ההתנקשות בסרביה

אנדרי ז

New member
שאני אבין

אני הפשיסט, או זה שמחזיק את התינוק??? האם חיילי צה"ל צריכים להקריב את חייהם כדי לא לסכן את חייו של אותו תינוק? מה גם שאותו מחבל, שאותו אתה לא מגנה חס וחלילה, אם ייצא משם בחיים לך תדע כמה אזרחים ישראלים חפים מפשע הוא יהרוג. צר לי לומר לך, אבל אתה בושה לעצם המושג אינטליגנציה. לך תגור בשכם או רמאללה, מחכים לך שם בידיים פתוחות (עם קלצ'ניקוב לפחות באחת מהן).

הסבר פשוט

אתה כנראה לא מבין, אז הנה ההסבר הפשוט ביותר לפירוש דבריך המחבל החזיק תינוק כמגן אנושי בגלל זה התינוק נהרג האם החייל לא היה יכול לכוון את נשקו לרגליו של המחבל, או לראשו? לא, החייל היה חיב לירות בתינוק! אז מי כאן חסר אינטילגנציה? מדבריך אני מבין שפעולת צה"ל אתמול בחברון, ובעיקר שיגור הטיל מהמסוק הייתה נכונה, ראויה ומוצדקת? אתה פשיסט, כי אותם תינוקות וילדים שנהרגו הם מבחינתך מחבלים חמושים, ולצערי אנשים כמוך אפילו לא מבינים את מה שהם אומרים

אשרת

New member
יש לך טעות בהבנה, יקירי. הכוונה היא

שהמחבלים אוחזים באותם עוללות על מנת שחיילי צהל לא יפגעו בהם, ולזה כוונה במגן אנושי ולא במובן שאתה חשבת שזה אמור פיזית להגן אליו. אני לא ראיתי שחייל צהל הרג תינוק בכוונה. או שמא שוב ראית תמונות של אחד מ"ארגוני זכויות הפלסטינים"

למה צריך כוונה?

ואם הרג לא בכוונה, אז זה בסדר, אפשר לפתור את זה בטענה שזה היה בטעות? שמישהו מת, זה סופי, לא משנה הכוונה, אני רוצה לשמוע ממך, איך את מציעה לפתור את הבעיה שיש לנו עם הפלסטינים, והכוונה היא לדרך שתוביל למניעת הרוגים ישראלים, ולמניעת הרוגים פלסטינים?, מחכה להצעה כזאת, אני את שלי כבר אמרתי.

אשרת

New member
גם אני תומכת בגדר הפרדה. אני גם

תומכת שערפאת ידאג לפרנסת העם שלו , ושלא יכנסו לארץ הזאת בכלל. אבל לפני שאני בונה את הגדר , אני רוצה למנוע או להוריד באחוזים גבוהים מאוד את כמות הפיגועים. תבין החמאס , והג'הד וכל הארגונים האחרים שלהם. לא רוצים אותך בכלל. גם לא בשטחי הקו הירוק . הם רוצים אותך בים!!!

יופי

למה צריך לחכות שהחמאס יהרוג פחות? למה לא לקבל החלטה, ולעמוד בה, להקים גדר מסודרת, ולהקים גבול לישראל, ובא לציון גואל? למה התמיכה שלך תלויה בדבר? לטענתך, החמאס לא רוצה גדר, הגיהאד לא רוצה גדר, אז אם הם ימשיכו לעשות פיגועים ולרצוח יהודים לא תהיה גדר! את מבינה עכשיו את כוונתי לגבי כניעה לטרור? אם אנחנו חושבים שגדר טובה ליהודים, עלינו להקים אותה, בלי קשר לפלסטינים. אני מחכה ליום שבו הדיווחים מפלסטין יהיו כמו הדיווחים מירדן,ומצרים, הם לא יהיו קשורים אלינו!!!! אסור להיכנע לטרור, יש להיפרד מהפלסטינים

למה גדר הפרדה???

בשביל למנוע טרור!!!!!!!!!!!!! אז את אומרת שלא צריך להקים גדר כל עוד יש טרור, מה ההגיון????????

Deathatred

New member
תפסיק לקשקש

אף חייל לא מכוון במיוחד אל התינוק, אלא להפך. אבל כנראה שלא ראית אף פעם בחייך קרב יריות. על דיוק של רובה שמעת? על נתזים? על ריקושט? על רסיסים? רק בסרטים כל יריה פוגעת. אבל כאשר אתה מצדיק את המחבלים שמשתמשים בילדים כמגן אנושי ואוסר על הצבא למנוע מהם לרצוח יהודים - נמצא שאתה הוא הפשיסט ושותף למעשה הנבלה ומעודד את המחבלים לסכן את הילדים ואף לרצוח אותם בשביל שיהיו לשמאלנים קיצוניים עלילות דם חדשות כנגד היהודים.

Deathatred

New member
זה כמו לומר שיצחק רבין

אשם בזה שהוא נרצח כי אם הוא לא היה הולך לעצרת, אז עמיר לא היה יורה בו. תפסיק לנסות להצדיק רוצחים ומחבלים בכל מחיר.

יש לך מוח

העצרת בכיכר רבין הייתה בת"א, שפעם אחרונה שבדקתי נמצאת במרכז מדינת ישראל, ועמיר היה יהודי שרצח אותו. איך זה קשור לשמירה על גבולות?????????? אחרי שתשתיל מוח, תחזור לכתוב

Deathatred

New member
איך זה קשור?

בשתי המקרים הצדקת את הרוצחים ובאת בטענות לקורבנות. כרגע מי שהוכיח שאין לו מוח זה אתה, שלא יודע לזהות אנלוגיות ולהבין הקשרים. אז לך תעודד את הפלשתינים לשלוח את הילדים שלם למות בהבטחה שתפיץ את הידיעה שהיהודים רצחו אותם בשביל המצות של פסח.

יש לך מוח

העצרת בכיכר רבין הייתה בת"א, שפעם אחרונה שבדקתי נמצאת במרכז מדינת ישראל, ועמיר היה יהודי שרצח אותו. איך זה קשור לשמירה על גבולות?????????? אחרי שתשתיל מוח, תחזור לכתוב

yeshgvul

New member
אנדריי, מה דעתך על התרחיש הבא ?

פלסטינים חמושים בטילים מגיעים לכוכב יאיר ויורים על ביתו של מופז. מהירי נהרגים ילדים שגרים בסמוך. דובר הארגון מצהיר שזו פגיעה בפושע מלחמה, שמוכן להסתתר בלב אוכלוסייה אזרחית. יש לך משהו לומר בעניין *חוץ* מהטענה הלאומנית שמופז איננו פושע מלחמה בניגוד לכל מיני פלסטינים ? אני, אגב, רואה מעשה כזה בדיוק כמו הפשע ברצח שחאדה בעזה.

אנדרי ז

New member
כן

אם המצב היה רק שפלשתינים חפים מפשע נהרגים תוך כדי פעולות סיכול בבתיהם, אולי הייתה פה בעיה, אם כי גם במקרה כזה אגיד לך שאותם חיסולים נעשים כדי למנוע פיגועים ורצח של חפים מפשע אצלנו. אבל מעבר לכך, הרבה פעמים נהרגים אזרחים פלשתינים תוך כדי קרבות ירי עם מחבלים שמסתתרים בקירבם. במצב כזה אין לי שום בעיה מצפונית. האשמים הם פושעי המלחמה מהצד השני שמנצלים בצורה צינית את האוכלוסייה האזרחית שלהם, וגם מפרסמים בראש חוצות שכל הקרבה מוצדקת לצורך שחרור ירושלים וכו'. ויש גם אשמים נוספים: התמימים שבינינו שמוכנים להקשיב רק לשקרים ולמניפולציות חסרות הבושה של האוייב האכזרי הזה.

yeshgvul

New member
לא קיבלתי תשובה מספקת לצערי

1. "שאותם חיסולים נעשים כדי למנוע פיגועים ורצח של חפים מפשע אצלנו" אבל גם על מופז, כמו לגבי שחאדה, אחד הצדדים יטען שזה מונע רצח של חפים מפשע (במקרה הנדון ילדים פלסטינים) . משום מה יש לי תחושה שטיעון כזה של הצד השני לא תקבל. אלא אם אתה מוותר על הקו המוסרי כאן ומסתפק בטיעון תועלתני. 2. חוקי המלחמה אכן מתירים במקרים מסויימים ירי גם אם יש אזרחים בסביבה. האם אתה מצדיק ירי של נשק כבד ,כמו טנקים, שמוצבים בתוך ההתנחלויות עצמן? הרי התנחלות אמורה להיות מקום אזרחי. ירי על אתר צבאי אינו כירי על אתר אזרחי. 3. אתה מוזמן לקרוא את דוחות בצלם, אמנסטי ו HUMAN RIGHTS WATCH. תתפלא איזה דברים מעניינים, גם על מעשים של הפלסטינים, תמצא שם. אבל כשזה מגיע לפשעי מלחמה של ישראל, עולים טיעוני התמימות...

אנדרי ז

New member
אין לי טיפת אמון

באובייקטיביות של "בצלם" ושות'. הם הפגינו כל כך הרבה פעמים יחס בלעדי לגירסה הפלשתינית, שמבחינתי הם שרופים לחלוטין. טנקים בהתנחלויות (גם אם אישית הייתי מעדיף שלא יהיו כלל התנחלויות) משמשים להגנת המקום. לעומת זאת, המבוקשים הפלשתינים מסתירים בתוך האוכלוסייה מעבדות חבלה, משגרי קסאמים וכו'. אלה משמשים אך ורק לביצוע פיגועים נגד ישראל, לא להגנה מפני טנקים שייכנסו למחנות הפליטים. ובקיצור, די להיתממות הפאתטית שלכם!

שאלה נוספת

אתה טוען שבצלם ודומיו אינם אוביקטיבים, הרשה לי לחדד, מהי תחושתך לגבי הגזענות ומשטר האפרטהייד שהיה נהוג בדרום אפריקה?, האם אתה חושב שבדרום אפריקה, השחורים התנכלו ללבנים ובגלל זה לקחו להם את הזכויות?, האם אתה חושב שהלבנים ניסו לא לפגוע בשחורים בגלל בעיות של מוסר???, או לחילופין האם אתה חושב שההתיחסות של האמריקאים לאינדאינים הייתה צודקת ומוסרית? אתן לך עצה, בסוציולוגיה ישנה התייחסות לתרבויות שונות ולהתייחסות הזו יש שתי גישות הפוכות, אתנוצנטריות, שהיא ראיה של התרבות הזרה לפי הערכים של התרבות שלך. יחסיות תרבותית, שהיא הסתכלות אוביקטיבית על התרבות, לפי סולם הערכים של אותה התרבות, וללא התיחסות לערכים שלך. עם ישראל ברובו מתייחס בגישתו לערבים בכלל ולפלסטינים בפרט, בצורה אתנוצנטרית, אבל אילו ננסה לבחון את הדברים בגישה של יחסיות תרבותית, הרי שהפלסטינים שואפים לעצמאות, לרובם הגדול השאיפה הגדולה היא דומה לשל כלל העולם, הם רוצים לחיות, הם רוצים לפרנס את משפחתם, הם רוצים לנוע בחופשיות, והם רוצים חירות, בדיוק כשם שדור המייסדים של מדינת ישראל שאף לעצמאות, לחירות, לתנועה חופשית, ולחיות בכבוד בארצו, בנושא הזה השאיפות של רוב בני האדם בעולם זהות. עכשיו אפשר לבחון מדוע הם משתמשים בטרור ובאלימות, ישראל נמצאת בשטחים 35 שנה, לאורך הזמן ראו אותם פלסטינים את הישראלים מקימים ישובים בשטחיהם, מנצלים את משאביהם הטבעיים, מצרים את חופש תנועתם, וכד', לכן פרצה האינתיפדה הראשונה, שבאה לסמל את מאבקו של הפלסטיני לסיום הכיבוש, היא התנהלה בעיקר בשטחים, ולאחר מלחמת המפרץ הראשונה, התחלנו לנהל איתם משא ומתן, החל בועידת מדריד, ועד קמפ דייויד, בתוך ההתנהלות הזאת החלו פיגועי הטרור בערי ישראל, הם החלו 40 יום אחרי הטבח המטורף של ברוך גולדשטיין במערת המכפלה(איך אתה היית מרגיש, אילו לרוצח של 40 יהודים היו מקימים "פארק זכרון"?) פיגועי הטרור התבצעו ע"י ארגוני הטרור, שלא הסכימו עם ההכרה של פלסטינים רבים בישראל, ובהסכמת ההנהגה להסתפק בקווי 67, כשם שאצלנו תנועת "זו ארצנו" לא הסכימה עם ההנהגה לגבי הצורך הסיום הכיבוש, העובדה שאצלנו יש פחות אנשים, שהולכים ומתאבדים, נובעת מן העובדה שאנו המדינה השלטת והחזקה, ולישראלי יש הרבה יותר מה להפסיד מאשר לפלסטיני, לכשראו הפלסטינים שאהוד ברק אטום לחלוטין למאוויהם(גם הוא היה נגוע באתנוצנטריות), כל מה שהיה צריך בשביל להבעיר את הסכסוך, היה גפרור אחד, ואותו סיפק שרון, בביקורו בהר הבית, כאן פרצה האינתיפדה השניה, שבה כמובן נאבקים הפלסטינים בפעם השניה כנגד הכובש הציוני, הרי שבפעם הקודמת שהם נאבקו, הם זכו לאוסלו, היום השאיפה שלהם בעזרת האינתיפדה, היא להביא סופית לסיום הסכסוך, וכשם שישראל הסכימה בשנת 47 להסתפק בתוכנית החלוקה, על אף שאיפתה למדינה גדולה בהרבה ממה שקיבלה, כך רוב הפלסטינים היום, יסתפקו בקווי 67, ונציין בהקשר זה, שרוב העולם הערבי (ההצעה הסעודית) מכיר בזכותה של ישראל לקיום בקווי 67, ולפיכך צריך לתת להם מדינה, ובמידה שהם לא יסתפקו במה שיש להם, לישראל תהיה הזכות להילחם בהם, בכדי לשמור על שטחה, ועל עצמאותה. מצורפת תמונה שמראה כמה ההתיחסות של ישראל לפלסטינים היא "הומנית ומוסרית"

למעלה