ההתנקשות בסרביה

אנדרי ז

New member
סלח לי אם לא אכתוב מגילה כמו שלך

אבל באופן כללי אני לא מכיר בזכותה של תנועה לאומית להשתמש באלימות חסרת מעצורים, בטח לא כלפי אזרחים חפים מפשע בעורף של הצד השני. גם לפי הדוגמא שלך, דרום אפריקה, הניצחון שם הגיע בסופו של דבר בשל מאבק בדרכי שלום, ולא בזכות האלימות שחלק מהקבוצות השחורות שם נקטו. יש כאן גם פן נוסף, בעניין הזכות כן לנקוט באלימות כלפי חיילים. זכות כזאת מקובלת במצב של מלחמה. אולם יש פה עניין הדדי. מעצם שימוש באותה זכות משתמע שאנחנו במלחמה, ואז מותר גם לנו לנקוט בצעדים מלחמתיים כלפי הצד השני, עם כל ההשלכות של הדבר הזה. לכל מצדיקי הפגיעה בחיילי צה"ל למיניהם...

במלחמה כמו במלחמה

אין ספק שיש לנו זכות להילחם, אבל כידוע לך יש כללים גם בנושא המלחמה, פגיעה באדם לא חמוש, היא פשע גם במלחמה, הרס בתים של אזרחים חפים מפשע גם הוא פשע מלחמה, ואינני מדבר על כל ה"גילוחים" שעשו הדחפורים של צה"ל בשטחים מתוך "הגנה" על אזרחים. להזכירך לגבי דרא"פ, המגבלות הבינלאומיות שחלו עליה, מתאימות לך? ושוב, ממני לא תשמע מילה רעה על חיסולי מחבלים חמושים, ועל סיקולים ממוקדים מוצדקים, רק על מעשי העוולה שאנחנו עושים, הטענה של הקם להורגך השכם להורגו נכונה, אבל הקם להורגך צריך להיות חמוש ולהוות איום, לצערי נער שמשחק כדורגל ונפצע מפצצה שצה"ל זרק, איננו עומד בתנאים של "הקם" אלא הוא פשוט משחק כדורגל.

אנדרי ז

New member
רק פגיעה ללא הצדקה באדם לא חמוש

אחרת המפקדים האמריקאים במלחמת העולם השנייה היו נשפטים אפילו על האזרחים הצרפתים שנהרגו תוך כדי הפלישה לנורמנדי...

דיווח מהיום

צה"ל מודה ש18% מההרוגים בעימות הנוכחי היו אזרחים חפים מפשע, 235 מבוגרים, ו130 ילדים בני פחות מ16. זה המספר הרשמי של צה"ל, בהנחה שלא שכחו אך אחד(נהיה רחבי לב עם צהל) עדיין מדובר ב365 אזרחים, מספר לא מבוטל של רציחות, העובדה היא שצהל פועל בשטחים כבמערב פרוע, הורס בתים ורכוש, במקום לפעול להיפרדות, הוא פועל להעמקת המשבר.

אנדרי ז

New member
זה לא משנה כלום ממה שאמרתי

החמושים הפלשתינים פועלים בכוונה מתוך האוכלוסייה שלהם, אז אלה התוצאות המצערות. וזה שאתה קורא לזה "רציחות", מן הסתם ע"י חייל צה"ל, פוסל אותך מבחינתי כבן-שיח ראוי.

איך אתה קורא לזה?

הרג של אזרח חף מפשע, עקב טעות בזיהוי, או עקב הריסת בית בלי להודיע לו על כך מראש, ולדאוג שייצא מתחום הבית נקרא בפי רצח, רצח לא חייב להיות בכוונה תחילה. איך אתה קורא לזה, טעות שהובילה למוות? ושוב, במקרים רבים, לא בהכרח היו בשטח חמושים, אז אלה לא תוצאות מצערות

אנדרי ז

New member
אתה שוב מסלף דברים

אלא אם יש לך נטייה כרונית להאמין רק לצד השני, קציני צה"ל ציינו בפירוש שבמקרים של הריסות בתים הם מכריזים על כך במגפונים. לא נוכל לצפות מהם שישלחו פנימה חיילים שיסכנו את עצמם בשביל להוציא בכוח את יושבי הבתים שמסרבים לפנות אותם בעצמם. תוכיח שלא היו בשטח חמושים ושחיילי צה"ל ידעו זאת!

אנדרי איך אתה קורא לזה?

הפעם אמנם לא מדובר בפלסטיני אלא באמריקאית, אבל בעיני אין הבדל. איך אתה קורא לזה? הרוגה בתאונת דרכים?

אנדרי ז

New member
אני קורא לזה

טמטום פושע של "פעילי שלום" סהרוריים. מי שנדחף לאיזור מלחמה צריך לדעת שהוא עלול להיפגע.

נו באמת

אם הצבא לא הכריז על השטח כשטח צבאי סגור, אז מותר לה להיות שם. אם היא נעמדה מול גלגלי הדחפור, החיילים היו צריכים להזיז אותה בכח הגרסה של צהל לגבי האירוע לא מורידה ממנו את האחריות. או שאולי אתה מעדיף את הגירסה התמוהה של בר בי רב.

אנדרי ז

New member
בוא נריץ את התרחיש

צה"ל עושה פעולה כלשהי עם בולדוזר, לא חשוב כרגע מה. לבולדוזר יש סביר להניח חרכי ראייה קטנים בגלל הסיכוי לחטוף כדור מצלף, כך שקשה לראות מה קורה בחוץ. האם אתה מציע שחייל צה"ל יסכן את עצמו ויעמוד חשוף ליד הבולדוזר כדי להרחיק פסיכים שלא מצאו לעצמם תעסוקה יותר פורייה מלעמוד חצי מטר מבולדוזר מסוכן?

Deathatred

New member
שמעת פעם על כדורים תועים?

צה"ל משתמש ברובי M16 ולא בפייזרים. מלחמה היא עסק כאוטי וכשמתבצע ירי יש החטאות, יש נתזים, יש רסיסים ויש ריקושטים. הראה לי מלחמה אחת שלא היו בה נפגעים אזרחיים, אחת!

Deathatred

New member
שמעת פעם על כדורים תועים?

צה"ל משתמש ברובי M16 ולא בפייזרים. מלחמה היא עסק כאוטי וכשמתבצע ירי יש החטאות, יש נתזים, יש רסיסים ויש ריקושטים. הראה לי מלחמה אחת שלא היו בה נפגעים אזרחיים, אחת!

yeshgvul

New member
אנדריי,האם תוכל לענות לי על 2 שאלות

1. באיזה מקרה בצלם נתנו "יחס בלעדי לגירסה הפלשתינית" ? אני מבין שיש לך דוגמאות 2. אם בצלם כ"כ לא אמינים, כיצד אתה מסביר את העובדה שצה"ל שילב ביוזמתו עדויות שהם גבו בחומר החקירה שלו מבלי לבדוק ? כלומר, הדברים הפכו מנתוני בצלם לנתוני צה"ל.

yeshgvul

New member
אנדריי, אל תבלבל בין שני דברים

זה שמנהיג נבחר בדרך דמוקרטית איינו אומר כלום לזכותו בעניין פשעי מלחמה. השאלה מה עושה מדינתו לאלה שאינם נהנים מהדמוקרטיה. הדמוקרטיה האמריקאית לא הפריעה לקיסינג'ר, מקנמרה וניקסון להרוג מיליונים באמצעים מזויעים, כי למייונים האלה לא היתה אזרחות אמריקאית. ובעניין הועדה, אני מזכיר לך שמערכת המשפט הישראלית אמרה את דברה גם בעניין רוצח הלבנונים דני פינטו. בחור ישב חודשים ספורים בכלא. אז? הועדה היתה די רצינית, אבל כוחה היה מוגבל, והיא איננה שקולה להעמדה לדין.

למעלה