היא (הם) מעצבנת אותי.

יחידניות

ככל שידוע לי לא זכאיות למימון הטיפולים אלא אם כן עברו את הגיל שקבוע בחוק בדיוק כמו כל אחת אחרת.
וכן, לא רק לנשים נשואות מגיע ליהנות מילד. עולה למדינה יותר גירושים מאשר יחידניות.

הנושא לא היה אם מגיע להן

אלא אם הן עושות טיפולים מבחירה.
למיטב ידיעתי המחיר לתרופות ולטיפולים שלהן הוא זהה לזה של נשואות אבל בקטע הזה באמת ייתכן שאני טועה.

לדעתי אין פה ענין של בחירה

אם הגעתי לגיל 40 ולא הצלחתי למצוא גבר שיסכים (או שאני אסכים) לחתום איתו על חיי נצח זה אומר שנגזר עלי למות ערעירית?

תראי למשל את הבחורה שכתבה פה שבוע שעבר שאת ואסתי לא כ"כ האמנתן לה, יש מקרים כאלו במציאות. נשים שלא רוצות לגדל ילדים לבד (ולעבור טיפולים) ומתפשרים בגלל גיל על גברים שהם הרבה מתחת לרמה שלהן.

למה נגזר עליך להיות ערירית?

השאלה היא האם המדינה צריכה לממן לך את הבאת הילד או שאת אמורה לממן את זה לעצמך
אף אחד לא גוזר עליך עריריות חלילה,נשאלת רק השאלה מי אמור לממן את זה

טיפולים

כאלו לא בהישג יד לכל אשה בארץ, בטח לא לאשה שחיה ממשכורת אחת וצריכה לחשוב על פרנוס ילד מהמשכורת הזו (ז"א, לא תלך לזרוק את החסכונות או למכור כליה בשבילם)
על מנת לא ליצור מצב שבו רק לעשירים מגיע, פתחו את אפשרות המימון לכל האוכלוסיה.
יחד עם זאת, כמו בנושא אימוץ, אני בהחלט מאמינה, כמו שכתבתי (בהסכמה לדברים שלך) בתגובה אחרת, שמי שאין לו כסף מאוחר יותר לגדל את הילדים האלו לא צריך לקבל את הטיפול. השאלה, לפי מה תקבעי סף. אם יש לי משכורת של 6000 שח אני כן יכולה לגדל ילד, אבל עם משכורת של 4000 כנראה שלא. עם משכורת של 8000 יהיה לי קל יותר, איפה תשימי את הגבול?

הגבול זו בדיוק הבעיה

יש הרבה דברים שרק עשירים יכולים להרשות לעצמם והמדינה לא מחויבת להעניק אותם לשאר האוכלוסיה
אני לא בטוחה שאישה שבמודע חיכתה והגיע לגיל שהיא כבר לא פוריה צריכה לקבל טיפולים על חשבון הציבור
מצד שני היא משלמת מיסים ומממנת את סיב סוד בתי הספר לילדים שלי ושלך
ככה שכל הויכוח הזה מגיע בדיוק לנקודה שניסיתי להסביר לשרלי
כולנו מממנים אני בדרך! זו או אחרת את כולנו
ויכול להיות שלה יש השגות על איך מחולקת העוגה ולי יש השגות משלי ולך את שלך
אבל שורה תחתונה
מדינת רווחה דואגת לאזרחיה שלה לפני שהיא צריכה לדאוג למסתננים מחפשי עבודה גם אם בעיני שירלי המסתננים משום מה קודמים נגיד למובטל ששרת בצבא ושילם מיסים

מה זה "מודע"?

היא לא רקדה והחליפה בני זוג והצהירה שהיא לא רוצה זוגיות. היא חיפשה, היתה בכמה, ואף אחת לא נדבקה. מה את מציעה? שבגלל שהשעון מתקתק שתתפשר רק כדי שלא תצטרך טיפולים ויהיה לתינוק "אבא"? הרי בדיוק נגד זה יצאת בשרשור של הבחורה שכתבה לך שהיא עשתה את זה והתחתנה עם גבר שהוא מתחתיה.

חוץ מזה, סתם לשם דוגמא, כן מצאת ,כן התחתנת, וזה לא עובד. מה לעשות? להביא ילד לתוך נישואים שאת יודעת בוודאות שיתפרקו או להתגרש ואז להמשיך לחפש ובלית ברירה לעשות ילד לבד? אני שוב אציין, גירושים עולים למדינה הרבה יותר - שופטים, עובדים סוציאלים, מגשרים, ועוד יעלו לך יותר מאשר טיפולי פוריות.

אני מסכימה אתך על המהות - שכולם מממנים את כולם. אני לא מסכימה על הניסוח. מי שחולה סרטן לא עלינו, סוכרת... מחלות שאין לך שום שליטה עליהם, ובעיני גם * חלק* מהיחידניות מקבלים מימון שלא מתוך בחירה.

כמובן שעם השורה האחרונה שלך אני מאוד מסכימה. במיוחד שאנחנו לא מדינת רווחה. אנחנו מדינה שנותנת את המינימום שבמינימום בהרבה מאוד תחומים. ותודה לאל שאף אחת מאתנו לא נזקקת לאי אלו תרופות מחוץ לסל, תורים לרופאים (שלא צריך לחכות להם חודש), וכן הלאה.

לגבי מחלות שאין שליטה עליהן

א. יש תרופות רבות שאינן בסל, כולל למחלות שאין שליטה עליהן. למשל סרטן.
ב. יש מחלות שהגיעו באשמת האדם (כמו בדוגמאות העישון, הנהיגה הפרועה ועוד) שהתרופות להן כן ממומנות.
בשביל זה קיימת ועדת הסל.

אני מאחלת לך שלעולם לא תזדקקי לבדוק אלו תרופו

תרופות יש בסל לחולי סרטן. לא יודעת אם את מכירה את דרור כהנוביץ ואשתו ז"ל איריס. דרור התחיל בבלוג פה בתפוז כשכתב על הבת שלהם, והבלוג הפך להיות בלוג הסרטן של איריס והדהד הרבה במדינה, במיוחד לפני כמה חודשים כשאיריס נפטרה ואז גם זכה לכתבות בטמקא(YNET - למי שלא מכיר את הז'רגון) ובעוד מקומות רבים אחרים.
דרור תיאר שם באופן מדוייק ויחד איתו עוד מאות חולים אחרים על התרופות הרבות שלא נמצאות בסל.שכדי לנסות להילחם או כדי לקבל מינונים מתאימים של תרופות - לא של כמוטרפיה כטיפול מונע, אלא תרופות ממש אתה צריך להוציא מאות אלפי שקלים מכסך, וזה גם אם יש לך ביטוחים רפואיים פרטים.
אתה צריך שיהיה לך סרטן של גידול קטן וגמרנו(כמה שזה נורא להגיד את זה,כי זה לא באמת ככה בכל מקרה), ואז רק טיפולים מונעים כדי באמת להרגיש שהסל מספק לך את הצרכים שלך.

נכון,אנשים מקבלים תרופות גם הם הביאו את המחלה בעצמם. מה בעצם את אומרת בזה?
זה אגב למזלנו. תחשבי שעל כל מחלה הית צריכה להתחיל להוכיח שזה לא קרה באשמתך.
במקרה של נהיגה פרועה - תאונת דרכים, לא המדינה מממנת בהכרח את הטיפולים אלא חברת הביטוח שאותה את תובעת. ואת זה אני אומרת לך מנסיון אישי. הדבר היחיד שקיבלתי מהסל ולא דרך תביעת הביטוח (ועל הסל אני משלמת כל חודש, ביטוח בריאות ועוד מיסים מהמשכורת שלי) היה פזיוטרפיה. וגם זה... נתנו לי קצבאת טיפולים לשנה. מזל שהתאונה קרתה בנובמבר, וכך יכלתי בינואר להתחיל בסשן שהגיע לי מהשנה לאחר מכן, ולא חלילה בפברואר.
אני לא אספר לך כמה זמן חיכיתי בבית עד שהתפנה לי תור, וגם אז, היה לי תור אחת ל200 שנה.

את מחזקת את דבריי

שישנן תרופות לסרטן שלא באשמתך שהן מחוץ לסל ואתה משלם עליהן.
וישנם טיפולים למחלות באשמתך (כגון אשפוזים וניתוחים אורטופדיים אחרי נהיגה פרועה) שאתה לא משלם עליהם.
אני לא אומרת בזה כלום. הדיון מעלי עסק בהאם צריך או לא צריך לשלם למישהו הוצאות שהוא גרם לעצמו.

זה לא מה שהבנתי מדבריך בכלל

הדיון שאני הבנתי עסק בכך שאנחנו משלמים דברים עבור אנשים אחרים כי המדינה נותנת לנו דברים שונים כחלק ממדיניות הסוציאליות.
אשפוזים וניתוחים אורטופדים, כמו שכבר כתבתי אתה כן משלם עליהם! אתה משלם לביטוח הרכב שלך כל שנה אלפי שקלים. אין יותר מלשלם עליהם מזה. ולמי שאין את הביטוח הזה יש בעיה קשה מאוד. יש אמנם חברה בארץ שהיא מן קרן כזו לאנשים שנפגעים מתאונות דרכים ולא היה להם ביטוח אבל במקרה יצא לי החודש להתקל במקרה כזה (בן של חברה טובה של אמא שלי עשה תאונת אופנוע בלי ביטוח) ומסתבר שקודם כל צריך להוציא את הכסף מכסך (מאות אלפי שקלים על ניתוחים וסיבוכים שקרו לו) ואז לנסות לבקש את הכסף הזה מאותה חברת ביטוח מיוחדת של המדינה. ואני מדגישה - לנסות.

בואי נגיד שהיו פה כמה תתי דיון

ועל זה אני דיברתי. על תת הדיון לגבי מי אשם במה שקרה לי, אם יש אשמים.
גם הולך רגל שנפגע כי קפץ לכביש באור אדום ואין לו ביטוח רכב כי אין לו בכלל רכב, ממומן ע"י קופת החולים שלו.
ואת יודעת מה? להבדיל, גם מחבל מתאבד שנפצע תוך כדי הפעלת המטען, מטופל על חשבון קופת החולים שלו.

בדיון על

השאלה מי צריך לשלם חשבונות רפואיים באופן כללי אני זורמת עם העובדה שכולם משלמים עבור כולם.
אמנם שוב, אנחנו משלמים כל חודש ביטוח בריאות במסגרת תשלומי המסים שלנו, ובנוסף משלמים למושלם או לסיעודי, וכל אחד למה שהוא בחר לו, ובנוסף כמובן משלמים לרופא המקצועי וכמובן השלמה לתרופות (הרי לא מקבלים אותם בחינם.יום א' קניתי סטרפסילס וחיקוי של דקסמול קולד והגעתי ל100 שקלים.ועוד טיפה אם נדייק)
אבל זה משהו שאני מוכנה לשלם לאחרים כדי לא להזדקק לעצמי.

לצערי כשכבר צריך עבורנו זה תמיד מותנה בהמון עצבים על הזמן שצריך לחכות בתור ועל התמורה שמקבלים.

באמת אתגרת אותי

זה דיון מתמשך באתיקה רפואית, לא?
קודם כל, לחלק הקל: טיפולי פוריות מוגבלים בגיל האשה, אם זכרוני אינו מטעני. מעל גיל מסויים, אי אפשר. ואם זו יחידנית, יותר מוקדם.
שנית, נשים יחידניות אולי בוחרות להיות אמהות יחידניות, אבל אני חושבת שרובן לא בחרו להגיע לגיל מאוחר יחסית בלי להיות בזוגיות. לרוב הנשים שפגשתי, ויש לי כמה וכמה חברות יחידניות (שעובדות קשה ומתפרנסות), היתה העדפה לגדל ילדים במשפחה.
לגבי אלה שרצו לטיפולי פוריות אחרי דקה וחצי של ניסיון - יקירתי, את מתפרצת לדלת פתוחה, כמו אסתי לפניך. מבחינתי, צריך להחיל קריטריונים מאד נוקשים של תקופת ניסיון ולתת לאמא טבע צ'אנס.
אם לא בגלל הכסף, אז משום הסיכונים הבריאותיים שבטיפולים הללו.
אישית, עברו חמש שנים, שבהן לא השתמשנו באמצעי מניעה, לפני שבכלל הלכתי להיבדק. רק אחרי שבדיקות מקיפות הוכיחו שאני אכן לא מבייצת, ולכן לא יכולה להיכנס להיריון בעזרתה של אמא טבע, הסכמתי לעשות טיפול מינימלי בלבד (IUI לעומת IVF, שאליו לא הסכמתי). גם אז, הגבלתי במספר הטיפולים שאני מוכנה לעבור. אם כולן היו נוהגות כך, האמיני לי, הרבה מאד כסף היה נחסך, וגם הרבה מאד סיבוכים.
עכשיו לאתגרים:
אנשים מסתכנים בחייהם כל הזמן. כשאני נוהגת, גם אם אני לא משתוללת, אני מסתכנת בכך שמישהו אחר ישתולל. אז אם נקח את זה רחוק, אם עשיתי נסיעה שאינה הכרחית (נניח, לקחתי את הכלבה לפארק כלבים במקום ללכת איתה בשכונה), כבר יש פה איזו בחירה, שאפשר לטעון שסיכנה את חיי. אין לזה סוף. אני לא בטוחה שאני יכולה לשים קו על המקום שבו זה נגמר.
קחי למשל, אדם שלקה בדיכאון מז'ורי, קיבל טיפול, ובתחילת ההשפעה של הכדורים, כמו שקורה לעתים קרובות, ביצע ניסיון התאבדות. זה קורה, כיוון שהטיפול כבר נותן לו מספיק כח לעשות משהו אבל עוד לא מספיק השפיע כדי שהוא ירגיש טוב. מצד אחד, הוא בחר לעשות מעשה, ופגע בעצמו. מצד שני, הוא לא בחר במחלה שהביאה אותו לשם.
יש בחירות יותר מובהקות ופחות מובהקות. לכן, הייתי מתחילה בבחירות המובהקות, ונותנת לאתיקאים להמשיך משם. יש שאלות שגדולות עלי.
הבחירה לא לעבוד, למשל, היא מובהקת. אין כאן איזה סיכון של אולי כן ואולי לא. זה חד משמעי - אני לא עובד, לא יהיה לי כסף, אתם תצטרכו לממן אותי.
לעומת זאת, כשנער בן 16 מתחיל לעשן (ואני באמת מהמתנגדים החריפים לעישון), הוא לא לגמרי מפנים את הסיכון. סרטן נשמע לו כמו משהו שיקרה עוד המון שנים. בדרך, הוא יכול למות בצבא, בתאונת דרכים, זה נראה לו רחוק. האם זה מוצדק? לא. אבל ככה זה עובד. זה לא חד משמעי מספיק בשבילו.
זו שאלה מרתקת. בטח אהגג בה עוד הרבה בימים הקרובים. תודה רבה.

דרך אגב,לא הבנתי על איזו שאלה לא עניתי לך

האם אני מעדיפה לשלם לפלטים או לכאלו שמעדיפים לא לעבוד?

אענה לך אחרת,אני מעדיפה שישלמו לילד שצריך השתלה בחו"ל מאשר לך עבור טיפולי פוריות כאשר אותו ילד ימות ללא טיפול ואת מקסימום תהיי אדם טוב יותר ותאמצי ילד שאין לו אמא (לא חייב להיות תינוק כמובן אם לא רוצים להמתין)במקום לבזבז כספי ציבור על טיפולי פוריות.
ועובדה,בישראל כן בורחים לממן לך להביא ילד לעולם ועל חשבון זה ילד אחר עובר מהעולם
אז הינה,קרטריון המי זקוק יותר לא עובד פה
רק מה לעשות,אנחנו חיים במדינה סוציאלית וכמו שאני חייבת לשלם על טיפולי הפוריות שלך וגם על אנשים שלא עובדים וגם על חרדים בישיבה וגם וגם וגם וגם
וגם קיצבאות לאימהות חד הוריות וגם תקצבים לעוד אלף ואחד דברים שלא נוגעים לי במאום
והיום אני גם צריכה לשלם על ילדים בני שלוש בגן אחרי המחאה בעוד שאני שלמתי על ילדי בלי עזרה מהמדינה
וכו' וכו'

אז לא,אני לא רוצה לשלם על מסתננים לא חוקים,אני רוצה שישלחו אותם מכאן חזרה הביתה
וכן,אני מעדיפה לשלם למובטל ששרת בצבא מאשר למסתנן שאין לו שום זיקה למדינה הזו חוץ מאשר חיבור לעבודה מכניסה כסף.
אני כן מוכנה לממן פליטים שעונים על ההגדרה פליטים ולהם צריך להעניק אזרחות והם מסתכמים בכמה אלפים ולא יותר.
ואני מוכנה שוועדה אחראית תדון על מקרים חריגים של מהגרי עבודה שהשתקעו כאן ובצעד חריג יקבלו מספר מועט מהם אישורי שהייה ואולי גם אזרחות
לא,אני לא מכנה לאזרח מאות אלפי מסתננים וההבדל בינונו הוא שאת כן מוכנה לאזרח אותם רק כי הם לא יהודים ויש לך שאיפה שהמדינה תהפוך חילונית רק שבפנטזיה שלך נאלמה הבעיה המרכזית,ביום שהמדינה לא תהיה יהודים היא תהיה פשוט מוסלמית

לגבי השכנות שלי איתך באלפרטה,לא,אבל יש לי חברה טובה שבעלה עובד באמדוקס והם גרים באלפרטה..........ולא אוסיף

בוא'נה שעה לכתוב תגובה, כל הזמן קופץ החלון!

אז ככה:
לגבי חברתך, יתכן מאד שיהיה לנו נחמד להכיר, כי תמיד מחפשים ישראלים נוספים. תבדקי איתה...
לגבי אימוץ, יקירתי, את מתפרצת לדלת פתוחה. תופתעי, אבל אמתך הנאמנה היתה בתור לאימוץ עוד לפני שהבנות נולדו. פשוט, כיוון שנולדו תאומות ולא אחד, נזרקנו מהתור. עכשיו נחכה עד שהילדות יהיו קצת יותר גדולות, כי להביא הביתה ילד גדול עכשיו, זה קצת מורכב. אני לגמרי חושבת שאימוץ חשוב יותר מטיפולי פוריות. כמובן, לשם כך, אולי כדאי שזה יהיה קצת יותר נגיש. מצדי, שיורידו מהסבסוד של טיפולי פוריות, ויתנו סבסוד לאימוצי חו"ל למי שאינו יכול לאמץ בישראל.
עכשיו לגבי השאר:
אני, מבחינתי, מוכנה להחיל קריטריון שיכונה "קריטריון הבחירה".
יכולת להיות מהגר עבודה, אבל בחרת להסתנן - אין לך מה לחפש פה, תודה רבה.
אתה פליט - לא בחרת בזה, בוא נבדוק איך אפשר לעזור לך.
יכול לעבוד אבל לא מתחשק לך? תסתדר, בעיה שלך (ולא, כמו היום, נממן אותך כל החיים).
לא יכול לעבוד? פוטרת? נעזור לך עד שתעמוד על הרגליים (ולא, כמו היום, חצי שנה ואז בעיה שלך).
וכן הלאה, וכן הלאה.
לפי הקריטריון הזה, לא היינו מממנים בחורי ישיבות, אבל כן עוזרים לאנשים חולים. עקרות היא מצב רפואי כרוני, בדומה למצבים רפואיים כרונים אחרים. רק הטיפול בה אינו כרוני.
כשם שאני מממנת את הסבסוד בתרופה ללחץ הדם של מישהו - שאגב, אם תלקח לאורך שנים, תהיה יקרה יותר מכל הטיפולים שעברתי גם יחד -ככה אותו אדם מסבסד את הטיפול בבעיה הכרונית שלי.
כשם שאני מסבסדת את ההורמונים לנשים שהגיעו לגיל הבלות ויש להן גלי חום (אלה שנוטלות הורמונים), ככה הן מסבסדות את ההורמונים שאני מקבלת כשאני רוצה להיכנס להיריון. זה עובד לשני הכיוונים.
יחד עם זאת, הייתי מצמצמת באופן משמעותי את התמיכה, כוללת קריטריונים של סיכון בריאותי, סיכויי הצלחה וכיוצא באלה, ומקטינה את מספר הילדים, שנדמה לי, כרגע, עומד על ארבעה (?).
עכשיו רק צריך שמישהו בחלונות הגבוהים יקרא את הדברים.

טיפולי פוריות,סיבסוד לאימוץ חו"ל

זה שוב אותו סיפור,המדינה לדעתך צריכה לממן לך הבאת ילד לעולם בדרך זו או אחרת על חשבון החברה
כשאת אומרת שהכסף צריך להיות לפי מי צריך יותר אז אני אומרת שלפני שממנים ילד למי שלא יכול לעשות לבד צריך לדאוג לילדים שכבר חיים
אבל היות שאנחנו חיות במדינה עם חוקים סוציאלים,אז אני מממנת לך טיפולי פוריות,את מממנת לשכנה החד הורית שלך קיצבאות שונות והיא מממנת את החינוך חינם לילדי הגן,ככה זה.

לגבי המסתננים שוב,לדעתי כל מסתנן צריך לחזור הביתה מייד!!!
אף מבקש עבודה בלתי חוקי לא צריך להיות פה.

פליטים,כן,בתנאי שמוכח שהנ"ל פליט נרדף עם סכנה לחייו(ואני מזכירה לך שוב,למעשה עלפי החוק היבש אין פה אף פליט כי הם הגיעו ממצרים כלומר חצו גבול אחד לפני שהגיעו אלינו,אבל אנחנו מעלימים עין מהחוק היבש מה שלא קורה במדינות אחרות)

לגבי מובטלים וכו' אני לא אכנס לויכוח כי אני לא יודעת את החוקים,מה מקבלים,כמה זמן וכו'
רק אומר לך שלא הגיוני שאדם לא ימצא חצי שנה עבודה......אלא אם כן הוא לא מוכן לעבוד בכל דבר ורואה בחלק מהעבודות לא ראויות לו כי אקדמאי למשל
תלמידי ישיבות לא צריכים לקבל מימון מהמדינה אלא להתגייס,לצאת לעבוד וללמוד אחרי העבודה שנאמר...אין קמח אין תורה ולראיה בברולקין החרדים יודעים לשלב יפה מאוד בין עבודה ללימודים
קיצבאות ילדים צריכות להיות מוגבלות למספר ילדים,לא יתכן שמשפחות יביאו לעולם ילדים כשמראש הן יודעות שאין להם כל אפשררות לפרנס אותם

עם הסיפא שלך אני לגמרי מסכימה

לגבי מימון הבאת ילדים, למדינת ישראל יש אינטרס שהיא החליטה עליו, להגביר ילודה. האם אני מסכימה עם זה? לא. אבל ככה זה.
וסתם שאלה - אם את (אני מקווה שלא) סובלת מלחץ דם גבוה, למה זו בעיה שלי? שאני אממן לך תרופות ללחץ דם? יכולת לשמור על עצמך מגיל צעיר, להשתלח פחות בפורום, לעשות מדיטציה בודהיסטית, מה זה ענייני? אפשר לקחת את זה מאד רחוק.
שוב אני חוזרת לעניין הבחירה. ולכן אנחנו גם מסכימות בסיפא שלך.

את תרופת לחץ הדם ממן אדם לעצמו

ב אמצעות ביטוח הבריאות פלוס תשלום לקופת החולים שאנחנו משלמים כל חיינו
מבחנתי אני מוכנה להפסיק לשלם ביטוח בריאת
להפסיק לשלם לקופת חולים
ולממן לעצמי ביטוח פרטי

למעלה