הודעה חשובה

israelberger

New member
אתה לא מבין מהחיים שלך

ערבי ממוצא עם 6 ילדים בלי אוכל כי הוא מובטל כבר שנה וחי תחת המשטר הדיקטטורי שבשטחים שמקבל כרטיס טיסה לארה"ב עם בית בחינם ועבודה ריווחית יעוט על המציאה כמוצא שלל רב.

גוססי

New member
הבה נפרוט זאת לפרוטות:

1. כמה כסף צריך לשלם לערבי יחיד על מנת שיסכים להגר למדינה אחרת? 2. מהיכן יגיע הכסף הנ"ל? 3. אילו מדינות הביעו הסכמה לקבל הגירה בסדר גודל כזה?

israelberger

New member
תשובות

1.זה מאוד משתנה אבל יש המון ערבים שירצו לצאת לחו"ל אם רק תהיה להם עבודה שם. 2.תרומות ואולי אפילו מהמדינה. 3.אני יודע שכבר עובדים על לשלוח כמה מאות לארה"ב וזה רק ההתחלה. זה לא חייב להיות למדינה אחת. אפשר בכל מקום בעולם.

גוססי

New member
או בקיצור:

אין לך תשובה קונקרטית לאף אחת מהשאלות הקריטיות האלה, ולכל היותר אתה יכול לנפנף ב"כמה מאות" שהיגרו עד עכשיו. האם לא יהיה מדויק לומר שהחזון שלך קרוב יותר לפנטזיה מאשר לתכנית מציאותית?

israelberger

New member
וממש לא

עניתי עיניינית לכל שאלה בנפרד. אני גם כן חושב שהתוכנית הזאת מאוד קשה לביצוע אבל כבר אמר מישהו: "אם תרצו אין זו אגדה".

גוססי

New member
לא ענית דבר. הבה נראה:

"1. זה מאוד משתנה אבל יש המון ערבים שירצו לצאת לחו"ל אם רק תהיה להם עבודה שם." השאלה היתה כמה כסף צריך לשלם לפלשתינאי כדי שישתכנע להגר. לא ראיתי בתשובתך כל ציון לסכום משוער. "2. תרומות ואולי אפילו מהמדינה." השאלה היתה מהיכן יגיע הכסף. מי יתרום? האם ידוע לך על גופים המוכנים לתרום עשרות מיליארדי דולרים (הערכה בלבד) כדי לשנע מיליוני אנשים ממקום אחד לשני? ברור שלמדינת ישראל אין משאבים למבצע כזה. "3.אני יודע שכבר עובדים על לשלוח כמה מאות לארה"ב וזה רק ההתחלה. זה לא חייב להיות למדינה אחת. אפשר בכל מקום בעולם." מאות אנשים? זו בדיחה. אנחנו מדברים על 3 מיליון איש. האם שמעת על מדינה אחת שהסכימה לקלוט, נאמר, 100,000 מהם? שוב: זו לא תכנית אלא פנטזיה מזרחית פרועה. הוגיה ותומכיה משתעשעים בחלומות שוא מבלי שיהיה להם מושג איך מממשים אותם.

israelberger

New member
אז אני אפרש לך

1.הסכום שנדרש כדי לשכנע ערבי לעבור לחו"ל מאוד משתנה אבל יש הרבה שיסכימו לעבור בחינם אם תהיה להם שם עבודה. 2.אני מעריך את הסכום בכמה עשרות עד מאות מיליונים בלבד (ואני מדבר רק בשקלים, אני ישראלי). אין הכוונה להמטיר על אנשים טונות של כסף כדי שיעברו אלא רק לתת להם את האפשרות ולסדר להם עבודה ואולי אפילו לתת מענק הגירה מסויים. יש המוני יהודים ולא יהודים בכל העולם שיסכימו לתרום למען מטרה טובה כזאת שתיתן לעם ישראל את מולדתו ותעזור לפלסטינים לצאת מהמצב העגום שהם נימצאים בו. 3.ברור שאף מדינה לא תסכים לקלוט 100,000 מהגרים פלסטינים במכה אבל אפשר לפזר אותם בכל העולם ובמשך תכופת זמן ארוכה זאת לא תהיה בעיה. ושוב, אין הכוונה שכל הערבים יהגרו מכאן אלא רק חלק גדול מהם ואחרי שנמלא את כל הארץ במיתיישבים יהודים אז הם אלה שיהיו בבעיה דמוגרפית ולא אנחנו. ואם המבצא יהיה כל כך מוצלח (יש סיכוי קטן לזה) שיוכל להבטיח רוב גדול של יהודים בארץ לתמיד אז מומלץ לספח את כל הארץ (לא כולל עבר הירדן המיזרחי) ולתת לכולם זכות הצבאה ואז כולם יהיו מאושרים.

גוססי

New member
הפירוש נראה שגוי

1. כמה יסכימו לכך? האם יש מידע בדוק או שזו סתם השערה? 2. אפילו אם לא תצטרך לשלם להם כלום (מה שלא סביר, שכן לרבים מהם יש קרקעות ונכסים שונים) עדיין יהיה צורך לממן טיסה (מאות דולר לגולגולת), רכישת דירה או שכירתה למשך תקופה מסויימת (עוד כמה מאות דולר לחודש למשפחה, וזאת במשך כמה חודשים), קורסים ללימוד שפה חדשה, הסבות מקצועיות, דמי מחיה עד למציאת עבודה, סיבסוד מעסיקים כדי לעודדם לקלוט את המהגרים ועוד כמה סעיפים שוליים. אפילו בהערכה מינימליסטית העסק יעלה לפחות 10 מיליארד דולר. 3. אפשר לפזר אותם איפה שרוצים, הבעיה היא שאף מדינה לא תסכים לקלוט מספרים כאלה. יתכן שכמה מדינות מבוססות יסכימו לקלוט כמחווה הומנית כמה מאות מהגרים, אבל לא יותר מזה. למה שיסכימו? מה יצא למדינה נורמלית מקליטת מאות אלפי מהגרים שרובם מסוגלים רק לעבודות שחורות ושאפילו אינם דוברים את שפת המקום ותרבותו זרה להם? וכל זאת בהנחה (הלא מבוססת) שהפלשתינאים עצמם יסכימו לוותר על חלום העצמאות המדינית תמורת נזיד עדשים. אנחנו עדיין בתחום הפנטזייה המובהקת.

israelberger

New member
הפירוש לא יכול להיות שגוי

מכיוון שאני מפרש את עצמי. 1.אין לי מושג אבל ההשערה שלי זה בסביבות המאות אלפים או יותר. 2.קרקעות ונכסים שונים-הם יכולים למכור אותם. טיסה-אפשר לממן. דירה-אפשר שהערבים יקנו בעצמם דירות אחרי שימכרו את שלהם. קורסים ללימוד שפה-לא צריך. הם יכולים להסתדר גם בלי או ללמוד לבד ולחלק גדול מהערבים יש ידע בסיסי באנגלית. הסבות מקצועיות-לא צריך. הם יכולים לעבוד בעבודות שהם יודעים. דמי מחייה עד למציאת עבודה-לא צריך. תהיה להם עבודה איך שיגיעו. סבסוד מעסיקים-לא צריך. אנשים ירצו להעסיק אותם בגלל היתרון שיש בזה לכל הצדדים. 3.מדינות מכל העולם קולטות עובדים זרים בכמויות גדולות ובעזרת עזרה דיפלומטית אפשר לשכנע אותם לקלוט אפילו יותר. בנוסף זה לא יהיה בבת אחת אלא במשך הרבה שנים. 4.חלום העצמאות המדינית הרבה יותר קטן מהחלום להביא לחם הביתה.

begone

New member
צר לי למוטט את הפנטזיה

אבל בוא נשאל שאלה פשוטה: האם אתה, ישראל ברגר, היית מסכים לעבור לארה"ב תמורת נזיד עדשים? כמובן שלא. אז למה ששלושה וחצי מליון פלשתינאים יחשבו אחרת? סוף הסיפור. תודה רבה.

israelberger

New member
לא מדובר בנזיד עדשים

משובר בעבודה למובטל וחופש לאדם שחי בדיקטטורה. אם הייתי מובטל ולא יכולתי למצא עבודה בארץ הייתי עובר לחו"ל. כנ"ל אם הייתי תחת משטר דיקטטורי.

begone

New member
אם ואם ואם ואם

אם לסבתא היה קלצ´ניקוב - היא היתה מצטרפת לחמאס. אבל היא לא. אין כאן שום שאלה של ´אם´. עובדה שאתה, ישראל ברגר, לא מוכן לעזוב את הארץ בשביל עבודה מובטחת בארה"ב. אז למה שפלשתינאי, שיש לו משפחה ובית וכו´, ירצה לעזוב לטובת ארה"ב? ולמה שישראלים ישלמו על זה כסף? ישראלי יעדיף שהכסף הזה יוזרם לשיפור מצבה של ישראל, לא לגירוש מסכנים. זה פשוט לא יעבוד, בגלל שהאחרונים שניסו את זה היו הנאצים, וגרמניה משלמת על הפעולה הזו מחיר יקר מאוד עד ימינו אלו. ואני יכול להבטיח לך את זה, מפני שהמשפחה שלי קיבלה פיצויים. תתעורר, ישראל! אתה הוזה! תתעורר! בוקר טוב, המציאות כאן!

israelberger

New member
"אם" זה המציאות של רוב הערבים

רובם מובטלים וחיים תחת משטר דיקטטורי ואם הייתי במצב שלהם הייתי מוכן לשלם כדי לעבור למדינה דמוקרטית עם עבודה. לא מדובר על גירוש של מיסכנים אלא עזרה לנזקקים מרצונם.

גוססי

New member
נראה לי

שהם מעדיפים דוקא להפטר מהמשטר הדיקטטורי ולהשאר כאן. זה מה שישראלים רבים העדיפו לעשות לפני 54 שנים...

israelberger

New member
אבל הם לא יכולים

ערפאת ישאר פה בין אם ירצו ובין אם לא ככה שאין להם ברירה

begone

New member
התחסדות

"לא מדובר על גירוש של מיסכנים אלא עזרה לנזקקים מרצונם" אם אתה כל כך רוצה לעזור לנזקקים ולספק להם עבודה, אז תעזור לשקם את הבתים שהרסת להם במבצע חומת-מגן, תאפשר להם לעבוד בישראל (כמו שהיה כבר שנים רבות בישראל) במקום כל הפועלים הזרים, ותתחיל להתייחס אליהם כמו אל בני-אדם. אבל הרי אתה לא רוצה לעזור לנזקקים. אתה רוצה להעיף ממולדתם. וזה לא ילך לך, בגלל שבדיוק כמוך הם רוצים להישאר פה. הם אוהבים את המולדת שלהם בדיוק כפי שאתה אוהב את המולדת שלך. וזו הנקודה שאתה פשוט מסרב לראות. אבל זה בסדר - יש מכחישי-שואה בעולם, ואתה מקרה מיוחד של מכחיש-מציאות.

israelberger

New member
אתה סוטה מהנושא

אין לך מה לענות אז אתה מתלונן שאתם (סליחה, הם) מסכנים ושמתעללים בהם. ואתה עוד קורא לי מכחיש מציאות.

begone

New member
הרי זה הנושא!

אתה אומר שהטרנספר מציאותי וגם מיטיב עם הפלשתינאים. ואני אומר לך שהוא לא מציאותי ולא מיטיב: א) שלושה וחצי מליון פלשתינאים לא יעברו לארה"ב ב) ארה"ב לא תקבל אותם בכל מקרה ג) עלות ההעברה היא אסטרונומית, אפילו אם תאושר ד) משלם המיסים הישראלי לא ישלם על זה ה) העולם לא יעבור על זה לסדר היום ו) הפלשתינאים עצמם לא יעזבו בתים ושדות בשביל אמריקה ז) המנהיגים הפלשתינאים לא יתנו לזה לקרות ח) ההעברה הזו נוגדת עקרונות בסיסיים של משפט בינלאומי ט) לא היה כזה דבר בהיסטוריה האנושית עד היום י) כל הסיפור הזה מריח מנאציזם שמנסה להיראות ´נאור´ אבל הוא לא יא) אם אתה באמת רוצה להיטיב איתם, תפסיק להתעלל בהם

begone

New member
ילד קטן ותמים

ארה"ב לא רוצה פליטים פלשתינאים. לארה"ב יש מדיניות הגירה מאוד קפדנית, והיא לא תסכים לקבל פלשתינאי כזה. ותפסיק לקרוא להם ´ערבים´ - הם פלשתינאים, בדיוק כמו שאתה ישראלי.

israelberger

New member
לא פליטים. מהגרים.

והיא מקבלת המוני מהגרים כל שנה. ברור שלא כל הפלסטינים יעברו לארה"ב. יש המון מדינות בעולם והרבה מהן מקבלות מהגרים. הפלסטינים הם לא פלסטינים כמו שאני ישראלי כי אני אזרח מדינת ישראל והם אזרחי מדינת ?

למעלה