתן להורה חד הורי. ניתן בהתאם לקרטריונים של הכנסה למשפחה.גם משפחות לא חד הוריות זכאיות לו אם המשכורות שלהן נמוכה.
הטבות בנק' זכות - לאבות שמשלמים מזונות יש הטבה זעירה ביותר. צריך משכורת ממש ממש גבוהה כדי להיות זכאי לזה (אבא שלי למשל זכאי, האקס שלי שיש לו משכורת ממש יפה לא)
הכשרה מקצועית - אולי אם אין לך תעודות כלשהן. לי לא הגיעה אף הכשרה כחד הורית (בדקתי בתקופה ההיא שלא עבדתי)
סיוע במימון מעונות יום - זכאות לפי הכנסה למשפחה. ישנן המון משפחות נשואות שזכאיות לעומת המון חד הוריות שלא זכאיות.
מימון צהרונים - אולי של העיריה? אצלנו בעיר אין צהרונים.רק זו אחת הסיבות שהתחלתי לפקוח עיניים ובחרתי בסוף לשלוח את הילדה לגן מחוץ לעיר.

אין הנחות בחשבון חשמל לחד הורים אלא אם כן את עם 3 ילדים ומקבלת קצבאות מביטוח לאומי - שוב, לא קשור לחד הוריות, קשור למצב כלכלי של כל משפחה שהיא.
זכות לדיור ציבורי - בהנחה לרגע שקיים דבר כזה - זה תלוי מצב כלכלי. אני לא זכאית אפילו לסיוע של עמידר (וזה לא שיש לי משכורת גבוה. ממש לא)
משכנתא - זה החלק הכי מצחיק בעולם. לא מציאותי. הבנק נותן משכנתא לפי גודל ההכנסה. ז"א, למשל במקרה שלי, אני לא זכאית לסכום שעומד אפילו על רבע מעלות דירת 3 חדרים באשקלון. (ז,א, אני צריכה הון עצמי של יותר מחצי מליון שקל) הם אמורים כביכול לתת עזרה ביכולת ההחזר אבל מאחר ולא עודכנו המדדים והריביות כבר 10 שנים זה לא משתלם עם הריבית שנהוגה היום במשק. להפך, מדובר על הפסד אדיר - משהו שבדקתי במקרה.

בקיצור, אני יכולה לעבור פה דבר דבר.
אבל השורה התחתונה, שאין לך מושג מה זה ההטבות האלו (למזלך) ולכן קשה לך להבין שלא מדובר פה על הטבות לחד הורי. אלא הטבות לנזקק כלכלי. לכל נזקק כלכלי שהוא. גם לכאלו שנשואים ל5 נשים. למשל בדואים.

הבעיה שאת לוקחת את זה אישי כאילו דיברתי עליך

ואז את אומרת לי את זה זה וזה אני לא מקבלת.

זה לא מכוון אליך אישי
זה מכוון אל מי שמקבל
בדיוק כמו שלא כולנו לוקחים תרופות ללחץ דם

את כתבת בהכללה מעל פעמיים

שאת (או כל אחד אחר) מממן הטבות לחד הוריים. יכלת לנסח את זה גם כמממנת אנשים מיעוטי יכולת - זה אגב בלי קשר למצבם המשפחתי.
וזה מה שמעצבן. כי אני קוראת את זה בכל מקום (בעיקר אצל כל אלו שבוכים על המזונות שהם משלמים) על כמה זכויות נהנות אימהות חד הוריות וזה לא נכון! ולכן זה מקומם.
אף אחד לא זכאי להטבות האלו מעצם היותו חד הורי, אלא אך ורק מעצם היותי במצב סוציו-אקונומי מסויים גם אם הוא נשוי. הפואנטה היא, שאולי בעבר חד הוריות היו במצב נמוך יותר מנשואות, אבל היום כשמסתכלים על כמות היחידניות שהן גם נשות קריירה והמשכורות שלהן בשמיים יחד עם המצב הכלכלי במדינה, יש יותר משפחות נשואות שמקבלות סיוע מאשר משפחות חד הוריות.

אגב, בלי קשר למה שכתבת, אני רק אוסיף, שכדי להיות זכאי לסיוע במדינה שלנו, המצב שלך צריך להיות ממש, אבל ממש בפת לחם.

אני כותבת בכלליות הרי אני לא

מומחית לקצבאות והכל נכתב בשביל להדגיש שבסופו של יום כולם מקבלים משהו
מי יותר מי פחות

כשיש גבר שלא משלם מזונות ונעלם לו
מי ישלם לאשתו במקומו?
המדינה
וזה למה?

וכו וכו
לכל אחד יכולה להיות טענה לגבי איך מחולקים כספי המיסים שלנו
שורה תחתונה היתה להסביר לשירלי שאולי תשלום זה או אחר לא מוצא חן בעיני או בעיניך או בעיניה
אבל אחרי הכל עניי עירינו קודמים
לעומת מה שהיא אמרה שיותר הגיוני לתת את המיסים שלנו כתקציב למסתננים נזקקים לפני ישראלים שלדעתה לא ראויים
כלפי ראות עיניה לקציבה זו או אחרת

אוקי,מקבלת את הדברים הראשונים

ולכן אין לכתוב בתקיפות לפני שבאמת יודעים.

תשלום מזונות לאשה שהגבר נעלם/לא משלם מסיבה אחרת נעשה בהתאם למשכורת שלה. אישה שמרוויחה מעל 4999 שקל לחודש לא זכאית למזונות דרך בט"ל.
לכן אם נניח אני מרוויחה 5001 שקל בחודש, ויש לי 3 ילדים אני נאלצת להתמודד עם שלושתם תחת מגבלות ה5001 שקלים שלי.
שוב, במדינת ישראל כדי לקבל סיוע, את צריכה להיות במצב ממש ממש קשה.

כעס על חלוקת תקציבים נובע מכך שיש אנשים שאנחנו מממנים ללא סיבה. למשל את הציבור החרדי. שבוחר במודע להביא 6,7,8 ילדים בידיעה ברורה שלא הם המממנים שלהם.
הכעס הוא על החלטה כמו שהתקבלה אתמול, שמליוני שקלים הולכים לדיור ציבורי - לחרדים!
לא מצאתי ברפרוף מהיר את הכתבה המלאה שהתפרסמה אתמול בטמקא אלא רק את התגובה עליה.
http://www.mivzaklive.co.il/archives/46644

לגבי המסתננים, בואי נאמר שאפשר להפריש סכומים זעומים לטובת טיפול במאות מסתננים שמצליחים לברוח מאיזור קרבות ובאמת נמצאים בסכנת חיים. בניגוד למהגרי העבודה או למסתננים לפה כי זו מדינת האפשרויות הבלתי מוגבלות שנמצאת להם קרוב לבית (בניגוד לאמריקה נניח)
חוץ מזה, היא טוענת, ובצדק, שאנחנו לא יכולים להחליט שמאה אנשים שאותם רוצים לרצוח לא יכנסו לכאן בשל בעיות תקציב ולהמשיך לבכות למה לא נתנו למליוני יהודים לברוח למדינות אחרות כשרצו לרצוח אותם.

זה נכון, למדינת ישראל אין תקציב לאכלס פה עשרות אלפי פליטים, אבל צריך להיות מספיק הוגנים כדי להגיד שעשו את זה לנו בדיוק כמו שאנחנו רוצים לעשות לאחרים. זו הכונה בצביעות שהיא מדברת עליה.

אבל זה שורש הויכוח

אמרתי עשרות פעמים לאורך הדינים הארוכים עם שירלי

פליטים צריכים לקבל את מלוא הזכויות!!!!
לקבל מעמד של תושב
לקבל קיצבאות ועזרה וכו'
בדיוק כל מה שלא נתנו לנו כשהיינו פליטים.

הבעיה פה מאוד פשוטה,יש מיעוט קטן שהוא פליט(ואגב,חוקית אין אף פליט כי החוק אומר שברגע שהם חצו גבול אחד מהמדינה שלהם המדינה הבאה היא המדינה בה הם פליטים ובמקרה שלנו זו מצריים,אז בואי נדייק ישראל נוהגת מעבר למה החוק מצפה ממנה במקרה הזה)
כל עשרות האלפים האחרים אינם פליטים ולא נמלטים הם אנשים שבאים לכאן לעבוד וכל אחד שעובד כאן קורא למשפחה להגיע
הם מגיעים לכאן ולא נימלטים לכאן ואין על זה ום ויכוח.
שירל פשוט חושבת שעדיף להשקיע בהם מאשר באזרחים שלדעתה לא מגיע להם
פה הויכוח
כי מגיע לו,אזרח המדינה תמיד יבוא לפני עבריין שגנב לכאן גבול ומתפרנס פה בצורה לא חוקית.
ושוב,בבקשה בפעם הארחונה,תורידו מהדיון את עניין הפליטים כי לגביהם אין שום מחלוקת,פליט מוכח צריך לקבל את כל העזרה שניתן לתת

ובגלל זה כתבתי לשירלי

יותר נכון לעלה לא נידף, שאני לא מבינה איך עדין יש לך סבלנות לכתוב את כל הדברים האלו שוב ושוב ושוב ושוב. אני יודעת שכתבת את זה לשירלי.

לגבי אני מממן אותך, אתה מממן אותי

וכל הדוגמאות היפות שהבאת, את מדברת על אזרחי המדינה שמממנים זה את זה.
לממן את הפליטים/ מסתננים זה כמו שיבקשו ממך לממן את התרופות ללחץ הדם של אזרחי שבדיה או את טיפולי הפוריות של אזרחיות ספרד.
זה הכל.
ובעברית פשוטה: מה לנו ולהם ולמה הם אמורים לשבת על הכיס שלנו?

שאלה קטנה

מה לאזרחי בריטניה/צרפת/שבדיה ולפליטים היהודים מגרמניה ופולין אחרי מלחמת העולם השניה?
למה שהם השתמשו בדיוק בטיעון הזה כדי לדחות את הפליטים היהודים זה היה מגונה?

ישראל קלטה פליטים,למרות שהם לא היו פליטים

שכן מצריים היתה המדינה הראשונה אליה הגיעו ורק שם הם נחשבים פליטים
שינאתך העיוורת מנעה ממך לדעת את העובודת כמו שהן

לא נורא

אני אוספת את כל הפעמים בהן כתבת

שאת מסכימה שיש הבדל בין פליט (תחת חשש לחיו) לבין מהגר עבודה/מסתנן מטעמים אחרים.
אם תוכלי לעזור לי עם לינקים אני אשמח.

OMG - כמה פעמים אפשר לכתוב(ולקרוא) שכולם מסכימים עם העובדה שיש פליטים - שלהם נותנים מקלט וצריך לתת מקלט, לבין מהגרי עבודה ומסתתנים אחרים שלהם אין שום סיבה לדאוג.

עד עכשיו רשומים לי בחיפוש של שניות אחדות 2 הבאים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=610&messageid=166126288

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=610&messageid=166060930

כשעושים הקבלה בין ניצולי שואה זה מתבקש

בעיקר כשמסלפים ואומרים שישראל סגרה דלתות לפליטים!!
שישראל לא נותנת לפליטים להכנס
שישראל נוהגת כמו מדינות אירופה אחרי השואה

ישראל נתנה לפליטים להכנס והם חיים כאן
וזו האמת ואת אמת אחרת
מצד שני ישראל נאבקת בבעיה של מהגרים לא חוקיים שאינם פליטים

זה מה ששירלי מעוותת ועל זה אני כותבת,אם אצטרך גם עוד 100 פעמיים
ההשוואה שהא עושה הינה מעבר להיותה לא נכונה בזיון אמיתי
לא הבנתי על מה את מתקוממת

למעלה